היי,
כבר הרבה זמן שאני רוצה להוסיף למסך המקרן(135") תאורה אחורית שתסתנכרן עם התמונה על מנת לתת תאורה אחורית עמומה בצבעי התמונה (כמו במסכי הטלוויזיה של פיליפס). ניסיתי לחפש מדריכים כיצד לעשות זאת ואיך אני בעצם מוציא אות מהHDMI לפסי הלדים. עד כה לא ראיתי פתרונות שמסתנכרנים עם התמונה אלה רק פסי לדים שנשלטים באופן עצמאי בשלט.
לקחתי בחשבון אפשרות שהתאורה תפגע באיכות התמונה(מוסיף בהירות לחדר מה שלא הולך ביחד עם מקרנים) אך מניח שאשתמש בזה(אכבה את התאורה כאשר יפריע) יותר לתכני יוטיוב ומוזיקה ואם לא ייפגע כל כך בנראות תמונת המקרן על המסך אשתמש בזה אף בצפייה בסרטים. יותר מכך זה יכול להוות גם תוספת נחמדה לרהיט (מסך קבוע בגודל 135" ) שיאיר לפעמים ולא סתם יהיה תלוי על הקיר.
לאחר חיפוש רב מצאתי את החברה הזאת :
http://www.dreamscreentv.com/product/dreamscreen-4k/
לטענתם הם מוכרים מוצר שמכיל הכל וצריך לחבר את הממיר צבעים בדרך שבין הרסיבר למקרן על מנת שיוציא את צבעי התמונה לפסי הלד. יותר מכך הממיר אותו הם בנו עבור החבילה הזאת תומך ב HDMI 2.2 4K וכו כך שאני לא חושב שלהוספה של המכשיר תיהיה איזו שהיא פגיעה או ניוון לתמונה. בנוסף המוצר מתחבר לאפליקצייה בטלפון ותומך בWIFI ואפשר לשלוט בתאורה מהפלאפון. יש גם אופציה להוספת נקודות זריקה נוספות(לא רק בהיקף של המסך) של האור על הקירות באמצעות תחנות אור צדדיות שמתחברות לויפי וניתן למקם אותן בצדדים על המזנון/רצפה וכו .
סרטון הסבר :
והשאלות שלי לחברי הפורום הן :
האם מישהו התנסה בעבר בפרוייקט מסוג זה ? גם אם לא בהרכח למסך מקרן ? יש למישהו אלטרנטיבה זולה יותר לבנייה של דבר כזה(כאמור הלינק המצורף כל הערכה עולה 304$ וזה עוד לפני מע"מ ? רעיונות נוספים ?
תודה:)
ערכת תאורה אחורית מגיבה לתמונה במסך מקרן(Dream Screen )
- Crossover-Shop
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 876
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 293 פעמים
לא להוסיף תאורה למקרן
זה הורס את הקונטרסט בצורה מורגשת
מסך TV זה משהו אחר
אבל לא מתעסקים עם תאורה של מקרן
מנסיון
זה הורס את הקונטרסט בצורה מורגשת
מסך TV זה משהו אחר
אבל לא מתעסקים עם תאורה של מקרן
מנסיון
@Crossover-Shop
·
לקחתי זאת בחשבון ולכן תמיד יש אפשרות של לכבות את זה לחלוטין במידה ופוגע בחווית הצפייה. בנוסף אולי אפילו בסוף אשתמש בפתרון זה לטלוויזיה ולא למסך מקרן לכן עדיין אשמח לשמוע ניסיון ועצות של אנשים בעניין זה.
@kobbi
אשמח לשמוע לגבי נסיונך עם הטלוויזיה (אולי אוכל לעשות את אותו דבר בגדול יותר ) . זה מסתנכרן עם התמונה ?
·
לקחתי זאת בחשבון ולכן תמיד יש אפשרות של לכבות את זה לחלוטין במידה ופוגע בחווית הצפייה. בנוסף אולי אפילו בסוף אשתמש בפתרון זה לטלוויזיה ולא למסך מקרן לכן עדיין אשמח לשמוע ניסיון ועצות של אנשים בעניין זה.
@kobbi
אשמח לשמוע לגבי נסיונך עם הטלוויזיה (אולי אוכל לעשות את אותו דבר בגדול יותר ) . זה מסתנכרן עם התמונה ?