RTINGS מתחיל בבדיקה המקיפה ביותר שנעשתה למסכים לאורך זמן

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
שלח תגובה
jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #1 

אתר RTINGS הקנדי יוצא לדרך לבדיקה מקיפה למשך שנה רצופה.
מטרת הבדיקה - לבדוק צריבה, דעיכה ושאר תחלואות הקשורות למסכים (בעיקר ל- OLED) לאורך זמן ובשימוש כבד, אך סביר.
שלושה מסכים נבחרו למבדק - שני מסכים LCD ומסך OLED אחד. מסך OLED B6 של LG, מסך LCD מדגם UJ6300 של LG עם פאנל IPS ומסך מדגם KU6300 (המוכר בארץ כ- KU7000) של סמסונג עם פאנל VA.

וידאו באורך חמש וחצי שעות שהוכן מראש ירוץ בלופ במשך 20 שעות ביממה למשך 7 ימים בשבוע. הוידאו אמור לייצג צפייה בסרט בפורמט רחב 2.35:1 כמו גם לוגו סטטי צבעוני של ערוצי ברודקאסט לינאריים בשקיפויות שונות.

אחת לשבוע הוידאו ייעצר וילקחו מדידות וצילומים של המסכים עם פאטרנים שונים. התוצאות והמדידות יעודכנו שם באתר אחת לשבוע.

http://www.rtings.com/tv/learn/permanen ... n-lcd-oled
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

talshap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #2 

מעניינות מאוד תוצאות הניסוי הזה, זה ברור שקיימת בעיה פוטנציאלית של צריבה בOLED השאלה כמה צריך "להתאמץ" כדי שזה יקרה.

צריבת תמונה מכוסה באחריות של LG?

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #3 

@talshap
·
תשמע, אני עם OLED כמעט שנתיים. דגם ה- 55EC939Y. לא הצלחתי לצרוב עליו כלום. אין זכר.
אני משחק עליו שעות על גבי שעות, צופה שעות בערוצים עם לוגו, מוניטור למחשב. אין צריבות.
עכשיו, די ברור לי שאפשר לצרוב אותו, אבל צריך להיות ממש חתיכת אדיוט ולשכוח אותו ימים עם תמונה סטטית ואז אולי הוא ייצרב. בשימוש רגיל, כזה שגם מחליפים בו תכנים כל הזמן וגם מכבים את המסך ומדליקים את המסך פה ושם, אני לא חושב שזה כזה פשוט לצרוב אותו.

אותי לפחות, הצריבות כבר לא מטרידות. לפני שקניתי זה ממש הדאיג אותי ברמה שהתלבטתי אם לקנות בכלל.
אני לפחות יותר מתעניין בעניין דעיכת רמת הפאנל לאורך זמן. ואיזה חומר אורגני דועך מהר יותר ובכמה.

talshap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

@jacko-il
·
אני לגמרי חושב שצריבה זה דבר נדיר, וזה לא ימנע ממני ללכת על הC7 כשהמחיר ירד. אבל, למקרה ומישהו נופל על יחידה שנצרבה, חשוב להבין אם זה מכוסה באחריות של ח.י.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 517 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #5 

talshap כתב:@jacko-il
·
אני לגמרי חושב שצריבה זה דבר נדיר, וזה לא ימנע ממני ללכת על הC7 כשהמחיר ירד. אבל, למקרה ומישהו נופל על יחידה שנצרבה, חשוב להבין אם זה מכוסה באחריות של ח.י.
...
קשה לי לראות כיסוי לנושא תחת איזושהיא קונסטלצית אחריות סטנדרטית (אלא אם תרכוש פוליסת ביטוח פרטית - בעבוד פרמיה שמנמנה).
אני מאמין שדי ברור שבשימוש סביר התופעה זניחה עד בלתי קיימת (ויעידו אין סוף פוסטים כולל הערת פותח השרשור למעלה).
אם אתה מצפה שהיצרן או היבואן יואילו להתפלפל עם הלקוח בסוגיית "סביר מהו?" .... לא נראה לי שיקרה...
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

talshap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

@sigamore
·

אתה טוען שהצריבה, שמדווחת לדגמי 2016 על ידי מספר רב של לקוחות בavsforum, היא למעשה תוצר של שימוש בלתי סביר בטלויזיה ואני מסכים. אבל יש גם מקרים נדירים שבהם צריבה הופיעה ללא שימוש בלתי סביר אלא פשוט בגלל יחידה פגומה. ניתן להוכיח את זה על ידי כמות השעות שהטלויזיה פועלת. במקרים כאלה הם חייבים לקחת אחריות על צריבה.

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

ככלל אין אחריות על צריבות. אבל, כיוצא מהכלל, מקרה לגופו, ייתכן שכן לוקחים אחריות ומחליפים.
בכל אופן, אני מבין את הדאגה ואת הטענות. לצערי אני לא היצרן ולא היבואן, רק מביע דעה. לא יודע איך מטפלים בפועל מול לקוח אבל רוצה להאמין (וייתכן שאני חי בסרט) שכל מקרה לגופו.

נראה אילו ממצאים RTINGS יעלו עם הזמן.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 517 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #8 

@talshap
·אני לא טוען דבר באשר לדיווחים כאלו ואחרים ב בavsforum היות ואין לי שום נתונים מעבר למה שמסרו האנשים (וגם אם היו לי - לא בטוח מה הייתי עושה איתם :) ...)
כל מה שאני אומר מגיע משנים רבות של שימוש אישי במסכי פלאזמה (גם שם הסוגייה לא ירדה מפרק היום - האמן לי) ולאחרונה במסך OLED. לא תתפוס אותי מאתגר את המסך עם תמונה סטטית סתם "בשביל הקטע" אבל מנגד אם אני מקבל שיחה למשל באמצע צפייה בפרק סדרה כל שהוא, אלחץ על ה PAUSE גם אם השיחה תמשך 10 דקות ... פשוט לא קורה כלום. לא למסך ולא לי :lol:
ההצעה שלך מעניינת אבל בפועל טובה ליום יומיים אחרי ההפעלה הראשונית ... אחרי 20-30-40....... שעות על המונה, מה בדיוק תאמר להם ?
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #9 

sigamore כתב:@talshap
·אני לא טוען דבר באשר לדיווחים כאלו ואחרים ב בavsforum היות ואין לי שום נתונים מעבר למה שמסרו האנשים (וגם אם היו לי - לא בטוח מה הייתי עושה איתם :) ...)
כל מה שאני אומר מגיע משנים רבות של שימוש אישי במסכי פלאזמה (גם שם הסוגייה לא ירדה מפרק היום - האמן לי) ולאחרונה במסך OLED. לא תתפוס אותי מאתגר את המסך עם תמונה סטטית סתם "בשביל הקטע" אבל מנגד אם אני מקבל שיחה למשל באמצע צפייה בפרק סדרה כל שהוא, אלחץ על ה PAUSE גם אם השיחה תמשך 10 דקות ... פשוט לא קורה כלום. לא למסך ולא לי :lol:
ההצעה שלך מעניינת אבל בפועל טובה ליום יומיים אחרי ההפעלה הראשונית ... אחרי 20-30-40....... שעות על המונה, מה בדיוק תאמר להם ?
...
·

כל הספקי תוכן צריכים ללמוד מנטפליקס...
כמה שניות אחרי שאתה לוחץ PAUSE, המסך נכנס אוטו' למצב שומר מסך.
יש את זה חלקית ב YES, אבל לא בכל סיטואציה.

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1376
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #10 

בנתיים כל אחד שהתלונן על צריבה בavforums
הודה שהוא ניתק את החשמל בלילה
(יש לחלק מהאמריקאים קטע כזה להוריד את הפקק כל הזמן).
הרי אם המסך לא מבצע את סייקל הפיצוי הצבירה תשאר קבועה.

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

זוכרים את הבדיקה הזו?
אז עברה לה שנה ו- Rtings מפרסמים את התוצאות. הם ימשיכו עם הניסוי אך אלו הן תוצאות הביניים אחרי כמה אלפי שעות עבודה.

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”