טלויזיה lcd LG גודל 32", באמצע צפיה נשמע מעין פיצוץ ומאז לא נדלקת

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
dontsend פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 82
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

היי,
לאחותי יש מסך lg בן 5 שנים והשבוע באמצע צפיה הוא שבק חיים.
היה קול פיצוץ לדבריה, מאז אפילו נורית החיווי לא נדלקת.
כנראה שהיא תלך על מסך חדש ובעיקר עם מחירי המסכים היום ועוד led אין סיבה להישאר עם המסך הזה, אבל היי זה פורום טכני ויש אתגר לפנינו.
החשוד העיקרי זה ספק הכח, פתחתי את המסך ואין שום סימני פיצוץ/שריפה של רכיבים על הלוח, מצ"ב צילום של הלוח.
מאיפה להתחיל? לא רואים סימנים של קבלים נפוחים/מפוצצים.

אולי זה יעזור, דגם הספק הוא:
lgp32-13pl1

תודה לעוזרים

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #2 

תמונה יותר איכותית תעזור גם מן הצד השני של המגעים. גם תמונות של שאר הלוחות (אפשר רק מן הצד הפרונטלי בשביל הרושם)
תתחיל מהפיוז שהוא ראש כל השרשרת תבדוק אותו עם מד המשכיות.
השאלה האם יש לך כוח לזה וידע בסיסי?
תמונה
אולי תרצה למסור אותה לי. אני גם בחור נחמד שצריך טלוויזיה :roll:

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

תעדכן בבקשה אם אתה עדיין חיי אחרי העצות שלי, אולי עזרו (אולי לא :roll: )
סתם מסקרן לדעת האם תיקנת כבר או קנית חדשה. אם כבר חדשה אז תקנה גדולה יותר.

dontsend פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

@legopart
·לקחתי לגמרי את ההמלצה שלך, מקווה לשבת יל זה סופ"ש, אם זה לא הפיוז כנראה שלא אחפור בזה יותר מידי ואשמח להעביר אלייך את הטלויזיה (אם אחותי לא הבטיחה למישהו אחר למרות שלא רואה סיכוי כזה).
לגבי הגודל, מדובר בחדר ילדים וזה הגודל שמתאים שם, המלצתי לה ללכת על הסמסונג בדיוטי ב 200$, לא רואה "עסקה" טובה מזה.

תודה רבה ואעדכן במידה ויהיה משהו

dontsend פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

כנראה פיוז

שליחה #5 

אז בדקתי הבוקר ואכן הפיוז שרוף (בדיקה פשוטה עם רב מודד הראתה שאינו מעביר זרם). אני מראשון ולא מצאתי שום מקום שמוכר פיוז כזה הוא משהו בסגנון.
ממה שהצלחתי לחלץ מנתונים על הלוח ברשת דגם הפיוז הוא fuse t5a 250v.
מישהו יודע היכן אפשר למצוא פיוז כזה (מכיר את שדרות הר ציון בת"א אבל המרחק וחוסר החניה מרחיקים אותי משם), מה בדיוק הערכים? 5A?זה פיוז רגיל או שיש השהייה או משהו?

ואם בכלל למישהו יש פיוז בבית בערך הרלוונטי והוא מהאיזור אשמח לקפוץ ולרכוש ממנו.

שבת שלום ותודה לעוזרים

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

אני גר מאוד רחוק מראשון לציון. לא אמרתי את זה בשיא הרצינות לגבי לקחת ממך את הטלוויזיה (תלוי בתרחה כמובן )
אני אנסה לעזור לך.

תזמין מ EBAY, מה בוער לך עוד חודשיים תהיה לך טלוויזיה
http://www.ebay.com/itm/10pcs-Ceramic-T ... xy0uZR3tBK

כן זה פיוז 5A 250V כתבתי t5a 250v באיבי וזה מצא.
זה פיוז לא משמעותי, אפשרי להחליף אותו גם בערך קטן יותר אולי 3A כדי לראות שהכל עובד טוב. העמניין הוא שהוא קרמי (לזכוכית יש מן הד מעצבן באזור אלקטרומגנטי) ויש לו 2 רגליות שיוצאות ממנו מ2 צדדיו.
יש שיטת הלחמה מעצבנת שלא בהכרח תקינה והיא להצמיד פיוז חדש על הדפנות המגעים של הישן (מנייקים התקמצנו לעשות מתקן לפיוז :lol: )
תנסה בחנות כלי בניין או תנסה את מזלך באיזה מחשיר חשמלי שאתה לא צריך אולי יש בו פיוז ספייר של 3-5A
*כמובן כשיהיה לך 5A אז שים אותו

אתה יכול לשאול בטמבורייה הקרובה לביתך הם וודאי יפנו אותך לחנות המתאימה לכך

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #7 

צר לי להוציא אתכם מהסרט, אבל פיוזים לא הולכים סתם כך. פיוז נשרף כתוצאה מזרם קצר בספק. במיוחד במקרה הזה, שמדובר בפיוז slow blow, עם זרם גבוה מאוד יחסית לצריכה הנומינלית. יש תקלה בספק, וככל הנראה בצד הראשוני, זה שמחובר למתח הגבוה.
(ובלי קשר, הסיבה לשימוש בפיוז קרמי ולא זכוכית זה שהוא לא מתפוצץ כשהוא נשרף, ולא כל מיני המצאות אחרות. גם לא מומלץ להכניס פיוז רגיל לרגליים האלה, הוא יכול להתפוצץ בהלחמה)
בדוק קצרים ברגלי שני הרכיבים הבאים (הכי קל ובסיסי) וגם סיכוי טוב שיש מהצד השני של הלוח ממתג PWM שרוף.
..

dontsend פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

@ZiggyMan
·צודק לגמרי, מקצוען.
הסתכלתי היטב היטב על הרכיבים שסימנת לי ואכן אחד מהם פשוט מפוצץ.
מה זה הרכיב הזה? אילו ערכים אני צריך לחפש עבורו?
מצ"ב תמונה של מצבו
תודה רבה

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

זה טרנזיסטור
אתה כותב את הערך שלו כאן https://alltransistors.com/ ומוצא או תחליף או מזמין אחד בול בחנות אלקטרוניקה או את התחליף שלו.

ד"א: אם אני לא טועה, עומס בצד הראשוני של השנאי לא מעיד על קצר בצד הראשוני אלא יכול להיות גם בצד המשני.
לדעתי אם הפיוז מתיישן הוא יכול לההרס ולסיים את הקריירה שלו גם בלי סיבה קיצונית של הרס רכיבים.

אתה יודע מה. נזרום שנייה עם הטרנזיסטור, מה זה כבר יכול להיות טרנזיסטור משוב.
קח וולטמטר על מד המשכיות (אפשר גם עם על מד התנגדות אבל בזה אני פחות מסתדר), אמורים להיות כמה דגמים של הטרנזיסטור אבל נזרום על הרעיון הכללי,
1- אחד הפינים בצד (או הכי ימיני או הכי שמאלי, שוב פעם תלוי מאיפה אתה בודק :lol: ) תשים את כבל ה - עליו ואת ה+ שים על המרכזי ואז על זה שאחריו.
2- עכשיו תהפוך ותמדוד כשה+ על הזה שבפינה וה - יעבור בין ה2 הנותרים.
בניסוי -1- ו -2- אמורות לצאת לך מדידות הבאות (כמובן לפי סוג הרכיב):
באחד מהם- יצא נתק או 1500 ומעלה ואפילו נתק (תלוי עד כמה הוא פרוק כי לוקח לפעמים שניות בודדות שהמודד יסתדר)
באחד מהם- יצא איזה 700 או אולי קצר (שוב אחרי שהטעינה שלו תסתדר תוך שניות ספורות)
*אם לא יצא ככה, אז סימן שהתחלת לא מהקצה הנכון, תחזור על הניסוי מהקצה השני
** זה לא תקף לכל הטרנזיסטורים לפעמים ה BASE נמצא במרכז ואז צריך להתחיל למדוד ממנו אבל בימנו ל טרנזיסטורים הגדולים זה תקף פחות

לגבי המיישר בהודעה אחר כך.

קיצור אם התקלה היא יותר מדי רצינית בלוח ואתה בטוח שזה דווקה ממנו תנסה לחפש לוח חלופי כנראה ב EBAY.
למרות שאני לא אוהב את הלוחות שהם מציעים, פעם קניתי ומאז מסגרת המסך (הפאנל של החיבורים) מחשמלת 8O

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #10 

הרכיב המפוצץ הוא קבל 330pF 1KV.
אם יש קצר בין רגלי הקבל (אחרי שתשלוף אותו), זה יום המזל שלך, כי כנראה הוא הגורם לבעיה. הסיבה; קבל מקצר הוא די נדיר, ולכן כנראה שאין עוד משהו.
במקרה שלא, עדיין החשוד הוא טרנזיסטור המיתוג הראשי, והגשר. שני הרכיבים המסומנים הנ"ל.
ולא, אני לא נביא. SM של הספק אם מישהו רוצה לחפור https://2017-uploaded.fresh.co.il/2017/ ... 096674.pdf

לגבי ההערה מעלי; זה ספק ממותג עם בקר PWM הכולל חישת זרם. קצר בצד המשני פשוט יעצור את המיתוג, מבלי לשרוף שום פיוז. ופיוז לא מתיישן. פיוז זה סתם חוט. במיוחד בערך גבוה כזה שהתנגדותו פחות מ0.1 אום.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

הסברים ממש מצויינים! תודה.
מה עושים הקבלים הקטנים האלה, לפעמים אני פשוט מוציא אותם והמעגל ממשיך לעבוד כרגיל

dontsend פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

טוב,
הוחלף הקבל, בערך של 460 לא מצאתי 330 ועדיין לא עובד.

ראשית תודה לתותחים פה, מקצוענים אמתיים אבל אני מרים ידים.

רגע לפני שאני מפרסם באתרי אגורה למינהם מי שמעוניין לנסות מוזמן לבקש.

אני מראשון לציון עובד בת"א.

תודה רבה

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”