איזה זיכרון צריך?
-
shaby
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2093
- נתן תודות: 292 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
שלום חברים,
מצ"ב פרטי הזיכרון הקיים במחשב.
לא כלכך ברור לי איזה צריך.
מבין משם משהו על dual rank
ניסיתי לגגל ולא הבנתי.
מערכת ההפעלה יכולה לעבוד עם 16gb.
יש צורך לשדרג ל-16 או 8 יעשה את העבודה היטב?
מחשב משמש לאינטרנט מרובה טאבים...
נתקע ומקרטע עם 4 ג'יגה.
מעבד i3.
מפרט לוח אם:
https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA ... -rev-10#sp
איזה זיכרון (ddr 3 זה ברור)?
כי מה שמבלבל אותי זה עניין ה-pc3-10xxx
יש מספר צירופי ספרות-אותיות כאלו
תודה רבה.
מצ"ב פרטי הזיכרון הקיים במחשב.
לא כלכך ברור לי איזה צריך.
מבין משם משהו על dual rank
ניסיתי לגגל ולא הבנתי.
מערכת ההפעלה יכולה לעבוד עם 16gb.
יש צורך לשדרג ל-16 או 8 יעשה את העבודה היטב?
מחשב משמש לאינטרנט מרובה טאבים...
נתקע ומקרטע עם 4 ג'יגה.
מעבד i3.
מפרט לוח אם:
https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA ... -rev-10#sp
איזה זיכרון (ddr 3 זה ברור)?
כי מה שמבלבל אותי זה עניין ה-pc3-10xxx
יש מספר צירופי ספרות-אותיות כאלו
תודה רבה.
מה תצורת הזכרון אצלך כרגע?
2 סטיקים של 2 ג'יגה כל אחד, ארבעה סטיקים של 1 ג'יגה כל אחד וכו'?
בגדול מה שאתה צריך הוא זיכרון DDR3 1.5v בתדר 1666 או 1066. שים לב שבמפרט לוח האם רשום שמעבד i3 עם ליבה גראפית מובנה יכול לעבוד עם זיכרון עד תדר 1666 בלבד, כך שאין טעם לקנות זכרונות בתדר גבוה יותר (על אף שזכרון עם תדר גבוה יותר יכול לשנמך ולעבוד גם בתדר נמוך יותר).
בשביל Dual Cannel אתה צריך שני זכרונות זהים שיעבדו במקביל. אם כרגע תפוסים אצלך רק שני סלוטים עם 2 ג'יגה בכל אחד (לכן שאלתי בהתחלה) אתה יכול להוסיף עוד שני סטיקים זהים של 2 ג'יגה כל אחד, כך שארבעת הסלוטים יהיו תפוסים בסה"כ 8 ג'יגה. כמובן שאתה גם יכול להוציא את הקיימים, ולהתקין סטיקים זהים של 4 ג'יגה בכל סלוט, סה"כ 16 ג'יגה (המקסימום שנתמך ע"י הלוח), אבל כך לא תנצל את הזכרונות שכבר יש לך וההוצאה תהיה גדולה יותר, מן הסתם.
מה שחשוב, שאם הסלוטים אצלך מחולקים לשני צבעים שונים, על כל שני סלוטים באותו צבע ישבו שני זכרונות זהים לחלוטין, מבחינת נפח, תדר, ואפילו יצרן וסדרת יצור.
2 סטיקים של 2 ג'יגה כל אחד, ארבעה סטיקים של 1 ג'יגה כל אחד וכו'?
בגדול מה שאתה צריך הוא זיכרון DDR3 1.5v בתדר 1666 או 1066. שים לב שבמפרט לוח האם רשום שמעבד i3 עם ליבה גראפית מובנה יכול לעבוד עם זיכרון עד תדר 1666 בלבד, כך שאין טעם לקנות זכרונות בתדר גבוה יותר (על אף שזכרון עם תדר גבוה יותר יכול לשנמך ולעבוד גם בתדר נמוך יותר).
בשביל Dual Cannel אתה צריך שני זכרונות זהים שיעבדו במקביל. אם כרגע תפוסים אצלך רק שני סלוטים עם 2 ג'יגה בכל אחד (לכן שאלתי בהתחלה) אתה יכול להוסיף עוד שני סטיקים זהים של 2 ג'יגה כל אחד, כך שארבעת הסלוטים יהיו תפוסים בסה"כ 8 ג'יגה. כמובן שאתה גם יכול להוציא את הקיימים, ולהתקין סטיקים זהים של 4 ג'יגה בכל סלוט, סה"כ 16 ג'יגה (המקסימום שנתמך ע"י הלוח), אבל כך לא תנצל את הזכרונות שכבר יש לך וההוצאה תהיה גדולה יותר, מן הסתם.
מה שחשוב, שאם הסלוטים אצלך מחולקים לשני צבעים שונים, על כל שני סלוטים באותו צבע ישבו שני זכרונות זהים לחלוטין, מבחינת נפח, תדר, ואפילו יצרן וסדרת יצור.
-
shaby
-
- חבר ותיק

היי
המחשב של הוריי ואני לא יודע להגיד לך את התצורה משום שאני גר הרחק מהם אך ממש שזכור לי - יש סטיק אחד.
מה היתרון ב-DUAL CHANNEL על פני שימוש בסטיק בודד?
הסלוטים אכן בשני צבעים שונים.
לגבי כמות זיכרון - 8 ג'יגה יספיק מעל ומעבר או שאם כבר - אז כבר לשדרג ל-16?
המחשב משמש לדברים בסיסיים ביותר כאשר הכבד מהם - גלישה מרובת טאבים.
תודה רבה.
המחשב של הוריי ואני לא יודע להגיד לך את התצורה משום שאני גר הרחק מהם אך ממש שזכור לי - יש סטיק אחד.
מה היתרון ב-DUAL CHANNEL על פני שימוש בסטיק בודד?
הסלוטים אכן בשני צבעים שונים.
לגבי כמות זיכרון - 8 ג'יגה יספיק מעל ומעבר או שאם כבר - אז כבר לשדרג ל-16?
המחשב משמש לדברים בסיסיים ביותר כאשר הכבד מהם - גלישה מרובת טאבים.
תודה רבה.
- denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
מנסיון שלי אם לא רשום גודל מקסימלי, תחל את ה16 שרשום ב4 (סלוטים), בזמנו קניתי סטיק של 8 ללוח על ציפסט כזה, ולא עבד,
הולף ב 2 של 4 ועבד.
הולף ב 2 של 4 ועבד.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
אם מותקן רק מודול זכרון אחד, פונקצית ה-Dual Channel לא מנוצלת, מה שאומר שיעילות עבודת הזכרון פחותה.
תוכל לקרוא בהרחבה יותר כאן .
הייתי ממליץ לבדוק מה כבר קיים במחשב, בעיקר כדי שתוכל להשתמש גם בזכרון הקיים ולהתאים לו זכרון משלים זהה וכך לחסוך בהוצאה. אם קיים מודול זכרון יחיד של 4 גיגה, אתה יכול לרכוש מודול יחיד זהה נוסף, ולהתקין אותו על הסלוט הפנוי השני מאותו צבע. אם אתה מתעצל לפתוח את מארז המחשב בשביל לבדוק, אתה יכול להריץ את תוכנת CPU-Z (יש גם גרסת הרצה מתיקייה ללא התקנה). בלשונית SPD תוכל לראות את כל נתוני הזכרון שכבר מותקן, ותוכל לעבור בין הסלוטים ולבדוק אם מותקן בהם זכרון ואיזה.
אתה יכול לבצע את הנ"ל גם באמצעות Speccy- תוכנה מצוינת מבית פיריפורם, מפתחת CCleaner. גם היא ניתנת להרצה ללא התקנה ובנוסף למידע על הזכרון המותקן, תיתן לך מידע מקיף מאוד על כל חומרת המחשב.
את גרסת ה-Portable שלה תוכל להוריד מכאן .
אחרי שתדע מה כבר קיים, תוכל להחליט אם ניתן לנצל אותו ואיך לשדרג.
תוכל לקרוא בהרחבה יותר כאן .
הייתי ממליץ לבדוק מה כבר קיים במחשב, בעיקר כדי שתוכל להשתמש גם בזכרון הקיים ולהתאים לו זכרון משלים זהה וכך לחסוך בהוצאה. אם קיים מודול זכרון יחיד של 4 גיגה, אתה יכול לרכוש מודול יחיד זהה נוסף, ולהתקין אותו על הסלוט הפנוי השני מאותו צבע. אם אתה מתעצל לפתוח את מארז המחשב בשביל לבדוק, אתה יכול להריץ את תוכנת CPU-Z (יש גם גרסת הרצה מתיקייה ללא התקנה). בלשונית SPD תוכל לראות את כל נתוני הזכרון שכבר מותקן, ותוכל לעבור בין הסלוטים ולבדוק אם מותקן בהם זכרון ואיזה.
אתה יכול לבצע את הנ"ל גם באמצעות Speccy- תוכנה מצוינת מבית פיריפורם, מפתחת CCleaner. גם היא ניתנת להרצה ללא התקנה ובנוסף למידע על הזכרון המותקן, תיתן לך מידע מקיף מאוד על כל חומרת המחשב.
את גרסת ה-Portable שלה תוכל להוריד מכאן .
אחרי שתדע מה כבר קיים, תוכל להחליט אם ניתן לנצל אותו ואיך לשדרג.
-
shaby
-
- חבר ותיק

היי
דניס, אני לא בטוח שהבנתי אותך. עדיף 4*2gb מאשר 2*4gb?
האם מבחינת ביצועים יהיה הבדל בין 2*4gb ובין 4*2gb?
יהיה הבדל מורגש בין 8 ל-16 לשימושים שתיארתי?
רשום שם DUAL...מה שאומר ב-100% שזה 2GB*2?
Lee,
תודה על ההכוונה..
צילמתי את הלשונית של הזיכרון ב-cpu-z (כשהייתי אצלם בשבת)
האם יש שם משהו שמאפשר לדעת מה יש כיום?
תודה רבה
דניס, אני לא בטוח שהבנתי אותך. עדיף 4*2gb מאשר 2*4gb?
האם מבחינת ביצועים יהיה הבדל בין 2*4gb ובין 4*2gb?
יהיה הבדל מורגש בין 8 ל-16 לשימושים שתיארתי?
רשום שם DUAL...מה שאומר ב-100% שזה 2GB*2?
Lee,
תודה על ההכוונה..
צילמתי את הלשונית של הזיכרון ב-cpu-z (כשהייתי אצלם בשבת)
האם יש שם משהו שמאפשר לדעת מה יש כיום?
תודה רבה
אפשר לדעת שיש בסה"כ 4 גיגה זכרון שעובד ב-Dual Channel, בתדר 1333 ככל הנראה.
אבל לא הייתי סומך על זה, אלא בודק את לשונית SPD, שם אתה יכול לראות פירוט סלוט אחר סלוט, כולל נפח הזכרון בכל סלוט, יצרן, תדר וכו', פחות או יותר כפי שמופיע בצילום המסך הבא. כמובן שבסלוטים ריקים מזכרון, השדות בחלון ישארו ריקים. כך תוכל לדעת בדיוק כמה מודולים יש כרגע ובאיזה נפח כל אחד.
אבל לא הייתי סומך על זה, אלא בודק את לשונית SPD, שם אתה יכול לראות פירוט סלוט אחר סלוט, כולל נפח הזכרון בכל סלוט, יצרן, תדר וכו', פחות או יותר כפי שמופיע בצילום המסך הבא. כמובן שבסלוטים ריקים מזכרון, השדות בחלון ישארו ריקים. כך תוכל לדעת בדיוק כמה מודולים יש כרגע ובאיזה נפח כל אחד.
- urik79
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4318
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 130 פעמים
מה מותקן על המחשב? איזה ווינדוז?
לדעתי שידרוג של הכונן ל SSD, במידה ולא קיים יעשה את השיפור הכי משמעותי.
אצלי יש מחשב ישן עם 4GB רץ עם ווינדוז 7 גירסת 64 ביט.
מאז השידרוג ל SSD המחשב הרבה הרבה יותר מהיר.
לדעתי שידרוג של הכונן ל SSD, במידה ולא קיים יעשה את השיפור הכי משמעותי.
אצלי יש מחשב ישן עם 4GB רץ עם ווינדוז 7 גירסת 64 ביט.
מאז השידרוג ל SSD המחשב הרבה הרבה יותר מהיר.
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
כל מה שאספתי זה לא מספיק
בסוף הבנתי זה לא מספיק
- urik79
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4318
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 130 פעמים
אם מותקן WIN10, הייתי מוסיף עוד 2 סטיקים של 2GB.
או מחליף ל 2x4GB הכי מהירים שניתן להשתמש.
או מחליף ל 2x4GB הכי מהירים שניתן להשתמש.
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
בסוף הבנתי זה לא מספיק
כל מה שאספתי זה לא מספיק
בסוף הבנתי זה לא מספיק
·shaby כתב:היי
אחי ניקה להם את המחשב והוא רץ טוב יותר ועל הדרך בדק מה יש.
מסתבר שיש להם 2 סטיקים של 2GB כ"א DDR3 י1333Mhz
נשמע לכם כי יש צורך?
תודה...
היות ו-SSD כבר מותקן, אתה יכול להתקין עוד שני מודולי זכרון של 2 גיגה כל אחד, באותו תדר שעון של 1333.
אם אתה לא משיג זהים לחלוטין לאלה שקיימים (יצרן, סדרת יצור, תדר), אתה יכול לרכוש שניים אחרים (אבל שיהיו זהים זה לזה) ואם אין 1333 אפשר אפילו בתדר גבוה יותר. מה שחשוב, שכל שני סטיקים זהים יהיו מותקנים על שני הסלוטים מאותו צבע. כשיהיה סה"כ 8 גיגה זכרון, המחשב אמור לרוץ הרבה יותר טוב, כל זאת בהנחה שאין בעיה במערכת הקבצים של מערכת ההפעלה ושהיא פועלת באופן תקין. אם הבעיה נמשכת גם לאחר התקנת הזכרון, אולי כדאי לשקול פירמוט, שיחד עם תוספת הזכרון יעניק למחשב חיים חדשים.