הומסיר - וינדוס או לינוקס?

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #1 

מנסה להחליט מה עדיף מבחינת ביצועים. NUC מבוסס סלרון (J3455) - לא חלש ממש, אבל גם לא בדיוק פאר היצירה להרצת וינדוס, ומפחד שהוינדוס יאכל לו ביצועים. מצד שני הומסיר מתוכנן לוינדוס ומשתמש במונו... אז מתקשה להחליט. דעות? :)

נירקו
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 238
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #2 

לא חבל על מחשב NUC וכל הבלאגן מסביב?!

תקנה את גרסת הטרול הפשוטה והחסכונית עובדת פגז בלי דיסק, מאווררים, מסך.....

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

@נירקו
·
אני חושב שאתה מפספס לגמרי... :)
NUC זה בלי "מסך, מאווררים, וכל הבלאגן"

גרסת הטרולר ללינוקס (לא הרסברי פאי) היא למעשה מחשב NUC שיש עליו PREINSTALLED הומסיר. היא עולה 370$. מכיוון שההומסיר עלה לי 150$ (כתוכנה), זה אומר שבפועל אתה משלם שם 220$ על NUC. הנוק שהוא מגיע איתו הוא חלש (מעבד סלרון ישן, שליש מהביצועים של ה-NUC שקניתי), עם מעט זכרון (2 גיגה), ומעט דיסק (32 גיגה). זה כנראה מספיק בשביל הומסיר, אבל אני מתקשה להבין למה כדאי לי לשלם 220$ על מחשב חלש וישן כשאני יכול לשלם סכום דומה על מחשב חזק בהרבה עם יכולות הרחבה עתידיות.

הומטרולר:
https://shop.homeseer.com/collections/o ... 1637277004

נוק (הדמיון די ברור):

http://www.comx-computers.co.za/i/intel ... myhe_1.jpg

ahiel
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1307
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #4 

מה רע בגרסת הפאי? קראת תגובות עליה?

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

ahiel כתב:מה רע בגרסת הפאי? קראת תגובות עליה?
...
·
מוגבלת לחמישה פלאגאינים. לא מספיק לי בהסתכלות ארוכת טווח.

כבר עכשיו אני צריך זיוייב, נסט, hstouch, פיליפס היו והרמוני. כל תוספת ואני תקוע.

ahiel
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1307
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #6 

@slarti
·נסט בארץ?

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

@ahiel
·
בתור התחלה - נסט פרוטקט - גלאי העשן הטוב בעולם. מבוסס סוללה. עובד יופי בארץ.
ואני רוצה לבנות את זהככה שבמידה ויש אזעקת עשן שלא נעלמת תוך 2-3 דקות (לנטרל FALSE ALARMS וכו', אבל עוד אלמד את הנושא עם הנסט פרוטקט) - הבקר שולח פקודה לפתוח תריס בכל חדר ככה שאם נגיד לילה ואנחנו ישנים עם תריסים סגורים, אפשר יהיה לצאת מהחלונות... (קומת קרקע).

בהמשך אגב אני שוקט לקנות גם נסט אמיתי לטובת החימום בחורף (ואולי הקירור בקיץ) - בלי לחבר אותו פיזית כמובן לתרמוסטט אבל לבנות איתו פרופילים על בסיס שליטה במזגן ושליטה ברדיאטורים ב-ZWAVE.

בקיצור - נסט.

אבל עזוב - זה לא רק הנסט. מחר יהיה משהו אחר שארצה לחבר לבית החכם. ואני ארצה לבנות סקריפטים מורכבים וכו' - אני רוצה משהו שהוא חזק. אני *שונא* דברים איטיים. זה כמו שאני לא אוהב להריץ קודי על RPI. כן, זה עובד, ואפילו עשיתי את זה תקופה לא מבוטלת (3-4 שנים?) בחדר שינה - אבל עכשיו החלפתי לסטרימר אחר (גם מבוסס ARM, אבל חזק יותר בהרבה) והחוייה טובה בהרבה. רסברי פאי זה מוצר לא רע בכלל - לדברים מסוימים, אבל היתרונות שלו הולכים ומתגמדים לטעמי עם הגידול בתפוצה של דיויסים שונים עם יכולות שונות.

הסטרימר שקניתי עכשיו עלה לי 72$ מסין. מגיע עם ARM912,שני גיגה זכרון ו-16גיגה סטוראג'. התקנתי עליו LIBREELEC. רץ מעולה.

RPI "עולה רק חצי" (35$) אבל זה כמובן לא כולל קופסה, מטען, כרטיס זכרון, מתאם WIFI, מתאם IR, מתאם BT אם אתה רוצה גם מקלדת ועכבר אלחוטיים, ומתאם לDVBT אם אתה רוצה גם עידן פלוס (הכל כלול בסטרימר שקניתי). תעשה את כל הבנדל הזה ותראה שהפתרון מבוסס RPI עולה *יותר* מהסטרימר שקניתי. והביצועים - אין מה להשוות.

בקיצור - במקום לשים 170$ עכשיו על ההומטרולר מבוסס פי, ולהתבאעס אח"כ מהביצועים ומהמגבלה של הפלאגינים (אגב, יש קשר, הבנתי שככל שכמות הפלאגינים שלך גדלה, אתה צריך יותר כח עיבוד וזכרון) - ואז להחליף את זה שוב, שאני אקנה עכשיו מכונה חזקה בהרבה (שבינתיים הפכה גם לעמדת גלישה בסלון), ותוכנה ללא מגבלות. שתבין - זה מוגבל ל-5 פלאגינים. אבל רק הגישה מהמובייל (HSTOUCH) והתמיכה ב-ZWAVE - זה כבר שני פלאגינים. זה אומר שנשאר לך סה"כ עוד שלושה פלאגינים. הנה רשימה של פלאגינים שהסתכלתי עליהם שיכולים להיות רלוונטיים אלי:

* IFFT
* Harmony
* DSC (חיבור מצלות אבטחה)
* FACE RECONGITION (למצלמות אבטחה)
* NEST
* HUE
* DENON RECEIVER
* KODI
* ALEXA
* IMPERIHOME
* CALENADR
* ENHANCED SCENE CONTROLLER
* WEAHTER STATION

רק ברשימה הזאת יש 13.... לא את כולם אשים מה גם שמעל חצי פה עולים כסף. אבל גם אם ארצה 5-6 - אני כבר לא יכול - כי אני מוגבל ל-5 ומתוכם 2 הם קשיחים.

אז לא תודה... :)

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

@slarti
·
אגב - לטעמי הומסיר עלו פה על משהו גאוני. על ידי המגבלה הזאת - הם מסוגלים להציא הומסיר בסיסי שמתחרה בשוק ה-ENTRY LEVEL בורה ודומים, ולטובת הלקוח שמחפש להתחיל ולשים דיוויסים בודדים בבית זה יכול לגמרי להתאים. רק שהם גם מבינים שכל לקוח שיכנס לזה יותר ברצינות - יצטרך אחרי זה לקנות מהם גרסה מורחבת. כי הפלאגינים נגמרים מאוד מהר....

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”