מזוזה דלת ומה שביניהם

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
arotman פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

שבוע טוב,
קראתי את השרשור הקודם שבנתיים ננעל על ידי הנהלת הפורום לאחר שככל הנראה הגיע לטונים צורמים מידי ..
https://www.hometheater.co.il/vt282302
ניסיתי כל היום לברר האם יש עניין הלכתי במיקום הצירים ולפחות מהרבנים מחב"ד ששוחחתי עמם היום לא ממש מצאתי משהו לגבי זה. זה עדיין לא אומר שאין דעות אחרות בעדות או בחסידויות אחרות ... שאלתי גם מנעולן מרמת השרון שגם לא הכיר את הנושא...
אז לפחות מההבנה שלי עם דלתות היוצאות מהציר דלתות ייצאו מהציר מהחלק העליון שזה יכול להסביר מדוע מחזקים יותר בציר העליון. גם פה בכפר חב"ד יישוב דתי חרדי לכל הדעות... חלק מהדלתות עם צירים במרחקים שווים וחלק בעיקר אלומיניום וזכוכית עם 2 צירים קרובים בחלק העליון. בקיצור לא יודע מהיכן מתקיני הדלת לפותח השרשור הקודם לקחו את התשובה שלהם.

כעת לעיקר העניין מבחינתי כיהודי פשוט המזוזה מסמלת את האמונה שלנו בה' הפרקים הכתובים במזוזה מתחילים ב"שמע ישראל ה' אלוקינו, ה' אחד" כלומר שמעו נא בני ישראל ה' יש לנו אלוקים אחד. שמירת המצוות נתנה לנו כזכות ואנו נדרשים לבחור האם לקיים את המצוות או לא הזכות שלנו וההחלטה אם לקיימם גם כן בידינו.
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7 ... 7%96%D7%94

משום כך ובהתאם לזאת אני לא קובע לאף יהודי איך להתנהג אני יכול להציע אבל זה עניינו של כל יהודי אם הוא מקבל או לא.
ואם אני מגיע לבית יהודי שאין בו מזוזה למדתי שלא להעיר או לשאול אלא אם כן מישהוא ישאל אותי.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #2 

ואני לא מבין למה מחקו את פותח השרשור יחד עם כל שאר ההודעות שלו מאז שהצטרף?

הוא לא קילל ותקף אף אחד, ההיפך! וההם זוכים להישאר?

זו פשוט החלטה לא אובייקטיבית , לא עניינית ודי שרירותית . אה, אני טועה? בצעו ניסוי מחשבתי: נניח שאותו נעלב-בשם-היהדות היה מוחה על כפייה חילונית, נאמר איסור לימודי דת בבית הספר של הבן שלו או איסור הצגת סמלים דתיים במקומות ציבוריים , ומעלה פוסט בו הוא שוטח את ההסתייגות שלו . מולו עולה ובא זה שנמחק , ותוקף אותו בבוטות .

מי נראה לכם שייחסם?

ברור .
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”