Ac vs n מרחק
שלום קניתי היום כרטיס רשת אלחוטי usb של tp link archer t4u המספק 1300mb זה היה שדרוג רציני למחשב הנייד כי הוא היה משדר בתקן n 2.4ghz בלבד עכשיו נכון אני מקבל באלחוטי מהירות 200mb בבדיקת מהירות שזה תענוג אבל הקליטה לא השתפרה משמעותית הייתי בטוח שac ישדר לטווח יותר רחוק אפילו למרות ה 5ghz יש לי ראוטר archer c9 וציפיתי לקליטה יותר טובה התקנת lede על הראוטר יכולה לשפר תביצועים/קליטה של 5ghz?
אגב אם אני אשנה ת channel width שהוא נמצא עכשיו על auto אם אני אשים אותו על 40 או 80 אני אקבל יותר ביצועים וקליטה? (תבינו אף אחד בכל האיזור שלי לא משתמש ב ac ככה שהוא נקי כמעט מאנשים אז מותר לי להתפרע עם ac)
אגב אם אני אשנה ת channel width שהוא נמצא עכשיו על auto אם אני אשים אותו על 40 או 80 אני אקבל יותר ביצועים וקליטה? (תבינו אף אחד בכל האיזור שלי לא משתמש ב ac ככה שהוא נקי כמעט מאנשים אז מותר לי להתפרע עם ac)
מאוד תלוי במימוש אבל באופן עקרוני לא. במיוחד כאשר יש מכשולים, תדרים נמוכים יותר מסוגלים להתפשט למרחק גדול יותר.
בטווח של 5 ג'יגה יש יותר ערוצים פנויים והסיכוי להפרעות מרשת אחרת קטן יותר (גם בגלל שהטווח קצר יותר). תקן 802.11ac יתן לך ביצועים טובים בהרבה במקומות שיש קליטה, אבל באופן עקרוני איפה שאין לך קליטה ב- 2.4 ג'יגה סביר להניח שגם ב- 5 ג'יגה לא תהיה לך קליטה. דווקא להיפך. במקומות שאין לך קליטה ב- 5 ג'יגה, יש סיכוי שאולי ב- 2.4 ג'יגה תקלוט משהו.
בטווח של 5 ג'יגה יש יותר ערוצים פנויים והסיכוי להפרעות מרשת אחרת קטן יותר (גם בגלל שהטווח קצר יותר). תקן 802.11ac יתן לך ביצועים טובים בהרבה במקומות שיש קליטה, אבל באופן עקרוני איפה שאין לך קליטה ב- 2.4 ג'יגה סביר להניח שגם ב- 5 ג'יגה לא תהיה לך קליטה. דווקא להיפך. במקומות שאין לך קליטה ב- 5 ג'יגה, יש סיכוי שאולי ב- 2.4 ג'יגה תקלוט משהו.
·ונגיד אני ארצה לשפר ת ac יש דרך? לדוגמא החלפת קושחת צד ג כמו ddwrt או ב channel width לשנות ל40 או 80mhz זה יכול לשפר משהו? המהירות סבבה שאני קרוב אני מקבל 187 מגה אבל שמתחילים טיפה להתרחק פתאום הקליטה מתחילה לרדת אז השאלה שלי אם בראוטר אפשר לשפר משהו תודה על התשובות!Nemesis כתב:מאוד תלוי במימוש אבל באופן עקרוני לא. במיוחד כאשר יש מכשולים, תדרים נמוכים יותר מסוגלים להתפשט למרחק גדול יותר.
בטווח של 5 ג'יגה יש יותר ערוצים פנויים והסיכוי להפרעות מרשת אחרת קטן יותר (גם בגלל שהטווח קצר יותר). תקן 802.11ac יתן לך ביצועים טובים בהרבה במקומות שיש קליטה, אבל באופן עקרוני איפה שאין לך קליטה ב- 2.4 ג'יגה סביר להניח שגם ב- 5 ג'יגה לא תהיה לך קליטה. דווקא להיפך. במקומות שאין לך קליטה ב- 5 ג'יגה, יש סיכוי שאולי ב- 2.4 ג'יגה תקלוט משהו....
@Lior18
·
אין שום אפשרות לדעת. כל הקטע של קליטה אלחוטית תלויה ביותר מדי גורמים כמו מרחק, קירות/מכשולים, עד כמה התדרים פנויים וכו'. צריך פשוט לנסות הגדרות שונות ולבדוק מה עונה הכי טוב לצרכים שלך. דרך אגב בגלל הקטע של התנגשות עם רשתות אחרות שיושבות על אותם תדרים לא תמיד כדאי להשתמש בערוצים רחבים יותר. מה שכן אפשר להתשתמש באפליקציה (במחשב או בטלפון) שמראה לך איזה רשתות יש ועל איזה תדרים הם יושבות ומראש לנסות תדרים פנויים יחסית, לנסות כמה אופציות ולבחור את מה שעובד לך הכי טוב.
·
אין שום אפשרות לדעת. כל הקטע של קליטה אלחוטית תלויה ביותר מדי גורמים כמו מרחק, קירות/מכשולים, עד כמה התדרים פנויים וכו'. צריך פשוט לנסות הגדרות שונות ולבדוק מה עונה הכי טוב לצרכים שלך. דרך אגב בגלל הקטע של התנגשות עם רשתות אחרות שיושבות על אותם תדרים לא תמיד כדאי להשתמש בערוצים רחבים יותר. מה שכן אפשר להתשתמש באפליקציה (במחשב או בטלפון) שמראה לך איזה רשתות יש ועל איזה תדרים הם יושבות ומראש לנסות תדרים פנויים יחסית, לנסות כמה אופציות ולבחור את מה שעובד לך הכי טוב.
·כמו שאמרתי בשכונה אצלי כל הערוצים פנויים בתדר 5ghz כנראה שאף אחד לא משתמש וכולם ב 2.4ghz ששם הוא ממש עמוס אז הערוצים ב5ghz ממש פנויים אם משתמשים בערוצים רחבים יותר כמו 80mhz מה זה יכול לתת?eran405 כתב:@Lior18
·
אין שום אפשרות לדעת. כל הקטע של קליטה אלחוטית תלויה ביותר מדי גורמים כמו מרחק, קירות/מכשולים, עד כמה התדרים פנויים וכו'. צריך פשוט לנסות הגדרות שונות ולבדוק מה עונה הכי טוב לצרכים שלך. דרך אגב בגלל הקטע של התנגשות עם רשתות אחרות שיושבות על אותם תדרים לא תמיד כדאי להשתמש בערוצים רחבים יותר. מה שכן אפשר להתשתמש באפליקציה (במחשב או בטלפון) שמראה לך איזה רשתות יש ועל איזה תדרים הם יושבות ומראש לנסות תדרים פנויים יחסית, לנסות כמה אופציות ולבחור את מה שעובד לך הכי טוב....
·Lior18 כתב: ·כמו שאמרתי בשכונה אצלי כל הערוצים פנויים בתדר 5ghz כנראה שאף אחד לא משתמש וכולם ב 2.4ghz ששם הוא ממש עמוס אז הערוצים ב5ghz ממש פנויים אם משתמשים בערוצים רחבים יותר כמו 80mhz מה זה יכול לתת?...
מהירות.
אם באמת התדרים פנויים, לפחות בתיאוריה, אין שום סיבה לא להשתמש בערוצים רחבים יותר. ראה עוד מידע כאן לדוגמא.
·האמת שכמו שאמרת רק אני משתמש בכל האיזור שלי בתדר 5ghz ככה שהכל פנוי לגמרי אצלי ואני מתפרע חיברתי כבר 6 מכשירים בתקן ac לבית שלי שדרגתי את כולם רק עוד דבר אחרון המתאם רשת שקניתי הוא tp link archer t4u תומך עד 1300mb יש לו חיבור usb 3.0 יש הבדל אם אני אחבר אותו לכניסה של usb 2.0? כאילו בחיבור usb 3.0 הוא יכול לתת יותר מהירות או שזה לא ממש משנה הסוג חיבור?eran405 כתב:·......
מהירות.
אם באמת התדרים פנויים, לפחות בתיאוריה, אין שום סיבה לא להשתמש בערוצים רחבים יותר. ראה עוד מידע כאן לדוגמא....
אם אתה מחבר את המתאם למחשב בחיבור USB2 יש סיכוי טוב שזה מה שמגביל אותך במהירות.
למרות ש USB2 יש פוטנציל להגיע ל 480Mbit בפועל זה פחות מחצי.
סיכוי טוב שאתה לא רואה נתבים של שכנים שעובדים ב AC גם בגלל הניחות הגדול של המרחק והקירות.
ככל שיש יותר קירות בין הנתב למחשב הקליטה יורדת משמעותית.
לא משנה באיזה רוחב תשתמש 40/80/160 זה קובע את המהירות המקסימלית של התעבורה ולא את המרחק.
כמוכן לא ציינת איזה נתב יש לך אולי שם יש מגבלות.
סיכוי טוב שאתה לא רואה נתבים של שכנים שעובדים ב AC גם בגלל הניחות הגדול של המרחק והקירות.
לא משנה באיזה רוחב תשתמש 40/80/160 זה קובע את המהירות המקסימלית של התעבורה ולא את המרחק.
כמוכן לא ציינת איזה נתב יש לך אולי שם יש מגבלות.
·אוקי כתבתי בהתחלה שהראוטר שלי זה archer c9 דבר שני בחיבור ל usb 2.0 אני מקבל 867 וגם בחיבור usb 3.0 אני מקבל 867mb זה אותו הדבר השאלה אם בפועל באמת יש שינוי בין חיבור 3.0 ל 2.0 ואגב לעבור לקושחת צד ג יכולה לשפר קליטה?rm1 כתב:אם אתה מחבר את המתאם למחשב בחיבור USB2 יש סיכוי טוב שזה מה שמגביל אותך במהירות.
כמוכן לא ציינת איזה נתב יש לך אולי שם יש מגבלות....
האינדיקציה שאתה מחובר על 867mb בחיבור USB2 מתעה כי USB2 לא מגיע ליותר מ 480mb
משמע הסינכרון בין הנתב למתאם מתבצע על שני אפיקים של 433mb לפי תקן ac וזה הקצב התאורתי המקסימלי שאתה יכול לקבל ממנו בחיבור USB3
אחלפת קושחה אולי תאפשר לך לשנות את הספקי השידור של הנתב אבל גם יכול לקצר את חייו.
ל ac אין טווח יותר גדול לאומת n ואפילו האיפך השיפור הוא רק בקצב הנתונים שמגיע ל 433mb לאפיק לאומת 150mb.
משמע הסינכרון בין הנתב למתאם מתבצע על שני אפיקים של 433mb לפי תקן ac וזה הקצב התאורתי המקסימלי שאתה יכול לקבל ממנו בחיבור USB3
אחלפת קושחה אולי תאפשר לך לשנות את הספקי השידור של הנתב אבל גם יכול לקצר את חייו.
ל ac אין טווח יותר גדול לאומת n ואפילו האיפך השיפור הוא רק בקצב הנתונים שמגיע ל 433mb לאפיק לאומת 150mb.
ניתן לראות בסקירה הזו של NetCheif תחת ביצועים אלחוטיים את ההבדלים בין N ו-AC במיקום C,D,E
אומנם הנתב אחר אבל הרעיון והבעיה נשמרים:
http://www.netcheif.com/Reviews/DIR-825AC/DIR-825AC.htm
אומנם הנתב אחר אבל הרעיון והבעיה נשמרים:
http://www.netcheif.com/Reviews/DIR-825AC/DIR-825AC.htm
·אוקיי אז אצלי החיבור usb 3.0 לא נותן שיפור לעומת usb 2.0 בשניהם זה מראה 867 ובבדיקה מהירות שניהם מקבלים את אותם מהירות 190mb אולי ב usb 2.0 אני מקבל 185 אבל לא משהו משמעותי השאלה אם אמור להיות שינוי בין החיבורים כי אצלי זה לא משנה משהו ואגב איך אני מצליח להשיג 1300mb? שמתי על 80mhz וזה נותן 867 במקסימוםrm1 כתב:האינדיקציה שאתה מחובר על 867mb בחיבור USB2 מתעה כי USB2 לא מגיע ליותר מ 480mb
ל ac אין טווח יותר גדול לאומת n ואפילו האיפך השיפור הוא רק בקצב הנתונים שמגיע ל 433mb לאפיק לאומת 150mb....
867 זה המקסימום שאתה יכול לקבל.
ה 1300 זה שטות שיווקית של 867 ב 5G ו 433 ב 2.4G
בנתב אתה יכול לנצל את כל הקומבינציות בצרוף עם לקוחות שונים אבל כשזה מתאם USB ולקוח יחיד אתה צריך לבחור לעבוד עם 5G או 2.4G.
אם אתה מתקרב מאוד לנתב אתה מקבל ביצועים טובים יותר?
איך אתה מבצע את הבדיקה שלך מול מה אתה בודק?
בנתב אתה יכול לנצל את כל הקומבינציות בצרוף עם לקוחות שונים אבל כשזה מתאם USB ולקוח יחיד אתה צריך לבחור לעבוד עם 5G או 2.4G.
איך אתה מבצע את הבדיקה שלך מול מה אתה בודק?
·באתר speed test וכן אני מאוד קרוב לראוטר הוא באותו חדר עם המישב הנייד יש דרך יותר טובה לבדוק תביצועים? אבל בפועל usb 3.0 אמור לספר ביצועים יותר טובים?rm1 כתב:867 זה המקסימום שאתה יכול לקבל.
איך אתה מבצע את הבדיקה שלך מול מה אתה בודק?...
·rm1 כתב:867 זה המקסימום שאתה יכול לקבל.
איך אתה מבצע את הבדיקה שלך מול מה אתה בודק?...
הראוטר שלו הוא AC1900, כלומר 802.11ac 5GHZ 3x3 1300 מה"ז + עוד 600 מה"ז ב- 2.4.
עם כרטיס 802.11ac 3x3 הוא בהחלט יכול לקבל לינק של 1300 מה"ז. כמובן, לגלישה באינטרנט בקצב של 100 מגה זה די חסר תועלת. להעברת קבצים מהירה יותר ברשת הביתית בהחלט יכול להיות בוסט נאה.
כמובן לטווח החיבור זה כלל לא משנה.
·אבבל במתאם רשת האלחוטי שלי כתוב שזה תומך ב1300mb אז מה אני אמור להגדיר? ועד עכשיו לא הבנתי איך בusb 2.0 אני מקבל 867mbps למרות שאמרו שזה לא נכון ובחיבור 3.0 אני מקבל את אותו הדבר זה נראה שאין הבדל בין החיבוריםגיל37 כתב:המהירויות של הרשת לא במה"ז (מגה-הרץ) אלא במגה-ביט לשניה....