היי לכולם, אשמח לעזרה.
לאחר בעיות במהירות הגלישה (גם חוטית וגם אלחוטית) מול תשתי בזק, והרבה ניתוקים, החלפתי נתב.
לפני החלפת הנתב, בזק סידרו לי מספר דברים בארון התקשורת ולכן עלתה מהירות הגלישה לבערך 55/3 באופן ידי יציב.
לאחר שהחלפתי את הנתב עקב ניתוקים רבים (קניתי VR600), המהירות ירדה גם בקווי וגם באלחוטי לבערך 30/3.
לא מבין למה....
אשמח לעצות.
תודה מראש, דורון.
גלישה איטית לאחר החלפת נתב ל-VR600
@qwaszx
·
דבר ראשון תוודא שיש לך גירסת קושחא עדכנית ב-VR600.
הייתי מציע לבדוק את המהירות סנכרון בסטיסטיקות שיש בממשק של המודם (ככה זה בטוח לא קשור לרשת הפנימית שלך אלא אך ורק לתשתית של בזק ולמודם עצמו). אם שם זה נמוך ב-VR600 וחוזר לתקין כשאתה מחזיר את המודם של בזק אז אין ספק וזה באמת ה-VR600 "אשם". לי זה נשמע די מוזר - אני לא מכיר ספציפית את ה-VR600, אבל עם הדגם המיושן 9970 אני כרגיל מקבל לפחות את אותה מהירות כמו בציוד של בזק ולפעמים אף יותר.
·
הייתי מציע לבדוק את המהירות סנכרון בסטיסטיקות שיש בממשק של המודם (ככה זה בטוח לא קשור לרשת הפנימית שלך אלא אך ורק לתשתית של בזק ולמודם עצמו). אם שם זה נמוך ב-VR600 וחוזר לתקין כשאתה מחזיר את המודם של בזק אז אין ספק וזה באמת ה-VR600 "אשם". לי זה נשמע די מוזר - אני לא מכיר ספציפית את ה-VR600, אבל עם הדגם המיושן 9970 אני כרגיל מקבל לפחות את אותה מהירות כמו בציוד של בזק ולפעמים אף יותר.
היי ערן,eran405 כתב:@qwaszx
·
הייתי מציע לבדוק את המהירות סנכרון בסטיסטיקות שיש בממשק של המודם (ככה זה בטוח לא קשור לרשת הפנימית שלך אלא אך ורק לתשתית של בזק ולמודם עצמו). אם שם זה נמוך ב-VR600 וחוזר לתקין כשאתה מחזיר את המודם של בזק אז אין ספק וזה באמת ה-VR600 "אשם". לי זה נשמע די מוזר - אני לא מכיר ספציפית את ה-VR600, אבל עם הדגם המיושן 9970 אני כרגיל מקבל לפחות את אותה מהירות כמו בציוד של בזק ולפעמים אף יותר....
תודה רבה על התגובה.
אכן הגרסה היא העדכנית ביותר, ביצעתי את העדכון כשקיבלתי את המהירות הנמוכה בתקווה שזה יעזור.
בדקתי את מהירות הסנכרון במסך הסטטיסטיקות ואכן המהירות שם גבוהה יותר. כמעט פי-2 ממה שאני מקבל.....
מה הדיאגנוזה עכשיו?
עם מי אני צריך ליצור קשר?
זה מרגיש לי כמו הגדרות מסויימות כי לא יכול להיות שעם נתב/מידם של בזק אקבל מהירות גבוה יוצר מאשר עם הנתב הזה.
האינטרנט יציב בהרבה, ללא ניתוקים בכלל מאז שהוחלף הנתב - אך כרגע זה על חשבון מהירות. זה לא מתאים.....
·qwaszx כתב: ...
בדקתי את מהירות הסנכרון במסך הסטטיסטיקות ואכן המהירות שם גבוהה יותר. כמעט פי-2 ממה שאני מקבל.....
מה הדיאגנוזה עכשיו?
......
כלומר אתה מקבל כ-60 בסינכרון של המודם ו-30 בפועל?! לא נשמע הגיוני. כרגיל יש הבדל של כמה מגה (הסנכרון קצת יותר גבוה מהמהירות בפועל), אבל הבדל של פי 2 ממש לא הגיוני. אם אתה יכול תצרף תמונת מסך של הסנכרון שנוודא שאתה לא מפספס משהו.
איך אתה בודק את המהירות בפועל? תבדוק בחיבור קווי בלי שום מכשיר אחר שמחובר ובלי אף תוכנה אחרת שעושה משהו מול האינטרנט (בעיקר תוכנות הורדה/שיתוף כמו טורנטים וכו'). תבדוק מול speedtest או בדיקת מהירות של הספק שלך.
אם יש לך אפשרות, כבדיקת שפיות, אתה יכול לבדוק מהירות בתוך הרשת הפנימית - אידיאלית בין שני מחשבים שמחוברים קווית ישירות לראוטר (נגיד עם iperf).