בעיה שצצה עם הרמקולים (או הרסיבר)
היי ,
התקנתי בדירה הקטנה שלי מערכת קולנוע ביתי. 5.1 רמקולים עם רסיבר MARANTZ N דגם NR1607 .
שימש אותי יפה בלי בעיות כחודש . מאתמול יש בעיה מעצבנת נורא :
ברגע שאני מדליק את הרסיבר יש זמזום קבוע מהרמקולים . לפעמים הזמזום הזה חלש אבל לפעמים הוא מחריש אוזניים . והזמזום קיים בלי קשר לעוצמת הווליום, אבל מה שכן ברגע שאני מגביר או מוריד את הווליום יש מין צליל "פיצוץ" חזק כזה מהרמקולים (על כל עליה או ירידה בדרגה של ווליום).
ניסיתי לנתק הכל מהרסיבר ולחבר רק רמקול אחד כדי לבדוק אולי ההשפעה היא מאחד מהחיבורים האחרים אבל לא עוזר , עדיין יש את הזמזום הזה.
ניסיתי לחפש קצת על הבעיה בגוגל ועל פניו זה נראה כמו בעיה נפוצה שנקראית ground loops אבל מצד שני רשום שהיא קורית כשמכשירים שונים מהרסיבר מתחברים לשקעים שונים, ואצלי כולם מחוברים לאותו השקע אז אולי זו לא הבעיה הזו .
אשמח לעזרה , תודה רבה
התקנתי בדירה הקטנה שלי מערכת קולנוע ביתי. 5.1 רמקולים עם רסיבר MARANTZ N דגם NR1607 .
שימש אותי יפה בלי בעיות כחודש . מאתמול יש בעיה מעצבנת נורא :
ברגע שאני מדליק את הרסיבר יש זמזום קבוע מהרמקולים . לפעמים הזמזום הזה חלש אבל לפעמים הוא מחריש אוזניים . והזמזום קיים בלי קשר לעוצמת הווליום, אבל מה שכן ברגע שאני מגביר או מוריד את הווליום יש מין צליל "פיצוץ" חזק כזה מהרמקולים (על כל עליה או ירידה בדרגה של ווליום).
ניסיתי לנתק הכל מהרסיבר ולחבר רק רמקול אחד כדי לבדוק אולי ההשפעה היא מאחד מהחיבורים האחרים אבל לא עוזר , עדיין יש את הזמזום הזה.
ניסיתי לחפש קצת על הבעיה בגוגל ועל פניו זה נראה כמו בעיה נפוצה שנקראית ground loops אבל מצד שני רשום שהיא קורית כשמכשירים שונים מהרסיבר מתחברים לשקעים שונים, ואצלי כולם מחוברים לאותו השקע אז אולי זו לא הבעיה הזו .
אשמח לעזרה , תודה רבה
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
יש לך ממיר הוט/יס שמחובר לרסיבר ?
במידה וכן נתק אותו ותבדוק.
במידה והתופעה נעלמה ,תתקשר אליהם ותבקש שיתקינו לך איזולטור, בכניסה לבית.יגידו לא ? תגיד שאתה מתנתק ואז הם אומרים כן.
במידה וכן נתק אותו ותבדוק.
במידה והתופעה נעלמה ,תתקשר אליהם ותבקש שיתקינו לך איזולטור, בכניסה לבית.יגידו לא ? תגיד שאתה מתנתק ואז הם אומרים כן.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
נסה לחבר לשקע אחר מפאזה שונה ובדוק שוב.
שים לב שזה לא שקע המחובר לאותה פאזה.
אם אתה לא יודע לזהות איזה שקע מחובר לאותה פאזה, תשתמש בכבל מאריך הכי ארוך שיש לך לאזור אחר בבית לצורך הבדיקה.
שים לב שזה לא שקע המחובר לאותה פאזה.
אם אתה לא יודע לזהות איזה שקע מחובר לאותה פאזה, תשתמש בכבל מאריך הכי ארוך שיש לך לאזור אחר בבית לצורך הבדיקה.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
·delshein כתב:@טלHD
·
היי טל,
ניסיתי עכשיו לחבר לשקע אחר והבעיה נשארת...
השאלה אם השקע הזה הוא באותה פאזה או לא.
אתה יכול לדעת אם תוריד את ה"פקק" בלוח החשמל של השקע האמור ובשני עדיין יש חשמל... אזי זו פאזה שונה. אם החשמל מפסיק בשנייהם, תחבר לשקע אחר שיש בו חשמל.
delshein
הבנתי שבעיית הרעש (טרטור) קיימת גם אם כל הכניסות מנותקות. כמו כן אני מבין ממה שכתבת שהווליום לא משפיע על עוצמת הרעש.
אם הבנתי נכון, זה נשמע כמו תקלה ברסיבר ולא חיבור שאינו תקין.
כשהרעש קיים, האם הוא נשמע בכל הרמקולים? במידה שווה?
הבנתי שבעיית הרעש (טרטור) קיימת גם אם כל הכניסות מנותקות. כמו כן אני מבין ממה שכתבת שהווליום לא משפיע על עוצמת הרעש.
אם הבנתי נכון, זה נשמע כמו תקלה ברסיבר ולא חיבור שאינו תקין.
כשהרעש קיים, האם הוא נשמע בכל הרמקולים? במידה שווה?
מוטי