חשש מלעבור לחבילה סיטונאית
היי,
אני כבר שנים לקוח של בזק בן לאומי, עם תשתית DSL של בזק. נמנעתי לעבור לחבילה סיטונאית כי היתה השערה לכאורה של כמה חברים בפורום שבזק מורידה את מהירות הגלישה בכ 15% ללקוחות מהשוק הסיטונאי.
אני אציין שהשימוש המרכזי שלי הוא משחקים,ולכן - חבילה של 15 מגה + חבילת גיימרים (שזה בעצם Quality of Service) הספיקה לי עד כה (אני לא מוריד קבצים ענקים).
האם זה עדין חשש רלוונטי? אם כן - איך אוכל לבדוק את זה? SpeedTest שבו במקום לקבל מהירות הורדה של 15 אקבל פחות?
אני למען האמת שוקל לעבור ל 40 מגה, אבל יש לי ראוטר ללא חיבור VDSL. כמה יקר יהיה לקנות ראוטר זול שיתפקד בעצם כמו "מודם" (שאליו אני אחבר את הראוטר היקר יותר שלי)? או שאולי בעצם ניתן להשיג היום מודמים של VDSL או כבר לא קיימים מודימים בלבד?
אני כבר שנים לקוח של בזק בן לאומי, עם תשתית DSL של בזק. נמנעתי לעבור לחבילה סיטונאית כי היתה השערה לכאורה של כמה חברים בפורום שבזק מורידה את מהירות הגלישה בכ 15% ללקוחות מהשוק הסיטונאי.
אני אציין שהשימוש המרכזי שלי הוא משחקים,ולכן - חבילה של 15 מגה + חבילת גיימרים (שזה בעצם Quality of Service) הספיקה לי עד כה (אני לא מוריד קבצים ענקים).
האם זה עדין חשש רלוונטי? אם כן - איך אוכל לבדוק את זה? SpeedTest שבו במקום לקבל מהירות הורדה של 15 אקבל פחות?
אני למען האמת שוקל לעבור ל 40 מגה, אבל יש לי ראוטר ללא חיבור VDSL. כמה יקר יהיה לקנות ראוטר זול שיתפקד בעצם כמו "מודם" (שאליו אני אחבר את הראוטר היקר יותר שלי)? או שאולי בעצם ניתן להשיג היום מודמים של VDSL או כבר לא קיימים מודימים בלבד?
יכול לומר לך שעד יום ראשון האחרון שעברתי דירה, הייתי מחובר לבזק בילאומי בשוק הסיטונאי וקיבלתי מהירות גלישה (לפי בדיקת המהירות באתר של בזק) שהגיעה עד 93 מגה.
לא רק שלא הורידו לי מהירות כי אני בשוק הסיטונאי אלא שבמשך שנתיים בזק שיפרו את התשתית באיזור שלי ככה שעליתי מ-40 מגה ל-93.
לא רק שלא הורידו לי מהירות כי אני בשוק הסיטונאי אלא שבמשך שנתיים בזק שיפרו את התשתית באיזור שלי ככה שעליתי מ-40 מגה ל-93.
165 שקלים:
http://www.ebay.com/itm/ZTE-H168N-VDSL2 ... 3095441270
אני משתמש בו כבר חודש בלי שום בעיה.
http://www.ebay.com/itm/ZTE-H168N-VDSL2 ... 3095441270
אני משתמש בו כבר חודש בלי שום בעיה.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
הבנתי. והאם יש הבדל בין הצדדים? זאת אומרת:
אופציה ראשונה - תשלום לבזק על תשתית וספק (שבזק בעצם מעבירים את התשלום לבזק בן לאומי)
אופציה שניה - תשלום לספק על תשתית בזק (כשבזק בן לאומי מעבירים את התשלום לבזק).
shayf,
מעניין. בודק את זה.
תודה לשניכם
אופציה ראשונה - תשלום לבזק על תשתית וספק (שבזק בעצם מעבירים את התשלום לבזק בן לאומי)
אופציה שניה - תשלום לספק על תשתית בזק (כשבזק בן לאומי מעבירים את התשלום לבזק).
shayf,
מעניין. בודק את זה.
תודה לשניכם
@Tg
·
בהחלט יש הבדל.
אם אתה משלם לבזק על התשתית (בין אם אתה לוקח מהם באנדל עם ספק או בין אם אתה משלם על ספק בנפרד) אז אתה תקבל שירות יותר טוב מבזק אבל תשלם בערך פי 2 (שוק סיטונאי זה כ-69 ש"ח לחודש ותשתית בזק+ספק זה 120-130 ש"ח).
אם אתה משלם רק לספק גם על התשתית זה נקרא שוק סיטונאי (הספק חוכר את התשתית של בזק ב"שוק סיטנואי") ואתה חוסך עשרות שקלים בחודש!
יש פה בפורום לא מעט דיווחים על תקלות "מכוונות" בשוק הסיטונאי. מהניסיון האישי שלי ושל מי שאני מכיר, כרגיל המעבר עובר חלק ואפילו אם יש תקלה הספק מטפל בזה. לאחי אפילו הגיע טכנאי של בזק לתוך הדירה בשוק סיטונאי (אקספון).
לגבי ירידת המהירות בשוק הסיטונאי המצב קצת יותר בעייתי. אצלי בכמה חודשים הראשונים המהירות נשארה יציבה וללא שינוי, אבל אחרי זה ירדה בכ-20%. התלוננתי לספק ותיקנו. היום היא שוב נמוכה בכ-20% והספק (אקספון במקרה שלי) טוען שנשלח טכנאי של בזק לארון ברחוב וזה המקסימום שאני יכול לקבל (מעניין שלפני חודשיים הטכנאי של בזק החזיר את המהירות ל-80 מגה והיום 65 מגה זה המקסימום). מתישהוא שיהיה לי זמן להתעסק אם זה אתחבר לכמה ימים חזרה לבזק ואבדוק אם המהירות חוזרת.
אני חושב שזה שווה את "הסיכון". אפילו אם יש ירידה של 20% במהירות (65 מגה לעומת 80 מגה) עדיין אני מעדיף לשלם חצי מחיר אבל אני גם מבין את אלה שיש להם כסף לזרוק על בזק בשביל "שקט נפשי". קח בחשבון גם שכל מעבר כזה הוא סה"כ שיחה של 2 דקות ותמיד אפשר לחזור (פלוס להחזיר ציוד אם אין לך מודם פרטי משלך).
·
בהחלט יש הבדל.
אם אתה משלם לבזק על התשתית (בין אם אתה לוקח מהם באנדל עם ספק או בין אם אתה משלם על ספק בנפרד) אז אתה תקבל שירות יותר טוב מבזק אבל תשלם בערך פי 2 (שוק סיטונאי זה כ-69 ש"ח לחודש ותשתית בזק+ספק זה 120-130 ש"ח).
אם אתה משלם רק לספק גם על התשתית זה נקרא שוק סיטונאי (הספק חוכר את התשתית של בזק ב"שוק סיטנואי") ואתה חוסך עשרות שקלים בחודש!
יש פה בפורום לא מעט דיווחים על תקלות "מכוונות" בשוק הסיטונאי. מהניסיון האישי שלי ושל מי שאני מכיר, כרגיל המעבר עובר חלק ואפילו אם יש תקלה הספק מטפל בזה. לאחי אפילו הגיע טכנאי של בזק לתוך הדירה בשוק סיטונאי (אקספון).
לגבי ירידת המהירות בשוק הסיטונאי המצב קצת יותר בעייתי. אצלי בכמה חודשים הראשונים המהירות נשארה יציבה וללא שינוי, אבל אחרי זה ירדה בכ-20%. התלוננתי לספק ותיקנו. היום היא שוב נמוכה בכ-20% והספק (אקספון במקרה שלי) טוען שנשלח טכנאי של בזק לארון ברחוב וזה המקסימום שאני יכול לקבל (מעניין שלפני חודשיים הטכנאי של בזק החזיר את המהירות ל-80 מגה והיום 65 מגה זה המקסימום). מתישהוא שיהיה לי זמן להתעסק אם זה אתחבר לכמה ימים חזרה לבזק ואבדוק אם המהירות חוזרת.
אני חושב שזה שווה את "הסיכון". אפילו אם יש ירידה של 20% במהירות (65 מגה לעומת 80 מגה) עדיין אני מעדיף לשלם חצי מחיר אבל אני גם מבין את אלה שיש להם כסף לזרוק על בזק בשביל "שקט נפשי". קח בחשבון גם שכל מעבר כזה הוא סה"כ שיחה של 2 דקות ותמיד אפשר לחזור (פלוס להחזיר ציוד אם אין לך מודם פרטי משלך).
שמע אני היתי בשוק הסיטונאי אם 014
לא היו בעיות תכניות בכלל מלוא המהירות
ברוב השעות
אחרי זה ניסיתי לבדוק 018 וזה היה פשוט זוועה
חודשיים עבד תקין אחרי חודשיים נפל הסינכרון
התקשרתי לקבל שירות טכני אמרו לי ישלחו טכנאי
בזק תוך 3 ימי עסקים שיבוא לבדוק בחוץ מה קורה
לא טכנאי דובים ולא יער התקשרתי שוב ל 018
אמרו לי היה טכנאי בדק הכל בחוץ והכל תקין
הבעיה היא אצלך בבית ואתה צריך לתאם טכנאי
או טכנאי של 018 בעלות 250 שח או שתזמין חשמלאי
פרטי פה קבלתי כבר עצבים יום למחורת התקשרתי לבזק
ניידתי את הקו חזרה לבזק ופלא פלא ללא שום טכנאי הקו
חזר לעבוד ללא שום ביקור טכנאי או צורך להחליף ציוד
כרגע אני אם תשתית בזק ספק 014 בבאנדל דרך בזק
והכל עובד פצצה אני מקבל 62/3 יציב
משאני בא להגיד שמעולה זול עולה בסופו ביוקר ועצבים
עדיף לשלם את ה 10-20 שח יותר ולהנות מאינטרנט יציב
מאשר לשלם פחות ולקבל Hרא של אינטרנט אם תמיכה טכנית
בעלות.
עצה שלי אם אתה הולך בכל זאת על שוק הסיטונאי אז זה רק
בזק בנלאומי ולא אף חברה אחרת כי בזק בנלאומי זאת חברת בת
של בזק ככה ש 99 אחוז לא אהיה חשד שבזק משחקת אם תשתית בכוונה.
לא היו בעיות תכניות בכלל מלוא המהירות
ברוב השעות
אחרי זה ניסיתי לבדוק 018 וזה היה פשוט זוועה
חודשיים עבד תקין אחרי חודשיים נפל הסינכרון
התקשרתי לקבל שירות טכני אמרו לי ישלחו טכנאי
בזק תוך 3 ימי עסקים שיבוא לבדוק בחוץ מה קורה
לא טכנאי דובים ולא יער התקשרתי שוב ל 018
אמרו לי היה טכנאי בדק הכל בחוץ והכל תקין
הבעיה היא אצלך בבית ואתה צריך לתאם טכנאי
או טכנאי של 018 בעלות 250 שח או שתזמין חשמלאי
פרטי פה קבלתי כבר עצבים יום למחורת התקשרתי לבזק
ניידתי את הקו חזרה לבזק ופלא פלא ללא שום טכנאי הקו
חזר לעבוד ללא שום ביקור טכנאי או צורך להחליף ציוד
כרגע אני אם תשתית בזק ספק 014 בבאנדל דרך בזק
והכל עובד פצצה אני מקבל 62/3 יציב
משאני בא להגיד שמעולה זול עולה בסופו ביוקר ועצבים
עדיף לשלם את ה 10-20 שח יותר ולהנות מאינטרנט יציב
מאשר לשלם פחות ולקבל Hרא של אינטרנט אם תמיכה טכנית
בעלות.
עצה שלי אם אתה הולך בכל זאת על שוק הסיטונאי אז זה רק
בזק בנלאומי ולא אף חברה אחרת כי בזק בנלאומי זאת חברת בת
של בזק ככה ש 99 אחוז לא אהיה חשד שבזק משחקת אם תשתית בכוונה.
@MrYair
·
זה כנראה היה חבלי לידה כי כמו שאמרתי אחי קיבל מאקספון טכנאי של בזק עד לדירה תוך 24 שעות. הטכנאי הגיע וסידר את הבעיה (שכמובן הייתה מחוץ לדירה באיזה ארון של בזק כמו תמיד). מיותר לציין שזה היה ללא עלות.
·
זה כנראה היה חבלי לידה כי כמו שאמרתי אחי קיבל מאקספון טכנאי של בזק עד לדירה תוך 24 שעות. הטכנאי הגיע וסידר את הבעיה (שכמובן הייתה מחוץ לדירה באיזה ארון של בזק כמו תמיד). מיותר לציין שזה היה ללא עלות.
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3548
- נתן תודות: 1111 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
אל תחשוש. תעבור, תשלם פחות. עובד חלק.
נגמרו חבלי הלידה.
עשיתי את כל ההשוואות האפשריות ואחרי מעבר לאקספון ב 69 שח קבוע בחודש האינטרנט עובד חלק ויציב. 10 חודשים.
נגמרו חבלי הלידה.
עשיתי את כל ההשוואות האפשריות ואחרי מעבר לאקספון ב 69 שח קבוע בחודש האינטרנט עובד חלק ויציב. 10 חודשים.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
הייתי שנים עם בזק ונטוויז'ן לפני כחצי שנה עברתי לשוק הסיטונאי דרך נטוויז'ן יש בהחלט ירידה במהירות וגם טיפה באיכות, לא התלוננתי על זה כי הירידה הקטנה שווה לי את הכסף וגם שיש לי הרגשה שהירידה קשורה לראוטר של נטוויז'ן ולא למשחקים של בזק, אולי יבוא יום ואני אקנה ראוטר איכותי ואוכל לבדוק את הקו בצורה אמיתית..
- carmonle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- שם מלא: ערן כרמון
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 120 פעמים
לא תנסה לא תדע !
תמיד אפשר תוך 24/48 שעות לחזור לבזק
תמיד אפשר תוך 24/48 שעות לחזור לבזק
קידמיים Paradgim monitor 11 V.6
סנטר Paradgim monitor cc-290
אחוריים Paradgim monitor 9 V.6
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
סנטר Paradgim monitor cc-290
אחוריים Paradgim monitor 9 V.6
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
עברתי לפני שנתיים. לא הבחנתי בהבדל מהותי. לא יודע לגבי פינגים כי אני לא משחק אונליין.
אני משתמש במודם/ראוטר משומש כמודם. עלה 100₪ באיביי:
https://www.hometheater.co.il/vt232748.html
אני משתמש במודם/ראוטר משומש כמודם. עלה 100₪ באיביי:
https://www.hometheater.co.il/vt232748.html
היי חברים,
מצטער על התגובה המאוחרת, לא הייתי בבית תקופה.
תודה לכל מי שעזר. בדקתי - ואני לא רואה את הבדלתי המחירים שצווינו פה ברשת הסיטונאית. אומנם המחירים זולים יותר, אבל לא ראיתי מחירים מאוד זולים כמו שצוין פה (לפחות לא עם בזק בן לאומי כספק). אני מניח שאם זה כל כך פשוט, אני פשוט אנסה לעבור לחבילה סיטונאית - ואעדכן על החוויה שלי אחרי כמה בדיוק. תודה!
תודה לכל מי שעזר. בדקתי - ואני לא רואה את הבדלתי המחירים שצווינו פה ברשת הסיטונאית. אומנם המחירים זולים יותר, אבל לא ראיתי מחירים מאוד זולים כמו שצוין פה (לפחות לא עם בזק בן לאומי כספק). אני מניח שאם זה כל כך פשוט, אני פשוט אנסה לעבור לחבילה סיטונאית - ואעדכן על החוויה שלי אחרי כמה בדיוק. תודה!
יש בהחלט הבדלים. בזק דופקת מספקת לכל השוק הסיטונאי ((כל הספקים) רוחב פס מוגדר וקטן, אתה תרגיש בעיקר בשעות עומס הפרעות וגמגומים .
לא ברור לי איך שר התקשורת ושאר גורמי הבקרה לא מטפלים בזה ביד חמורה, אולי כי רוב העם פשוט לא שם לב בפעילות משחק הקלפים שלו תחת פייסבוק, אך מי שרוחב הפס חשוב לו מכל סיבה - לצערי הרב השוק הסיטונאי לא יעניק פתרון הולם כל הזמן (רק לפעמים) .
לא ברור לי איך שר התקשורת ושאר גורמי הבקרה לא מטפלים בזה ביד חמורה, אולי כי רוב העם פשוט לא שם לב בפעילות משחק הקלפים שלו תחת פייסבוק, אך מי שרוחב הפס חשוב לו מכל סיבה - לצערי הרב השוק הסיטונאי לא יעניק פתרון הולם כל הזמן (רק לפעמים) .
@Mad-Dog
·
אני חושב שאתה מבלבל בין תשתית וספק. ביצועים ירודים בעיקר מול חו"ל אכן קורים בשעות העומס (אצל כל הספקים דרך אגב) אבל זה פשוט כי יש רוחב פס מוגבל בין הספק לחו"ל. בבדיקת מהירות וחיבורים בארץ לא אמורה להיות ירידה בביצועים בשעות העומס ואם אתה חווה את זה תתלונן לספק כי זה כנראה תקלה.
לגבי רוחב הפס של התשתית עצמה (הכי טוב לבדוק את קצב הסנכרון במודם) אכן יש לי חשד שבזק מוצאים דרכים יצירתיות להוריד קצת את הקצב בשוק הסיטונאי והרבה פה בפורום מדווחים שאם הזמן יש ירידה של 10-20% בסנכרון ה-download (כולל אצלי). זה לא קשור לשעות העומס, לא משפיע על האפלוד או פינגים וכו', פשוט הורדות יהיו טיפה יותר איטיות. לדעתי לרב מי שחשוב רוחב פס אבל גם המחיר זה בהחלט שווה את המחיר המופחת. אם זה ממש מפריע אפשר תמיד לעבור לכמה ימים לבזק שיסדרו את המהירות ואז לחזור לשוק הסיטונאי.
כמובן שבכל מקרה היה מבורך אם משרד התקשרות לא היה שלוחה של בזק והיה פיקוח אמיתי על השוק הסיטונאי.
·
אני חושב שאתה מבלבל בין תשתית וספק. ביצועים ירודים בעיקר מול חו"ל אכן קורים בשעות העומס (אצל כל הספקים דרך אגב) אבל זה פשוט כי יש רוחב פס מוגבל בין הספק לחו"ל. בבדיקת מהירות וחיבורים בארץ לא אמורה להיות ירידה בביצועים בשעות העומס ואם אתה חווה את זה תתלונן לספק כי זה כנראה תקלה.
לגבי רוחב הפס של התשתית עצמה (הכי טוב לבדוק את קצב הסנכרון במודם) אכן יש לי חשד שבזק מוצאים דרכים יצירתיות להוריד קצת את הקצב בשוק הסיטונאי והרבה פה בפורום מדווחים שאם הזמן יש ירידה של 10-20% בסנכרון ה-download (כולל אצלי). זה לא קשור לשעות העומס, לא משפיע על האפלוד או פינגים וכו', פשוט הורדות יהיו טיפה יותר איטיות. לדעתי לרב מי שחשוב רוחב פס אבל גם המחיר זה בהחלט שווה את המחיר המופחת. אם זה ממש מפריע אפשר תמיד לעבור לכמה ימים לבזק שיסדרו את המהירות ואז לחזור לשוק הסיטונאי.
כמובן שבכל מקרה היה מבורך אם משרד התקשרות לא היה שלוחה של בזק והיה פיקוח אמיתי על השוק הסיטונאי.
·Tg כתב:היי חברים,
תודה לכל מי שעזר. בדקתי - ואני לא רואה את הבדלתי המחירים שצווינו פה ברשת הסיטונאית. אומנם המחירים זולים יותר, אבל לא ראיתי מחירים מאוד זולים כמו שצוין פה (לפחות לא עם בזק בן לאומי כספק). אני מניח שאם זה כל כך פשוט, אני פשוט אנסה לעבור לחבילה סיטונאית - ואעדכן על החוויה שלי אחרי כמה בדיוק. תודה!...
ציטוט משרשור מחירי אינטרנט:
·liorp כתב:לקוחות וותיקים בבזק בינלאומי. ביקשתי להשוות למחיר של אקספון - 69 ש"ח לחודש תשתית וספק.
נתנו תשתית וספק - 3 חודשים ב-59 ש"ח לחודש ואחר כך 95 ש"ח לחודש ובנוסף זיכוי של 100 ש"ח.
אמרו שאפשר לנסות אחרי שלושה חודשים לבקש שוב מחיר מוזל אבל לא מבטיחים.
אני עדיין חושב על לעבור לאקספון רק מהטעם שצריך לדעתי לחזק את החברות הקטנות למען התחרות במשק. זו גם הסיבה שאני בגולן טלקום....