רסיבר, קצת סדר בבקשה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
shoko555 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 842
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #1 

אז מה העניין עם דגם חדש של רסיבר כל שנה?.

לפני רכישה של חדש וקצת מבולבל מכל ההיצע, כרגע זמנית עובד עם ימאהה שמחובר לטלויזיה ומקבל את אודיו דרך ARC.

הכל עובד טוב, כולל שליטה וכיבוי הדלקה אוטומטי מה שגורם לי לפקפק בצורך ברסיבר עם שמונה כניסות HDMI אפסקללינג 4K וכל שאר השכלולים.

לא עדיף למתג את הוידאו דרך הטלויזיה ולהחזיר רק את הקול לרסיבר דרך ה ARC?

יש כזה דבר רסיבר עם יציאת HDMI לטובת ARC בלבד וללא כניסות?

את הכסף שנחסך מעדיף להשקיע בהגברה יותר איכותית ומערכת כיול יותר טובה.

אני מפספס משהוא?

תודה
שמוליק
קונה ציוד אודיו תקול.

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #2 

אין רסיבר כזה ללא כניסות HDMI. הגרסה הנוכחית של ARC כרגע תואמת פרוטוקול SPDIF ולכן תשכח מ DTS MA או TRU HD וכאלו. חברות רסיברים צריכות לחיות ולכן דואגות להוציא סדרות חדשות אחת לשנה (פיוניר, ימהה, דנון אונקיו, מרנץ). חברות קצת יותר "מקצועיות" או לפחות מנסות לתת רושם כזה, כגון NAD או חברות בוטיק כמו ACRAM מצליחות להמשיך לספק תמיכה ברסיברים מלפני שנה שנתיים ומוציאות ליין חדש אחת ל 4 שנים לערך. זו גישה הרבה יותר הגיונית ובעיקר הוגנת כלפי הצרכן.

אני בטוח שלסדרה AX060 של ימהה הייתה אפשרות לספק תמיכה ב DOLBY VISION עי עדכון קושחה, אבל החברה החליטה להוציא AX070 שגם הוא ללא HDMI 2.1 שצפוי להיות זמין מ 2018. בסוף מה שחשוב לחברה זה הרווח. אם טוב לך עם הרסיבר הקיים, ההיתי ממתין עוד שנה לפחות לפני השדרוג.

אפסקילינג ל 4k ממש לא הכרחי בשום רסיבר, כי המסך עושה את זה מצויין בכל מקרה, ללא קשר לאיכותו, שכן אם מדובר במסך זול, אז אין טעם באפסקילינג איכותי כי היתרון שלו לא יורגש, ואם מדובר במסך הי אנד, אז הוא כבר כולל סקיילר טוב יותר ממה שכל רסיבר יוכל להציע...

shoko555 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 842
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #3 

@Rekcuf
·
הזכרת את הימאהה ax060 ודולבי ויזין.. מה אני צריך את זה במגבר אם המקורות מחוברים ישר לטלוויזיה?. (לי יש 4 כניסות שזה מעל הראש)

כמה מקורות יש כבר לאדם ממומצע בבית?

אין כוונה לשפר את ה ARC כך שיתמודד עם פורמטים נוספים?
קונה ציוד אודיו תקול.

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #4 

shoko555 כתב:@Rekcuf
·
הזכרת את הימאהה ax060 ודולבי ויזין.. מה אני צריך את זה במגבר אם המקורות מחוברים ישר לטלוויזיה?.
כמה מקורות יש כבר לאדם ממומצע בבית?

אין כוונה לשפר את ה ARC כך שיתמודד עם פורמטים נוספים?
...
·

נתתי את זה כדוגמה לתירוץ לשדרוג. ה ARC בקרוב יהפוך ל EARC ברסיברים שיתמכו ב HDMI 2.1 שככל הנראה יהיה גרסה יציבה למשך כמה שנים טובות ושקטות. לחבר נגן ישירות לטלויזיה מצריך מפצל HDMI או נגן הי אנד בעל שתי יציאות HDMI. זה מסרבל את המערכת ומקשה על השימוש... אם אין לך תכני 4k תשאר עם רסיבר הישן עד לזמינות דגמי 2018 במחירים שפויים...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”