הפעלת מסך מרוחק (לוח מודעות)
-
Popcorn110
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 0
צריך רעיון לעדכון לוח מודעות עם הציוד שיש לי (ראיתי פתרון לזה אבל צריך לקנות תוכנה לזה)
יש לנו לוח מודעות שמידי פעם מעדכנים אותו,
בגדול רץ על הלוח קובץ powerpoint שאנחנו כותבים
הבעיה שלי היא איך אני מעדכן כל פעם את הקובץ שעובד על המחשב
עד היום עבדתי בצורה קצת עקומה.. כל פעם שהייתי צריך לעדכן את הלוח הייתי מחבר מקלדת עכבר למחשב וdok (נמצא קיר מאחורי המסך אז הייתי מחבר אלחוטי שגם עשה קצת בעיות)
ואז סוגר את המצגת ופותח מצגת חדשה
אני מחפש רעיון לאיך אוכל לעדכן את הכל מהמחשב של המזכרה
שהיא תוכל להשתלט על המסך לעדכן מה שצריך מהמחשב שלה ולהפעיל את המצגת שוב
חשבתי על תוכנת שליטה מרחוק, הבעיה היא שרואים את זה ואז כל אחד יוכל להתחבר למסך
איזה עוד רעיונות יש?
תודה רבה
יש לנו לוח מודעות שמידי פעם מעדכנים אותו,
בגדול רץ על הלוח קובץ powerpoint שאנחנו כותבים
הבעיה שלי היא איך אני מעדכן כל פעם את הקובץ שעובד על המחשב
עד היום עבדתי בצורה קצת עקומה.. כל פעם שהייתי צריך לעדכן את הלוח הייתי מחבר מקלדת עכבר למחשב וdok (נמצא קיר מאחורי המסך אז הייתי מחבר אלחוטי שגם עשה קצת בעיות)
ואז סוגר את המצגת ופותח מצגת חדשה
אני מחפש רעיון לאיך אוכל לעדכן את הכל מהמחשב של המזכרה
שהיא תוכל להשתלט על המסך לעדכן מה שצריך מהמחשב שלה ולהפעיל את המצגת שוב
חשבתי על תוכנת שליטה מרחוק, הבעיה היא שרואים את זה ואז כל אחד יוכל להתחבר למסך
איזה עוד רעיונות יש?
תודה רבה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46364
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
Popcorn110,
פתרונות Digital signage נועדו בדיוק בשביל זה, בצורה דומה בתי עסק מנהלים את המסכים הממוחשבים שלהם (המסכים שאתם רואים מעל מקדונלדס, בחנויות בגדים, מסכים של ועדי בית וכדומה).
לאחר שתמצא פתרון יציב, אודה אם תוכל לשתף לטובת הקהילה
פתרונות Digital signage נועדו בדיוק בשביל זה, בצורה דומה בתי עסק מנהלים את המסכים הממוחשבים שלהם (המסכים שאתם רואים מעל מקדונלדס, בחנויות בגדים, מסכים של ועדי בית וכדומה).
לאחר שתמצא פתרון יציב, אודה אם תוכל לשתף לטובת הקהילה
הרבה אפשרויות, כמה מהן:
- במקום powerpoint תשתמש ב Google Slides במצב צפייה ותשים תוסף שעושה Refresh אחת לכמה זמן. אני מניח שאפשר להגיע לאותה תוצאה עם Google Drive
- אותו דבר כמו האופציה הראשונה רק מבוסס אתר wordpress או wix או google sites או דומיהם .. את הקוד ל refresh של האתר אפשר לעשות גם ב javascript
- יש אינספור חברות שמציעות מערכת הודעות חינם תמורת שטח פרסום, הם מספקים את הטלווזיה והמחשב וכל מה שצריך. אצלנו בבניין יש מערכת של nymedia.co.il שעושה עבודה טובה
- אתה לא צריך שליטה מלאה מרחוק על המחשב, רק לשלוח לו פקודות לפתוח מחדש את powerpoint עם הקובץ .... אפשר להנדס שם כל מיני דברים, תלוי במערכת הפעלה וכו'.. אפשר גם להנדס טריגרים מעל IFTTT או המתחרה של מייקרוסופט שברח לי שמו .. כל מיני
- פתרנות RSS למינהן ..
- במקום powerpoint תשתמש ב Google Slides במצב צפייה ותשים תוסף שעושה Refresh אחת לכמה זמן. אני מניח שאפשר להגיע לאותה תוצאה עם Google Drive
- אותו דבר כמו האופציה הראשונה רק מבוסס אתר wordpress או wix או google sites או דומיהם .. את הקוד ל refresh של האתר אפשר לעשות גם ב javascript
- יש אינספור חברות שמציעות מערכת הודעות חינם תמורת שטח פרסום, הם מספקים את הטלווזיה והמחשב וכל מה שצריך. אצלנו בבניין יש מערכת של nymedia.co.il שעושה עבודה טובה
- אתה לא צריך שליטה מלאה מרחוק על המחשב, רק לשלוח לו פקודות לפתוח מחדש את powerpoint עם הקובץ .... אפשר להנדס שם כל מיני דברים, תלוי במערכת הפעלה וכו'.. אפשר גם להנדס טריגרים מעל IFTTT או המתחרה של מייקרוסופט שברח לי שמו .. כל מיני
- פתרנות RSS למינהן ..
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46364
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
שבלול,
כפי שאתה לא מסוגל לראות פרסומות מעל המחשב שלך, למה שזה יהיה שונה עבור הקיר של הבניין שלך? החברות הללו באמת מתקינות את המסך והמחשב, אבל החוזה שלהם דרקוני ומחייב התחייבות לשנים רבות (בין 7-8 שנים בפעם האחרונה שבדקתי). בקלות אפשר לקיים פתרון כזה עצמאי.
חוץ מזה, לפותח השרשור יש כבר מסך מותקן, הוא רק מחפש את התוכנה.
הפתרון של Google Slides נשמע הכי פשוט למימוש
כפי שאתה לא מסוגל לראות פרסומות מעל המחשב שלך, למה שזה יהיה שונה עבור הקיר של הבניין שלך? החברות הללו באמת מתקינות את המסך והמחשב, אבל החוזה שלהם דרקוני ומחייב התחייבות לשנים רבות (בין 7-8 שנים בפעם האחרונה שבדקתי). בקלות אפשר לקיים פתרון כזה עצמאי.
חוץ מזה, לפותח השרשור יש כבר מסך מותקן, הוא רק מחפש את התוכנה.
הפתרון של Google Slides נשמע הכי פשוט למימוש
***,
פרסומות הן לא שטן (הכח הכלכלי שמניע את האינטרנט) וזה לא מפריע שמול המעלית יש פרסומות לצד הודעות ועד הבית.. כמובן שזה עניין של טעם ודיעה
גם המוסיקה נעימה ויש טיקר חדשות של YNET , בשבת אין פרסומות ויש זמני כניסה-יציאה של השבת..
אתה צודק שהחוזה של חלקן דרקוני ומעצבן, החוזה שקיבלנו מהחברה שהמלצתי היה סביר והם הסכימו לשינויים שבקשנו. חוץ מזה היו מאוד נחמדים בהתקנה ופתרו את צרות האינטרנט שהיו לנו שם מבחינת טווח קליטה של WIFI (הוסיפו נקודת רשת וראוטר בעלות הוגנת לחלוטין)
כמובן שהצרכים ואיכות הפתרונות זה עניין סובייקטיבי
מעבר לזה, התעסקתי עם הנושא הזה יותר מידי .. התחלתי פיתוח של זה הרבה פעמים, פעם מבוסס Android Things ואח"כ ניסתי פתרון מבוסס Windows IoT וגם Android TV וגם Chromebook עם אתר WIX ..
בסופו של יום עזבתי את זה ובבניין שאני גר בו המצלתי לנסות קודם חברה שזה עיסוקה היחיד במקום הפיתוחים שלי שתמיד היו זקוקים לעיצוב ובכל פתרון מצאתי נקודת תורפה אחרת
פרסומות הן לא שטן (הכח הכלכלי שמניע את האינטרנט) וזה לא מפריע שמול המעלית יש פרסומות לצד הודעות ועד הבית.. כמובן שזה עניין של טעם ודיעה
גם המוסיקה נעימה ויש טיקר חדשות של YNET , בשבת אין פרסומות ויש זמני כניסה-יציאה של השבת..
אתה צודק שהחוזה של חלקן דרקוני ומעצבן, החוזה שקיבלנו מהחברה שהמלצתי היה סביר והם הסכימו לשינויים שבקשנו. חוץ מזה היו מאוד נחמדים בהתקנה ופתרו את צרות האינטרנט שהיו לנו שם מבחינת טווח קליטה של WIFI (הוסיפו נקודת רשת וראוטר בעלות הוגנת לחלוטין)
כמובן שהצרכים ואיכות הפתרונות זה עניין סובייקטיבי
מעבר לזה, התעסקתי עם הנושא הזה יותר מידי .. התחלתי פיתוח של זה הרבה פעמים, פעם מבוסס Android Things ואח"כ ניסתי פתרון מבוסס Windows IoT וגם Android TV וגם Chromebook עם אתר WIX ..
בסופו של יום עזבתי את זה ובבניין שאני גר בו המצלתי לנסות קודם חברה שזה עיסוקה היחיד במקום הפיתוחים שלי שתמיד היו זקוקים לעיצוב ובכל פתרון מצאתי נקודת תורפה אחרת
-
Popcorn110
- חבר פעיל מאוד

תודה על הרעיונות..
חשבתי על וורדפרס אהל לא מצאתי תבנית מתאימה
וגם איך אוכל להציג שם סרטונים (הפעלה אוטומטית)
אהבתי את הרעיון של google slide אבדוק את האופציה ואעדכן..
אופציה נוספת שאולי תעזור (בזכות הרעיונות שלכם)
המחשב רץ על win 7
ראיתי פעם פקודה שמאפשרת להפעיל סקריפט במחשב אחר - אם יש לי את השם משתמש והסיסמא של המשתמש
אולי אוכל ככה להפעיל את הקובץ שיהיה בכונן משותף...
מישהו יודע מה הפקודה לזה?
חשבתי על וורדפרס אהל לא מצאתי תבנית מתאימה
וגם איך אוכל להציג שם סרטונים (הפעלה אוטומטית)
אהבתי את הרעיון של google slide אבדוק את האופציה ואעדכן..
אופציה נוספת שאולי תעזור (בזכות הרעיונות שלכם)
המחשב רץ על win 7
ראיתי פעם פקודה שמאפשרת להפעיל סקריפט במחשב אחר - אם יש לי את השם משתמש והסיסמא של המשתמש
אולי אוכל ככה להפעיל את הקובץ שיהיה בכונן משותף...
מישהו יודע מה הפקודה לזה?
-
Popcorn110
- חבר פעיל מאוד

@שבלול
·
כן זו הפקודה שחיפשתי..
לגבי הפקודה ב powerpoint
נשמע לי קשה מידי - אף פעם לא כתבתי תוכנית בפאורפויינט שתזהה קבצים בתיקיה
גם לזהות אם יש קובץ חדש
וגם לדאוג שיזכור את הקובץ הקודם (כי ברגע ההחלפה יהיו 2 קבצים הישן והחדש)
לגבי הפקודה שחיפשתי
חשבתי על בניית סקריפט שיפעיל קובץ מסויים (אם יהיה לי זמן אפשר אפילו לכתוב תוכמית שתשאל מה שם הקובץ)
השאלה היא
איזה פקודה יכולה לסגור את הpowerpoint?
תודה רבה
·
כן זו הפקודה שחיפשתי..
לגבי הפקודה ב powerpoint
נשמע לי קשה מידי - אף פעם לא כתבתי תוכנית בפאורפויינט שתזהה קבצים בתיקיה
גם לזהות אם יש קובץ חדש
וגם לדאוג שיזכור את הקובץ הקודם (כי ברגע ההחלפה יהיו 2 קבצים הישן והחדש)
לגבי הפקודה שחיפשתי
חשבתי על בניית סקריפט שיפעיל קובץ מסויים (אם יהיה לי זמן אפשר אפילו לכתוב תוכמית שתשאל מה שם הקובץ)
השאלה היא
איזה פקודה יכולה לסגור את הpowerpoint?
תודה רבה
-
Popcorn110
- חבר פעיל מאוד

@שבלול
·
גם רעיון..
אנסה לכתוב סקריפט כשיהיה לי זמן..
לבנתיים חשבתי להשתמש ב psexec
אני מנסה נתתי לו את הip היוזר והסיסמא
והוא כותב לי access deniedאני צריך להתקין משהו על המחשב כדי שאוכל להשתלט עליו?
את הpstool הורדתי והפעלת במחשב המשתלט
צריך לעשות משהו במחשב הנשלט?
ושאלה שניה
אפשר להפעיל את זה על user בלי סיסמא?
כי אני רוצה שהמחשב יכנס ישר לווינדוס כשהוט יעלה ושלא יבקש סיסמא בכניסה (לא רוצה להשתמש במקלדת ועכבר בכלל!!)
תודה רבה
·
גם רעיון..
אנסה לכתוב סקריפט כשיהיה לי זמן..
לבנתיים חשבתי להשתמש ב psexec
אני מנסה נתתי לו את הip היוזר והסיסמא
והוא כותב לי access deniedאני צריך להתקין משהו על המחשב כדי שאוכל להשתלט עליו?
את הpstool הורדתי והפעלת במחשב המשתלט
צריך לעשות משהו במחשב הנשלט?
ושאלה שניה
אפשר להפעיל את זה על user בלי סיסמא?
כי אני רוצה שהמחשב יכנס ישר לווינדוס כשהוט יעלה ושלא יבקש סיסמא בכניסה (לא רוצה להשתמש במקלדת ועכבר בכלל!!)
תודה רבה
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
@Popcorn110
אתה יכול להגדיר סיסמא למשתמש ואז להגדיר ב windows שיכנס אוטומטית.
אפשר די בקלות ליצר קובץ שירוץ תמיד ברקע, יזהה אם קובץ קיים בתקיה x, במידה וכן - ״יהרוג״ את powerpoint, יעביר את הקובץ לתקיה אחרת (אפילו temp) ויריץ.
כל מה שתצטרך לעשות זה להעתיק קובץ מרחוק לאותה תקיה, הסקריפט יעשה את השאר.
ועוד משהו, אבל בשיטה אחרת (השתלטות מרחוק) - אפשר להשתמש ב VNC.
אתה יכול להגדיר סיסמא למשתמש ואז להגדיר ב windows שיכנס אוטומטית.
אפשר די בקלות ליצר קובץ שירוץ תמיד ברקע, יזהה אם קובץ קיים בתקיה x, במידה וכן - ״יהרוג״ את powerpoint, יעביר את הקובץ לתקיה אחרת (אפילו temp) ויריץ.
כל מה שתצטרך לעשות זה להעתיק קובץ מרחוק לאותה תקיה, הסקריפט יעשה את השאר.
ועוד משהו, אבל בשיטה אחרת (השתלטות מרחוק) - אפשר להשתמש ב VNC.
-
Popcorn110
- חבר פעיל מאוד

@PCingAddict
·תודה רבה
אהבתי את הרעיון...
וקל יותר סקריפט כזה
אני עדיין מעדיף יותר את האפשרות של psexec בגלל שהמחשב השני יהיה בלי מקלדת ועכבר (ורחוק מהמסך )
אז לכל שינוי שיקרה אוכל לתת פקודה מרחוק (וכך גם הסקריפט לא ירוץ כל הזמן אלא רק שאשלח את הפקודה)
לבנתיים אשתמש בשיטה שהבאת עד שאצליח להבין איך להפעיל את psexec
לגבי תוכנות שליטה מרחוק, אני חושש שהתוכנה תעלה ויראו את השם משתמש והסיסמא
ואז כל אחד יוכל לגשת למחשב (גם מי שלא ברשת)
תודה רבה לכולם
·תודה רבה
אהבתי את הרעיון...
וקל יותר סקריפט כזה
אני עדיין מעדיף יותר את האפשרות של psexec בגלל שהמחשב השני יהיה בלי מקלדת ועכבר (ורחוק מהמסך )
אז לכל שינוי שיקרה אוכל לתת פקודה מרחוק (וכך גם הסקריפט לא ירוץ כל הזמן אלא רק שאשלח את הפקודה)
לבנתיים אשתמש בשיטה שהבאת עד שאצליח להבין איך להפעיל את psexec
לגבי תוכנות שליטה מרחוק, אני חושש שהתוכנה תעלה ויראו את השם משתמש והסיסמא
ואז כל אחד יוכל לגשת למחשב (גם מי שלא ברשת)
תודה רבה לכולם
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
@Popcorn110
·
קיימים אלף ושניים פתרונות פשוטים לנושא. אני אתן רק שתים הכי פשוטים. הראשון, מה POWERPOINT מבצעים יצוא של הקובץ לפורמט של MP4 או כל פורמט וידאו אחר ואז ניתן לנגן את הקובץ ישירות בטלוויזייה או בחיבור של אמצעי אחסון מקומי או דרך רשת כתזרים של UPNP או DLNA, שהיום כל הטלוויזיות מהעשור האחרון תומכים בזה. כל פעם שיזרימו קובץ חדש, הוא יופיע גם במסך.
אופצייה נוספת, היא לשמור את הקובץ כקובץ שניתן להציג אותו דרך דפדפן בשרת WEB שמריצים במחשב ברשת ( למשל IIS שמובנה בכל WINDOWS ) וכל פעם שהקובץ משתנה, גם בדפדפן שמציג את התוכן של הקובץ בטלוויזייה ומכוון לדף הרלוונטי של השרת המקומי הזה, התוכן יתחדחש גם.
·
קיימים אלף ושניים פתרונות פשוטים לנושא. אני אתן רק שתים הכי פשוטים. הראשון, מה POWERPOINT מבצעים יצוא של הקובץ לפורמט של MP4 או כל פורמט וידאו אחר ואז ניתן לנגן את הקובץ ישירות בטלוויזייה או בחיבור של אמצעי אחסון מקומי או דרך רשת כתזרים של UPNP או DLNA, שהיום כל הטלוויזיות מהעשור האחרון תומכים בזה. כל פעם שיזרימו קובץ חדש, הוא יופיע גם במסך.
אופצייה נוספת, היא לשמור את הקובץ כקובץ שניתן להציג אותו דרך דפדפן בשרת WEB שמריצים במחשב ברשת ( למשל IIS שמובנה בכל WINDOWS ) וכל פעם שהקובץ משתנה, גם בדפדפן שמציג את התוכן של הקובץ בטלוויזייה ומכוון לדף הרלוונטי של השרת המקומי הזה, התוכן יתחדחש גם.
-
Popcorn110
- חבר פעיל מאוד

@sys_admin
·אתה יכול להסביר יותר לגבי dlna ו upnp?
זה אומר שצריך להיות חיבור רשת לטלויזיה?
או שהכוונה למשהו דרך המחשב??
נשמע רעיון קל (ואם זה דרך לחבר את הטלויזיה לרשת אז זה גם יכול לחסוך לי במחשב..)
תודה
·אתה יכול להסביר יותר לגבי dlna ו upnp?
זה אומר שצריך להיות חיבור רשת לטלויזיה?
או שהכוונה למשהו דרך המחשב??
נשמע רעיון קל (ואם זה דרך לחבר את הטלויזיה לרשת אז זה גם יכול לחסוך לי במחשב..)
תודה
-
Popcorn110
- חבר פעיל מאוד

@ag43
·RDP עושה logoff למשתמש
ואז אצטרך מקלדת/עכבר כדי להכנס ולהפעיל את הקובץ
·RDP עושה logoff למשתמש