שלום לכולם,
ברשותי מערכת רמקולים של BOSE AM15 הכוללת חמישה סטלטים וסאב אקטיבי,
חמשת הסטליטים מחוברים לסאב ומשם יש כבל לרסיבר (דנון AVR 2800).
סיפור המעשה הוא שלפני כמה חודשים עלה עשן מהסאב והוא הפסיק לעבוד למרות שעדיין שמעו מהסטליטים כרגיל. שלחתי לתיקון ואמרו לי שהלוח נשרף (הראו לי תמונות של הלוח שחלקו נשרף לגמרי). תיקנו לי את הלוח מאחר ולוח חדש עולה כ-3000 שקל.
הסאב עבד כחודשיים (לא בצורה אופטימלית) ולאחר מכן שוב נדם, החזרתי למעבדה והם אמרו שיש בעיה וצריך איזה חלק מארה"ב, החלטתי לקחת את הסאב למרות שלא תוקן מאחר והסאב שכב שם הרבה זמן והתייאשתי.
כמובן שדיברתי עם אלמור היבואנית של BOSE והם אמרו לי שהם לא מוכרים סאב בנפרד.
הם אלו שהמליצו לי על המעבדה ששלחתי אליה מאחר ששם מתמחים ב-BOSE.
כעת עומדות בפני שתי אופציות ואשמח לשמוע מה דעתכם.
1. להמשיך לחבר את הסטליטים לסאב ומשם לרסיבר ולרכוש סאב חדש ולחבר אותו.
2. לחבר את הסטליטים ישירות לרסיבר ולהוסיף כמובן סאב חדש.
האם יש משמעות קריטית לכך שהסטליטים מחוברים לסאב?
מאחר ובכל מקרה אני צריך סאב חדש איזה סאב מומלץ שיתאים לרסיבר ולסטליטים?
המערכת ממוקמת בסלון בינוני.
התקציב הוא עד כ-2K כאשר עדיפות לפחות כמובן.
תודה מראש,
smta26
סאב חלופי למערכת BOSE
- dudib
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5144
- שם מלא: דודי
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
במקרה שלך הסאב הוא המגבר של הסטליטים וכמו ששמת לב כל החיווט של הסטליטים עובר דרכו .
סאב רגיל לא יעשה את זה וסאב של סטליטים מחברה אחרת עלול לא להתאים (מה גם שאני לא יודע מי מהחברות האחרות מוכר רק
סאב ללא הסטליטים או אם זה בכלל יהיה כדאי לקנות ללא הסטליטים).
אולי יתקנו אותי חברי הפורום האחרים אבל לפי דעתי אתה די תקוע עם הסט הזה .
סאב רגיל לא יעשה את זה וסאב של סטליטים מחברה אחרת עלול לא להתאים (מה גם שאני לא יודע מי מהחברות האחרות מוכר רק
סאב ללא הסטליטים או אם זה בכלל יהיה כדאי לקנות ללא הסטליטים).
אולי יתקנו אותי חברי הפורום האחרים אבל לפי דעתי אתה די תקוע עם הסט הזה .
דודי אתה טועה, קודם כל המגבר שנמצא בתוך הסאב נועד כדי להגביר את הסאב בלבד, הסאב אינו מגביר את הסטליטים אלה הרסיבר עושה את זה, החיווט שלהם עובר דרך הסאב מכיוון שהסאב משמיע את התדרים הנמוכים שהסטליטים מקבלים מהמגבר. (בקצרה הרמקולים הסטליטים אמורים ליהיות מוגדרים כ LARGE ובאס אמור ליהיות מוגדר ב MAIN כאשר הם מחוברים דרך הסאב).
ניתן לחבר את הסטליטים לרסיבר ללא הסאב. (הוא ממלא מגביר אותם גם שהם מחוברים לסאב).
לגבי התאמת סאב, אני בטוח שחברי הפורום האחרים ידעו לענות לך על זה יותר טוב ממני.
ניתן לחבר את הסטליטים לרסיבר ללא הסאב. (הוא ממלא מגביר אותם גם שהם מחוברים לסאב).
לגבי התאמת סאב, אני בטוח שחברי הפורום האחרים ידעו לענות לך על זה יותר טוב ממני.
בזמנו...
בזמנו הייתה חנות בדן דזיין סנטר ברמת גן\בני ברק שמוכרת דברים של Bose. (לדעתי בכלל היא הייתה חנות שמכרה רק דברים של אלמור... גם מרנץ וכו').
בכל מקרה, חשבתי שהייתה לי בעייה עם sattelite בודד של Bose, והמוכר שם נתן לי הצעת מחיר על סטלייט בודד... אז אולי הוא יסכים למכור גם סאב בודד..
אני לא יודע אם החנות עדיין קיימת, זה היה לפני שלוש או ארבע שנים.. אבל יכול להיות...
בכל מקרה, חשבתי שהייתה לי בעייה עם sattelite בודד של Bose, והמוכר שם נתן לי הצעת מחיר על סטלייט בודד... אז אולי הוא יסכים למכור גם סאב בודד..
אני לא יודע אם החנות עדיין קיימת, זה היה לפני שלוש או ארבע שנים.. אבל יכול להיות...