ספוטים לד לדימר - Osram vs Philips

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #1 

אז הזמנתי שני סוגים של ספוטים LED לדימר מאמאזון - Osram ו-Philips. שניהם מיועדים לתת את המענה הכי קרוב להלוגן 50W גם מבחינת עוצמה, צבעים, ויכולות DIMMING. שניהם מצוידים בטכנולוגיה ספציפית להפיכת הצבע לצהוב יותר וחם יותר ככל שהדימר נחלש, בדומה לאיך שהלוגן עובד (פיליפס וורמ-גלו, ואוסרם גלו-דים).

מכייון שכבר הזמנתי את שניהם, וגם ככה יש לי "מעבדה ניידת" קטנה לבדיקות על השולחן, החלטתי להשוות אותם. לצערי אין לי שלושה בתי מנורה ספייר, אז ההשוואות הן בזוגות אבל סידרתי אותן בצורה נוחה.

תאימות לדימר

שתי הנורות עובדות טוב עם דימר (של פיבארו, מחובר כולל אפס קבוע). שאפו.

תוצאה: שיוויון.

צבע

במפרט מופיע ההבדל הראשון - הפיליפס היא 2700 כשהיא בעוצמה מקסימאלית ו-2200 בעוצמה מינימאלית. האוסרם היא 2700 ו-2000. ההבדל הזה מתורגם גם למציאות. שתי הנורות מתחממות (בגוון התאורה, לא פיזית :)) עם הדימינג לפי ההבטחה. אבל יש הבדלים. הפיליפס מתחממת בצורה הדרגתית יחסית, בדומה להלוגן. לאוסרם יש מנגנון קצת אחר - יש לו נורת LED אמצעית חלשה שהיא כתומה יותר, וחמש נורות היקפיות חזקות יותר ולבנות יותר. המעבר מהאור החם לאור הפחות חם הוא חד יותר (יש נקודה מאוד קטנה יחסית שבה הם דלוקים במקביל ומהר מאוד הכתום המרכזי נכבה בזמן שההיקפיים מתחזקים). נקודת זכות (לטעמי) לפיליפס. אבל בערך פה נגמר היתרון של הפיליפס. הצבע של האוסרם קרוב יותר לצבע של הלוגן בצורה מורגשת לאורך רוב טווח הדימינג. בעוצמה מינימאלית האוסרם אולי אפילו טיפטיפה יותר כתום מהלוגן (תודות לLED המיוחד) אבל זה מאוד קרוב, בעוד שהפיליפס כבר לבן יותר בצורה מורגשת גם בדים המינימאלי. וזה נמשך ככה לאורך רוב הטווח. אמנם באוסרם יש "קפיצה" יותר מורגש בין ה-LOW ל-HI, אבל עדיין הוא חם יותר. בעוצמה המקסימאלית אפשר לראות שההלוגן מעט יותר ורדרד משתי נורות ה-LED, אבל הפער אל מול ה-OSRAM יותר קטן - ה-OSRAM נמצאת איפשהוא באמצע בין ההלוגן לפיליפס. החסרון היחיד (וגם זה נתון לויכוח) של האוסרם זה בעוצמות נמוכות אבל לא מינימאליות, שם - כל עוד לא מגיעים ל-LEDים ההיקפיים, הצבע נשאר מאוד חם - יותר חם אפילו מהלוגן בעוצמות האלה. יחד עם זה - אין ספק ש:

תוצאה: OSRAM מנצח, ובגדול.

עוצמה מקסיאמלית

שתי הנורות הן 5.5W ומיועדות לתת אור דומה להלוגן בעוצמה. לא מדדתי אבל זה נראה שבעוצמה מקסימאלית שתיהן דומות מאוד זו לזו וגם להלוגן. ייתכן והאוסרם *מעט* חלשה יותר אבל זה לא משהו משמעותי.

תוצאה: שיוויון (המהדרים יכולים לתת לפיליפס נצחון בנקודות)

עוצמה מינימאלית
בהדלקה מינימאלית (שורה ראשונה במבחן) - אפשר לראות שהאוסרם יכולה להיות חלשה יותר. בעיני זה פיצ'ר קריטי. מבחינתי הספוטים האלה משמשים הרבה פעמים לאווירה עדינה. ואור חלש זה חשוב. הפער בין הפיליפס לאוסרם מורגש למדי.

תוצאה: OSRAM מנצח.

ריצוד

מסתבר שנורות LED עשויות לרצד. מדובר על ריצוד בסדר גודל של פלואורסנט, כלומר לא משהו שתרגישו בעין, אבל כן רואים בהסרטת וידאו במצלמה... יש אנשים שריצוד של פלואורסנט גורם להם לכאב ראש ואני מניח שהמצב דומה. בדקתי את שתי הנורות בנושא. ברמות התאורה הנמוכות - שתיהן לא מרצדות. עם התחזקות התאורה, שתיהן מתחילות לרצד. אבל... (וזה אבל גדול לטעמי), כשמגיעים ל-100% עוצמה, האוסרם *מפסיקה* לרצד. למה? לא יודע... נפלאות דרכי ה-LED. הפיליפס לעומת זאת ממשיכה לרצד בענק.

תוצאה: OSRAM מנצח.

מסקנות? אני חושב שדי ברור... האוסרם מנצחת. כשאתקין את הדימר של פיבארו בקיר, אבדוק את זה ב-SCALE יותר גדול, אבל אני חושב שקשה להתווכח עם התוצאות המצורפות.

[img2=672x900]https://photos.smugmug.com/Public-Album ... RsM-X3.png[/img2]

ican_a1
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 92
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

תודה על הביקורת/סקירה!

שליחה #2 

תודה על הביקורת/סקירה!

אתה יכול לשתף את הדגמים המדויקים ואפילו יותר טוב את הלינקין למאמזון :)

אני מנסה תקופה ארוכה לפנעח את דימור מנורות לד (ללא הצלחה - עדיין)
ציינת שאתה משתמש ב דימר של פיבארו, מחובר כולל אפס קבוע
- אתה יכול לתת קצת פרטים למישהו שעוד לא בעולם הזה...
- כלומר האם חייבים את כל המערכת או אפשר להשתמש רק בדימר של פיבארו -> הוא כולל מפסק יעודי או רק בקר נסתר
- במקרה של בקר, באיזה מפסק/דימר אתה משתמש
- יש דגם ספציפי? אפשר לקנות בארץ/בחו"ל/חייבים אפס?

תודה מראש!

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: תודה על הביקורת/סקירה!

שליחה #3 

ican_a1 כתב:תודה על הביקורת/סקירה!

אתה יכול לשתף את הדגמים המדויקים ואפילו יותר טוב את הלינקין למאמזון :)

אני מנסה תקופה ארוכה לפנעח את דימור מנורות לד (ללא הצלחה - עדיין)
ציינת שאתה משתמש ב דימר של פיבארו, מחובר כולל אפס קבוע
- אתה יכול לתת קצת פרטים למישהו שעוד לא בעולם הזה...
- כלומר האם חייבים את כל המערכת או אפשר להשתמש רק בדימר של פיבארו -> הוא כולל מפסק יעודי או רק בקר נסתר
- במקרה של בקר, באיזה מפסק/דימר אתה משתמש
- יש דגם ספציפי? אפשר לקנות בארץ/בחו"ל/חייבים אפס?

תודה מראש!
...
·
דימור לד זה פרויקט מהת**. אבל אני די מרוצה מהתוצאות. לינקים לאמאזון בסוף.

לגבי הדימר של פיבארו - הדימר של פיבארו הוא ממסר. אתה מתקין אותו בקיר מאחורי המתג שלך (אידאלית, אם יש מקום). בעקרון בשביל לעבוד איתו כמו שצריך אתה צריך להחליף את המתג של המנורה בלחצן - הלחצן נותן לדימר "אות" - לחיצה קצרה מדליק/מכבה. לחיצה ארוכה מדמר למעלה או למטה. לחיצה כפולה מדליק על עוצמה מקסימאלית (זה ייחודי לפיבארו, ונפלא). אם אתה רוצה אפשר אפילו לקנות לחצן דו כיווני (כמו תריס) ואז למעלה קצר מדליק, למעלה ארוך מדמר למעלה, למטה קצר מכבה, למטה ארוך מדמר למטה (לטעמי זה מיותר אבל אפשר).

לגבי אפס - לא *חייבים* - ספציפית הדימר מאפשר לעבוד בלי אפס - *אבל* - במיוחד עם LED, כשאין אפס יכולות להיות בעיות הבהוב גם כשהוא מכובה, ועוד. אם אתה מתקין בלי אפס מומלץ להתקין את הנגד של פיבארו במקביל למנורות כדי שיהיה משהו שיספק מספיק התנגדות (פיבארו BYPASS). הוא עולה רק 7 פאונד אז לא להתרגש :). יחד עם זה - אני תמיד ממליץ לחבר אפס. יותר טוב.

נקודה אחת שאתה *חייב* לקחת בחשבון - הדימר של פיבארו מיועד להקלט ברשת ZWAVE. הוא אמנם עובד גם בלי זה... אבל.... כל עוד לא הכנסת אותו לבקר ZWAVE, כל פעם שהוא מקבל מתח (נגיד אחרי הפסקת חשמל) הוא עושה תהליך כיול של הדימר מול הנורות שמחוברות אליו - שזה אומר שהוא מדליק ומכבה אותן פעמיים (CYCLE שלם של דימור - בערך 30 שניות). זה לא נראה לי כיף במיוחד שיש לך קפיצת מתח באמצע הלילה והמנורות מתחילות להדלק ולהכבות עצמאית.... מרגע שאתה מכניס אותו לבקר ZWAVE והוא PAIRED, הוא מפסיק עם זה על בסיס חשמל ועובר לעשות את זה רק אם אתה מבקש ספציפית (נגיד החלפת נורות). זה אומר שאתה חייב בקר ZWAVE. אם אתה לא ממש רוצה להסתבך - אתה יכול להתקין OPENHAB על הלמחשב שלך בבית - אבל תצטרך לקנות DONGLE USB ZWAVE מתאים שתוכל לסנכרן איתו. אתה לא חייב להשתמש בו - אבל חייב פעם אחת לעשות לו PAIRING. מעבר לזה - הוא עובד מצוין גם בתור דימר מבוסס לחצן בלי תוספות :)

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: תודה על הביקורת/סקירה!

שליחה #4 

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #5 

לגבי הדימור לנורות LED ולגבי ריצוד - זה עניין אינהרטי. מה שקורה זה ש-LED למעשה מעומם דרך PWM - כלומר הוא נדלק ונכבה מספר רב של פעמים בפרק זמן נתון.

כשאתה משתמש ב-LED רטרופיט (כלומר כזה שמקבל AC - בין אם זה ספוט MR16 שמקבל 12V AC שהחליף ספוט הלוגן או ספוט GU10 שמקבל 230V) אז אתה לא באמת מעמם את המנורה אלא אתה מעמם את מיישר המתח (LED הוא תמיד DC...) ואז הוא בעצם מתרגם את העמום בכניסה ל-duty cycle כלשהו עבור ה-PWM.

כשאתה מכניס לו 100%, כלומר 230V לא קטוע אז הוא יודע לבצע duty cycle של 100%. כל מספר נמוך מזה דורש כבר "ניחוש" מצד מיישר המתח לאיזה duty cycle יש לתרגם את זה.

כך שלסיכום: רמת עמום + ריצוד של נורות LED רטרופיט זה שילוב של הדימר AC עצמו + מיישר המתח שבנורה.

katebush
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #6 

@MarioMan
·
אני לא בטוח שאתה צודק. עמעום עם PWM קורה במודול דימר שיושב אחרי מישר זרם (כלומר ב-12V). דימר שיושב על ה-220V מעמעם על ידי קיצור הסייקלים של התדר של מערכת החשמל (60Hz) עם leading edge או trailing edge ובדרך כלל ממומש על ידי Triac. לעיתים נורות לד לא צורכות מספיק זרם שמסוגל להחזיק את ה-Triac פתוח ולכן הן נכבות מוקדם מדי או לא נדלקות בכלל בזמן הנכון.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #7 

דימר שיושב על מתח הרשת מעמם על ידי חיתוך המופע של הגל זה נכון. TRIAC למיטב ידיעתי בהגדרתו הוא אך ורק leading edge - בשביל trailing edge נדרש להשתמש ב-MOSFET (גם ל-leading edge לפעמים יתכנו יתרונות).

לעצם העניין - מה שמפעיל את ה-LED זה מתח DC וכמו שכתבתי, ב-LEDים רטרופיט (12VAC או 220VAC) ישנו מיישר מתח שהוא כולל בתוכו את הבקרה באמצעות PWM ואותו אתה מעמם (בין אם leading edge ובין אם trailing edge. הרי הדימר שלך מחובר לא לאספקת המתח של הנורה אלא לאספקת המתח של מיישר המתח שמובנה בה). מוזמן לבדוק.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

@MarioMan
·

אם נחזור רגע לפרקטיקה... אני "בחנתי" את הריצוד על ידי צילום באייפון. בעוצמות נמוכות לא נראה ריצוד, אבל ייתכן שזה מפני שהוא היה בתדר גבוה (אם כי זה לא מסתדר לי הגיונית) ... בעוצמות ביניים - היה ריצוד בשתי הנורות. אבל - בעוצמה מקסימאלית - זה נראה שבפיליפס עדיין יש ריצוד ובOSRAM לא. ייתכן שהתדר היה גבוה מספיק בשביל לא לשים לב אליו. אבל בהתאם למה שכתבתם למעלה - בעוצמה מקסימאלית לא אמור להתבצע הבהוב מלכתחילה מפני שבעוצמה זו אנחנו רוצים את הLED דולק רצוף. כך שבכל מקרה יש פה חסרון של הפיליפס, לא?

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #9 

חסרים נתונים (שאי אפשר להשיג כנראה) כדי לענות על זה - זה תלוי מה הדימר עצמו עושה לגל ה-AC כשהוא ב-100% וזה גם תלוי איך מיישר המתח מגיב לזה. בגלל זה חשוב מאוד לבדוק נקודתית כל שילוב בין דימרים לנורות.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

@slarti
·
טוב - יש לי תוספת קטנה לנושא...

מסתבר שה-LED של OSRAM גדול יותר פיזית. גם הקוטר שלו גדול יותר (אולי בחצי ממ אבל זה משמעותי בבתי נורה שאצלי) - וגם ה"קימור" בגב שלו יותר איטי והוא יותר גובה. זה אומר שאם יש לכם בית נורה מאוד "הדוק" - האוסרם לא יתאים. אני גיליתי את זה היום בדרך הקשה (נתקעה לי נורה בבית נורה - היא עובדת, אבל אי אפשר להוציא אותה בקלות. אצטרך לאלתר משהו בהמשך)

לספוטים *אצלי* בבית - ה-OSRAM כנראה לא מתאים לכן לצערי :(

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”