moca adapter ו powerline adapter
טוב אז המצב בבית אצלי הוא שבקומה העליונה קיים המודם והראוטאר בחדר של המחשב, ובקומה התחתונה הסלון עם הטלוויזיה. אני רוצה לעשות מנוי לנטפליקס ומן הסתם לטלוויזיה צריך להיות אינטרנט טוב בשביל הזרמה של hd והראוטר למעלה והקליטה לא טובה. קראתי על שתי האפשרויות האלה (אין בסלון חיבור רשת חייב לקדוח) ואני לא יודע מה ההבדל ביניהן בדיוק ואיזו אפשרות יותר טובה.. אשמח לעזרה
Moca , Powerline
אני לא מומחה אבל מהמעט נסיון שיש לי אנסה להסביר.
Powerline מריץ את האינטרנט על קו החשמל. כל מכשיר מתחבר לחשמל ויש לו כניסה לכבל רשת. מחברים מכשיר אחד לחשמל ליד הראוטר וכבל רשת ביניהם. בצד השני מחברים מכשיר לחשמל וכבל רשת ממנו למחשב/סטרימר.
אצלי זה עובד די טוב אבל צריך לקחת בחשבון שבגלל שזה רץ על קו החשמל אז יתכן ויהיו הפרעות ממכשירים "כבדים" כמו מזגנים. עוד יכולה להיות בעיה אם בבית יש חיבור תלת-פאזי. בקיצור, רצוי להשאיל ממישהו לבדיקה לפני שקונים. אגב, ביד-שניה כאן באתר יש עכשיו למכירה בזול.
Moca זה חיבור אינטרנט על קו של כבלים. כלומר אם יש לך נקודת תשתית כמו של HOT, Yes אז מחברים את ה Moca עם מפצל ליד הראוטר ובצד השני גם כן עם מפצל. שמעתי שזה יותר אמין מה Powerline, אבל מצריך תשתית בתוך הקיר.
Powerline מריץ את האינטרנט על קו החשמל. כל מכשיר מתחבר לחשמל ויש לו כניסה לכבל רשת. מחברים מכשיר אחד לחשמל ליד הראוטר וכבל רשת ביניהם. בצד השני מחברים מכשיר לחשמל וכבל רשת ממנו למחשב/סטרימר.
אצלי זה עובד די טוב אבל צריך לקחת בחשבון שבגלל שזה רץ על קו החשמל אז יתכן ויהיו הפרעות ממכשירים "כבדים" כמו מזגנים. עוד יכולה להיות בעיה אם בבית יש חיבור תלת-פאזי. בקיצור, רצוי להשאיל ממישהו לבדיקה לפני שקונים. אגב, ביד-שניה כאן באתר יש עכשיו למכירה בזול.
Moca זה חיבור אינטרנט על קו של כבלים. כלומר אם יש לך נקודת תשתית כמו של HOT, Yes אז מחברים את ה Moca עם מפצל ליד הראוטר ובצד השני גם כן עם מפצל. שמעתי שזה יותר אמין מה Powerline, אבל מצריך תשתית בתוך הקיר.
Re: Moca , Powerline
nangel כתב:... , אבל מצריך תשתית בתוך הקיר....
·
אתה מבין שגם חשמל מצריך תשתית בתוך הקיר...
כמו שאמרת: "אם יש לך נקודת תשתית כמו של HOT, Yes" אז מן הסתם כבר יש תשתית בקיר (כמו גם לחשמל)...
אצלי אישית יש מוקה מהוט והכל פיקס, ובהצלחה.