מכייון שכבר הזמנתי את שניהם, וגם ככה יש לי "מעבדה ניידת" קטנה לבדיקות על השולחן, החלטתי להשוות אותם. לצערי אין לי שלושה בתי מנורה ספייר, אז ההשוואות הן בזוגות אבל סידרתי אותן בצורה נוחה.
תאימות לדימר
שתי הנורות עובדות טוב עם דימר (של פיבארו, מחובר כולל אפס קבוע). שאפו.
תוצאה: שיוויון.
צבע
במפרט מופיע ההבדל הראשון - הפיליפס היא 2700 כשהיא בעוצמה מקסימאלית ו-2200 בעוצמה מינימאלית. האוסרם היא 2700 ו-2000. ההבדל הזה מתורגם גם למציאות. שתי הנורות מתחממות (בגוון התאורה, לא פיזית
תוצאה: OSRAM מנצח, ובגדול.
עוצמה מקסיאמלית
שתי הנורות הן 5.5W ומיועדות לתת אור דומה להלוגן בעוצמה. לא מדדתי אבל זה נראה שבעוצמה מקסימאלית שתיהן דומות מאוד זו לזו וגם להלוגן. ייתכן והאוסרם *מעט* חלשה יותר אבל זה לא משהו משמעותי.
תוצאה: שיוויון (המהדרים יכולים לתת לפיליפס נצחון בנקודות)
עוצמה מינימאלית
בהדלקה מינימאלית (שורה ראשונה במבחן) - אפשר לראות שהאוסרם יכולה להיות חלשה יותר. בעיני זה פיצ'ר קריטי. מבחינתי הספוטים האלה משמשים הרבה פעמים לאווירה עדינה. ואור חלש זה חשוב. הפער בין הפיליפס לאוסרם מורגש למדי.
תוצאה: OSRAM מנצח.
ריצוד
מסתבר שנורות LED עשויות לרצד. מדובר על ריצוד בסדר גודל של פלואורסנט, כלומר לא משהו שתרגישו בעין, אבל כן רואים בהסרטת וידאו במצלמה... יש אנשים שריצוד של פלואורסנט גורם להם לכאב ראש ואני מניח שהמצב דומה. בדקתי את שתי הנורות בנושא. ברמות התאורה הנמוכות - שתיהן לא מרצדות. עם התחזקות התאורה, שתיהן מתחילות לרצד. אבל... (וזה אבל גדול לטעמי), כשמגיעים ל-100% עוצמה, האוסרם *מפסיקה* לרצד. למה? לא יודע... נפלאות דרכי ה-LED. הפיליפס לעומת זאת ממשיכה לרצד בענק.
תוצאה: OSRAM מנצח.
מסקנות? אני חושב שדי ברור... האוסרם מנצחת. כשאתקין את הדימר של פיבארו בקיר, אבדוק את זה ב-SCALE יותר גדול, אבל אני חושב שקשה להתווכח עם התוצאות המצורפות.
[img2=672x900]https://photos.smugmug.com/Public-Album ... RsM-X3.png[/img2]