ספק תשתית - לעבור או להשאר?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
compman112 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2593
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

שלום,
אני מחובר לבזק בינלאומי - מהירות 40MB עם המכשיר VTECH NB403 שלדעתי עושה בעיות
שילמתי עד עכשיו 89 לחודש, ומחודש הבא אני מתחיל לשלם עוד 19.90 על "השכרת " VTECH.

מידי פעם יש לי בעיות מהירות בדירה עם המהירות. לטענת התמיכה טכנית יש מכשירים שפוגעים במהירות (אני מדבר עם מהירות של 10MB שאין שום דבר שמוריד ברקע).

שקלתי בנוסף לנטפליקס שאני מנוי, לחכות למיזם של יס Sting ולראות אם כדאי להצטרף, במידה ולא אעשה לסלקום טיוי.

האם כדאי לחכות? מה ההמלצה לגבי הבעיות שיש לי עם המהירות?

לגב המודם\ראוטר - השימושים שלי - נטפליקס(בעתיד עוד שירות), ויש ציוד בית חכם (לא משהו מורכב כרגע בסגנון Z-wave) מצלמות אבטחה, וכמובן גלישה של דיירי הבית. האם המודם הסטנדרטי שהחברות מציאות מומלץ או יש משהו אחר כדאי?

תודה!

Mad-Dog
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4287
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 475 פעמים

שליחה #2 

יקר. שימור יעשו לך מחיר

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #3 

@compman112
·

אתה צריך למצוא דרך לקבל תמיכה מבזב"ל (או לחזור זמנית ישירות לבזק שנותנים תמיכה הרבה יותר טובה). לדוגמא אתה יכול, מתי שיש את הבעיה, זמנית ביותר, לחבר רק מחשב אחד בחיבור קווי לציוד של בזב"ל ואז להתקשר לתמיכה שלהם. ככה הם לא יוכלו לטעון שמכשירים אחרים וכו' עושים את הבעיה.

אם אתה מאמין שה-vtech הוא הבעיה (שבהחלט יכול להיות), אתה יכול לקנות מודם/ראוטר או ראוטר ללא מודם פרטי שיחליף או יתחבר ל-vtech שיהפוך למודם בלבד. כך בחשבון שזה יקשה עוד יותר קבלת תמיכה במיוחד מול חברה כמו בזב"ל (הם ממש ממש לא אוהבים שאתה מעז לשם ציוד משלך בבית שלך...). מצד שני זה יכול לשפר את ביצועי הרשת ולתת לך אופציות שלא קיימות בציוד שאתה מקבל מהספקים - במיוחד אם אתה לוקח ראוטר פרטי ושם עליו קושחא צד שלישי (openwrt וכו').

כמובן שבלי קשר, כמו ש-maddog אמר כדאי לדבר עם השימור - במיוחד שנגמר מבצע - ולקבל מחיר נורמלי. בטח שאין שום סיבה לשלם על השכרת המודם המעפן שלהם. אתה יכול להעזר בשירשור של מחירי אינטרנט.

compman112 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

eran405 כתב:@compman112
·

אתה צריך למצוא דרך לקבל תמיכה מבזב"ל (או לחזור זמנית ישירות לבזק שנותנים תמיכה הרבה יותר טובה). לדוגמא אתה יכול, מתי שיש את הבעיה, זמנית ביותר, לחבר רק מחשב אחד בחיבור קווי לציוד של בזב"ל ואז להתקשר לתמיכה שלהם. ככה הם לא יוכלו לטעון שמכשירים אחרים וכו' עושים את הבעיה.

אם אתה מאמין שה-vtech הוא הבעיה (שבהחלט יכול להיות), אתה יכול לקנות מודם/ראוטר או ראוטר ללא מודם פרטי שיחליף או יתחבר ל-vtech שיהפוך למודם בלבד. כך בחשבון שזה יקשה עוד יותר קבלת תמיכה במיוחד מול חברה כמו בזב"ל (הם ממש ממש לא אוהבים שאתה מעז לשם ציוד משלך בבית שלך...). מצד שני זה יכול לשפר את ביצועי הרשת ולתת לך אופציות שלא קיימות בציוד שאתה מקבל מהספקים - במיוחד אם אתה לוקח ראוטר פרטי ושם עליו קושחא צד שלישי (openwrt וכו').

כמובן שבלי קשר, כמו ש-maddog אמר כדאי לדבר עם השימור - במיוחד שנגמר מבצע - ולקבל מחיר נורמלי. בטח שאין שום סיבה לשלם על השכרת המודם המעפן שלהם. אתה יכול להעזר בשירשור של מחירי אינטרנט .
...
·גולש רק אלחוטי, אין לי אפשרות להתחבר קווית עם מחשב (Mac).

מה ההמלצה? להשאר?
לעבור למבצע של סלקום עם איטרנט?(אין צורך בקווי טלפון\פלאפון שלהם)? לחכות לסטינג TV ולהשאר עם בזק בינלאומי ולנסות לקבל מחיר טוב יותר?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #5 

@compman112
·

דבר ראשון בהחלט יש אפשרות להתחבר חוטית גם למחשבי mac (תלוי בדגם כנראה שצריך מתאם) ואני לא מתכוון שתתחבר קבוע קווית אלא רק בזמן שאתה מתקשר לתמיכה של בזב"ל כדי שלא יכולו לטעון שהבעיה בגלל הרשת האלחוטית. אם זה בעיה בשבילך אתה יכול להיות מחובר אלחוטית אבל לפחות תהיה קרוב לראוטר וללא מכשולים (קירות וכו').

לגבי המעבר לסלקום tv/סטינג לעומת להשאר אצל בזב"ל או לעבור לספק אחר וכו', זה לפי צרכי הטלויזיה שלך והתקציב שאתה מוכן להשקיע. אישית אני לא מכיר אף אחת מהאופציות (האינטרנט מספק לי כרגע את כל צרכי "הטלויזיה" שלי), אז אני לא יכול להמליץ על אף אחת מהאופציות.

בכל מקרה, עדיין תצטרך לטפל בתשתית האינטרנט. כל האופציות החדשות של טלויזיה (כלומר כל טלויזיה חוץ מ-yes/hot) יושבות על על התשתית אינטרנט ואם התשתית אינטרנט שלך לא בסדר זה יגרום לך בעיות גם בטלויזיה.

pinkololo
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

היה לי את ה403 vtrch עם הניתוקים האין סופים 24/7/365 אחרי שאימתי בהתנתקות בא טכנאי הפך לי את הבית
שם לי ראוטר vtech iad605d וזה אסון טבע מהלך-מחר צריכים לבוא אלי מהוט לחבר אותי לאנטרנט ואז אני אתנתק מנזק סופי.

הכל מדובר על ניתוקים כל הזמן באינטרנט ובקו טלפון במשך שנה רק שעכשיו התיאשתי סופית ויש לי זמן לבלגן
הבעיה ב 99% בראוטר שני הדגמים שהם על הפנים.
אשמח לדווח לאחר שהעבור להוט עם ספק itc נראה איך הם ונמסור דיווח מפורט על המצב
כרגע אני כל כך מיואש מ "נזק" שאני מוכן אפילו לעבור להוט

מחר הם באים

OOkladek
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 229
נתן תודות: 8 פעמים

שליחה #7 

לא לשלם שקל וחצי שקל על השכרה, שוד לאור יום, מציע לך לעשות כפי שעשיתי לפני מספר חודשים ולעבור להוט, גולש מאז ללא בעיות ולא מאמין שסבלתי כלכך הרבה שנים בבזק, נפילות חיבור בגלל המרחק מהמרכזיה לא יכול לקבל יותר ממהירות של 40 הורדה גם בגלל המרחק, מחיר מטורף שלא מצדיק את עצמו לעומת מחיר ריצפה כיום אצל הוט, בעצם אצלי הגיעו מים עד נפש כאשר אמרו לי שלמודם החדש (הישן מת) עליי לשלם השכרה ואמרתי זהו נמאס לי ולא מצטער לרגע (דרך אגב הוט הם בשבילי רק עצירה בדרך עד שאוכל להצטרף לפיבר של פרטנר שכרגע נפרס בהרצליה בעיר שלי).

דרך אגב לי זה היה פחות משנה כיוון שאני משתמש בראוטר פרטי אבל במבצע שאני הצתרפתי אליו מקבלים את הנתב החדש שלהם בחינם (פיבר בוקס 2 במקרה שלי).

compman112 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

יצרו איתי קשר היום מבזק בינלאומי
נגמר לי החוזה ל-12,
הציעו לי ב99.90 להשאר עם 40 מגה במסלול ה"הגנת סייבר" חרטא כלשהיא, עם מייל וכל השיט הזה שאין לי צורך בו. ולהתקשר חודש הבא שלא יחייבו אותי על השכרת המודם.
מדובר בבזק (תשתית) +בזק בינלאומי (ספק)

בגדול - לא כלכך ברור לי אם המחיר הוא טוב, וואם לא יצליחו לספק לי תמיכה כמו שצריך שבוע הבא בנוגע לבעיות יציבות אני שוקל לעבור.
עכשיו איך זה עובד?
לא ברור לי הקטע של של לשלם לבזק בינלאומי על השירות שלהם ושל בזק או לשלם לבזק על השירות שלהם ושל בזק בינלאומי.

ועם מה אני יכול לשחק במעבר, ספק? תשתית? מה עובד טוב עם מה?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #9 

@compman112
·

ממה שאני מבין אתה מדבר חבילת תשתית+ספק אצל בזב"ל מה שנקרא "שוק סיטונאי" (הספק - במקרה הזה בזב"ל - חוכרים מבזק את התשתית). בשביל שוק סיטונאי המחיר שציינת מאד גבוה. תסתכל לדוגמא על אקספון שנותנים 69 ש"ח לכל המהיריות בלי מסחרה. כל הספקים היום (חוץ מהוטנט) מציעים חבילות "שוק סיטונאי" על תשתית בזק ואפשר לקבל מהם מחירים דומים לאקספון, בחלקם כמו אצל בזב"ל צריך הרבה מסחרה בשביל לקבל מחיר טוב.

בשוק סיטונאי אתה יכול להתחבר רק לספק שלקחת ממנו את חבילת התשתית+ספק. אם אתה מתחבר ישירות לבזק (כולל חבילת תשתית+ספק מבזק ישירות) אז אתה יכול להתחבר בחייגן בראוטר לאיזה ספק שאתה רוצה מתי שאתה רוצה. זה שימושי רק להשוואה בין ספקים אם זה מעניין אותך. מעבר לזה תשלם מחיר יותר גבוה אם אתה לוקח תשתית ישירות מבזק אבל תקבל שירות יותר טוב במקרה וצריך שירות לתשתית.

שם לב שהיום אין מחויבות לאף חברה ולכן אתה יכול לעבור כל 2 דקות אם ממש בה לך. במיוחד אם יש לך ציוד משלך אתה יכול לעבור בין חבילות "שוק סיטונאי" תוך דקות ללא כל פעולה נוספת. לעומת זאת, אם אתה לוקח מודם מבזב"ל לדוגמא, אפילו אם אתה לא משלם עליו בזמן השימוש, אם וכאשר תרצה להתנתק מהם תצטרך לשלוח להם חזרה את המודם על חשבונך.

compman112 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

@eran405

אז ליתר דיוק, המחיר שקיבלתי מוגזם, במידה ואני רוצה להוזיל אבל לפני לבדוק אצל מתחרים אחרים, אני בודק מול? ז''א מה השילובים המומלצים ?
שאני מתקשר לבזק בינלאומי ואני "מאיים" שאני אתנתק מהם לצורך מיקוח לדוגמא, אני בודק מחירים של ספקים אחרים שעובדים עם בזק ( התשתית) ?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #11 

@compman112
·

מה אתה מתכוון "שילובים מומלצים"? אתה מתכוון איזה ספק אם איזה תשתית? בתיאוריה בזק+בזב"ל או הוט+הוטנט זה השילובים הכי "טובים". במעשי כל "שילוב" שעובד לך טוב במחיר טוב הוא מצוין. בשביל תשתית בזק, בגלל המחיר, הייתי מחפש חבילת שוק סיטונאי אצל ספק כלשהו (חוץ מהוטנט שאין להם).

כמו שכתבתי קודם אין שום התחייבות היום (לפי חוק שעבר לפני כמה שנים טובות), אז אל תפחד לנסות מה שהכי נח או זול וכו'. מקסימום אם אתה לא מרוצה אתה עובר לחברה אחרת אחרי חודש, שבוע או אפילו יום.

לגבי מחירים, אקספון 018 נותנים את המחיר שיש באתר שלהם (69 ש"ח לחודש, המחיר לשנה ואז צריך להתקשר לקבל מבצע חדש). מה שכן לי יש מודם פרטי ולפחות בזמנו אקספון רצו כסף נוסף על השכרת מודם - אני לא בטוח אם זה עדיין ככה היום. לגבי ספקים אחרים תבדוק באתר שלהם ו/או תתקשר לברר. שווה לעבור על ה-2,3 עמודים אחרונים בשירשור מחירי האינטרנט כדי להתרשם מה אנשים אחרים כאן הצליחו להשיג.

ספציפית לגבי בזב"ל המחיר מאד תלוי ביכולות מיקוח שלך. אתה לא תקבל הצעות טובות מהנציג הראשון שעונה לך, אתה חייב להגיע לנציג של שימור. אתה אפילו לא באמת צריך לאיים בניתוק, פשוט תתעקש שיקר לך מידי, שחברות אחרות מציעות ביותר זול וכו' ואם הם לא יכולים לתת מחיר תחרותי שיעבירו אותך לנציג שכן יכול. אם תתעקש תגיע בסוף לנציג של שימור.

rabb1t
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #12 

הייתי עם ה VTECH הזה שנה שלמה. זה *** של נתב. קיבלתי מ-018 D-LINK 225 וכל הבעיות שהיו נעלמו.

OOkladek
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

מחירין מטורפים רצים פהת אני לא מאמין שאנשים עוד משלמים כאלה מחירים, אני משלם לבזק בינלאומי 31.77 כולל מע"מ ל 100 מגה.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #14 

@OOkladek
·

המחיר שציינת הוא לספק+תשתית או רק לספק? אם רק לספק אז אתה משלם יחסית ביוקר (לדוגמא באקספון זה 17 ש"ח). אם זה מחיר לספק+תשתית אנא שתף איך הצלחת לקבל כזה מחיר?

OOkladek
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

ספק בלבד, לתשתית משלם 70 שח.

אקספון כמובן זולים יותר אך המוצר בהתאם לפי דעתי, מבחיניתי לא טובים מספיק לשימושיי באינטרנט.

הבהרה ללא התשלום החודשי לשיחות לחו"ל ומעמ המחיר הוא בעצם 25 ש"ח.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #16 

@OOkladek
·

אני גם חשבתי ככה בזמנו, בעיקר בגלל שניסיתי את אקספון לפני כמה שנים והייתי מאוכזב מהם.

בעקבות המלצות רבות פה בפורום נתתי להם צאנס נוסף ואני מאד מרוצה גם מהמחיר (69 ש"ח ספק+תשתית), גם מהביצועים שלא נופלים לדעתי מהספקיות הגדולות ובאופן מפתיע סה"כ אני יותר מרוצה מהשירות שלהם מאשר אצל הספקיות האחרות שהייתי (בעיקר בזב"ל והוטנט שאצל שניהם קיבלתי שירות מזעזע).

OOkladek
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

eran405 כתב:@OOkladek
·

אני גם חשבתי ככה בזמנו, בעיקר בגלל שניסיתי את אקספון לפני כמה שנים והייתי מאוכזב מהם.

בעקבות המלצות רבות פה בפורום נתתי להם צאנס נוסף ואני מאד מרוצה גם מהמחיר (69 ש"ח ספק+תשתית), גם מהביצועים שלא נופלים לדעתי מהספקיות הגדולות ובאופן מפתיע סה"כ אני יותר מרוצה מהשירות שלהם מאשר אצל הספקיות האחרות שהייתי (בעיקר בזב"ל והוטנט שאצל שניהם קיבלתי שירות מזעזע).
...
·מודה לך רבות על המידע, במידה ובעתיד החליט להלחיף ספק בהחלט השקול את אקספון.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”