כמה שאלות כלליות על חיבור מחשב למקרן בשביל HD.
השבוע התחדשתי בHD70 של אופטומה.
בעיקרון אין לי סט-אפ קבוע למקרן, המקרן יושב על שולחן בזמן עבודה ובסוף חוזר לתיק.
אין לי כרגע שום דבר שמנגן HD חוץ מהמחשב הביתי, אותו אני אאלץ לגרור לסלון כל פעם בשביל לראות (אבל עוד על זה בהמשך).
אני מחבר את המחשב למקרן בכבל VGA ומעביר את המחשב לרזולוציה של 1280X720 וקצב רענון של 60HZ.
הבנתי שהדגם הזה (בניגוד לקודם שהיה לי הH31) דורש קצת כיול "ישר מהארגז" ותהיתי איך הכי טוב לכייל אותו. יש לי את הדיסקים של AVIA בNTSC וDVE בPAL שלא השתמשתי בהם מעולם..
1. האם יש הבדל באיך שהמקרן צריך להיות מכיול בחיבור למחשב שיעביר בעיקר HD ובין חיבור לDVD פשוט שינגן בעיקר DIVX?
2. מבחינת החיבור למחשב כפי שתואר, יש דברים אחרים שמומלץ לעשות? לדוג' התקנתי את powerstrip, אבל לשנות רזולוציה וקצב רענון אני יכול לעשות גם בלעדיה בקלות, יש סיבה מיוחדת להשתמש בה?
3. זו שאלה קצת רחבה, אבל מאחר והסידור הזה של לקחת את המחשב הביתי מחדר אחר כל הזמן לא ממש יעבוד, אני שוקל לקנות מחשב שישמש כHTPC. הבעיה בעניין היא תקציב נמוך יחסית שאני מוגבל אליו. עד 1500, בלי אפשרות להתגמש. השאלה היא במה יותר חשוב להשקיע בקניית מחשב כזה כשמטרתו היחידה תהיה להציג סרטים/סדרות בHD. מעבד? זיכרון? כרטיס מסך?
למשל, ראיתי הצעה למחשב עם מעבד AMD AM2 ATHLON 3800, זכרון 512 DDR2 וכרטיס מסך Geforce 6100. אני יודע שזה יריץ HD כי כרגע גם המחשב הישן שלי (עם מפרט לא רחוק מזה) מריץ, אבל איך זה יתפקד בניגון קובץ של 20-40 ג'יגה לסרט בp1080? (העתקים של בלו-ריי לדוג'), יש טעם להתעקש על כרטיס מסך עם יציאת HDMI או שההבדל בינה לבין הVGA לא משמעותי?
כל עצה בנושא תתקבל בברכה..
בעיקרון אין לי סט-אפ קבוע למקרן, המקרן יושב על שולחן בזמן עבודה ובסוף חוזר לתיק.
אין לי כרגע שום דבר שמנגן HD חוץ מהמחשב הביתי, אותו אני אאלץ לגרור לסלון כל פעם בשביל לראות (אבל עוד על זה בהמשך).
אני מחבר את המחשב למקרן בכבל VGA ומעביר את המחשב לרזולוציה של 1280X720 וקצב רענון של 60HZ.
הבנתי שהדגם הזה (בניגוד לקודם שהיה לי הH31) דורש קצת כיול "ישר מהארגז" ותהיתי איך הכי טוב לכייל אותו. יש לי את הדיסקים של AVIA בNTSC וDVE בPAL שלא השתמשתי בהם מעולם..
1. האם יש הבדל באיך שהמקרן צריך להיות מכיול בחיבור למחשב שיעביר בעיקר HD ובין חיבור לDVD פשוט שינגן בעיקר DIVX?
2. מבחינת החיבור למחשב כפי שתואר, יש דברים אחרים שמומלץ לעשות? לדוג' התקנתי את powerstrip, אבל לשנות רזולוציה וקצב רענון אני יכול לעשות גם בלעדיה בקלות, יש סיבה מיוחדת להשתמש בה?
3. זו שאלה קצת רחבה, אבל מאחר והסידור הזה של לקחת את המחשב הביתי מחדר אחר כל הזמן לא ממש יעבוד, אני שוקל לקנות מחשב שישמש כHTPC. הבעיה בעניין היא תקציב נמוך יחסית שאני מוגבל אליו. עד 1500, בלי אפשרות להתגמש. השאלה היא במה יותר חשוב להשקיע בקניית מחשב כזה כשמטרתו היחידה תהיה להציג סרטים/סדרות בHD. מעבד? זיכרון? כרטיס מסך?
למשל, ראיתי הצעה למחשב עם מעבד AMD AM2 ATHLON 3800, זכרון 512 DDR2 וכרטיס מסך Geforce 6100. אני יודע שזה יריץ HD כי כרגע גם המחשב הישן שלי (עם מפרט לא רחוק מזה) מריץ, אבל איך זה יתפקד בניגון קובץ של 20-40 ג'יגה לסרט בp1080? (העתקים של בלו-ריי לדוג'), יש טעם להתעקש על כרטיס מסך עם יציאת HDMI או שההבדל בינה לבין הVGA לא משמעותי?
כל עצה בנושא תתקבל בברכה..
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
חשבתי על סטרימר אבל אני מבין שחוץ ממכשיר אחד, הTvix החדש שסיקרתם בתערוכה אם אני זוכר נכון, אין אחד שמנגן קבצי x264 וכל התוכן שיש לי ושיהיה לי בזמן הקרוב הוא בפורמט הזה. מהבחינה הזאת מחשב נראה לי בכלל יותר פונקציונאלי, לא תלוי בעדכוני תוכנה ובהתעסקות מיוחדת עם כתוביות.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
קבל תיקון - אין סטרימרים כיום שמנגנים 264.....
מחשב לא תלוי בעידכוני תוכנה?
אתה בטוח?
תחשוב שוב על זה, מה עם אנטי וירוס? עידכונים ממיקרוסופט? קודקים? גירסאות תוכנה של הנגנים וכו'?
אין ספק שיש הרבה יותר כח וגמישות אבל זה עולה יותר וכמות ההתעסקות רבה יותר.
אלו כמובן עולמות שונים וכל דבר מתאים למישהו אחר....
מחשב לא תלוי בעידכוני תוכנה?
אתה בטוח?
תחשוב שוב על זה, מה עם אנטי וירוס? עידכונים ממיקרוסופט? קודקים? גירסאות תוכנה של הנגנים וכו'?
אין ספק שיש הרבה יותר כח וגמישות אבל זה עולה יותר וכמות ההתעסקות רבה יותר.
אלו כמובן עולמות שונים וכל דבר מתאים למישהו אחר....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אגב, גם לא יהיה.
X264 בד"כ משתמש ב-CONTAINER של מטרוסקה (MKV) בשביל להחזיק את המידע שלו.
לא ידוע לי על תוכניות של אף גוף עסקי להכניס את MKV לרשימת התמיכה שלהם.
לכל היותר, יוסיפו H264, אבל זה שונה לחלוטין מ-MKV/X264...
X264 בד"כ משתמש ב-CONTAINER של מטרוסקה (MKV) בשביל להחזיק את המידע שלו.
לכל היותר, יוסיפו H264, אבל זה שונה לחלוטין מ-MKV/X264...
תודה על התגובות.
עכשיו אין בכלל התלבטות בעניין, כל החומר שלי הוא MKV/X264.
מה אתם אומרים בעניין של מה לחפש בHTPC פשוט, אבל שיהיה מסוגל להתמודד עם רוב התכנים שיש ברשת היום?
(אין תכנון להתקין עליו את המדיה סנטר החדש של מיקרוסופט או משהו בסגנון, אם זה משנה משהו בדרישות)
עכשיו אין בכלל התלבטות בעניין, כל החומר שלי הוא MKV/X264.
מה אתם אומרים בעניין של מה לחפש בHTPC פשוט, אבל שיהיה מסוגל להתמודד עם רוב התכנים שיש ברשת היום?
(אין תכנון להתקין עליו את המדיה סנטר החדש של מיקרוסופט או משהו בסגנון, אם זה משנה משהו בדרישות)
מזכיר לי מה שאמרו על MP3 ועל DIVX...oferlaor כתב:אגב, גם לא יהיה.
לכל היותר, יוסיפו H264, אבל זה שונה לחלוטין מ-MKV/X264......
לא רק שתהיה תמיכה ב-MKV כי זה מה שהסצינה מכתיבה וזה מה שיהיה בדיוק כמו ה-MP3 וה-DIVX.
זה יהיה הפורמט שיוביל ומי שישכיל כמה שיותר מהר לתמוך בזה יגרוף את מירב ה-$$$
הבעיה היחידה היא הטכנולוגיה היקרה כיום..מכשיר שכזה חייב להיות עם מעבד חזק ....C2D
וזה מייקר את העסק....ראה ערך נגני ה-BD וה-HD-DVD.
Omri,
אני חושב שבמצב שלך הייתי הולך על הקונפיגורציה הבאה:
1. מעבד Intel Core 2 Duo 6320 - במחיר 700 ש"ח.
2. לוח אם מתאים - 400 ש"ח.
3. זיכרון 1GB במחיר 350 ש"ח.
4. כרטיס מסך - הכי פשוט עם יציאת DVI - באזור 200 ש"ח.
סה"כ עלות החלקים עד כה - 1650 ש"ח. המחשב הזה יוכל להריץ בקלילות כל פורמט HD שקיים היום.
עכשיו נשארו מספר חלקים שצריך להחליט לגביהם:
1. הרד דיסק - ניתן להשיג 320GB מצוין ב 450 ש"ח. מצד שני ניתן לרכוש 120GB בפרוטות.
2. מארז - החל מ 150 ש"ח.
3. צורב DVD - באזור 150 ש"ח, אם בכלל צריך.
כמובן ההנחה היא שאתה מרכיב את המחשב בעצמך (פשוט מאוד, ואם אין לך נסיון, תעזר בחבר שיש לו).
אני חושב שבמצב שלך הייתי הולך על הקונפיגורציה הבאה:
1. מעבד Intel Core 2 Duo 6320 - במחיר 700 ש"ח.
2. לוח אם מתאים - 400 ש"ח.
3. זיכרון 1GB במחיר 350 ש"ח.
4. כרטיס מסך - הכי פשוט עם יציאת DVI - באזור 200 ש"ח.
סה"כ עלות החלקים עד כה - 1650 ש"ח. המחשב הזה יוכל להריץ בקלילות כל פורמט HD שקיים היום.
עכשיו נשארו מספר חלקים שצריך להחליט לגביהם:
1. הרד דיסק - ניתן להשיג 320GB מצוין ב 450 ש"ח. מצד שני ניתן לרכוש 120GB בפרוטות.
2. מארז - החל מ 150 ש"ח.
3. צורב DVD - באזור 150 ש"ח, אם בכלל צריך.
כמובן ההנחה היא שאתה מרכיב את המחשב בעצמך (פשוט מאוד, ואם אין לך נסיון, תעזר בחבר שיש לו).
noam23,
תודה על העזרה. המחשב שהרכבת מגיע לאזור ה2000+ ש"ח אם אני מתפשר על ההארדיסק.
אבל אני מבין את הכיוון הכללי, ונראה לי שאאלץ לחכות קצת עם הרכישה כי כרגע אין לי תקציב לזה, במקום לקנות משהו שאולי לא יעשה את העבודה בפחות כסף.
אז אם אני מבין נכון הכרטיס מסך פחות חשוב מבחינת עיבוד/הרצת וידאו מהמעבד והזכרון? כלומר, אם הרצת קובץ וידאו מסויים תקרטע, סביר להניח שהם הרכיבים שיצטרכו שדרוג?
תודה על העזרה. המחשב שהרכבת מגיע לאזור ה2000+ ש"ח אם אני מתפשר על ההארדיסק.
אבל אני מבין את הכיוון הכללי, ונראה לי שאאלץ לחכות קצת עם הרכישה כי כרגע אין לי תקציב לזה, במקום לקנות משהו שאולי לא יעשה את העבודה בפחות כסף.
אז אם אני מבין נכון הכרטיס מסך פחות חשוב מבחינת עיבוד/הרצת וידאו מהמעבד והזכרון? כלומר, אם הרצת קובץ וידאו מסויים תקרטע, סביר להניח שהם הרכיבים שיצטרכו שדרוג?
ניתן לקנות כרטיס מסך שיעשה את פריסת הוידאו בחומרה (כרטיסים של 500 ש"ח ומעלה), אבל ראשית לא כל תוכנות הצפיה יתמכו בו (למשל CoreAVC המעולה, לא תתמוך נכון להיום), ושנית, זה לא יאפשר לך בשורה התחתונה לחסוך כסף, אלא פשוט תצטרך להעביר אותו מהמעבד לכרטיס המסך (ולדעתי זו טעות).אז אם אני מבין נכון הכרטיס מסך פחות חשוב מבחינת עיבוד/הרצת וידאו מהמעבד והזכרון?...
דרך אגב, אולי אתה יכול לחסוך עוד 200 ש"ח, אם קיים לוח אם זול ל Core 2 Duo, בעל כרטיס מסך אינטגרלי עם יציאת מסך DVI.