WAN נהדר, LAN לחכות עד מחר - עצות?
היי,
לראשונה הגשרתי רשת ביתית ויש לי בעיה עם מהירות העברה בין המחשבים ברשת.
החיבור בין המחשבים השונים לאינטרנט באזור ה 50 מגה, החיבור בין המחשבים השונים לבין עצמם לא עובר את ה 2 מגה. עצות?
הרשת כוללת:
1. מודם\ראוטר HotBox2 עם מהירות עד 100 מגה.
2. מחשב נייח שממוקם בממ"ד ומחובר ב WIFI
3. מיני מחשב שממוקם בסלון ומחובר ב WIFI
4. קליינטים מזדמנים כמו סלולרי או לפטופ
מידע נוסף:
1. החיבור בין המחשב הנייח לאינטרנט מגיע למהירות של 40-50 מגה.
2. החיבור בין המיני מחשב לאינטרנט מגיע למהירות של 40-50 מגה.
3. החיבור בין המיני מחשב למחשב הנייח לא עובר את ה 2 מגה ביום טוב.
ביטלתי את ה FIREWALL הפנימי בשני המחשבים לצורך בדיקה, לא עזר.
ביצעתי WINDOW UPDATE בשני המחשבים, לא עזר.
הרשת הוגרה באמצעות HOMEGROUP בויינדוס 10.
עצות והכוונות יתקבלו בברכה...
תודה
לראשונה הגשרתי רשת ביתית ויש לי בעיה עם מהירות העברה בין המחשבים ברשת.
החיבור בין המחשבים השונים לאינטרנט באזור ה 50 מגה, החיבור בין המחשבים השונים לבין עצמם לא עובר את ה 2 מגה. עצות?
הרשת כוללת:
1. מודם\ראוטר HotBox2 עם מהירות עד 100 מגה.
2. מחשב נייח שממוקם בממ"ד ומחובר ב WIFI
3. מיני מחשב שממוקם בסלון ומחובר ב WIFI
4. קליינטים מזדמנים כמו סלולרי או לפטופ
מידע נוסף:
1. החיבור בין המחשב הנייח לאינטרנט מגיע למהירות של 40-50 מגה.
2. החיבור בין המיני מחשב לאינטרנט מגיע למהירות של 40-50 מגה.
3. החיבור בין המיני מחשב למחשב הנייח לא עובר את ה 2 מגה ביום טוב.
ביטלתי את ה FIREWALL הפנימי בשני המחשבים לצורך בדיקה, לא עזר.
ביצעתי WINDOW UPDATE בשני המחשבים, לא עזר.
הרשת הוגרה באמצעות HOMEGROUP בויינדוס 10.
עצות והכוונות יתקבלו בברכה...
תודה
אתה מבלבל מגות לדעתי - מדובר במגה ביט בחיבור אינטרנט ומגה ביית בחיבור ה-LAN.
כמו כן כשאתה מעביר ממחשב למחשב ב-WiFi המהירות שלו מתחלקת על 2 הלקוחות.
תתחבר עם כבל ותבדוק את המהירות.
אם אתה רוצה להאיץ את העניינים - תעבור לדוגמה לנתב ולקוחות עם 802.11ac
אם אתה רוצה להאיץ את העניינים - תעבור לדוגמה לנתב ולקוחות עם 802.11ac
תודה על התגובה..Peadar כתב:אתה מבלבל מגות לדעתי - מדובר במגה ביט בחיבור אינטרנט ומגה ביית בחיבור ה-LAN.
אם אתה רוצה להאיץ את העניינים - תעבור לדוגמה לנתב ולקוחות עם 802.11ac...
·לא יודע אם אני מבלבל או לא, שורה תחתונה אני לא מסוגל להעביר קבצים ברשת הביתי שלא לדבר על לעשות סטרימינג.
ולמיטב הבנתי זה משהו שאני אמור לעשות די בקלות על גבי הרשת הביתית (גם ב WIFI).
·איזה עוד פרמטרים צריך להגדיר חוץ מה -R?eran405 כתב:@Slidead
·
כמה אתה מקבל עם iperf ? (תבדוק את שני הכיוונים: עם ובלי R-)
כמה בחיבור אלחוטי וכמה בחיבור קווי? (גם אם אין לך אופציה להשאיר את זה מחובר קווית בשביל בידוד התקלה שווה לחבר ולבדוק עם כבל)...
·אוקיי, הצלחתי - בחיבור אלחוטי (בשביל הקווי אני צריך לארגן עוד כבל ארוך):eran405 כתב:@Slidead
·
כמה אתה מקבל עם iperf ? (תבדוק את שני הכיוונים: עם ובלי R-)
כמה בחיבור אלחוטי וכמה בחיבור קווי? (גם אם אין לך אופציה להשאיר את זה מחובר קווית בשביל בידוד התקלה שווה לחבר ולבדוק עם כבל)...
כשהקליינט הוא המיני פיסי, התוצאה היא:
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 4] 0.00-1.00 sec 2.25 MBytes 18.9 Mbits/sec
[ 4] 1.00-2.00 sec 2.12 MBytes 17.8 Mbits/sec
[ 4] 2.00-3.00 sec 2.12 MBytes 17.8 Mbits/sec
[ 4] 3.00-4.00 sec 2.12 MBytes 17.8 Mbits/sec
[ 4] 4.00-5.00 sec 2.25 MBytes 18.9 Mbits/sec
[ 4] 5.00-6.00 sec 2.12 MBytes 17.8 Mbits/sec
[ 4] 6.00-7.00 sec 2.25 MBytes 18.9 Mbits/sec
[ 4] 7.00-8.00 sec 2.00 MBytes 16.8 Mbits/sec
[ 4] 8.00-9.00 sec 2.25 MBytes 18.9 Mbits/sec
[ 4] 9.00-10.00 sec 2.25 MBytes 18.9 Mbits/sec
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[ 4] 0.00-10.00 sec 21.8 MBytes 18.2 Mbits/sec sender
[ 4] 0.00-10.00 sec 21.7 MBytes 18.2 Mbits/sec receiver
iperf Done.
וב REVERSE MODE התוצאה היא:
[ 4] 0.00-1.00 sec 1.89 MBytes 15.9 Mbits/sec
[ 4] 1.00-2.00 sec 2.05 MBytes 17.2 Mbits/sec
[ 4] 2.00-3.00 sec 2.03 MBytes 17.1 Mbits/sec
[ 4] 3.00-4.00 sec 1.69 MBytes 14.2 Mbits/sec
[ 4] 4.00-5.00 sec 1.59 MBytes 13.4 Mbits/sec
[ 4] 5.00-6.00 sec 1.57 MBytes 13.2 Mbits/sec
[ 4] 6.00-7.00 sec 1.80 MBytes 15.1 Mbits/sec
[ 4] 7.00-8.00 sec 1.93 MBytes 16.2 Mbits/sec
[ 4] 8.00-9.00 sec 1.98 MBytes 16.6 Mbits/sec
[ 4] 9.00-10.00 sec 1.93 MBytes 16.1 Mbits/sec
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[ 4] 0.00-10.00 sec 18.6 MBytes 15.6 Mbits/sec sender
[ 4] 0.00-10.00 sec 18.6 MBytes 15.6 Mbits/sec receiver
iperf Done.
@Slidead
·
דבר ראשון, אני חושב ש-Peadar צדק ובלבלת קודם יחידות: כשאתה מעביר קבצים אתה כנראה מעביר אותם בכ-2 מגהבייט לשניה (byte) שזה שקול לכ-16 מגהביט לשניה (bit). המהיריות שאתה רואה ב-iperf ובבדיקות מהירות כמו speedtest הם במגהביט לשניה (bit).
כלומר יש לנו ההפרש של פי 3 (נגיד 48 מגה ב-speedtest לעומת 16 ברשת הפנימית). הסבר אחד שככה פשוט הרשת האלחוטית מתנהגת: למיטב ידעתי כשאתה מעביר מידע בין שני מכשירים אלחוטיים שבאותה רשת לוגית (כלומר ששלושת המספרים הראשונים בכתובת ip שלהם זהים), המידע עובר ישירות ביניהם ולא צריך לעבור דרך הראוטר - אם אני טועה אז בכלל ההפרש די הגיוני. אפילו אם זה באמת לא עובר דרך הראוטר עדיין יכול להיות שבגלל התווך החיבור האלחוטי בין כל אחד מהמכשירים לראוטר הרבה יותר טוב מהחיבור האלחוטי ביניהם (מוזר אבל יתכן).
כדי לוודא הייתי ממליץ לבדוק בחיבור קווי, גם כאשר שני המחשבים מחוברים קווית כבדיקת שפיות (כאן אתה צריך לקבל קצב מצוין). וגם כשרק אחד מהם מחובר קווית ואז בהכרח התקשורת האלחוטית היא מול הראוטר גם ב-LAN ולא הגיוני שיהיה הבדל משמעותי מול בדיקות מהירות באינטרנט (לפחות לא הבדל לרעת הרשת המקומית).
בהנחה שזה באמת באשמת הרשת האלחוטית, אפשר כמו שהציעו לפני לנסות לקנות ראוטר פרטי ולהפוך את ההוטבוקס למודם בלבד (מצב bridge). תקח בחשבון שבחיבור אלחוטי שום דבר לא מובטח, ככל שהמרחק גדול יותר וככל שיש יותר קירות ומכשולים אחרים הסיכוי שחיבור אלחוטי יתן לך קצב טוב קטן. הפתרון היחיד שבאמת מבטיח חיבור מהיר ויציב הוא לחבר מכשירים באופן קווי (עדיף עם כבלי רשת אבל אפשר גם ע"י מתאמים על שקעי חשמל/טלויזיה וכו').
·
דבר ראשון, אני חושב ש-Peadar צדק ובלבלת קודם יחידות: כשאתה מעביר קבצים אתה כנראה מעביר אותם בכ-2 מגהבייט לשניה (byte) שזה שקול לכ-16 מגהביט לשניה (bit). המהיריות שאתה רואה ב-iperf ובבדיקות מהירות כמו speedtest הם במגהביט לשניה (bit).
כלומר יש לנו ההפרש של פי 3 (נגיד 48 מגה ב-speedtest לעומת 16 ברשת הפנימית). הסבר אחד שככה פשוט הרשת האלחוטית מתנהגת: למיטב ידעתי כשאתה מעביר מידע בין שני מכשירים אלחוטיים שבאותה רשת לוגית (כלומר ששלושת המספרים הראשונים בכתובת ip שלהם זהים), המידע עובר ישירות ביניהם ולא צריך לעבור דרך הראוטר - אם אני טועה אז בכלל ההפרש די הגיוני. אפילו אם זה באמת לא עובר דרך הראוטר עדיין יכול להיות שבגלל התווך החיבור האלחוטי בין כל אחד מהמכשירים לראוטר הרבה יותר טוב מהחיבור האלחוטי ביניהם (מוזר אבל יתכן).
כדי לוודא הייתי ממליץ לבדוק בחיבור קווי, גם כאשר שני המחשבים מחוברים קווית כבדיקת שפיות (כאן אתה צריך לקבל קצב מצוין). וגם כשרק אחד מהם מחובר קווית ואז בהכרח התקשורת האלחוטית היא מול הראוטר גם ב-LAN ולא הגיוני שיהיה הבדל משמעותי מול בדיקות מהירות באינטרנט (לפחות לא הבדל לרעת הרשת המקומית).
בהנחה שזה באמת באשמת הרשת האלחוטית, אפשר כמו שהציעו לפני לנסות לקנות ראוטר פרטי ולהפוך את ההוטבוקס למודם בלבד (מצב bridge). תקח בחשבון שבחיבור אלחוטי שום דבר לא מובטח, ככל שהמרחק גדול יותר וככל שיש יותר קירות ומכשולים אחרים הסיכוי שחיבור אלחוטי יתן לך קצב טוב קטן. הפתרון היחיד שבאמת מבטיח חיבור מהיר ויציב הוא לחבר מכשירים באופן קווי (עדיף עם כבלי רשת אבל אפשר גם ע"י מתאמים על שקעי חשמל/טלויזיה וכו').
·eran405 כתב:@Slidead
·
בהנחה שזה באמת באשמת הרשת האלחוטית, אפשר כמו שהציעו לפני לנסות לקנות ראוטר פרטי ולהפוך את ההוטבוקס למודם בלבד (מצב bridge). תקח בחשבון שבחיבור אלחוטי שום דבר לא מובטח, ככל שהמרחק גדול יותר וככל שיש יותר קירות ומכשולים אחרים הסיכוי שחיבור אלחוטי יתן לך קצב טוב קטן. הפתרון היחיד שבאמת מבטיח חיבור מהיר ויציב הוא לחבר מכשירים באופן קווי (עדיף עם כבלי רשת אבל אפשר גם ע"י מתאמים על שקעי חשמל/טלויזיה וכו')....
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
העברת רשת על מתאמי חשמל לא מספקת מהירות יציבה - המהירות תלויה בכמות המכשירים החשמליים המחוברים לרשת החשצל ומידת ההפרעות האלקטרומגנטיות שהם מייצרים. זה יכול להיות פתרון קבוע אבל תצפה למהירות קבועה.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.