נטפליקס - דירוג ספקים
- Internetforstuff
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 124
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
@Cleaner
·אם איני טועה יש בלבול בטבלאה כי בישראל בניגוד למדינות אחרות יש ספק ותשתית ובמדינות אחרות ספק התשתית הוא גם ספק האינטרנט
·אם איני טועה יש בלבול בטבלאה כי בישראל בניגוד למדינות אחרות יש ספק ותשתית ובמדינות אחרות ספק התשתית הוא גם ספק האינטרנט
@eran405
המספרים שמופיעים שם הם לא באמת המהירויות שמקבלים אלא חישוב שנטפליקס עושה, הם מסבירים את החישוב למעלה (HOW WE CALCULATE THE RANKINGS).
@Internetforstuff
לדעתי הכוונה ב HOT ובזק היא להוטנט ובזק בינלאומי אבל אין לי באמת דרך לדעת.
המספרים שמופיעים שם הם לא באמת המהירויות שמקבלים אלא חישוב שנטפליקס עושה, הם מסבירים את החישוב למעלה (HOW WE CALCULATE THE RANKINGS).
@Internetforstuff
לדעתי הכוונה ב HOT ובזק היא להוטנט ובזק בינלאומי אבל אין לי באמת דרך לדעת.
@Lior18
·
בלי קשר לדירוגים האילו, מהניסיון האישי שלי, הייתי מהמר שהוטנט יותר טובה מבזב"ל מבחינת רוחב פס לחו"ל. אבל האמת שקשה מאד לדעת ותלוי גם מה אתה מוריד מאיפה ומתי.
הדירוגים האילו לא באמת משקפים את הרוחב פס של הספקית (לפחות לא ישירות): הם בודקים כמה המשתמש "המומצע" בספקית הזאת קיבל לפי הסטטיסקה של נטפליקס/סטים.
לדוגמא, אם נניח שיש יותר משתמשים עם תשתית הוט + ספק הוטנט או תשתית בזק + ספק בזב"ל אז כבר ההבדל במהירות של התשתית יכול להסביר את התוצאות. טיעון כזה אפילו עוד יותר חזק לגבי הספקיות הקטנות כי סביר שיש יותר לקוחות עם חבילות תשתית צנועות יותר אצלהם.
בנטפליקס אני משאר שזה גם מושפע מהגירסה שבוחרים (4K, HD או SD) ושוב סביר להניח שיש הטיה שאנשים שיש להם כסף לטלויזיה 4K ילכו לספקיות היותר גדולות (היום קונים רק 4K אבל עד לא מזמן היה הבדל משמעותי במחיר).
·
בלי קשר לדירוגים האילו, מהניסיון האישי שלי, הייתי מהמר שהוטנט יותר טובה מבזב"ל מבחינת רוחב פס לחו"ל. אבל האמת שקשה מאד לדעת ותלוי גם מה אתה מוריד מאיפה ומתי.
הדירוגים האילו לא באמת משקפים את הרוחב פס של הספקית (לפחות לא ישירות): הם בודקים כמה המשתמש "המומצע" בספקית הזאת קיבל לפי הסטטיסקה של נטפליקס/סטים.
לדוגמא, אם נניח שיש יותר משתמשים עם תשתית הוט + ספק הוטנט או תשתית בזק + ספק בזב"ל אז כבר ההבדל במהירות של התשתית יכול להסביר את התוצאות. טיעון כזה אפילו עוד יותר חזק לגבי הספקיות הקטנות כי סביר שיש יותר לקוחות עם חבילות תשתית צנועות יותר אצלהם.
בנטפליקס אני משאר שזה גם מושפע מהגירסה שבוחרים (4K, HD או SD) ושוב סביר להניח שיש הטיה שאנשים שיש להם כסף לטלויזיה 4K ילכו לספקיות היותר גדולות (היום קונים רק 4K אבל עד לא מזמן היה הבדל משמעותי במחיר).
יש לי אפשרות לבדוק את זה? בדיקת רוחב פס שהספק נותן לי לחול? ואיפה זה בא לידיי ביטוי? ייתן יותר מהירות הורדה כשצריך בקבצים גדולים? סטרימינג יותר טוב? או שזה לא משמעותיeran405 כתב:@Lior18
·
בנטפליקס אני משאר שזה גם מושפע מהגירסה שבוחרים (4K, HD או SD) ושוב סביר להניח שיש הטיה שאנשים שיש להם כסף לטלויזיה 4K ילכו לספקיות היותר גדולות (היום קונים רק 4K אבל עד לא מזמן היה הבדל משמעותי במחיר)....
·
@Lior18
·
כמו שאמרתי קודם, זה מאד תלוי מה אתה מוריד, מתי ומאיפה. נגיד נטפליקס, לבזב"ל ולפרטנר יש שרתים מקומיים אז תקבל מהם מהיריות מאד גבוהות בכל שעות היום. האם זה באמת משנה משהו? אם המספר ב-fast.com זה מה שמעניין אותך אז כן. אבל כנראה שיותר מעניין סטרימינג חלק ב-4K ובשביל זה צריך כ-25 מגה (לטענת נטפליקס). לדוגמא בהוטנט, מניסיוני, מקבלים בלי בעיה אפילו בשעות העומס. אני דרך אגב באקספון והם משום מה מנותבים לשרת האמריקאי של נטפליקס ועדיין ברב שעות היום מקבלים יותר מ-25 אבל בשעות הכי עמוסות לא תמיד.
הורדות של קבצים זאת שאלה אחרת אבל שוב קשה לעשות הכללה. הורדה במספר sessions במקביל כולל טורנטים עם מספיק מקורות כנראה שתגיע למקסימום של התשתית בכל ספק. הורדות מ-steam (שאני לא בטוח בדיוק איך ומאיפה הוא מוריד) ראיתי גם אצל הוטנט וגם אצל בזב"ל גם קצבים מקסמיליים וגם קצבים נמוכים בצורה משמעותית.
הדבר היחיד שאני חושב עליו שיכול להיות הבדל משמעותי לטובת ספק מסוים זה פינג לשרתי משחק מסויימים. גם זה יכול להשתנות לאורך זמן (וכמובן בשעות יותר ופחות עמוסות) אבל אני מנחש שלספק מסוים בתקופה מסוימת יש ניתוב יותר טוב או פחות טוב מאחרים לשרת מסוים.
·
כמו שאמרתי קודם, זה מאד תלוי מה אתה מוריד, מתי ומאיפה. נגיד נטפליקס, לבזב"ל ולפרטנר יש שרתים מקומיים אז תקבל מהם מהיריות מאד גבוהות בכל שעות היום. האם זה באמת משנה משהו? אם המספר ב-fast.com זה מה שמעניין אותך אז כן. אבל כנראה שיותר מעניין סטרימינג חלק ב-4K ובשביל זה צריך כ-25 מגה (לטענת נטפליקס). לדוגמא בהוטנט, מניסיוני, מקבלים בלי בעיה אפילו בשעות העומס. אני דרך אגב באקספון והם משום מה מנותבים לשרת האמריקאי של נטפליקס ועדיין ברב שעות היום מקבלים יותר מ-25 אבל בשעות הכי עמוסות לא תמיד.
הורדות של קבצים זאת שאלה אחרת אבל שוב קשה לעשות הכללה. הורדה במספר sessions במקביל כולל טורנטים עם מספיק מקורות כנראה שתגיע למקסימום של התשתית בכל ספק. הורדות מ-steam (שאני לא בטוח בדיוק איך ומאיפה הוא מוריד) ראיתי גם אצל הוטנט וגם אצל בזב"ל גם קצבים מקסמיליים וגם קצבים נמוכים בצורה משמעותית.
הדבר היחיד שאני חושב עליו שיכול להיות הבדל משמעותי לטובת ספק מסוים זה פינג לשרתי משחק מסויימים. גם זה יכול להשתנות לאורך זמן (וכמובן בשעות יותר ופחות עמוסות) אבל אני מנחש שלספק מסוים בתקופה מסוימת יש ניתוב יותר טוב או פחות טוב מאחרים לשרת מסוים.
אם לדוגמא יש אתר שאני צופה בו בסדרות אנימה ושאני שם על 720 או 1080p לפעמים יש buffer מה זה אומר? להחליף ספק יותר לשפר? יש לי 100 מגה וזה גם בחיבר אלחוטי שקרוב לראוטר וגם בקווי בבדיקה אני מקבל 100mb אבל השאלה כמה אני מקבל בחול יש דרך לבדוק את זה? משהו יותר מורכב שמראה איך המהירות שלי היא בחול ואיך הסטרימינג? (אגב איך אני בודק בנטפליקס ספציפי את המהירות שלי שאני אקבל שם)?eran405 כתב:@Lior18
·
הדבר היחיד שאני חושב עליו שיכול להיות הבדל משמעותי לטובת ספק מסוים זה פינג לשרתי משחק מסויימים. גם זה יכול להשתנות לאורך זמן (וכמובן בשעות יותר ופחות עמוסות) אבל אני מנחש שלספק מסוים בתקופה מסוימת יש ניתוב יותר טוב או פחות טוב מאחרים לשרת מסוים....
·
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
·Lior18 כתב:השאלה כמה אני מקבל בחול יש דרך לבדוק את זה? משהו יותר מורכב שמראה איך המהירות שלי היא בחול ואיך הסטרימינג? (אגב איך אני בודק בנטפליקס ספציפי את המהירות שלי שאני אקבל שם)?......
·...
https://fast.com/
בדיקה דרך שרתי נטפליקס בחו"ל.
מה Fast.com מודד?
Fast.com מבצע הערכה של מהירות ההורדה הנוכחית מהאינטרנט. בדרך כלל ניתן לקבל אינטרנט מהיר משירותי אינטרנט מובילים, אשר משתמשים בשרתים הפזורים בכל רחבי העולם.
מדוע Fast.com מדווח רק על מהירות ההורדה?
מהירות ההורדה רלוונטית במיוחד לאנשים שצורכים תוכן באמצעות האינטרנט, וחשוב לנו שבדיקת המהירות באמצעות Fast.com תהיה מהירה ופשוטה.
מדוע Fast.com לא מדווח על איתות (Ping), השהיה, ריצוד ותופעות אחרות?
האתר Fast.com מאפשר למשתמשים פרטיים לבדוק בקלות את המהירות שספק האינטרנט שלהם מספק להם. לא מדובר בחבילת תוכנות מורכבת המבוססת על ניתוח ואבחון ומיועדת למהנדסי רשתות.
כיצד מתבצע החישוב של מהירות ההורדה?
כדי לחשב את מהירות ההורדה, אתר Fast.com מבצע סדרת הורדות משרתי Netflix.
האם בדיקת המהירות של Fast.com עובדת בכל מקום בעולם?
Fast.com יכולה לבדוק את מהירות האינטרנט בכל העולם, בכל מכשיר (טלפון, מחשב נייד או Smart TV עם דפדפן).
מדוע Netflix מציעה את שירות בדיקת המהירות של Fast.com?
חשוב לנו שהמנויים שלנו יוכלו לאמוד את מהירות האינטרנט שלהם בקלות, במהירות וללא פרסומות.
מה באפשרותי לעשות אם אני לא מקבל את המהירות שעליה אני משלם?
אם התוצאות שאתה מקבל מ-Fast.com ומבדיקות מהירות אחרות מציגות בדרך כלל מהירות נמוכה מזו שאתה משלם עליה, תוכל לפנות לספק האינטרנט שלך ולשאול על כך....
·מוזר.. אני מקבל באלחוטי שם 42mb וב speed test אני מקבל 49 זה יחסית גבוהה בשביל חול לא? חשבתי אני אקבל הרבה פחות זה לא הגיוני ב speed test זה בודק בארץ ובאתר שהבאת זה בודק דרך נטפליקס והמהירות כמעט זהה זה לא נשמע הגיוני הבדל של 7mb בין ארץ לחולטלHD כתב:.........
·בזק בינלאומי אגב עשיתי בדיקה באתר הזה http://internethealthtest.org/Cleaner כתב:איזה ספק יש לך?...
וסרבר זה בחר לי larnaca ושם זה נתן לי רק 13mb של הורדה מישהו יכול לבצע תבדיקה הזאת באתר הזה לדעת אם רק אני מקבל מהירות כזאת? (אגב זה באלחוטי בתדר 2.4 ghz אבל המחשב הנייד ממש קרוב ליד הראוטר בקווי דרך האתר הזה קיבלתי 29mb אני מחפש דרך לבדוק איך הוטנט בביצועים האלה אפשר לבדוק? יש אתר שעושה השוואות של ספקים בו זמנית?
נערך לאחרונה על ידי Lior18 ב 28/08/2017 18:53, נערך פעם 1 בסך הכל.
·Lior18 כתב:אם לדוגמא יש אתר שאני צופה בו בסדרות אנימה ושאני שם על 720 או 1080p לפעמים יש buffer מה זה אומר? להחליף ספק יותר לשפר? יש לי 100 מגה וזה גם בחיבר אלחוטי שקרוב לראוטר וגם בקווי בבדיקה אני מקבל 100mb אבל השאלה כמה אני מקבל בחול יש דרך לבדוק את זה? משהו יותר מורכב שמראה איך המהירות שלי היא בחול ואיך הסטרימינג? (אגב איך אני בודק בנטפליקס ספציפי את המהירות שלי שאני אקבל שם)?......
·...
בתיאוריה כן להחליף ספק יכול לשפר מהירות מול אתרים בחו"ל. אתה יכול לנסות את הוטנט ו/או בזב"ל שנחשבים הכי טובים מהבחינה הזו.
מהמעט שאני ניסיתי להשוות בין ספקים, בנושא של מהירות הורדות, לא הצלחתי "להרגיש" שום הבדל משמעותי לטובת ספק זה או אחר. כמובן שאין דרך טובה לבדוק את זה כי כמו שכבר אמרתי זה מאד תלוי מה אתה מוריד מאיפה ומתי. הדרך היחידה שאני מכיר זה להיות אם הספק כמה ימים/שבועות ולראות אם אתה "מרגיש" שיפור/הרעה לעומת הספק הקודם וכו'.
דרך אגב, יש בדיקות מהירות כמו לדוגמא: http://www.dslreports.com/speedtest
זה בודק מהירות מול מספר איזורים בחו"ל או לחילופין אתה יכול לבחור ב-speedtest שרת בחו"ל. כמו שאמרתי זה לאוו דווקא מיצג את השימושים שלך אבל זה נתון מספרי שקל יחסית להשוות ואולי יכול להעיד על משהו (גם כאן דרך אגב אני לא מצאתי הבדל משמעותי באמת בין ספקים).
ואם נניח בסדרות אנימה שאני צופה בצפייה ישירה לפעמים זה מתחיל לטעון שזה על 1080 או 720p מה זה אומר? חיבור או אלחוטי קרוב לראוטר או קווי זה בשניהם קורה וגם בזק לוקחים 30 שקל יותר מהוטנט אז אני שוקל לעבורeran405 כתב:·......
בתיאוריה כן להחליף ספק יכול לשפר מהירות מול אתרים בחו"ל. אתה יכול לנסות את הוטנט ו/או בזב"ל שנחשבים הכי טובים מהבחינה הזו.
מהמעט שאני ניסיתי להשוות בין ספקים, בנושא של מהירות הורדות, לא הצלחתי "להרגיש" שום הבדל משמעותי לטובת ספק זה או אחר. כמובן שאין דרך טובה לבדוק את זה כי כמו שכבר אמרתי זה מאד תלוי מה אתה מוריד מאיפה ומתי. הדרך היחידה שאני מכיר זה להיות אם הספק כמה ימים/שבועות ולראות אם אתה "מרגיש" שיפור/הרעה לעומת הספק הקודם וכו'.
דרך אגב, יש בדיקות מהירות כמו לדוגמא: http://www.dslreports.com/speedtest
זה בודק מהירות מול מספר איזורים בחו"ל או לחילופין אתה יכול לבחור ב-speedtest שרת בחו"ל. כמו שאמרתי זה לאוו דווקא מיצג את השימושים שלך אבל זה נתון מספרי שקל יחסית להשוות ואולי יכול להעיד על משהו (גם כאן דרך אגב אני לא מצאתי הבדל משמעותי באמת בין ספקים)....
·
@Lior18
·
זה כנראה אומר שהחיבור בין הספק לשרת של האנימה לא מספק קצב מהיר/יציב מספיק בשביל סטרימינג חלק. יכול להיות שאצל ספק אחר המצב יהיה יותר טוב ויכול להיות שלא. קשה להגיד בלי לבדוק. אם אתה לוקח תשתית ישירות מבזק אתה יכול להיות מחובר לכמה ספקים בו-זמנית ולבחור כל פעם בחייגן לאיזה אתה מתחבר. אחרי שאתה בודק ומחליט מי אתה מעדיף אתה יכול לעבור לשוק סיטונאי וכו' כדי לחסוך עלויות.
·
זה כנראה אומר שהחיבור בין הספק לשרת של האנימה לא מספק קצב מהיר/יציב מספיק בשביל סטרימינג חלק. יכול להיות שאצל ספק אחר המצב יהיה יותר טוב ויכול להיות שלא. קשה להגיד בלי לבדוק. אם אתה לוקח תשתית ישירות מבזק אתה יכול להיות מחובר לכמה ספקים בו-זמנית ולבחור כל פעם בחייגן לאיזה אתה מתחבר. אחרי שאתה בודק ומחליט מי אתה מעדיף אתה יכול לעבור לשוק סיטונאי וכו' כדי לחסוך עלויות.