ערכת תאורה אחורית מגיבה לתמונה במסך מקרן(Dream Screen )

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
dadaii פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 295
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

היי,

כבר הרבה זמן שאני רוצה להוסיף למסך המקרן(135") תאורה אחורית שתסתנכרן עם התמונה על מנת לתת תאורה אחורית עמומה בצבעי התמונה (כמו במסכי הטלוויזיה של פיליפס). ניסיתי לחפש מדריכים כיצד לעשות זאת ואיך אני בעצם מוציא אות מהHDMI לפסי הלדים. עד כה לא ראיתי פתרונות שמסתנכרנים עם התמונה אלה רק פסי לדים שנשלטים באופן עצמאי בשלט.

לקחתי בחשבון אפשרות שהתאורה תפגע באיכות התמונה(מוסיף בהירות לחדר מה שלא הולך ביחד עם מקרנים) אך מניח שאשתמש בזה(אכבה את התאורה כאשר יפריע) יותר לתכני יוטיוב ומוזיקה ואם לא ייפגע כל כך בנראות תמונת המקרן על המסך אשתמש בזה אף בצפייה בסרטים. יותר מכך זה יכול להוות גם תוספת נחמדה לרהיט (מסך קבוע בגודל 135" ) שיאיר לפעמים ולא סתם יהיה תלוי על הקיר.

לאחר חיפוש רב מצאתי את החברה הזאת :
http://www.dreamscreentv.com/product/dreamscreen-4k/

לטענתם הם מוכרים מוצר שמכיל הכל וצריך לחבר את הממיר צבעים בדרך שבין הרסיבר למקרן על מנת שיוציא את צבעי התמונה לפסי הלד. יותר מכך הממיר אותו הם בנו עבור החבילה הזאת תומך ב HDMI 2.2 4K וכו כך שאני לא חושב שלהוספה של המכשיר תיהיה איזו שהיא פגיעה או ניוון לתמונה. בנוסף המוצר מתחבר לאפליקצייה בטלפון ותומך בWIFI ואפשר לשלוט בתאורה מהפלאפון. יש גם אופציה להוספת נקודות זריקה נוספות(לא רק בהיקף של המסך) של האור על הקירות באמצעות תחנות אור צדדיות שמתחברות לויפי וניתן למקם אותן בצדדים על המזנון/רצפה וכו .

סרטון הסבר :

והשאלות שלי לחברי הפורום הן :
האם מישהו התנסה בעבר בפרוייקט מסוג זה ? גם אם לא בהרכח למסך מקרן ? יש למישהו אלטרנטיבה זולה יותר לבנייה של דבר כזה(כאמור הלינק המצורף כל הערכה עולה 304$ וזה עוד לפני מע"מ ? רעיונות נוספים ?

תודה:)

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #2 

מקרן צריך חושך. כל דבר אחר יהיה גימיק לדעתי.
לא ממליץ אבל יש לי נסיון רק עם פס תאורה סטנדרטי מאחורי טלויזיה ולא מאחורי המקרן שלי.
אם אני מבין נכון יתאים בכל מקרה רק למסך קבוע ולא נגלל

Crossover-Shop
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 876
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #3 

לא להוסיף תאורה למקרן
זה הורס את הקונטרסט בצורה מורגשת

מסך TV זה משהו אחר
אבל לא מתעסקים עם תאורה של מקרן
מנסיון
חנות מתמחה קרוסאובר
אלנבי 128 תל אביב
03-5604600
הפייסבוק שלנו!

dadaii פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 295
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #4 

@Crossover-Shop
·
לקחתי זאת בחשבון ולכן תמיד יש אפשרות של לכבות את זה לחלוטין במידה ופוגע בחווית הצפייה. בנוסף אולי אפילו בסוף אשתמש בפתרון זה לטלוויזיה ולא למסך מקרן לכן עדיין אשמח לשמוע ניסיון ועצות של אנשים בעניין זה.

@kobbi

אשמח לשמוע לגבי נסיונך עם הטלוויזיה (אולי אוכל לעשות את אותו דבר בגדול יותר ) . זה מסתנכרן עם התמונה ?

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”