המלצה על תוכנה להמרת DTS

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
nir3 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 128
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

הורדתי כמה קבצים עם סיומת MKV. הם עובדים נהדר על המחשב (עם VLC) אבל כשאני מנסה להפעיל אותם על טלוויזיה (LG) דרך USB הטלוויזיה מנגנת את הוידאו ללא האודיו.
ממה שחיפשתי וקראתי אין תמיכה של הטלויזיה בDTS ולכן צריך להמיר את הDTS לAAC או לAC3.
הבנתי שAAC הוא פורמט מתקדם יותר, האם באמת עדיף להמיר את הDTS לAAC?

נתקלתי בכל מיני שמות של תוכנות שאמורות לעשות את העבודה:
MKV2AC3
PopCorn MKV AudioConverter
eac3to שנשמעת לי מסובכת.
אולי אפילו HandBrake שכבר יש לי.
איזה תוכנה הכי מומלצת להמיר את הסאונד בלבד?
כל מה שמצאתי בעניין אלו המלצות די ישנות מכמה שנים אחורה.

תודה.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #2 

ובאמת תשב לקודד שעות פסי קול DTS לפורמט אודיו אחר לכל סרט שתרצה לצפות בו?
כבר עדיף שתקנה סטרימר סיני ב-40$ ואפילו פחות, שיהיה מחובר קבוע למסך/רסיבר , וינגן הכל בין אם במשיכה מהרשת או דרך דיסק חיצוני שמחובר אליו
חבל על הזמן שלך ועל זמן העבודה של המחשב, וזה עוד לפני כל מני בעיות שעלולות לצוץ כמו חוסר סנכרון בין הוידאו לאודיו ועוד.

nir3 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

Lee כתב:ובאמת תשב לקודד שעות פסי קול DTS לפורמט אודיו אחר לכל סרט שתרצה לצפות בו?
כבר עדיף שתקנה סטרימר סיני ב-40$ ואפילו פחות, שיהיה מחובר קבוע למסך/רסיבר , וינגן הכל בין אם במשיכה מהרשת או דרך דיסק חיצוני שמחובר אליו
חבל על הזמן שלך ועל זמן העבודה של המחשב, וזה עוד לפני כל מני בעיות שעלולות לצוץ כמו חוסר סנכרון בין הוידאו לאודיו ועוד.
...
·קיוויתי שזה תהליך שלא לוקח המון זמן. מדובר באמת בשעות לכל סרט?
חשבתי על MI BOX בלי קשר לבעיית הקידוד שנתקלתי בה. הוא יעשה את העבודה?
במידה וכן, עד שהוא יגיע מסין האם לחבר את הלפטופ בHDMI יהיה פתרון עדיף? (אם יהיה פתרון בכלל)

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

אם אתה מתכוון לראות לא מעט סרטים, קידוד האודיו מחדש בהחלט ייקח זמן רב.
המי בוקס יעשה את העבודה, וגם כל סטרימר סיני זול ממנו. אם כבר יש לך מחשב תשתמש בו עד שיהיה לו תחליף.
אם אתה מתכוון להזמין מי בוקס מחו"ל, שים לב שהוא תומך ברשת אלחוטית 5G, ועלול להתעכב בכניסה לארץ בשל דרישה לאישור משרד התקשורת.
איזה קבצי mkv אתה מוריד בד"כ, 1080p או 4k? ואגב, אתה בלי רסיבר? כי גם אם תחבר מחשב או סטרימר ישירות למסך ללא רסיבר, אתה ככל הנראה לא תקבל אודיו רב ערוצי. אם יש לך רסיבר, תחבר אליו את המחשב/סטרימר ותגדיר בהם Passthrough, כך שהרסיבר יעשה את פענוח האודיו.

nir3 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

Lee כתב:אם אתה מתכוון לראות לא מעט סרטים, קידוד האודיו מחדש בהחלט ייקח זמן רב.
המי בוקס יעשה את העבודה, וגם כל סטרימר סיני זול ממנו. אם כבר יש לך מחשב תשתמש בו עד שיהיה לו תחליף.
אם אתה מתכוון להזמין מי בוקס מחו"ל, שים לב שהוא תומך ברשת אלחוטית 5G, ועלול להתעכב בכניסה לארץ בשל דרישה לאישור משרד התקשורת.
איזה קבצי mkv אתה מוריד בד"כ, 1080p או 4k? ואגב, אתה בלי רסיבר? כי גם אם תחבר מחשב או סטרימר ישירות למסך ללא רסיבר, אתה ככל הנראה לא תקבל אודיו רב ערוצי. אם יש לך רסיבר, תחבר אליו את המחשב/סטרימר ותגדיר בהם Passthrough, כך שהרסיבר יעשה את פענוח האודיו.
...
·יש לי לפטופ שאני יכול לחבר פשוט היה נראה לי מיותר ששני מסכים יעבדו במקביל ולכן העדפתי חיבור בUSB.
הבנתי באמת שחלק קטן מהסטרימרים נתקלים בבעיה של בקשת אישורים בכניסה לארץ למרות שהם כבר נמכרים בארץ.
אני בד"כ מוריד קבצי MKV באיכות 1080/720P, הטלוויזיה שלי לא תומכת ב-4K.
אין לי רסיבר, רואה בטלוויזיה עם הרמקולים של הטלוויזיה.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

אני לא רואה שום מניעה לחבר בינתיים את המחשב הנייד.
אתה יכול להגדיר בו (נדמה לי שזה נמצא תחת הגדרות צריכת חשמל) שברגע שאתה סוגר את המכסה, המחשב ימשיך לפעול ולא יכנס למצב שינה או ייכבה. כך תוכל לצפות על המסך הגדול, מבלי שהמסך השני יפריע.

רסיבר ברמת כניסה, אפילו הפשוט ביותר אבל כזה שתומך בפורמטי אודיו HD ועוד, היה פותר לך את כל הבעיות של פענוח אודיו וגם מספק לך חוויית צפייה הרבה יותר איכותית, עם סאונד היקפי שכרגע בחיבור ישיר למסך, אינך מקבל כלל.

nir3 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

Lee כתב:אני לא רואה שום מניעה לחבר בינתיים את המחשב הנייד.
אתה יכול להגדיר בו (נדמה לי שזה נמצא תחת הגדרות צריכת חשמל) שברגע שאתה סוגר את המכסה, המחשב ימשיך לפעול ולא יכנס למצב שינה או ייכבה. כך תוכל לצפות על המסך הגדול, מבלי שהמסך השני יפריע.

רסיבר ברמת כניסה, אפילו הפשוט ביותר אבל כזה שתומך בפורמטי אודיו HD ועוד, היה פותר לך את כל הבעיות של פענוח אודיו וגם מספק לך חוויית צפייה הרבה יותר איכותית, עם סאונד היקפי שכרגע בחיבור ישיר למסך, אינך מקבל כלל.
...
·מצאתי את ההגדרה, אם כי הבנתי שלא מומלץ לתת למחשב נייד לעבוד עם מכסה סגור (לא יודע אם זה נכון, אמרו לי שיש איזה עניין של פיזור חום).
מה שכן ניתן לעשות יש הגדרות שיקוף מסך ככה שהמסך של המחשב מוחשך והשיקוף ממשיך בטלוויזיה (יעזור לחסוך קצת סוללה).
מה שלא אהבתי זה שקצת מהשוליים "יוצאות" מחוץ למסך. מפריע כשרוצים לסגור חלונות וכו'.

ניסיתי גם את עניין ההמרה. עובד מעולה עם MKV2AC3 ממה שבדקתי. אמנם יוצא קבצים קצת גדולים יותר אבל זה נסבל.
לקח למחשב בערך 90-100 דק' להמיר עונה שלמה של 22 פרקים (ממוצע פרק 43 דק').
ככה שיש מצב שכפתרון זמני עדיף עדיין להמיר את הסאונד, ככה המחשב עובד רק על זמן של בערך 2 פרקים לעונה.

אז אתה אומר שהMI BOX יעשה את העבודה בעניין הזה כמו שצריך? (רציתי לקנות אותו בלי קשר כדי לנסות סלקום TV).
לגבי רסיבר, אני יוותר כרגע.. בד"כ אין לי זמן לראות כלום.. זאת תקופה קצרה כזאת שתעוד מעט תסתיים.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

מה שלא אהבתי זה שקצת מהשוליים "יוצאות" מחוץ למסך. מפריע כשרוצים לסגור חלונות וכו'.
...
תבדוק אם בהגדרות התצוגה הגראפית במחשב הנייד, אתה יכול לשחק עם פרמטרים של תצוגה (Overscan) של המסך החיצוני. בדרך כלל אפשר.
ניסיתי גם את עניין ההמרה. עובד מעולה עם MKV2AC3 ממה שבדקתי. אמנם יוצא קבצים קצת גדולים יותר אבל זה נסבל.
לקח למחשב בערך 90-100 דק' להמיר עונה שלמה של 22 פרקים (ממוצע פרק 43 דק').
ככה שיש מצב שכפתרון זמני עדיף עדיין להמיר את הסאונד, ככה המחשב עובד רק על זמן של בערך 2 פרקים לעונה.
...
אני חושב שכל אחד אחר כאן באתר, יסכים שזה בזבוז הזמן שלך ועבודה מיותרת של המחשב. במקום להוריד סרט/פרק ולשבת לצפות בו מיד בכייף, אתה צריך להתחיל עם קידודים מחדש. מיותר לגמרי.
דרך אגב, שים לב שבזמן שאתה מקודד, אתה לא פוגע באיכות הוידאו מבחינת רזולוציה, ביטרייט וכו' (למרות שלפי הזמנים שציינת נראה שלא מתבצע קידוד כלשהו גם לוידאו, אבל שים לב בכל זאת).
אז אתה אומר שהMI BOX יעשה את העבודה בעניין הזה כמו שצריך? (רציתי לקנות אותו בלי קשר כדי לנסות סלקום TV).
...
הקבצים שאתה מוריד הם הכי בסיסיים ונפוצים שיש: 720p/1080p בקונטיינר MKV, עם פסקול Dolby Digital או DTS.
כל סטרימר יידע לנגן אותם, כל שכן ה-Xiaomi. זה לא שאנחנו מדברים על קבצי 4K HDR עם פסקול HD או אטמוס.
מה שכן, לפעמים קודי על סטרימרים כאלה מתקשה להוציא DTS, ואז מומלץ להתקין במקום SPMC, שזו גרסת קודי לא רשמית, והיא פותרת את הבעיה.
לגבי סלקום TV על ה-MI Box, היות ואין לי לא את זה ולא את זה, אני לא יכול לענות לך. אולי מישהו אחר יעזור.

nir3 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

Lee כתב:תבדוק אם בהגדרות התצוגה הגראפית במחשב הנייד, אתה יכול לשחק עם פרמטרים של תצוגה (Overscan) של המסך החיצוני. בדרך כלל אפשר.
...
אין לי מושג איפה ההגדרות האלה נמצאות, אבל אני אנסה לשחק עם זה כשאחבר את המחשב לטלוויזיה.
אני חושב שכל אחד אחר כאן באתר, יסכים שזה בזבוז הזמן שלך ועבודה מיותרת של המחשב. במקום להוריד סרט/פרק ולשבת לצפות בו מיד בכייף, אתה צריך להתחיל עם קידודים מחדש. מיותר לגמרי.
דרך אגב, שים לב שבזמן שאתה מקודד, אתה לא פוגע באיכות הוידאו מבחינת רזולוציה, ביטרייט וכו' (למרות שלפי הזמנים שציינת נראה שלא מתבצע קידוד כלשהו גם לוידאו, אבל שים לב בכל זאת).
...
אין ספק שזה לא אופטימלי אבל בהיעדר סטרימר, אין לי ברירה.
מבחינת הזמן שלי, אני בוחר את כל הקבצים ונותן לו לרוץ. מבחינת עבודה מיותרת של המחשב אתה צודק, אבל זה עדיין פחות זמן מלתת לו להריץ פרקים או עונות שלמות, אם כי דורש קצת יותר משאבים.
איכות הוידאו נשמרת במלואה.. התוכנה ממירה סאונד בלבד (וגם נבדק בmedia info).
הקבצים שאתה מוריד הם הכי בסיסיים ונפוצים שיש: 720p/1080p בקונטיינר MKV, עם פסקול Dolby Digital או DTS.
כל סטרימר יידע לנגן אותם, כל שכן ה-Xiaomi. זה לא שאנחנו מדברים על קבצי 4K HDR עם פסקול HD או אטמוס.
מה שכן, לפעמים קודי על סטרימרים כאלה מתקשה להוציא DTS, ואז מומלץ להתקין במקום SPMC, שזו גרסת קודי לא רשמית, והיא פותרת את הבעיה.
לגבי סלקום TV על ה-MI Box, היות ואין לי לא את זה ולא את זה, אני לא יכול לענות לך. אולי מישהו אחר יעזור.
...
תודה אני אלך על ההמלצה ואזמין את ה-Xiaomi למרות שהמחיר שלו קצת עלה לאחרונה.
לא חושב שיהיה לי שימוש בקודי, אבל תודה על המידע.
מהבירורים שעשיתי סלקום TV אמור לרוץ עליו טוב, אבל אנסה זאת בעצמי.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”