כמה שאלות על אקס בוקס: חשבון לייב, כרטיסי מתנה ורכישה מהמכשיר

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
zoyaniv פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 300
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

שלום
אני חושב לקנות בקרוב אקס בוקס, ויש כצה דברים שלא הבנתי עד הסוף.
1. לגבי חשבון לייב גולד - אם הם מוציאים בחודש מסוים משחק, הוא זמין למשחק באותו חודש רק או זמין להורדה וברגע שהורדתי אני יכול לשחק בו גם אחרי אותו חודש אם עדיין מנוי?
2. לגבי כרטיסי מתנה - קראתי שזאת שיטה טובה ונוחה לקנות בזול משחקים דרך המכשיר עצמו, ולכן שווה להגדיר את המכשיר לארה"ב. הסתכלתי קצת וראיתי שברוב המקומות למשל אמזון כרטיסי המתנה לא זמינים לרכישה, למה?
3. אם אין לקניה כרטיסי מתנה ואני מגדיר את הקונסולה לארה"ב, תהיה בעיה לקנות משחקים מהמכשיר ישירות? יש השפעה נוספת לטובה או לרעה אם אני מגדיר את הקונסולה לארה"ב? זאת עדיין ההמלצה?

IASDA
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 366
שם מלא: iasda
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #2 

היי,

1. זמין להורדה, וברגע שהורדת אתה יכול לשחק כל עוד אתה מנוי. בנוסף בכל שבוע יש משחק עם כמה ימי משחק בחינם ובהנחה.

2. לא חייבים לרכוש מאמזון, אבל מומלץ. פשוט תכניס כתובת בילינג אמריקאית כלשהי בנוסף לכתובת הרגילה שלך (אם תנסה לקנות כבר תופנה לעמוד ההוספה). האידיאל הוא לרכוש מחנות מיקרוסופט שעדיפה מאמזון כי אפשר לבחור בה ברמת הדולר כמה אתה רוצה להוסיף למאזן, אבל אמזון הוא הדבר הכי קרוב שיש לישראלים לזה. לדעתי יש גם מבצע של 10% עכשיו על גיפט קארדים מאמזון אז כדאי לקנות מראש גם אם תקנה את האקסבוקס אחר כך.

3. לא תהיה בעיה לקנות משחקים כל עוד יש לך כתובת בילינג אמריקאית שמקושרת לאמצעי התשלום שלך. זה לא המצב עבור רוב הישראלים ולכן קונים גיפט קארדים באמזון (שם יש דרישה שתהיה כתובת אמריקאית, אבל לא קשורה לאמצעי התשלום -ה'הנחה' הזאת תקפה רק לרכישות דיגיטליות). ההמלצה לבחור בארה"ב היא פשוט בגלל המחירים, שזולים משמעותית מהמחירים באירופה ובטח בארץ, לפעמים ברמת ה-150 ש"ח.

עדכן אותנו אם אתה קונה, נוסיף אותך לרשימת החברים :)

zoyaniv פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

לגבי 2 הגיפט קארדים - נכנסתי לאמזון, רשום שהמוצר לא זמין אז אי אפשר לקנות. אתה אומר שזה לא זמין כי אני מחובר מישראל, ואם אני אכניס כתובת אמריקאית זה יעבוד?
אם אפשר מהחנות של אקס בוקס, אפשר כבר ישר בלי כרטיסי מתנה בעצם, לא?
ואחרון - אם אני מגדיר את המכשיר לארה"ב, יש בעיה לשנות אחרי זה שוב? יש בעיה להגדיר מדינה מסוימת ושפה אחרת?

תודה

IASDA
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

למה הכוונה ב"לא זמין"? אתה יכול להוסיף את המוצר הזה למשל לעגלה? אם כן, אז פשוט לא תוכל לשלם עליו ותצטרך להוסיף כתובת אמריקאית כלשהי.

נעשה סדר לגבי החנות: בחנות של אקסבוקס כאמור אתה יכול לבחור להיות ישראלי או אמריקאי (או כל מקום אחר..).

אם אתה ישראלי, אתה יכול פשוט לשלם כרגיל בחנות עם הכרטיסים שלך בלי לעשות כלום. בחלק מהמקרים זה בסדר גמור, בחלק מהמשחקים המחירים בחנות הישראלית גבוהים משמעותית וההנחות פחות כבדות. אבל זאת אופציה.

אם אתה בחנות האמריקאית, אבל לא אזרח אמריקאי ובלי כתובת בילינג אמריקאית אמיתית שמקושרת לאמצעי התשלום שלך (כמו רוב הישראלים), לא תוכל לקנות ישירות מהחנות או מהחנות של מיקרוסופט באינטרנט. תצטרך לקנות גיפט קארדס, אותם מומלץ לקנות באמזון כי הם לא גובים עמלה ויש להם מבצעים לא רעים עליהם לפעמים. באמזון תוכל להוסיף את אמצעי התשלום הבינלאומי הרגיל שלך ועוד 'סתם' כתובת אמריקאית בנוסף (כלומר, בניגוד לדרישה של חנות האקסבוקס, אין צורך בהתאמה בין הכתובת הזאת לכתובת שמקושרת לאמצעי התשלום שלך) ואחר כך תוכל לרכוש בלי בעיות גיפט קארדס.

אם אתה מסתבך עם אמזון אתה תמיד יכול ללכת על אתרים אחרים. יש את Cdkeys.com ואת ProGameCards שקניתי משניהם ולפעמים יש להם מחירים אפילו טובים יותר. בשניהם אפשר לשלם בפייפאל ולקנות גיפט קארדס. גם איביי זאת אופציה. ושוב, אם בכלל אין לך עצבים לכל הסיפור אתה יכול לעשות משתמש ישראלי וזהו, אבל קח בחשבון שזה לא ממש משתלם.

הגדרות החשבון והשפה יכולות להיות שונות (אפשר להיות משתמש אמריקאי עם שפה עברית באקסבוקס). לדעתי אתה יכול לשנות את האיזור בין 3-5 פעמים בשנה, אני כבר לא זוכר בדיוק.

zoyaniv פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

הכרטיסים שלא ניתן לרכוש הם שווי של 10 ו 60 דולר, את ה 50 כן ניתן לרכוש.

IASDA
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אה, פשוט אין במלאי. בטח יחזור בקרוב. לחילופין אפשר להשתמש באחד האתרים האחרים.

zoyaniv פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

תודה על התשובות והעזרה (-:

Eliran15
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2212
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #8 

אם יש לך את הגולד המשחק שלך לתמיד גם אם אתה כבר לא מנוי

IASDA
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

הוא בספריה לתמיד מהרגע שנעלת אותו אבל לא תוכל לשחק אם נגמר המנוי. אלא אם מדובר במשחק 360

Eliran15
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

אפשר לשחק גם אם לא מנויים לפני 3 חודשים היתה לי הפסקה בגולד ושיחקתי רגיל
אולי מי שעושה רק ל3 חודשים אין לו את האפשרות הזאת אבל מנוי לשנה זה שלך לתמיד גם אם הפסקת להיות מנוי

zoyaniv פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

שאלת המשך: gold live or game pass
בהנחה שאני לא משחק מולטי פלייר כל כך, בשניהם מקבלים כל חודש בערך 4 משחקים נוספים, בשניהם עד כמה שאני מבין אם אתה לא מנוי כבר אי אפשר לשחק.
בלייב אפשר גם מולטיפלייר, בפאס יש מאגר של 100 משחקים, אבל לפי מה שקראתי הם ברובם ישנים או לא אטרקטיביים.
בשניהם יש הנחות על רכישת משחקים.
מה עדיף ולמה?

Eliran15
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

@zoyaniv
·עדיף גולד

דרך אגב אי אפשר לקנות גולד או PASS בהטענה מאמזון של דולרים רק דרך יוזר ישראלי וויזה

משחקים אפשר דרך הטענה

IASDA
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

הם מוצרים שונים, תלוי מה אתה צריך. אם אתה שואל על המשחקים, תסתכל בקטלוג של הפאס ותראה אם יש משחקים שלא שיחקת ושמעניינים אותך, יש שם כמה מהמשחקים הבולטים של הפלטפורמה לאורך השנים. לדעתי לקנות גולד רק בשביל המשחקים שמקבלים, בלי כוונה לשחק אונליין זה לא חכם, אתה יכול תמיד לנצל איזה קוד של שבועיים/חודש שעולה כלום ולשחק במשחק של אותו החודש שאתה רוצה.

אלירן: מוזר, אולי זה היה EA Access או שיתוף? כי מכל מה שראיתי באינטרנט מההשקה עד היום כולל באתר של מיקרוסופט כתוב שאי אפשר להמשיך (אורך המנוי לא פקטור לדעתי).

לגבי גולד, לא יודע אם אפשר לקנות מאמזון (נשמע מוזר שאי אפשר קוד דיגיטלי כמו שאפשר קודים דיגיטליים אחרים) אבל בכל מקרה קנה מ-cdkeys כי יצא לך זול יותר.

zoyaniv פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

@Eliran15
אין לי בעיה לקנות את הפאס או גולד באשראי ישראלי, אבל עכשיו הדאגת אותי מה אני עושה אם הגדרתי את המדינה כארה"ב בשביל מחירים טובים יותר, ואתה אומר שלגולג צריך יוזר ישראלי?

IASDA
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

הוא התכוון שלא תוכל לקנות את הקוד לגולד באמזון, לא שתהיה לך בעיה להפעיל אותו (אני לא יודע אם באמת אי אפשר לקנות מאמזון, אבל בנושא הגולד יש דילים טובים יותר במקומות אחרים כאמור).

אני על משתמש אמריקאי עם גולד שקניתי באינטרנט מאז ימי ה-360, אין עם זה בעיה. אתה גם לא חייב לקנות באשראי ישראלי אלא אם כן בא לך לשלם יותר בשביל לחסוך כמה דקות (לגיטימי).

zoyaniv פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

למה שלא יהיה אפשר לקנות את הקוד באמאזון? אני קונה שם קבוע עם כרטיס אשראי ישראלי

IASDA
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

אין לי מושג, לדעתי אותו הטריק כמו שאמרתי בהתחלה עם הכתובת האמריקאית אמור לעבוד, אבל לא ניסיתי מעולם וגם אין לי סיבה כשאני יכול לחסוך 15-20 דולר ולקנות ממקום אחר גולד.

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”