צריבות על מסכי LED שמשמשים כמסך מחשב
האם יש חשש מצריבות בחיבור מסך OLED או LED כמסך מחשב ראשי בבית שיציג במשך כמה שעות טובות ביום את אותה תמונה בחלק מהמסך (כמו למשל אייקונים של דפדפן אינטרנט שבו הכפתורים תמיד באותו מקום על המסך)?
במסך הנוכחי (LCD די ישן האמת) שהתחלתי להשתמש בו יותר באינטנסיביות בשנתיים האחרונות נוצרי צריבות שמעיקות בעיקר בתוכן כהה...
תודה!
במסך הנוכחי (LCD די ישן האמת) שהתחלתי להשתמש בו יותר באינטנסיביות בשנתיים האחרונות נוצרי צריבות שמעיקות בעיקר בתוכן כהה...
תודה!
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
אין דבר כזה מסך LED, זה רק סוג התאורה אבל הפנל הוא עדיין LCD רגיל ובהם אין שום בעיה. אני שנים עובד כך ואין שום צריבה גם אם משאירים את התמונה שעות על גבי שעות ואף ימים. מוזר לי מה שאתה אומר לגבי הצריבה. כמובן שיש גם משמאות לזמן, סוג המסך הספציפה, תוכן והכי חשוב עוצמת האור. עם מורידים קצת את העוצמה, מעבירים את המסך למצב "חסכון" ומפעילים שומר מסך כל כמה דקות לא אמורים להיות צריבות בLCD, בכלל.baraq כתב:האם יש חשש מצריבות בחיבור מסך OLED או LED כמסך מחשב ראשי בבית שיציג במשך כמה שעות טובות ביום את אותה תמונה בחלק מהמסך (כמו למשל אייקונים של דפדפן אינטרנט שבו הכפתורים תמיד באותו מקום על המסך)?
תודה!...
בלד המצב רגיש יותר ויש צורך להיות זהיר יותר אבל זה גם תלוי במסך ואיך הוא מונע את הבעיות הללו. בLG החדשים יש כמה מנגנונים נגד צריכה ויש גם מנגנון לניקוי הצריבה עם התרחשה בכל זאת. לא מכיר מה קורה בחברות אחרות. אז אין תשובה חד משמעית.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·מה זה מסכים סטנדרטיים?baraq כתב:הניסיון מהs6 והs7 בעולם הסלולר מראה שיש צריבות בamled ופחות במסכים עם מסך סטנדרטי, השאלה היא האם ההשוואה רלוונטית?...
אילו צריבות יש בS6/S7? לי יש S7 ותמיד היה לי איזו מכשיר של סמסנון עם AMOLED ובחיים לא היו בעיות וגם לא שמעתי על צריבות. חות מזה, הטכנולוגיה קצת שונה.
בכל מקרה, פשוט אני גם רציתי C7 חדשה ומאוד חקרתי את העניין. אז כן, יש קצת צריבות אבל כמו שאמרתי, יש מנגנון נגד צריבות וגם יש מנגנון שמרענן את המסך כשהו כבוי על מנת להוריד את הצריבות שכן נהיו. בכל מקרה, OLED אכן יותר רגיש. אבל זה גם מאוד תלוי בך ואיך אתה משתמש במסך.
גם על פלזמות דיברו שיש בעיות ויש צריבות אבל לרוב האנשים זה לא קרה...
@BUGY
·מפליא אותי שלא שמעת על בעיות הצריבה בסמסונג, זה היה אחד הנושאים הראשונים שעלו כששוחרר הS8 לשוק בגלל שהיה בלי כפתורים פיזיים הם הכניסו בגרסאות הראשונות שיצאו תיקון שמזיז את כפתורי הניווט שלא יצרבו את המסך..
לשני חבר'ה אצלי בעבודה יש קבוע את הכפתור דיווח של WASE (אחד בעצם אחרי שהשני החליף מסך שבור:))
בכל אופן מה שאתה אומר זה שLED פחות רגיש מOLED? אם כן זה פקטור חשוב בשבילי מכיוון שהכרום פתוח במשך שעות אצלי והוא מותיר את חותמו על המסך...
·מפליא אותי שלא שמעת על בעיות הצריבה בסמסונג, זה היה אחד הנושאים הראשונים שעלו כששוחרר הS8 לשוק בגלל שהיה בלי כפתורים פיזיים הם הכניסו בגרסאות הראשונות שיצאו תיקון שמזיז את כפתורי הניווט שלא יצרבו את המסך..
לשני חבר'ה אצלי בעבודה יש קבוע את הכפתור דיווח של WASE (אחד בעצם אחרי שהשני החליף מסך שבור:))
בכל אופן מה שאתה אומר זה שLED פחות רגיש מOLED? אם כן זה פקטור חשוב בשבילי מכיוון שהכרום פתוח במשך שעות אצלי והוא מותיר את חותמו על המסך...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20184
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
במסכי OLED יכולות להתפתח צריבות, למרות שבמסכים חדשים יש כל מני אלגוריתמים נגד זה.
במסכי LCD מבוססי פאנל VA, אין יותר מדי מה לדאוג.
מסכים עם פאנל IPS יכולים לפתח image retention, שזה דומה לצריבה, אך זה מצב זמני לרוב. כמובן שאם פשוט תשאיר את המסך דלוק במשך שעות על גבי שעות עם תמונה סטטית אז ה-retention יכול להפוך לקבוע, או להרבה יותר קשה.
במסכי LCD מבוססי פאנל VA, אין יותר מדי מה לדאוג.
מסכים עם פאנל IPS יכולים לפתח image retention, שזה דומה לצריבה, אך זה מצב זמני לרוב. כמובן שאם פשוט תשאיר את המסך דלוק במשך שעות על גבי שעות עם תמונה סטטית אז ה-retention יכול להפוך לקבוע, או להרבה יותר קשה.