פלאזמה ו-LCD, מדוע רואים גרוע שידורים רגילים?
היי לכולם.
אני עוסק לא מעט בעריכות וידאו והמרות דיגיטליות, ולכן יצא לי להתקל לא מעט בצורך של פילטרי Noise Reduction כדי לשפר איכות וידאו אנאלוגית במקור. עם זאת, בביתי אין מסך פלזמה\LCD כרגע, ולכן לא הייתי מודע לבעייה גדולה בהרבה. לאחרונה צפיתי בשידורי YES במסך LCD, והזדעזעתי לגלות את כמות הרעש(noise) והארטיפקטים הדיגיטליים(Bitrate נמוך?) הנגלים לעין, גם במרחק די גדול מהטלויזיה.
ידוע לכל ש-Noise רב קיים במקורות אנאלוגיים(קלטות וידאו וכדומה). תמיד הנחתי שהדבר בולט בהרבה במסכי LCD\פלאזמה, בגלל חדות התמונה והרזולוציה הגבוהה. שאלתי הראשונה היא האם זהו אכן הגורם לתופעה, או שכל 'הדפקטים' נגלים במסכים דקים מסיבות אחרות?
שאלתי השנייה היא מדוע השידורים הדיגיטליים של הכבלים\לווין נראים גרוע כל כך? מדובר בשידור דיגיטלי(MPEG2 אם איני טועה). אני יכול להבין קצת ארטיפקטים, כי בכל זאת לא מדובר ב-Bitrate גבוה, אבל רעש?
אשמח גם לשמוע אם יש דרך לפתור את הבעייה.
אני עוסק לא מעט בעריכות וידאו והמרות דיגיטליות, ולכן יצא לי להתקל לא מעט בצורך של פילטרי Noise Reduction כדי לשפר איכות וידאו אנאלוגית במקור. עם זאת, בביתי אין מסך פלזמה\LCD כרגע, ולכן לא הייתי מודע לבעייה גדולה בהרבה. לאחרונה צפיתי בשידורי YES במסך LCD, והזדעזעתי לגלות את כמות הרעש(noise) והארטיפקטים הדיגיטליים(Bitrate נמוך?) הנגלים לעין, גם במרחק די גדול מהטלויזיה.
ידוע לכל ש-Noise רב קיים במקורות אנאלוגיים(קלטות וידאו וכדומה). תמיד הנחתי שהדבר בולט בהרבה במסכי LCD\פלאזמה, בגלל חדות התמונה והרזולוציה הגבוהה. שאלתי הראשונה היא האם זהו אכן הגורם לתופעה, או שכל 'הדפקטים' נגלים במסכים דקים מסיבות אחרות?
שאלתי השנייה היא מדוע השידורים הדיגיטליים של הכבלים\לווין נראים גרוע כל כך? מדובר בשידור דיגיטלי(MPEG2 אם איני טועה). אני יכול להבין קצת ארטיפקטים, כי בכל זאת לא מדובר ב-Bitrate גבוה, אבל רעש?
אשמח גם לשמוע אם יש דרך לפתור את הבעייה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אתה רוצה להגיד לי שערוץ 10 ו-2 מצלמים במצלמות אנלוגיות? מבלי כוונה לפגוע, יש לך סימוכין למידע הזה כי הוא נשמע לי בלתי הגיוני בעליל.
מרטין - תודה
. אפשר גם בוודאי לשים HTPC כמן תחנת ממסר שיבצע פילטור רעש באופן קבוע.
האם מישהו יודע להסביר לי מדוע זה קורה? האם ההנחה שפרסמתי בתגובה הראשונית נכונה?
מרטין - תודה
האם מישהו יודע להסביר לי מדוע זה קורה? האם ההנחה שפרסמתי בתגובה הראשונית נכונה?
sunny_jim - תודה רבה. אנחנו פשוט מדינת עולם שלישי בתחום הזה, זה פשוט מגוחך.
אם אכן המגמה הזאת נכונה, כיצד מועברים שידורי ה-HDTV המעטים בארץ?בכלל, כיצד HOT ו-YES טוענות שהשידור הוא דיגיטלי? פשוט ביזיון!
מהתגובות(המעטות לצערי) שכאן אני מבין שכדאי לי לחכות עוד כמה שנים לפני המעבר לטלוויזית פלזמה\LCD. כיום אני עובד קשה מאוד(טוב, לא אני אישית אלא המחשב) ומשתמש ב-Denoisers כאלה ואחרים כדי לנקות את הוידאו מהרעש האנאלוגי ו'דפקטים' אחרים הנוצרים כתוצאה מהמרת ה-A\D. אני לא חושב שכדאי לי לעשות לעצמי דבר דומה ע"י קניית מסך שכזה.
אם אכן המגמה הזאת נכונה, כיצד מועברים שידורי ה-HDTV המעטים בארץ?בכלל, כיצד HOT ו-YES טוענות שהשידור הוא דיגיטלי? פשוט ביזיון!
מהתגובות(המעטות לצערי) שכאן אני מבין שכדאי לי לחכות עוד כמה שנים לפני המעבר לטלוויזית פלזמה\LCD. כיום אני עובד קשה מאוד(טוב, לא אני אישית אלא המחשב) ומשתמש ב-Denoisers כאלה ואחרים כדי לנקות את הוידאו מהרעש האנאלוגי ו'דפקטים' אחרים הנוצרים כתוצאה מהמרת ה-A\D. אני לא חושב שכדאי לי לעשות לעצמי דבר דומה ע"י קניית מסך שכזה.
- moshesp
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 212
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
גיא שלום רב
לאחרונה , ממש לאחרונה רכשתי מסך פלסמה 42 של פנסוניק .
לפני כן צפיתי בטלויזיה ממסך CRT הנחשב "איכותי" יחסית ׁ( סוני ) וצפיתי בקיבוץ בשידורים המועברים ממרכזיה שם מוצבים כ- 40
ממירי YES הקולטים שידורים דיגיטלית מהאנטנה ללויון עמוס . מהמרכזיה מאוחדים האותות ועוברים אנלוגית עם מערכת מגברים [
בכל הקיבוץ.
ה- 29 הישנה שלי ( שנת 2000 ) היתה מאוד סלחנית לאות מהסוג הזה ושידורים של נשיוניל ג'אוגרפיק למשל ניראו יחסית טוב
וגם ערוץ 2 .
עם קניית הפלסמה הוספתי מנוי YES אישי עם צלחת אישית שהתקינו לי ב- YES .
הקפדתי לבקש את סוג הממיר שהמליצו כאן בפורום אנשים שעברו כבר כברת דרך עם מספר ממירים.
ציפיתי לאיכות צפיה מתחת לכל ביקורת , ואני שמח כי התבדתי .
אני חייב לציין כי ברוב הערוצים אני מאוד נהנה מאוד מהצפיה .
ערוצים 1 ו-2 הם באמת הגרועים ביותר ובאמת רואים הבדל איכות משמעותי . ערוץ 10 יותר טוב
ושאר הערוצים רואים מצוין .
אין ספק שגם הטלויזיה עצמה באמת מצוינת וביחד עם DVD "יחסית" לא יקר עם חיבור HDMI למסך ( כבל לא זול)
ודיוידי שעושה UPSCALE ל-( 720P ( 1280X720 הרי שמתקבלת איכות טובה מאוד
לפיכך לא היתי ממהר לקבוע שכל השידורים הינם באיכות *** .
התחנות המשודרות בארץ אכן כן אולם הם ישתפרו , לא תהיה להם ברירה
בינתיים , YES משדרת באיכות גבוהה יותר
חג שמח
לאחרונה , ממש לאחרונה רכשתי מסך פלסמה 42 של פנסוניק .
לפני כן צפיתי בטלויזיה ממסך CRT הנחשב "איכותי" יחסית ׁ( סוני ) וצפיתי בקיבוץ בשידורים המועברים ממרכזיה שם מוצבים כ- 40
ממירי YES הקולטים שידורים דיגיטלית מהאנטנה ללויון עמוס . מהמרכזיה מאוחדים האותות ועוברים אנלוגית עם מערכת מגברים [
בכל הקיבוץ.
ה- 29 הישנה שלי ( שנת 2000 ) היתה מאוד סלחנית לאות מהסוג הזה ושידורים של נשיוניל ג'אוגרפיק למשל ניראו יחסית טוב
וגם ערוץ 2 .
עם קניית הפלסמה הוספתי מנוי YES אישי עם צלחת אישית שהתקינו לי ב- YES .
הקפדתי לבקש את סוג הממיר שהמליצו כאן בפורום אנשים שעברו כבר כברת דרך עם מספר ממירים.
ציפיתי לאיכות צפיה מתחת לכל ביקורת , ואני שמח כי התבדתי .
אני חייב לציין כי ברוב הערוצים אני מאוד נהנה מאוד מהצפיה .
ערוצים 1 ו-2 הם באמת הגרועים ביותר ובאמת רואים הבדל איכות משמעותי . ערוץ 10 יותר טוב
ושאר הערוצים רואים מצוין .
אין ספק שגם הטלויזיה עצמה באמת מצוינת וביחד עם DVD "יחסית" לא יקר עם חיבור HDMI למסך ( כבל לא זול)
ודיוידי שעושה UPSCALE ל-( 720P ( 1280X720 הרי שמתקבלת איכות טובה מאוד
לפיכך לא היתי ממהר לקבוע שכל השידורים הינם באיכות *** .
התחנות המשודרות בארץ אכן כן אולם הם ישתפרו , לא תהיה להם ברירה
בינתיים , YES משדרת באיכות גבוהה יותר
חג שמח
"האם יש לך שונאים ? מצויין ... זאת אומרת שעמדת על שלך "
( ווינסטון צ'רצ'יל )
בי-אי. אם-אי.
מ –הנ –דס !!
זהו !!!!!!!!!
( ווינסטון צ'רצ'יל )
בי-אי. אם-אי.
מ –הנ –דס !!
זהו !!!!!!!!!