ציור בקפוצ'ינו

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
אוראל פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

שלום אני מנסה לשאול בעוד פורום. יש לי מכונה אוטומטית של delonghi autentica etam 29.510sb האים אני יכול להגיע למצב של ציורים בקפוצ'נו כמו לב ? ואילו תערובות טעימות מומלצות ? תודה מרא

moshez
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 360
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #2 

@אוראל
·
הציור בקפוצ'ינו ידני, אם המכונה שלך מקציפה לכד אז אין בעיה
חפש סרטונוים ביוטיוב ותמצא המון
ממליץ שתתחיל מהקלים כמו לצייר תפוח או לב, לוקח כמה נסיונות על מנת להבין איך לעשות את זה
זה מסוג הדברים שהדרכה פרונטלית יכולה לעזור יותר
החלב צריך להיות מוקצף ללא בועות

לגביי תערובות יש פורום בנושא הזה
בהצלחה

chomergir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #3 

בגדול (ממש ממש בגדול...):
שים את הפיה בשעה שלוש של הקנקן בהטייה כלפי הפיה
הפיה צריכה להיות בעומק כזה שיהיה רחש עדין של בועות - לא עמוק מדי ולא רדוד מדי
שים את היד השניה (שלא מחזיקה את הקנקן) שתיגע בתחתית הקנקן מלמטה
ברגע שהקנקן מתחמם (תרגיש עם היד בתחתית) תשקיע את הפייה קצת יותר
ברגע שהקנקן חם למגע תפסיק את הקיטור
בתנועה סיבובית של היד תערבב את הקנקן ותדפוק אותו בעדינות מספר פעמים על השיש כדי להפטר מהבועות הגדולות (אם נוצרו)

זה לוקח המון סבלנות, נסיון וחלב להגיע לרמה גבוהה (בטח עם מכונות חצי אוטומטיות ביתיות)

אוראל פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

יש ברשותי מכונה אוטומטית עים מקציף ידני צריך לשים כד ולהקציף אבל בערך ב8גרם קפה ו180מיל חלב לא מצליח לצור שום צורה כמו בסירטונים אולי הם משתמשים ב14 גרם ואז הכרמה חזקה או אפשר גם עם 8 גרם ?

אורניקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 539
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #5 

@אוראל
·

יש ברשותי גיטרה פנדר סטראט עם מגבר, צריך לחבר לחשמל ולהדליק, אבל בשישה מיתרים ו220 וולט אני לא מצליח ליצור שום מנגינה
כמו בסרטונים. אולי זה בגלל שבארה"ב המתח הוא 110 וולט או שאפשרי גם עם 220 ?...

סליחה - לא מתכוון לרדת עלייך או משהו, פשוט ככה נשמעת לי...

אין שום קשר בין מזיגת ציורים לבין כמות קפה או קרמה חזקה. מזיגת ציורים קשורה רק להקצפה טובה
וטכניקה טובה - ושני אלו קשורים רק ללהתאמן להתאמן להתאמן. שומדבר אחר.
מזגתי אולי שני מיליון כוסות חלב לפני שיצא לי משהו שהתחיל להזכיר תפוח, לב או עלה.
לא היו לי סרטונים ביוטיוב ללמוד מהם, אבל גם לא היו לי סרטונים ביוטיוב שיגרמו לי לחשוב שזה כל כך קל,
כי הם לא מראים את מיליון הפעמים הראשונות שהמציג בסרטון לא הצליח בהם.

אומר זאת שוב - להתאמן להתאמן ולהתאמן, ואחרי שאמרתי את זה - יש גם מקרים, דוגמת אני והגיטרה החשמלית,
שבהם אדם חייב להודות שפשוט אין לו את מה שדרוש...

zxaura
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

הכל (כמעט) תלוי במכונה

שליחה #6 

במשך 19 שנים כפול 365 ימים כפול 2 - כלומר כ14000 ניסיונות, מעולם לא עלה בידי לייצר ציור כלשהו בלפבוני שלי.
למעשה, גם לא כ"כ התאמצתי

במכונה הנוכחית, אפשר לצייר את אדם וחווה הולכים לקראת השקיעה וברקע את פאריס בתחילת המאה הקודמת.
זה גם לא דורש שום מאמץ, חוץ מלא-לחמם את החלב יותר מדי.

מסקנה שלי, זה לא קשור לכישרון, אלא לעוצמת הקיטור.

מצד שני, לציור אין קשר לטעם.

chomergir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

Re: הכל (כמעט) תלוי במכונה

שליחה #7 

@zxaura
·
לא לגמרי מסכים איתך, ברור שבמכונות מקצועיות יותר קל להגיע לסמיכות הבועות הדרושה ויותר מהר אך גם במכונות פשוטות אפשר להגיע - הטכניקה כנראה שונה וגם הזמן ארוך יותר.
לפני מספר שנים הייתה ברשותי SAECO SYNTIA וגם שם אפשר היה להגיע לסמיכות הבועות הדרושה על אף שזה לקח הרבה יותר זמן והטכניקה הייתה קצת שונה.

חיפוש קצר בגוגל:

בהצלחה!

אוראל פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

תודה לכם אני התאמן.. אך בכל זאת אני חושב שלאחר אימונים אז בנאדם מבין מה התכניקה שהוא לא ידע לעשות קודם אז אולי תנסו להסביר ....

zxaura
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

i rest my case[url=]

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #10 

chomergir

תוצאת הסרטון שהכנסת לפוסט שלך מראה חד משמעית - תפוח או כל ציור ברור אחר אין פה.

גם לי יש מכונה אוטומטית שכוללת פיה להקצפה. כבר שנה אני מנסה לצייר משהו פשוט וברור ולא מצליח :cry: . אוראל שאל שאלה שגם אני שאלתי לא פעם: האם לחוזק הקפה יש משמעות ביכולת האמנותית של מכין הקפה?
שאלתי כי כל שאר הדברים לא עזרו. אפילו קניתי מד טמפרטורה כדי שלא יהיו לי תרוץ בנוגע לחום החלב המוקצף....
אין לי ספק שלצייר משהו ברור הוא פועל יוצא של איכות ההקצפה. חד וחלק.....או שעוד פעם אני ממציא תרוץ כדי לכסות עוד כישלון :) .

אני מנחם את עצמי שבמכונות הלא מקצועיות איכות ההקצפה לא מאפשרת יצירת קצף חלק ברמה של שמנת וגם אם מנסים לצייר משהו, הקצף נופל ולא נמזג באיטיות כמו שרואים בסרטוני ההדרכה.
לא מצאתי אפילו סרטון אחד שמסביר תהליך ציור בקפה כשהקצף הוכן במכונה אוטומטית בייתית. כל ההדרכות ממחישות את התהליך היצירתי המהולל רק בעזרת מכונת קפה מקצועית.

היה נהדר אם מישהו מחברי האתר יציל אותנו מהבושה וימחיש להדיוטות (בסרטון) כיצד להכין קצף נכון, באיזה חלב להשתמש וכיצד למזוג אותו לקפה. כל זאת במכונה בייתית רגילה כמובן.
מוטי

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

לכל משתתפי השרשור הזה, תוציאו לכם מהלקסיקון את המילה קצף, כי לא מתקלחים איתו :D
ללאטה ארט צריך חלב מוקרם (ואפשר עם כל חלב אפילו עד 2%) עם בועות מאוד קטנטנות ושנראה בסופו של תהליך סמיך כמו שמנת מתוקה בתחילת הקצפתה ושכמעט כל הכמות מוקרמת באותה מידה ולא חלב חם שמעליו צפה לה שכבת קצף כמו סבון.
אין כל בעיה להקציף כך מכל מכונה שמספקת קיטור ל-2-3 דקות.
ברגע שיש חלב מוקרם כראוי, כל השאר זו טכניקה נרכשת וניסיון.

יש ביוטיוב מאות סרטוני הקצפה וגם בפורום כאן יש עשרות תמונות שחברים שיתפו משלל סוגי מכונות

zxaura
צר לי, אך נראה שממש לא התאמצת מספיק :(. אין כל בעיה בלה-פבוני מנוף להקציף לעשות לאטה-ארט, ראה דוגמא מצ"ב שהכין וצילם OryS
נכון, עם פיה של חריר אחד יותר קל להקציף אבל אפשר גם עם פיה של 3.
אחרי כל כך הרבה שנים לטענתך, כדאי להתאמץ עוד קצת ותראה שגם אתה יכול !

שנה טובה לכולם עם לאטה-ארט מדהימים
לאטה ארט, הקצפה מלה-פבוני פרו מנוף, צילם OryS
 לאטה ארט, הקצפה מלה-פבוני פרו מנוף, צילם OryS

zxaura
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

@coffeeavi

יכול להיות שהצדק עימך ולא התאמצתי מספיק בלפבוני.

אבל, בGS3 לא צריך להשקיע מאמץ. עוצמת הקיטור מביאה את החלב ל"שמנת" תוך שניות.

צריך רק לעצור בזמן....

מצד שני, היא לא מכינה עוגה כמו בתמונה...

motico
כתב
כתב

שליחה #13 

coffeeavi
יש ביוטיוב מאות סרטוני הקצפה
...
זה מה שאני מחפש. בבקשה, תמצא סרטון אחד שממחיש הקצפה נכונה במכונה בייתית שבסוף התהליך רואים ציור.
מוטי

אורניקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 539
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #14 

@motico
·

אין לי סרטונים, אבל יש לי כמה וכמה תמונות ישנות באיכות נמוכה של ציורים שנמזגו עם קצף
(אגב, אבי - ע"פ ויקיפדיה "קצף הוא חומר שנוצר על ידי לכידת בועות גז רבות בנוזל או במוצק")
שנוצר במכונת מורפי ריצ'ארדס הכי ביתית והכי חובבנית שיש (אבל גם לא אוטומטית)
וקצת יותר תמונות עם רנצ'יליו סילביה - מעט פחות חובבנית אבל ממש לא מקצועית וביתית לחלוטין.

כאמור - לא קשור *בכלל* לאיכות הקפה - וכבר כתבתי כאן לא פעם - לאחיינים שלי אני מוזג ציורים
באבקת שוקולית.
קשור אך ורק לאיכות ההקצפה (וכמובן שהיא מושפעת מהטמפרטורה) ולטכניקת המזיגה.
שום דבר אחר.

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
יצירת קשר:

שליחה #15 

מוטי במיוחד בשבילך כשאני ממש לא יודע למה אתה קורא "מכונה בייתית", מקווה שהדוגמאות שמצאתי מספיק ביתיות עבורך :)

[url=לינק לוידאו]דוגמא של לאטה ארט עם לה-פבוני[/url]

[url=לינק לוידאו]דוגמא של לאטה ארט עם סילביה[/url]

[url=לינק לוידאו]דוגמא של לאטה ארט עם לה-פבוני[/url]

[url=https://www.youtube.com/watch?v=MUsC44lyHxA">לינק לוידאו]דוגמא של לאטה ארט עם לה-פבוני[/url]

[url= בסרטונים ובהתנסות אישית.

בהצלחה ושנה מלאת ציורים

motico
כתב
כתב

שליחה #16 

אורניקו

אם מכונת הקפה שיצרה תמונות אלו היא מכונה בינונית (מבחינת מחיר) אז עוד יש תקווה.
התמונה הראשונה היא ההוכחה החשובה לי כי אין בה התערבות ידנית עם קיסם או משהו דומה.
מוטי

motico
כתב
כתב

שליחה #17 

coffeeavi

תודה שטרחת לחפש עבורי סרטון הדגמה.
דווקא מה שמצאת מחזק את מה שכתבתי - אין הדגמה למכונות רגילות. לא התכוונתי לראות הדגמה של מכונות מקצועיות (יקרות) שמתחפשות למכונות בייתיות. אני מחפש סרטון הדגמה כדי להוכיח (יותר נכון כדי ללמוד) שמערכת ההקצפה של מכונות קפה אוטומטית שמחירן עד כ- 4000 שקל מאפשרות לבנות קצף חלק שמאפשר לצייר בקפה.

יש הרבה סרטוני הסבר לתפעול מכונות קפה של חברות כמו Gaggia, Melita, Saeco, Delonghi ןכו'. את ההסבר בסרטונים מגישים אנשים שקפה זה המקצוע שלהם ובכל זאת, באף אחד מהסרטונים למכונות האלו לא תמצא הדגמה ליכולת הקצפה שבסופה....ציור.
מוטי

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
יצירת קשר:

שליחה #18 

motico כתב:coffeeavi

תודה שטרחת לחפש עבורי סרטון הדגמה.
דווקא מה שמצאת מחזק את מה שכתבתי - אין הדגמה למכונות רגילות. לא התכוונתי לראות הדגמה של מכונות מקצועיות (יקרות) שמתחפשות למכונות בייתיות. אני מחפש סרטון הדגמה כדי להוכיח (יותר נכון כדי ללמוד) שמערכת ההקצפה של מכונות קפה אוטומטית שמחירן עד כ- 4000 שקל מאפשרות לבנות קצף חלק שמאפשר לצייר בקפה.
...
מוטי

כל המכונות בסרטונים שהעלתי הן מכונות ידניות, מחירן הרבה פחות מ-4,000 שקל, וממש לא נחשבות 'מקצועיות' ולא יקרות (הכל יחסי כמובן)

אם כמו שרשמת אתה מחפש הקצפה למכונות אוטומטיות (שטוחנת,חולטת ומקציפה אוטומטית) שכח מזה ונסה להינות מקצף הסבון שתקבל שם, כי זה מה שהן יודעות לעשות בזמן הקצרצר שיש להן לייצר משקה קפה ולהקציף תוך כדי תנועה כמות קטנה כל כך של חלב. המהירות והנוחיות זה מה שחשוב באוטומטיות וזה בא על חשבון איכות החליטה וההקצפה.
כל הקונספט של מכונה אוטומטית זה לייצר משקה מוכן לכוס בפעולה רציפה ולכן ציורים באוטומטית זה ממש לא באיפיון של מכונה כזו
אתה תמיד יכול להכין אספרסו בלבד ולהקציף בנפרד מהמכונה האוטומטית (יש מכונות כאלו גם), אבל מה תשיג בזה? זה כבר חצי דרך ממכונה ידנית לא?

sorry, אין קיצורי דרך, או שאתה עושה את זה כמו במכונה מקצועית עם ציוד מקצועי ברמה גבוהה, בינונית ואפילו ברמת כניסה ובהשקעה של עבודה בכל הכנה, או שאתה מתפשר ונהנה (אם אפשר בכלל) ממשקה קפה שמוכן במכונה אוטומטית במחיר גבוה או נמוך או אפילו ממכונת קפסולות.
על טעם ועל ריח אין להתווכח, כל אחד ובחירותיו ומידת ההתפשרות שהוא מוכן לעשות.

ולסיום הנה [url=] דוגמא להקצפה ממכונה אוטומטית או חצי אוטומטית Saeco Royal שטוחנת וחולטת קפה (שנראה כמו מים יותר מקפה) וההקצפה מתבצעת בנפרד, הלאטה-ארט יוצא סביר מאוד.

שתהיה שנה טובה עם בחירות נכונות.

נ.ב. מציע בכלל להעביר את השרשור לפורום מכונות אוטומטיות, כי שם מקומו.

motico
כתב
כתב

שליחה #19 

coffeeavi

חיפוש ב ZAP מראה שאכן המכונות הידניות הללו מחירן נושק ל 4000 שקל.
השאלה הבסיסית היא מדוע מכונה אוטומטית לא יכולה להפיק הקצפה איכותית? אני מתכוון למכונות האוטמטיות שלא מקציפות את החלב ישירות לכוס אחרי החליטה. אני מדבר על אלו שיש להן זרבובית הקצפה נפרדת.

כתבת:
אתה תמיד יכול להכין אספרסו בלבד ולהקציף בנפרד מהמכונה האוטומטית (יש מכונות כאלו גם), אבל מה תשיג בזה? זה כבר חצי דרך ממכונה ידנית לא?
...
זה לא ממש עוזר.
עד כמה שאני מכיר, רוב המכונות האוטומטיות לא מצויידות במנגנון הקצפה אוטומטי ישר לכוס. זה סוג של אקסטרא. אני מתכוון למכונות שיש בהן זרבובית להקצפה שמאפשרת להקציף בכד יעודי כמו בסרטונים שהעלת. גם במקרה הזה תוצאת ההקצפה שאני מקבל די עלובה.
אני מנסה להבין למה? היכן ההבדל? מדוע אין אפשרות לייצר מכונה אוטומטית עם יכולת הקצפה כמו מכונה ידנית ברמה של Rosetta כדוגמה?
מוטי

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
יצירת קשר:

שליחה #20 

מי אמר שאי אפשר?
לא רוצים משיקולי איפיון המוצר, גודל פיסי, עלות ייצור והמחיר הסופי לצרכן.

כל מכונה עם אספקת קיטור חיצונית למשך כמה דקות בודדות מאפשרת בשימוש בכד נכון ובכמות החלב הנכונה להגיע להקצפה טובה לציורים.
הכל עניין של התנסות, המשך להתנסות ...

ואם עוד לא נמאס לך מהנושא, הנה סרטון להעביר זמן פנוי לחג
תיהנה

לא מכונה אוטומטית אלא [url=https://www.youtube.com/watch?v=ui9Sqi-WriY]בריסטה אוטומטי[/url] :lol: 41 דקות של שיכרון לאטה-ארט

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”