השוואת טלויזיות 55"
שלום,
גם אני מעוניין ברכישת טלויזיה בגודל 55".
מרחק הצפיה הוא 4 מטר, הסלון מואר והתכנים הם YES.
עשיתי חיפושים בפורום, ועיקר ההמלצות היו (הסדר אקראי):
1. HISENSE M7000
לא ראיתי חסרונות, מומלצת בעיקר בגלל יחס עלות/תועלת, השירות טוב.
2. SAMSUNG MU7000
תלונות על זליגת אור, תלונות על שירות (אחריות שנה). למי שאין זליגת אור מרוצה.
3. LG 670
יש בעיה של תאורה סביב הכתוביות, השירות טוב
בחנות לא הראו תוכן עם תרגום (אני אחזור לשם ואבקש לראות) אבל האיכות היתה מאוד דומה, ועל הדרך ראיתי את ה- LG SJ800 שרואים בה טוב יותר באופן משמעותי.
את הסמסונג נמנעתי מלהזמין במבצע של YES בגלל התגובות שראיתי פה, אבל עכשיו אני מבין שהיא עדיין אחת מהאופציות וזה יהיה מבאס לשלם עליה מחיר מלא.
המחירים של ה- SAMSUNG וה- LG 670 זהים, כאשר ה HISENSE זולה יותר. לעומת זאת, ה- SJ כבר יקרה ב- 2000 ש"י יותר. אני מוכן לשלם יותר על ה- SJ, אבל הבעיה הם הכתוביות מאוד מטרידה והשאלה האם היא מתרחשת בכל הטלווזיות בדגם זה ואז הסיכון פחות כדאי.
אשמח לשמוע את דעתכם.
גם אני מעוניין ברכישת טלויזיה בגודל 55".
מרחק הצפיה הוא 4 מטר, הסלון מואר והתכנים הם YES.
עשיתי חיפושים בפורום, ועיקר ההמלצות היו (הסדר אקראי):
1. HISENSE M7000
לא ראיתי חסרונות, מומלצת בעיקר בגלל יחס עלות/תועלת, השירות טוב.
2. SAMSUNG MU7000
תלונות על זליגת אור, תלונות על שירות (אחריות שנה). למי שאין זליגת אור מרוצה.
3. LG 670
יש בעיה של תאורה סביב הכתוביות, השירות טוב
בחנות לא הראו תוכן עם תרגום (אני אחזור לשם ואבקש לראות) אבל האיכות היתה מאוד דומה, ועל הדרך ראיתי את ה- LG SJ800 שרואים בה טוב יותר באופן משמעותי.
את הסמסונג נמנעתי מלהזמין במבצע של YES בגלל התגובות שראיתי פה, אבל עכשיו אני מבין שהיא עדיין אחת מהאופציות וזה יהיה מבאס לשלם עליה מחיר מלא.
המחירים של ה- SAMSUNG וה- LG 670 זהים, כאשר ה HISENSE זולה יותר. לעומת זאת, ה- SJ כבר יקרה ב- 2000 ש"י יותר. אני מוכן לשלם יותר על ה- SJ, אבל הבעיה הם הכתוביות מאוד מטרידה והשאלה האם היא מתרחשת בכל הטלווזיות בדגם זה ואז הסיכון פחות כדאי.
אשמח לשמוע את דעתכם.
אני מקפיץ את הנושא כי לדעתי זה באמת חשוב, בסופו של דבר עיקר ההתעניינות של אנשים היא הן על אחת מהטלויזיות האל.
עושה רושם של- LG וה- SAMSUNG יש בעיות באיכות התמונה.
הקונצנזוס היחיד הוא לגבי ה- OLED B6, אבל מדובר על טווח מלחיר שונה.
האם אין שום טלויזיה מומלצת בטווח המחירים הזה לאדם הממוצע ?
אשמח לתשובה/דיון בנושא.
עושה רושם של- LG וה- SAMSUNG יש בעיות באיכות התמונה.
הקונצנזוס היחיד הוא לגבי ה- OLED B6, אבל מדובר על טווח מלחיר שונה.
האם אין שום טלויזיה מומלצת בטווח המחירים הזה לאדם הממוצע ?
אשמח לתשובה/דיון בנושא.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
כבר קשה לתת תשובות נחרצות היום.
רוב חברי הפורום הותיקים ואני בינהם, נזהרים למשל מלתת המלצות גורפות על מסכים עם פאנל IPS. יותר מידי אכזבות יש איתם ואי אפשר לדעת אם המסך יהיה אחלה מסך או ייתן תמונה בזיונית. חדרי צפייה מוארים בדרך כלל מגהצים הרבה מהריג'קטים האלה, אבל גם זה בגבול מסויים.
צריך התאמה בין ציפיות, צרכים, תנאי צפייה וכן הלאה. מסך שאני הייתי מאוכזב ממנו קשות (אם פאנל IPS) הועבר להורים והם מרוצים עד הגג. מבסוטים לגמרי. אז אולי הוא יתאים לך ואולי לא.
הייסנס M7000 גם קשה להמליץ בבטחון. כן, מסך שאולי תפס פה הכי הרבה פוסטים בשנה החולפת אך ברובם לאו דווקא בהקשר חיובי. זהו מסך זול שגם מתנהג כמו מסך זול. הקושחה הישראלית גרועה ואפילו ששוחררה עכשיו קושחה שאמורה להיות מתוקנת (סופסוף) לא ברור אם היא בכלל מתקנת את הריג'קטים העיקריים. ממליץ לך לעקוב אחרי השרשור שעוסק בזה וללמוד. המסך אופציה טובה בהינתן קושחה שיודעת להפעיל טוב את החומרה. אחרת המסך הזה לדעתי די גרוע ומצדיק את התמחור הזול שלו בהתאמה.
סמסונג MU7000 גם כן לא איזו מציאה. מדובר ב- KU6300 של צפון אמריקה שמגיע אלינו עם שינוי שם הדגם (הרבה יותר נוצץ בעין 7000 מאיזה 6300 מעאפן). זהו מסך שרשום עליו בגדול "בינוניות". לא גרוע ולא מצטיין בכלום. בוודאי שלא בהיבט של שירות לאחר המכירה.
ובגלל זה לא תמצא המלצה כאן על אף אחד מהמסכים הללו. אף אחד מהם הוא לא קניה בטוחה. כל אחד ואחד מהם מגיע עם שק של סימני שאלה.
רוב חברי הפורום הותיקים ואני בינהם, נזהרים למשל מלתת המלצות גורפות על מסכים עם פאנל IPS. יותר מידי אכזבות יש איתם ואי אפשר לדעת אם המסך יהיה אחלה מסך או ייתן תמונה בזיונית. חדרי צפייה מוארים בדרך כלל מגהצים הרבה מהריג'קטים האלה, אבל גם זה בגבול מסויים.
צריך התאמה בין ציפיות, צרכים, תנאי צפייה וכן הלאה. מסך שאני הייתי מאוכזב ממנו קשות (אם פאנל IPS) הועבר להורים והם מרוצים עד הגג. מבסוטים לגמרי. אז אולי הוא יתאים לך ואולי לא.
הייסנס M7000 גם קשה להמליץ בבטחון. כן, מסך שאולי תפס פה הכי הרבה פוסטים בשנה החולפת אך ברובם לאו דווקא בהקשר חיובי. זהו מסך זול שגם מתנהג כמו מסך זול. הקושחה הישראלית גרועה ואפילו ששוחררה עכשיו קושחה שאמורה להיות מתוקנת (סופסוף) לא ברור אם היא בכלל מתקנת את הריג'קטים העיקריים. ממליץ לך לעקוב אחרי השרשור שעוסק בזה וללמוד. המסך אופציה טובה בהינתן קושחה שיודעת להפעיל טוב את החומרה. אחרת המסך הזה לדעתי די גרוע ומצדיק את התמחור הזול שלו בהתאמה.
סמסונג MU7000 גם כן לא איזו מציאה. מדובר ב- KU6300 של צפון אמריקה שמגיע אלינו עם שינוי שם הדגם (הרבה יותר נוצץ בעין 7000 מאיזה 6300 מעאפן). זהו מסך שרשום עליו בגדול "בינוניות". לא גרוע ולא מצטיין בכלום. בוודאי שלא בהיבט של שירות לאחר המכירה.
ובגלל זה לא תמצא המלצה כאן על אף אחד מהמסכים הללו. אף אחד מהם הוא לא קניה בטוחה. כל אחד ואחד מהם מגיע עם שק של סימני שאלה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
55" לא יהיה לך טוב ל 4 מטר, עדיף לך לקחת יותר גדולים... בכל מקרה - אופציה נחמדה תהיה לקחת סמסונג MU8000 - יש לו תג מחיר סביר, נמוך ב 2000 שקל מ OLED B6 - והוא יותר טוב מ MU7000, יש לו תכונת LOCAL DIMMING בסיסי שיתן לך בוסט יפה לאיכות התמונה.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
·averonaa כתב:אני מוכן לשלם יותר על ה- SJ,.........
אשמח לשמוע את דעתכם....
אם אתה מוכן לשלם קצת יותר ומתקרב ל 5K,
תבדוק את סוני
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=931311
אם לא, הייתי הולך לכיוון SAMSUNG MU7000.
- טלHD
- גורו

·idanh כתב:@טלHD
מחזק.
האמת שסוני די שיחקו אותה עם הטלוויזיות השנה.
אבל שוב, 4 מטר סלון - להביא 55" זה לא מדהים בכלל....
ברור שלא. אבל זה מה שפותח השרשור ביקש. מניח שמטעמי תקציב.
אני למשל הייתי מחפש 65" משנה שעברה (יד שניה) עם אחריות.
·jacko-il כתב:כבר קשה לתת תשובות נחרצות היום.
רוב חברי הפורום הותיקים ואני בינהם, נזהרים למשל מלתת המלצות גורפות על מסכים עם פאנל IPS. יותר מידי אכזבות יש איתם ואי אפשר לדעת אם המסך יהיה אחלה מסך או ייתן תמונה בזיונית.
ובגלל זה לא תמצא המלצה כאן על אף אחד מהמסכים הללו. אף אחד מהם הוא לא קניה בטוחה. כל אחד ואחד מהם מגיע עם שק של סימני שאלה....
לדעתי זאת בדיוק הבעיה היום ואני חושב שראיתי את זה גם בשרשור אחר.
טלויזיות הביניים לא מספיק טובות, ודווקא עושה רושם שיש להן בעיות בסיסיות שלא היו בדור קודם. זה מזכיר לי את הביקורות על האיכות הגרועה של צפיה ב- SD כאשר הטלויזיות של ה- HD נכנסו.
אני חושב שבעיה נוספת היא הקפיצה בגודל מ- 55 ל- 65, שמהווה קפיצה במחיר של 3,000-4,000 ש"ח שהיא די מהותית לאדם הממוצע.
כמובן שעדיף להיות בריא ועשיר, אבל תחת אותו התקציב יש פרמטרים מובילים של איכות וגודל.
ברגע שראיתי את האיכות של SJ800 ביחס לסדרות UJ ו- KU, ברור לי שאני לא יכול להתפשר (גם כך זה שדרוג ביחס ל- 42").
אני עכשיו צריך לראות את SJ800 מול MU8000 (תמחור די זהה) ולקוות שלא יהיו פישולים לאחר ההחלטה.
הנה דוגמה של הבדל איכות/גודל באותה עלות:
7K מאפשר 55MU8000 או 65UJ670Y.
6K מאפשר 55SJ800 (שווי XBOX 900 ש"ח) או 65UJ630.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

בחן טוב טוב את ה- SJ800 לפני שאתה מחליט. בחן באמצעות תכנים מהבית על דיסק און קי ועדיף שתחשיך מעט את החדר. זה תופס לגבי כל מסך אגב, רק מקבל עוד יותר דגש כשמדברים על פאנלי IPS. ברשתות חשמל כנראה לא יאפשרו לך לרדת לפרטים כאלה אבל אולי עדיף לגשת לחנות מתמחה.
בתצוגה בחנויות המסכים נוטים להיות מדהימים. יש המון אור ברשתות החשמל והדמואים שרצים על המסכים מאוד בהירים וצבעוניים - התנאים האלה נוטים להחמיא מאד לטלויזיות ולהסתיר הרבה תחלואות שמתגלות להן לפתע בבית בתנאים מעט יותר מתונים עם תכנים שגרתיים.
עבור על השרשור הזה לדוגמא:
https://www.hometheater.co.il/vt282185.html
בתצוגה בחנויות המסכים נוטים להיות מדהימים. יש המון אור ברשתות החשמל והדמואים שרצים על המסכים מאוד בהירים וצבעוניים - התנאים האלה נוטים להחמיא מאד לטלויזיות ולהסתיר הרבה תחלואות שמתגלות להן לפתע בבית בתנאים מעט יותר מתונים עם תכנים שגרתיים.
עבור על השרשור הזה לדוגמא:
https://www.hometheater.co.il/vt282185.html
השרשור עם הבעיות ב- SJ800 ידועות, זה מה שהתחיל אצלי את הדילמה.
דגמי ה- KS8000 עברו לקטגוריות החד קרן יחד עם B6.
להבנתי הן לא קיימות יותר ביבוא רשמי.
הבעיה של דגם KS8500 הוא המסך הקעור שהרוב (וגם אני) כנראה לא מתחבר.
למי שמעוניין זה מתומחר יפה מאוד לגודל 55", ואפילו גודל 65" הוא יחסית זול.
דגמי ה- KS8000 עברו לקטגוריות החד קרן יחד עם B6.
להבנתי הן לא קיימות יותר ביבוא רשמי.
הבעיה של דגם KS8500 הוא המסך הקעור שהרוב (וגם אני) כנראה לא מתחבר.
למי שמעוניין זה מתומחר יפה מאוד לגודל 55", ואפילו גודל 65" הוא יחסית זול.
אתמול בערב הלכתי שוב לחנות, כאשר ההשוואה היתה בין:
1. MU8000
2. SJ800
3. C7 (סתם בשביל הספורט, והיא היתה בין שני הדגמים הנ"ל)
האיכות היתה מאוד דומה ב- MU ו- SJ, כאשר היה יתרון ל- C7 שהוא לא משמעותי מבחינתי בראיית VALUE FOR MONEY.
לצערי, לא הספקתי לראות תכנים חשוכים כדי לבחון לעומק את הבעיות.
מה שכן, בשלושת הדגמים שמתי לב ששידור ספורט 5 הציג זיגזג/חוסר חדות כאשר יש תנועה.
האם זה הגיוני/תופעה מוכרת ?
1. MU8000
2. SJ800
3. C7 (סתם בשביל הספורט, והיא היתה בין שני הדגמים הנ"ל)
האיכות היתה מאוד דומה ב- MU ו- SJ, כאשר היה יתרון ל- C7 שהוא לא משמעותי מבחינתי בראיית VALUE FOR MONEY.
לצערי, לא הספקתי לראות תכנים חשוכים כדי לבחון לעומק את הבעיות.
מה שכן, בשלושת הדגמים שמתי לב ששידור ספורט 5 הציג זיגזג/חוסר חדות כאשר יש תנועה.
האם זה הגיוני/תופעה מוכרת ?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
כן, זה נקרא garbage in, garbage out.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

בהשוואה בחנות מוארת, עם תכנים שאני בוחר ועם הגדרות נכונות, אני יכול לגרום גם למסך IPS מסדרת כניסה להתעלות על OLED.
הכל עניין של תנאי צפייה, תכנים והגדרות.
הכל עניין של תנאי צפייה, תכנים והגדרות.
·TheCoolest כתב:כן, זה נקרא garbage in, garbage out....
מכיר את התופעה הזאת, אבל אני לא רואה ככה בבית.
לגבי העדפה של חנות בין טלויזיות, דווקא הייתי מצפה שידאגו לכך שה- OLED יציג תמונה טובה יותר.
אחרת הם לא יצליחו למכור אותה אם היא "סתם" עולה יותר.
אני שוקל לדחות את הרכישה מהסיבות הבאות:
1. זה נראה שהבציר השנה של דגמי הביניים/גבוה לא מוצלח
2. מחיר OLED גבוה מדי
- טלHD
- גורו

·averonaa כתב:·......
אני שוקל לדחות את הרכישה מהסיבות הבאות:
1. זה נראה שהבציר השנה של דגמי הביניים/גבוה לא מוצלח
2. מחיר OLED גבוה מדי...
אם ציפית למסך עילית בתקציב נמוך מ 5K אז ברור שתתאכזב...כי גם לא יהיה כזה בעתיד הקרוב.
1. לגבי מסכי "בייניים" אני מסכים איתך אבל לגבי "גבוה" לא מסכים בכלל. יש מסכים טובים מאוד, רק לא בתקציבך.
2. כל דבר יחסי. לפני כשנה שנתיים OLED עלה כפול מהיום. ככה ש 10-15K לOLED 55-65 הוא לדעתי בכלל לא גבוה.
בשנים קודמות גם LCD טובה מאוד (אבל עדיין לא ברמה של ה OLEDׂ), לא היית משיג בסכום הזה.
המשכתי את סקר השוק וחיפשתי עוד חוות דעת לגבי טלויזיות רלוונטיות בגודל 55".
בסופו של דבר חזרתי ל- MU8000 ול- SJ800 ופניתי באופן אישי לאנשים בפורום שהתעניינו בטלויזיות האלה.
הנחות יסוד:
1. טלויזיות מסדרות נמוכות נפסלו (LG סדרה 6, סמסונג סדרה 7)
2. לסמסונג יש בעיית שירות
3. ב- SJ800 יש חשש לבעיות בתמונה
הופתעתי לגלות שמכל המתעניינים ב- SJ800, רק בודדים רכשו אותה.
חלק מהרוכשים התאכזבו ושדרג ל- OLED, ואלה שפסלו אותה בסוף קנו OLED או MU8000 / MU9000.
מאחר וסדרת ה- KS או B6 כבר קרובות למחירי ה- C7, הן פחות כדאיות.
האם אין מוצר ראוי אחר בטווח הביניים ?
בסופו של דבר חזרתי ל- MU8000 ול- SJ800 ופניתי באופן אישי לאנשים בפורום שהתעניינו בטלויזיות האלה.
הנחות יסוד:
1. טלויזיות מסדרות נמוכות נפסלו (LG סדרה 6, סמסונג סדרה 7)
2. לסמסונג יש בעיית שירות
3. ב- SJ800 יש חשש לבעיות בתמונה
הופתעתי לגלות שמכל המתעניינים ב- SJ800, רק בודדים רכשו אותה.
חלק מהרוכשים התאכזבו ושדרג ל- OLED, ואלה שפסלו אותה בסוף קנו OLED או MU8000 / MU9000.
מאחר וסדרת ה- KS או B6 כבר קרובות למחירי ה- C7, הן פחות כדאיות.
האם אין מוצר ראוי אחר בטווח הביניים ?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@averonaa
·
יש את ה-X900E של סוני.