אני רוצה לשתף בשדרוג שעשיתי לרסיבר.
לסאבוופר שלי של HARMAN KARDON יש שלושה מצבי הפעלה:
1. תמיד ב- ON.
2. AUTO: מתחיל לעבוד כאשר מזהה אות בכניסה.
3. פועל בהתאם לכניסת ה- TRIGGER.
לרביסר אין יציאת TRIGGER.
הבעיה היא שמצב AUTO הסאבוופר לא מגיב כראוי: הוא מתחיל לעבוד רק כאשר הווליום ברסיבר ממש גבוה (ניסיתי עם שלושה כבלים שונים). וכשאני מנמיך את הווליום, הסאבוופר כבה לאחר כ- 15 דקות.
במשך 5 שנים אני נאלץ כל פעם להפעיל ולכבות את הסאבוופר בצורה ידנית ע"י הזזת המתג.
החלטתי לבצע שדרוג לרסיבר ע"י הוספת את TRIGGER באופן הבא:
לרסיבר יש כניסה ADAPTER PORT שמחברים אליה רכיב ייעודי של pioneer לטובת הזרמת שירים דרך Bluetooth.
לכניסה זו יש מתח קבוע של 5VDC. פתחתי את הרסיבר וחיברתי למתח זה מחבר נקבה של 3.5mm. וחיברתי לכניסת ה- TRIGGER של הסאבוופר.
מאז (עברו מספר חודשים) הסאבוופר עובד וכבה בהתאם למצב של הרסיבר.
הסוף להתכופפויות...
יצירת אות TRIGGER לסאבוופר ברסיבר pioneer vsx-521
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
מעניין שזה עובד, כי trigger עובד במתח 12V.
הבעיה שתיארת בד"כ נובעת מכיול לא נכון, ולא מתקלה כל שהיא.
טעות שהרבה עושים:
הווליום של הסאב גבוה מידי.
הכיול מבצע הנחתה מקסימאלית של האות לסאב כדי לנסות להגיע לווליום הרצוי,
כתוצאה מכך, האות המגיע לסאב נמוך, מתחת לסף בו מתוכנן הסאב להחליט שיש אות אודיו בכניסה.
לכן, כשאתה מגביר את הווליום, הסאב פתאום מתעורר כשהוא מקבל אות מעל לסף המהווה זיהוי אודיו בכניסה.
הבעיה שתיארת בד"כ נובעת מכיול לא נכון, ולא מתקלה כל שהיא.
טעות שהרבה עושים:
הווליום של הסאב גבוה מידי.
הכיול מבצע הנחתה מקסימאלית של האות לסאב כדי לנסות להגיע לווליום הרצוי,
כתוצאה מכך, האות המגיע לסאב נמוך, מתחת לסף בו מתוכנן הסאב להחליט שיש אות אודיו בכניסה.
לכן, כשאתה מגביר את הווליום, הסאב פתאום מתעורר כשהוא מקבל אות מעל לסף המהווה זיהוי אודיו בכניסה.
התחום של הטריגר של הסאבוופר שברשותי הוא 3-30V, לכן זה כן עובד במתח של 5V.
כדי לבדוק האם באמת זו בעיה בכיול, עשיתי היום מספר ניסיונות וכיולים כאשר הורדתי את הווליום של הסאבוופר עד לרבע עוצמה ועדיין היתי צריך להגביר ברסיבר את העוצמה הכללית וגם של ערוץ הסאב כדי שהוא יתחיל לעבוד.
בכל אופן, עכשיו, טוב לי במצב הזה עם הטריגר שייצרתי.
כדי לבדוק האם באמת זו בעיה בכיול, עשיתי היום מספר ניסיונות וכיולים כאשר הורדתי את הווליום של הסאבוופר עד לרבע עוצמה ועדיין היתי צריך להגביר ברסיבר את העוצמה הכללית וגם של ערוץ הסאב כדי שהוא יתחיל לעבוד.
בכל אופן, עכשיו, טוב לי במצב הזה עם הטריגר שייצרתי.