שאלה לגבי חיבור מודול דימר עם מתח ממותג

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #1 

אני רוצה לחבר מודול דימר של פיבארו במקום מודול דימר קיים (מדמר בלחיצה אבל ללא ZWAVE)

המודול מותקן בתקרה, קרוב למנורה, ולא ליד המפסק(ים).

הבעיה המרכזית היא שהמודול הזה בנוי קצת אחרת מהפיבארו - הוא מקבל פאזה, ואז הוא מקבל פאזה ממותגת מהמתג (ומוציא למנורה). סה"כ 3 חוטים (ללא אפס). דווקא אפס יש לי שם זאת לא הבעיה. אבל הבעיה היא שבפיבארו - המיתוג הוא בין שני מגעים של הפיבארו (SX ו-S1) בעוד שפה המיתוג הוא על מגע יחיד (שמקבל פולס של פאזה חיה).

השאלה שלי - האם אפשר לחבר לSX או לS1 את הפאזה החיה הממותגת ישירות? בלי למתג אות מ-SX ל-S1?

yakovst3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #2 

עד כמה שאני יודע המודלים של הפביארו מקבלים פאזה חיה מהמפסק
אבל אולי בדימר זה שונה

yakovst3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #3 

עד כמה שאני יודע המודלים של הפביארו מקבלים פאזה חיה מהמפסק (כלומד הsx זה בעצם פאזה חיה רגילה)
אבל אולי בדימר זה שונה

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

@yakovst3
·
לפחות לפי ה-MANUAL - בכל יתר המתגים (RELAY, SHUTTER, וכו') - אתה צודק - הS1 ו-S2 מקבלים פאזה חיה מהמתג.
אבל ספציפית ב-DIMMER יש יציאה בשם Sx ובכל התיאורים כתוב שצריך לחבר אותה, דרך המתג, ל-S1 ו-S2.

זה כנראה חלקית לפחות קשור לזה שהוא לא מקבל 0... ואני חושב שזה חייב להיות מעגל סגור בשבילו (אם כי הדימר הקיים שלי לא מקבל אפס ועדיין מקבל מיתוג מפאזה חיה), והסתכלתי בדימר של קובינו - הוא גם מקבל מיתג מפאזה חיה, אז לה אברור לי. בכל מקרה - אני שוקל לסכן 40 יורו ולנסות את זה... אבל מחכה קודם לתשובות מהתמיכה של וסטרנט ופיבארו ו/או מישהו בפורום שניסה את זה.

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

@slarti
·
ובכן - הגיעה התשובה מ-VESTERNET:

"Unfortunately the Dimmer 2 does NOT use switched live to connect to the switch inputs - if you do this you will KILL the device."

הפתרון שלי אם ככה הוא לקנות את הדימר של קובינו. יש לו מגוון חסרונות (לצערי) אבל הוא עובד עם מיתוג מבוסס מתח רגיל. מעבר להיעדר ה-SCENES מבוססי ה-DOUBLE CLICK, הדימר של קובינו מוגבל ל-140W (או 200W לדגם הגדול יותר שהוא לא FLUSH). זה חסרון מפני שיש לי 5 מנורות 50W.

זה אומר שאצטרך להחליף את המנורות ל-LED, מה שלכשעצמו מצוין (אני רוצה מנורות LED במקום הלוגן גם ככה) אלא שלא ברור שזה יעבוד טוב (המודול דימר הקיים שלי, למשל, לא הצליח להסתדר עם מנורות LED אפילו שהן DIMMABLE). אם זה לא יעבוד עם מנורות LED, אני כנראה אצטרך ללכת לפתרון כפול - חיבור של דימר קובינו ללחצנים, עם ASSOCIATION לדימר פיבארו שמחובר למנורות.

עדכונים - בהמשך :)

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

באופן מעניין התמיכה של פיבארו ענתה לי תשובה הפוכה....

שלחתי להם שאלת המשך. ממתין לתשובות. אולי אעשה ניסוי :)

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

טוב.... מסקנות סופיות בנושא. אחרי עוד סדרת התכבויות עם פיבארו - המסקנה היא שאין בעיה לחבר מתח ישירות ל-S1. לטענתו המתח שמגיע ל-Sx הוא אחרי פיוז ולכן זה מספק הגנה למודול. אני אישית מתקשה להבין את זה - מפני שההספק שנצרך על ידי תאורת המודול נצרך מכניסת L, ומה שנצטרך על ידי S1 הוא בטח מינימאלי לחלוטין. שלחתי להם עוד שאלת הבהרה בנושא הזה אבל אני לא בטוח שזה משנה. בכל מקרה - התמיכה של פיבארו הציעה לחבר פיוז לפני הפאזה החיה שאני מחבר ל-S1. ברגע שאבין מהם את עניין הצריכה, אשקול את הנושא ליתר בטחון (מנסה להבין אם אני צריך פיוז של 1.25A או של 0.25A למשל).

בכל מקרה.... בעקבות התכתובת - הרשיתי לעצמי לעשות ניסוי ולחבר את הפאזה ל-S1. עובד כמו חמאה. מה שאומר שאני תיכף אוכל להתחיל להתקין את הדימרים האלו בבית :)

TO BE CONTINUED

אגב - עוד הערה קטנה על הדימרים של פיבארו - הם נהדרים לגמרי. הדימרים שיש לי היום (גם אלקטרוניים, אבל לא "חכמים), סובלים מכמה בעיות מעצבנות:
1. הם קצת איטיים. אם לוחצים קצר מדי על המתג זה לא נקלט. הפיבארו מגיב ממש ממש מהר.
2. כשעושים לחיצה ארוכה ומגיעים לקצה הדימינג (למעלה או למטה) זה ישר מתהפך חזרה. זה כאילו נחמד אבל בעצם ממש מעיק כשרוצים מקסימום אור כי צריך לעזוב בדיוק. הפיבארו עולה עד הסוף או יורד עד הסוף. רוצה להחליף כיון? תעזוב ותלחץ שוב (וכמובן הוא מאפשר גם שני כפתורים - למעלה למטה).
3. אין אפשרות בדימרים הקיימים שלי להגיע בבת אחת כמובן למעלה. הפיבארו מגיעים אפילו עוד לפני החיבור לורה עם ברירת מחדל של לחיצה כפולה - מקסימום עוצמה. נפלא.

Hartglas
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
קיבל תודות: 0

חיבור נורות לד לדימר של פיבארו

שליחה #8 

@slarti
הי אשמח לעזרה. אני רוצה לחבר דיבר של פיבארו ל 8 נורות לד 15 W כל אחת,
האם הוא יעמוד בעומס?
האם ניתן לחבר דימר מחליף ? (כלומר עוד נקודה בבית שבה ניתן לעשות DIM ) ?
איך עושים זאת?

תודה

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

Re: חיבור נורות לד לדימר של פיבארו

שליחה #9 

@Hartglas
·
8 עומסים של 15W מסתכמים ל 120Wממה שאני מבין ואפשר לראות את זה במפרט של פיברו המודול יכול להחזיק הרבה יותר.
חשוב לבדוק שהנורות שלך תומכות בדימור אחרת זה לא יעבוד.

אפשר לחבר במקביל ללחצן כמה לחצנים שרוצים ובכמה נקודת בבית, הפעולה דומה למה שנקרא "מפסק מחליף" רק בחיווט שונה.
בעיקון בדימרים פשוטים לא ניתן לבצע דימור מכמה נקודות ופה הייתרון בדימרים הדיגיטאלים.
עבודות חשמל צריכות להתבצע ע"י חשמלאי ואין בהמלצות אלו הנחיה לפעול אחרת.

Hartglas
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
קיבל תודות: 0

Re: חיבור נורות לד לדימר של פיבארו

שליחה #10 

@Grappa
·
תודה רבה ,
אתה יכול להסביר איך לבצע את החיווט של הדימרים הדיגיטלים לפיבארו דימר .
איך מחשבים את העומס הכולל?
לפי נוסחת זרם בחיבור מקביל?

נניח שיש לי 8 נורות של 44mA במעגל אחד 9W כל אחת , כמה עומס יהיה? באמפר

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”