התיעצות להרכבת מחשב...
שלום,
אני נוסע בקרוב לארה"ב וחשבתי לקנות חלקים מאמזון. עשיתי חשבון ויוצא על שלושת הרכיבים הבאים כ 3/4 מחיר !
מה דעתכם על החלקים הבאים ?
ASUS PRIME B250M-A LGA1151
Intel Core i5-7500 LGA 1151
Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 3000MHz
שמתי לב שהלוח תומך רק עד 2400MHZ, האם כדאי לקחת דגם עם תמיכה בזכרון מהיר יותר ?
יש לי כבר HD SSD שאני אעביר מהמחשב הישן.
רציתי גם לשאול לגבי כונן M2. הבנתי שיש כמה דגמים שם. על מה אתם ממליצים ?
המחשב נועד להיות מחשב אינטרנט רגיל, ללא שום דרישות מיוחדות. בטח לא גיימינג. כרגע מחשב זה יחליף מחשב מבוסס CORE2QUAD Q9450, שמתחיל כבר להתעייף טיפה.
אז מה דעתכם בגדול ? והאם היתם משנים משהו ? ממליצים על משהו שונה ?
תודה מראש.
אני נוסע בקרוב לארה"ב וחשבתי לקנות חלקים מאמזון. עשיתי חשבון ויוצא על שלושת הרכיבים הבאים כ 3/4 מחיר !
מה דעתכם על החלקים הבאים ?
ASUS PRIME B250M-A LGA1151
Intel Core i5-7500 LGA 1151
Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 3000MHz
שמתי לב שהלוח תומך רק עד 2400MHZ, האם כדאי לקחת דגם עם תמיכה בזכרון מהיר יותר ?
יש לי כבר HD SSD שאני אעביר מהמחשב הישן.
רציתי גם לשאול לגבי כונן M2. הבנתי שיש כמה דגמים שם. על מה אתם ממליצים ?
המחשב נועד להיות מחשב אינטרנט רגיל, ללא שום דרישות מיוחדות. בטח לא גיימינג. כרגע מחשב זה יחליף מחשב מבוסס CORE2QUAD Q9450, שמתחיל כבר להתעייף טיפה.
תודה מראש.
·Arie10 כתב:שלום,
...
תודה מראש....
לי יש CORE2DUO E8400 עם 4GB זיכרון "שהתחיל כבר להתעייף טיפה" כדבריך.
מיום שהחלפתי לו את הדיסק ל-SSD חידש ימיו כקדם וסוחב טוב יותר מה-I5-3570K עם 8GB זיכרון שעובד מולו.
אבל שידרוג זה ענין אישי, בהצלחה בכל מקרה.
נ.ב.
הייתי לוקח לוח שיתאים לזכרונות, אחרת למה בכלל להתחיל?!
.
16G כדי לא להתחיל לשדרג בעוד שנה. היום יש לי 8, אמנם DDR3, אבל אני לא יכול להגיד שזה יותר מדי.
כמובן כשהחלפתי לפני כשנה ל SSD בדיוק כמו שאתה הרגשת, גם אני הרגשתי כאילו המשחב קיבל זריקת מרץ.
לפני כמה חודשים החליפו לי את הנייד בעבודה ובו יש I5 חדיש עם 8G ו SSD ומרגישים שהנייח שלי מהבית כבר צריך לצאת לפנסיה.
היתה לי אמנם מחשבה להחליף את המעבד ל CORE2EXTREME, אבל אני לא יודע אם זה יצליח להחיות לי את המחשב ומצד שני
המעבד הזה לא זול בכלל גם כענתיקה ב EBAY.
הקטע עם הלוחות בכלל מוזר.
הלוח שהצגתי בהודעה נראה כאילו לוח מודרני, אך תומך רק עד 2400, בעוד זכרונות DDR4 במהירות 2400 כמעט ולא קיימים !
אנסה באמת לחפש לוח שיתאים לזכרונות קצת יותר מהירים.
מה לגבי M2 ? ראיתי שישנם כל מיני סוגים. לפחות 3 סוגי חיבורים שונים. האם מישהו יכול לתת הסבר קצר ואולי להמליץ ?
ממה שראיתי המהירות שלהם לפחות פי 3-4 יותר גדולה מ SSD רגיל והמחירים ממש לא בשמים.
כמובן כשהחלפתי לפני כשנה ל SSD בדיוק כמו שאתה הרגשת, גם אני הרגשתי כאילו המשחב קיבל זריקת מרץ.
לפני כמה חודשים החליפו לי את הנייד בעבודה ובו יש I5 חדיש עם 8G ו SSD ומרגישים שהנייח שלי מהבית כבר צריך לצאת לפנסיה.
היתה לי אמנם מחשבה להחליף את המעבד ל CORE2EXTREME, אבל אני לא יודע אם זה יצליח להחיות לי את המחשב ומצד שני
המעבד הזה לא זול בכלל גם כענתיקה ב EBAY.
הקטע עם הלוחות בכלל מוזר.
הלוח שהצגתי בהודעה נראה כאילו לוח מודרני, אך תומך רק עד 2400, בעוד זכרונות DDR4 במהירות 2400 כמעט ולא קיימים !
אנסה באמת לחפש לוח שיתאים לזכרונות קצת יותר מהירים.
מה לגבי M2 ? ראיתי שישנם כל מיני סוגים. לפחות 3 סוגי חיבורים שונים. האם מישהו יכול לתת הסבר קצר ואולי להמליץ ?
ממה שראיתי המהירות שלהם לפחות פי 3-4 יותר גדולה מ SSD רגיל והמחירים ממש לא בשמים.
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9355
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
אם אתה לא עורך וידאו או משחק משחקי מחשב, אין באמת צורך ב 16 גיגה זיכרון ראם. לא יתן לך שום שיפור משמעותי בביצועים מול 8 גיגה.
אם כבר יש לך SSD בשביל מה אתה צריך גם M2?
אולי תגדיר מה התקציב שלך ככה יהיה יותר קל.
אם כבר יש לך SSD בשביל מה אתה צריך גם M2?
אולי תגדיר מה התקציב שלך ככה יהיה יותר קל.
את התקציב ניתן לראות מחלקי המחשב שהצגתי. באמזון שלושתם עולים סביב ה 1500 ש"ח.
יתכן שאשנה את לוח האם שיתמוך בזכרון מהיר יותר. אבל השינוי הכספי לא משמעותי בשבילי.
יש גם תקציב ל M2, אני קורא שהוא משמעותית מהיר יותר מ SSD רגיל, אז למה לא ?! או שאני טועה, ולא יהיו שינוי מורגש ?
אבל M2 מגיע בכל מיני תצורות חיבור ואת זה אני לא מבין. האם כולם יתאימו ללוח אם ?
יתכן שאשנה את לוח האם שיתמוך בזכרון מהיר יותר. אבל השינוי הכספי לא משמעותי בשבילי.
יש גם תקציב ל M2, אני קורא שהוא משמעותית מהיר יותר מ SSD רגיל, אז למה לא ?! או שאני טועה, ולא יהיו שינוי מורגש ?
אבל M2 מגיע בכל מיני תצורות חיבור ואת זה אני לא מבין. האם כולם יתאימו ללוח אם ?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
הממשק אכן מסוגל להיות מהיר יותר, אבל זה לא אומר שום דבר על הדיסק.
אם אתה מתכנן על משהו כמו ה-960EVO של סמסונג, אז בהחלט זה יהיה שדרוג ביחס ל-SSD רגילים.
אם אתה מתכנן על משהו כמו ה-960EVO של סמסונג, אז בהחלט זה יהיה שדרוג ביחס ל-SSD רגילים.
הרבה מהומה על לא מאומה...
אתה אומר שהמחשב ישמש לאינטרנט ואני מניח שלשימושים ביתיים בסיסיים, אופיס, תמונות וכדומה.
כמו שכתבתי קודם, את השידרוג הרציני (=SSD) כבר עשית, כל תוספת תשפר בצורה לא מורגשת, אפילו לא בשניות ספורות לפעולה.
אני מניח שכשעברת ל-SSD שמת לב לזמני איתחול מחשב קצרים, וכן לעליה מהירה של תוכנות, יותר לא תראה שיפורים ברמות שכאלו.
אז כפי שפתחתי כך אסיים - הרבה מהומה על לא מאומה...
ובהצלחה בכל מקרה.
אתה אומר שהמחשב ישמש לאינטרנט ואני מניח שלשימושים ביתיים בסיסיים, אופיס, תמונות וכדומה.
כמו שכתבתי קודם, את השידרוג הרציני (=SSD) כבר עשית, כל תוספת תשפר בצורה לא מורגשת, אפילו לא בשניות ספורות לפעולה.
אני מניח שכשעברת ל-SSD שמת לב לזמני איתחול מחשב קצרים, וכן לעליה מהירה של תוכנות, יותר לא תראה שיפורים ברמות שכאלו.
אז כפי שפתחתי כך אסיים - הרבה מהומה על לא מאומה...
ובהצלחה בכל מקרה.
אני מניח שהקפיצה מדיסק רגיל ל SSD נתנה לי כנראה יותר ממה שקפיצה מ SSD ל M2 תתן ?!
אבל אם ההבדל בכל זאת יורגש- אני מוכן להשקיע שם, במיוחד שלא מדובר על השקעה משוגעת. או שאשאיר את האופציה הזאת לעתיד, העיקר שהלוח יתמוך.
מה בכל זאת ההבדלים שם בין כרטיסי ה M2 ? ראיתי שם לפחות 3 סוגי חיבורים ועדיין לא קיבלתי רמז להבדלים ביניהם. האם תהיה תאימות של כולם ללוח ?
אני לא משכיב כסף על מחשב כל שנה, אבל כן משתמש בו כל יום.
אני יושב היום עם מחשב שנרכש לפני די הרבה שנים, אבל שודרג לאט לאט במשך השנים. הלוח מקורי ומבוסס על G41, אז אתם מבינים שלא קניתי אותו לפני חודשיים. הזכרון עומד על 8G וזה הסוף של הלוח הזה. את המעבדים גם כן שידרגתי במשך השנים עד שהגעתי ל Q9450. כמו שאמרתי, לא יודע אם החלפה ל CORE2EXTREME תתן לי משהו, במיוחד שהוא לא בדיוק עולה שקל וחצי והלוח גם יכול להתפגר לי כל יום ואז הכל ילך לפח (מעבד, זכרון והלוח עצמו).
אבל אם ההבדל בכל זאת יורגש- אני מוכן להשקיע שם, במיוחד שלא מדובר על השקעה משוגעת. או שאשאיר את האופציה הזאת לעתיד, העיקר שהלוח יתמוך.
מה בכל זאת ההבדלים שם בין כרטיסי ה M2 ? ראיתי שם לפחות 3 סוגי חיבורים ועדיין לא קיבלתי רמז להבדלים ביניהם. האם תהיה תאימות של כולם ללוח ?
אני לא משכיב כסף על מחשב כל שנה, אבל כן משתמש בו כל יום.
אני יושב היום עם מחשב שנרכש לפני די הרבה שנים, אבל שודרג לאט לאט במשך השנים. הלוח מקורי ומבוסס על G41, אז אתם מבינים שלא קניתי אותו לפני חודשיים. הזכרון עומד על 8G וזה הסוף של הלוח הזה. את המעבדים גם כן שידרגתי במשך השנים עד שהגעתי ל Q9450. כמו שאמרתי, לא יודע אם החלפה ל CORE2EXTREME תתן לי משהו, במיוחד שהוא לא בדיוק עולה שקל וחצי והלוח גם יכול להתפגר לי כל יום ואז הכל ילך לפח (מעבד, זכרון והלוח עצמו).
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אני לא מבין את ההתעקשות על M2. זה בסה"כ חיבור שונה.
יש SSD מהירים יותר עבור M.2, אבל ההבדל לא יהיה מורגש בשימוש רגיל. כך שאם כבר יש לך SSD לא הייתי טורח לשדרג אותו.
יש SSD מהירים יותר עבור M.2, אבל ההבדל לא יהיה מורגש בשימוש רגיל. כך שאם כבר יש לך SSD לא הייתי טורח לשדרג אותו.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46358
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5076 פעמים
Arie10,
רק בגלל שאתה מתעקש על התשובה בנוגע ל- M.2, בקצרה, M.2 זה רק סוג המחבר, אליו ניתן לחבר התקנים בממשק SATA III או NVMe, כאשר הראשון מוגבל ל- 500MB לערך זמני כתיבה\קריאה ואילו האחרון מגיע בממשק PCIe ולכן יכול להגיע עד ל- 3500MB זמני כתיבה\קריאה לערך.
בשביל להריץ Chrome כפי שאתה עושה, אין צורך מלבד SSD שאותו כבר יש לך. שקול אולי לקנות NUC, תקבל פתרון הרבה יותר אלגנטי.
רק בגלל שאתה מתעקש על התשובה בנוגע ל- M.2, בקצרה, M.2 זה רק סוג המחבר, אליו ניתן לחבר התקנים בממשק SATA III או NVMe, כאשר הראשון מוגבל ל- 500MB לערך זמני כתיבה\קריאה ואילו האחרון מגיע בממשק PCIe ולכן יכול להגיע עד ל- 3500MB זמני כתיבה\קריאה לערך.
בשביל להריץ Chrome כפי שאתה עושה, אין צורך מלבד SSD שאותו כבר יש לך. שקול אולי לקנות NUC, תקבל פתרון הרבה יותר אלגנטי.
עכשיו הבנתי את הטעות שלי...
כמובן שהתכוונתי לכונני NVME שמתחברים דרך PCIE. ראיתי שם מהירויות שמשאירות מאחור את ה SSD הסטנדרטי שיש לי.
אצלי סדרי גודל המהירויות הן סביב ה 450-500, בעוד שב NVME הם סביב 1500-3000 ויותר.
כרטיס כזה של סמסונג (250G) עולה פחות מ $120.
האם לא יהיה שינוי מורגש עם כרטיס כזה ?
לגבי NUC...
עד כמה שידוע לי מכשי זה לא כל כך בנוי לשדרוגים. או שאני טועה ?
כמובן שהתכוונתי לכונני NVME שמתחברים דרך PCIE. ראיתי שם מהירויות שמשאירות מאחור את ה SSD הסטנדרטי שיש לי.
אצלי סדרי גודל המהירויות הן סביב ה 450-500, בעוד שב NVME הם סביב 1500-3000 ויותר.
כרטיס כזה של סמסונג (250G) עולה פחות מ $120.
האם לא יהיה שינוי מורגש עם כרטיס כזה ?
לגבי NUC...
עד כמה שידוע לי מכשי זה לא כל כך בנוי לשדרוגים. או שאני טועה ?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46358
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5076 פעמים
Arie10,
כפי שנאמר מספר פעמים לפני, לא יהיה הבדל בביצועים עבור הרצת Chrome עם כונן NVMe, אבל לא נראה שאתה משתכנע, אז תתחדש
לגבי אפשרויות שדרוג ב- NUC, ניתן לשדרג RAM ו- ROM.
כפי שנאמר מספר פעמים לפני, לא יהיה הבדל בביצועים עבור הרצת Chrome עם כונן NVMe, אבל לא נראה שאתה משתכנע, אז תתחדש
לגבי אפשרויות שדרוג ב- NUC, ניתן לשדרג RAM ו- ROM.
אני בהחלט הגעתי עם ראש פתוח.
גם אם לא אקנה עכשיו זכרון מבוסס NVME, אני רוצה להשאיר לפני את האופציה לעשות את זה בעתיד.
בהנחה שבעתיד ה SSD שלי ישווק חיים (רובם הרי מתים בסוף), אני רוצה לדעת שאוכל לשדרג לכונן NVME.
לגבי NUC, נראה כאילו המחיר לא זול יותר ממה שאני רוצה לקנות ודי מגביל לשדרוגים עתידיים.
אז כנראה שהיתרונות הם בגודל ואולי אני מפספס עוד משהו ?!
מה לגבי לוח האם שתומך בזכרונות עד 2400MHZ ?
הזכרונות ברובם מהירים יותר מזה, אבל מצד שני אני רואה שהמהירויות כאלה זה כבר OC של הלוח.
השאלה אם אראה שינויים בין המהירויות הללו ? הבדל מחירים בין הזכרונות לא משמעותי, בעוד שהלוחות שתומכים במהירויות גבוהות יותר- כן יקרים יותר.
גם אם לא אקנה עכשיו זכרון מבוסס NVME, אני רוצה להשאיר לפני את האופציה לעשות את זה בעתיד.
בהנחה שבעתיד ה SSD שלי ישווק חיים (רובם הרי מתים בסוף), אני רוצה לדעת שאוכל לשדרג לכונן NVME.
לגבי NUC, נראה כאילו המחיר לא זול יותר ממה שאני רוצה לקנות ודי מגביל לשדרוגים עתידיים.
אז כנראה שהיתרונות הם בגודל ואולי אני מפספס עוד משהו ?!
מה לגבי לוח האם שתומך בזכרונות עד 2400MHZ ?
הזכרונות ברובם מהירים יותר מזה, אבל מצד שני אני רואה שהמהירויות כאלה זה כבר OC של הלוח.
השאלה אם אראה שינויים בין המהירויות הללו ? הבדל מחירים בין הזכרונות לא משמעותי, בעוד שהלוחות שתומכים במהירויות גבוהות יותר- כן יקרים יותר.
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9355
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
אתה סתם מסתבך והסבירו לך כאן כבר כמה פעמים. לא תרגיש ממש בהבדלים במהירויות גם אם תחליף לכונן קשיח NVME וגם אם הזכרונות יהיו בתדר יותר מהיר. אין שום טעם להתעסק עם זה במיוחד כשהמחשב ישמש רק לדברים בסיסיים ולא מעבר.