Ripole SUBS (כמו דיפול)
-
harel
- חבר ותיק

- תגובות: 1244
- שם מלא: harel
- נתן תודות: 559 פעמים
- קיבל תודות: 533 פעמים
לפני כמה שנים נתקלתי בפרוייקט הזה מיושם אצל חבר ברמת "פרוטוטייפ"
אני מוכרח לומר שלא שמעתי שום דבר שדומה לזה מבחינת יכולת הרפרודוקציה של באס נקי ונמוך בשום דבר דומה!
לדעתי, סאב מסחרי ברמה הזו יכול לעלות סדר גודל של 4 ספרות בדולארים (במקום גבוה בסקאלה)
מדובר בשני אלמנטים בני 12 אינטש האחד מתוצרת פירלס (לא סין!!) אשר פונים האחד מול השני ועובדים באותה הפאזה
אם תרצו, התוצאה (המופנת כלפי המאזין) היא התוצאה המצרפית של שנהם יחדיו (מחוברים במקביל), בפורמט עבודה של מעין "אופן באפל" (FOLDED BAFFLE)
הסט ששמעתי (זוג!) לא ניראה מי-יודע-מה והיה בנוי מ MDF הוא חובר לשני מגברי סאב יעודיים בני 400 וואט האחד..,
באתר גם כן תוכניות בנייה די קלות לישום, כמובן שניתן לצפות ולבנות מחומרים שונים.
לא מזמן ניסיתי בעזרתו של חבר יקר לשכפל את הפרוייקט עם יחידות 12 אינטש אחרות והתוצאה היתה בינונית ולא מרשימה כמו עם הוופרים שנבחרו לפרוייקט (שהם במקור מתאימים יותר לישומי סאב)
אני מוכרח לומר שלא שמעתי שום דבר שדומה לזה מבחינת יכולת הרפרודוקציה של באס נקי ונמוך בשום דבר דומה!
לדעתי, סאב מסחרי ברמה הזו יכול לעלות סדר גודל של 4 ספרות בדולארים (במקום גבוה בסקאלה)
מדובר בשני אלמנטים בני 12 אינטש האחד מתוצרת פירלס (לא סין!!) אשר פונים האחד מול השני ועובדים באותה הפאזה
אם תרצו, התוצאה (המופנת כלפי המאזין) היא התוצאה המצרפית של שנהם יחדיו (מחוברים במקביל), בפורמט עבודה של מעין "אופן באפל" (FOLDED BAFFLE)
הסט ששמעתי (זוג!) לא ניראה מי-יודע-מה והיה בנוי מ MDF הוא חובר לשני מגברי סאב יעודיים בני 400 וואט האחד..,
באתר גם כן תוכניות בנייה די קלות לישום, כמובן שניתן לצפות ולבנות מחומרים שונים.
לא מזמן ניסיתי בעזרתו של חבר יקר לשכפל את הפרוייקט עם יחידות 12 אינטש אחרות והתוצאה היתה בינונית ולא מרשימה כמו עם הוופרים שנבחרו לפרוייקט (שהם במקור מתאימים יותר לישומי סאב)
נערך לאחרונה על ידי harel ב 24/08/2017 16:37, נערך פעם 1 בסך הכל.
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!
זה פחות קשור לווינטג' עם כל הרצון הטוב.
תבדוק שחיברת נכון את הקוטביות.
אולי פונקציית המרחק היא חשובה
ולדעתי האישית:
- כל האזור בין 2 הרמקולים צריך להיות אטום פרט לחור אחד לכיוון החדר
- אם יש אותו הצליל שבה אחד לקראת השני זה יוצר מצב של מחיאות כפיים, אולי לא הייתי מחבר אותם מקבילים אחד לשני אלא יותר בכיוון של אחד אחרי השני או בזווית (22.5 או 45 מעלות) כלפי איזה קרש שיחזיר בצורה אחידה את הצליל לכיוון הבית
ראיתי בעבר שעושים עבור רמקולים רציניים מן איזה מבוך בתוך תיבת התהודה כדי שהצליל יחזור כמה שיותר, פה אני רואה שאתה מנסה לקבל את הצליל מהאלמנטים עצמם בניסיון ליצור התנגשות אחד עם השני.
תבדוק שחיברת נכון את הקוטביות.
אולי פונקציית המרחק היא חשובה
ולדעתי האישית:
- כל האזור בין 2 הרמקולים צריך להיות אטום פרט לחור אחד לכיוון החדר
- אם יש אותו הצליל שבה אחד לקראת השני זה יוצר מצב של מחיאות כפיים, אולי לא הייתי מחבר אותם מקבילים אחד לשני אלא יותר בכיוון של אחד אחרי השני או בזווית (22.5 או 45 מעלות) כלפי איזה קרש שיחזיר בצורה אחידה את הצליל לכיוון הבית
ראיתי בעבר שעושים עבור רמקולים רציניים מן איזה מבוך בתוך תיבת התהודה כדי שהצליל יחזור כמה שיותר, פה אני רואה שאתה מנסה לקבל את הצליל מהאלמנטים עצמם בניסיון ליצור התנגשות אחד עם השני.
-
harel
- חבר ותיק

- תגובות: 1244
- שם מלא: harel
- נתן תודות: 559 פעמים
- קיבל תודות: 533 פעמים
grafitis
יש זוג SL600 עם סטנדים מקוריים אצל דני בכור אני חושב (לא יודע אם עוד אקטואלי)
המוניטורים האלו עשויים מ"כוורת אלומיניום" ובפעם היחידה ששמעתי אותם הם נשמעו נהדר.
הסאבים נקראים "SYSTEM 6000" עד כמה שאני זוכר והם כוללים קרוסים מובנים -גם כן פועלים על אותו העיקרון
legopart
קרא את המאמר- אתה עשוי לשנות את דעתך.
אם תחפש חומר על הפרוייקט תראה שיש לו די הרבה אוהדים, מספר חובבים שרשרו 4 יחידות ויותר בפורמט הזה וניתן להפעיל סאב ב"אופן באפל" ויש לכך די הרבה יתרונות (כמו למשל מניעה של רזוננס מהתיבה)
יש זוג SL600 עם סטנדים מקוריים אצל דני בכור אני חושב (לא יודע אם עוד אקטואלי)
המוניטורים האלו עשויים מ"כוורת אלומיניום" ובפעם היחידה ששמעתי אותם הם נשמעו נהדר.
הסאבים נקראים "SYSTEM 6000" עד כמה שאני זוכר והם כוללים קרוסים מובנים -גם כן פועלים על אותו העיקרון
legopart
קרא את המאמר- אתה עשוי לשנות את דעתך.
אם תחפש חומר על הפרוייקט תראה שיש לו די הרבה אוהדים, מספר חובבים שרשרו 4 יחידות ויותר בפורמט הזה וניתן להפעיל סאב ב"אופן באפל" ויש לכך די הרבה יתרונות (כמו למשל מניעה של רזוננס מהתיבה)
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
legopart
אני בכלל לא מזלזל בידע של הראל הלווי על הידע שלו הוא ראה הרבה
דברים שחבל על הזמן ישר כוח הראל היקר
אני בכלל לא מזלזל בידע של הראל הלווי על הידע שלו הוא ראה הרבה
דברים שחבל על הזמן ישר כוח הראל היקר
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html