שאלת מיזוג למי שמיזג חדר במרתף

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Shahar75 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #1 

מצטער אם אני לא בפורום הנכון, אבל אני מעוניין לקבל תשובות ממי שסגר חדר של כ-40 מ"ר מרתף לטובת קולנוע ביתי.
יש לי מרתף של 80 מ"ר. אני מחלק אותו לשני חלקים שיופרדו באמצעות מחיצה אטומה. אני צריך למזג 40 מ"ר שישמשו כחדר לקולנוע ביתי. קיבלתי הצעה למזגן עילי 2.5 כ"ס ב-7,000 (כולל התקנה, קידוחים וכו'). האם המחיר סביר? האם המזגן לא קצת יותר מדי חזק למקום שנמצא מתחת לאדמה ואין בו מכשירים פולטי חום כל כך חזקים?

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 409
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #2 

לגבי כוח המזגן, 2.5 כ"ס נשמע בסדר לכזה גודל חדר. נוסחא גסה מאוד זה 1כ"ס לכל 10 מ"ר חדר. כמובן שתלוי בכיווני אוויר, קומת גג, גובה תקרה וכו'..
ככה של40 מ"ר חדר זה נשמע בסדר. החדר מתחת לאדמה ופחות חם מן הסתם. אז 2.5 אמור להספיק לכזה חדר

לגבי עלויות התקנה, זה מן הסתם משתנה מהתקנה להתקנה.. תלוי כמה מטר צנרת נחושת צריך, כמה קידוח בבטון\ בתקרה וכו'..
מזגן עולה בערך 3500-4000 ש"ח ל2.5 כ"ס מחברה טובה כמו טורנדו, תדיראן וכו'

לגבי התקנה, 3500 נשמע לי קצת יקר.. אבל שוב תלוי מאוד בהתקנה הספציפית אצלך במרתף.. כי זו לא התקנה סטנדרטית של חלון עם מטרים ספורים של צנרת.
התקנה "רגילה" זה בערך 700-900 ש"ח, בלי קידוחים מיוחדים ואביזרים נוספים שנדרשים
הוא תמחר לך לפי כמה ס"מ קידוח צריך? בבטון? תקרה? כמה מטר צנרת וכו' או שההצעה כללית

כי לא פירטת איפה ואיך המזגן יותקן

Shahar75 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #3 

המדחס יותקן בקומת הקרקע בחוץ. המאייד יותקן בתוך המרתף.
המזגן של תדיראן (המחיר ישירות מהם).
מחיר המזגן 4,770 ש"ח.
התקנה - 900 ש"ח.
תוספת של צנרת (צריך כ-10 מס' צנרת) וכולל קידוחים מבחוץ פנימה והתקנה בתוך המרתף: 1,300 ש"ח.

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 409
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #4 

לגבי מחיר המזגן אתה יכול לבדוק בגוגל מה עלות המזגן. מחיר משתנה מדגם לדגם.. יש כאלה ב3.5 ויש גם ב4.5. אינוורטר \ רגיל וכו'
תבדוק שאתה משלם מחיר שוק על היחידה עצמה

ולגבי התקנה אמור להיות 3 מטר צנרת "חינם" במסגרת ההתקנה הסטנדרטית (שעולה באיזור 700-900 ש"ח). מעבר לזה כל מטר צנרת נוסף זה 100 ש"ח בערך
ככה שאצלך זה עוד 7 מטר.
וגם יש לפחות 2 קידוחים (תקרה פלוס קיר חיצוני) אז בגדול ההצעה נשמעת סבירה. בדוק עם עוד בעל מקצוע להשוואה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”