תשתיות אינטרנט בישראל

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
sys_admin פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4310
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #1 

ואם לסבתא היו גלגלים, היא הייתה אוטובוס.
אבל בזק זו חברה פרטית אחת וגם חברות תקשורת אחרות, כמו פרטנר למשל, הן חברות פרטיות אחרות שבזק לא חייבת להם כלום והן לא חייבות כלום לבזק. מספיק לנו כבר את זה שהוט היום עובדת על תשתית של בזק במספר ישובים ותלויה בחסדים של בזק. וזה גם לא קיבוץ ולא קולחוז, כך שאם חברה כלשהיא רוצה לפרוס תשתיות, היא לא יכולה לספר שתו לי אכלו לי, שמתי את הסיבים על הריו וריו נסע, היה לי ערפל בקיטבג ולא מצאתי את הסיבים. אלה שהחברה צריכה בלי בכי ובלי נהי להתחיל ולפרוס את הסיבים. אבל היום ובעתיד כלשהוא בישראל חברה כזו לא נראית באופק. זה המצב מלפני שני עשורים ומאז הנושא כבר נדון אין ספור פעמים ונטחן כבר עד דק. כך שבזה אפשר לסיים את הסגה הזו ואת השרשור ההזוי.

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3783
נתן תודות: 1143 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #2 

sys_admin כתב:ואם לסבתא היו גלגלים, היא הייתה אוטובוס.
אבל בזק זו חברה פרטית אחת וגם חברות תקשורת אחרות, כמו פרטנר למשל, הן חברות פרטיות אחרות שבזק לא חייבת להם כלום והן לא חייבות כלום לבזק. מספיק לנו כבר את זה שהוט היום עובדת על תשתית של בזק במספר ישובים ותלויה בחסדים של בזק. וזה גם לא קיבוץ ולא קולחוז, כך שאם חברה כלשהיא רוצה לפרוס תשתיות, היא לא יכולה לספר שתו לי אכלו לי, שמתי את הסיבים על הריו וריו נסע, היה לי ערפל בקיטבג ולא מצאתי את הסיבים. אלה שהחברה צריכה בלי בכי ובלי נהי להתחיל ולפרוס את הסיבים. אבל היום ובעתיד כלשהוא בישראל חברה כזו לא נראית באופק. זה המצב מלפני שני עשורים ומאז הנושא כבר נדון אין ספור פעמים ונטחן כבר עד דק. כך שבזה אפשר לסיים את הסגה הזו ואת השרשור ההזוי.
...
·גם אם בזק היא חברה פרטית זה לא אומר שהיא מעל החוק והרישיון :שוטר-עצבני: לפי הסעיף 5 ב חוק התקשורת ובהתאם להרישון 3.4 כל בעל תשתית מחוייב לאפשר שימוש בתשתית שלו לכל ספק בעל רישיון :!: אך בפועל איין אכיפה של משרד התקשורת (n) (W)

עמידה בדרישות ביטחון ליישום אספקת שירותים
לפי תיק שירות סיטונאי שימוש בתשתיות פיזיות

http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/9/4389.pdf

sys_admin פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

עד שלא תהיה תחרות חופשית אמיתית והמצב של השוק הפתוח, עד שיצטרכו לסמוך על קומבינות עקומות של שימוש בתשתיות של בזק שכלל לא מתאימות לתקופה שלנו ואפילו לצרכים של בזק עצמה, עד אז שום דבר לא יזוז ונראה בדיוק את התמונה שאנו רואים אותה היום בישראל והיא שאנו נשארנו בשנות התשעים המוקדמות מבחינת התשתיות תקשורת. המצב זהה גם עם הקומבינה של השוק הסיטונאי השחור, שגם שם כל אחת מהחבות מגלגלת את האחריות מאחת לשנייה ומי שנשאר ללא כלום תוך כדי שהוא משלם כסף אמתי, זה הלקוח הפרטי. גם מהקומבינה של השוק הסיטונאי השחור המרוויח היחידי זו בזק. כל קומבינה נוספת שתנציח את הבלעדיות של התשתיות בבעלות של בזק תעמיק עוד יותר את המצב שקיים. כל חברות תקשורת ידועות את זה וכל חברה שבאמת הייתה רוצה לבצע את הפריסה של הסיבים הייתה סוללת תוואי תשתית משלה. מכך אפשר להבין, שחברה שמספרת שתו לי אכלו לי, כלל לא התכוונה לבצע חיבור כלשהוא, אלה חיפשה אשמים אחרי ההשקה הכושלת שלה, בגלל שמי שהגה את ההשקה ה"גאונית", בשביל לעלות את ערך המנייה של החברה, שכח שלכל שבת יש מוצאי שבת ואם מנפחים בצורה ידנית את ערך המנייה, הנפילה שלה תהייה יותר כואבת.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #4 

uh99 כתב:
...
...
·גם אם בזק היא חברה פרטית זה לא אומר שהיא מעל החוק והרישיון :שוטר-עצבני: לפי הסעיף 5 ב חוק התקשורת ובהתאם להרישון 3.4 כל בעל תשתית מחוייב לאפשר שימוש בתשתית שלו לכל ספק בעל רישיון :!: אך בפועל איין אכיפה של משרד התקשורת (n) (W)

עמידה בדרישות ביטחון ליישום אספקת שירותים
לפי תיק שירות סיטונאי שימוש בתשתיות פיזיות

http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/9/4389.pdf
...
איך תהיה אכיפה אם בזק מחזיקה את המשרד התקשורת בכיס שלה?

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3783
נתן תודות: 1143 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

איפה באמת הרופרמה על התשתית הוט..?

שליחה #5 

MrYair כתב:
...
...
איך תהיה אכיפה אם בזק מחזיקה את המשרד התקשורת בכיס שלה?
...
זה גם באחריות מבקר המדינה

התפקידים והסמכויות של מבקר המדינה

http://www.mevaker.gov.il/he/About/Page ... eSupport=1

תהליכי העבודה של ביקורת המדינה

תכנית העבודה השנתית של ביקורת המדינה נבנית בהתחשב במכלול רחב של שיקולים בהתאם לקווי פעולה ומדיניות שקובע מבקר המדינה. אמות המידה העיקריות לבחירת נושאי הביקורת הן מידת החשיבות של הנושא

http://www.mevaker.gov.il/he/About/Page ... esses.aspx

ufo77
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 401
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שליחה #6 

@sys_admin
·תגיד אמרו לך שאתה שחצן?
אם לא אני אומר לך.:lol:

sys_admin פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

אחד כמוך לא נחשב כלל. :lol:
וכשתבין את זה, תבין למה גם הסיפורים והתלהמות שלך לא מזיזים לאף אחד.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”