שליטה חכמה בפינת טלוויזיה אצל ההורים
שלום רב,
לפני מספר שנים הוריי הקימו פינת טלוויזיה באמצעות שירותיה של חברה העוסקת בתחום. במקור ההזמנה כללה שליטה על המכשירים דרך מערכת Crestron, כאשר השליטה בפועל דרך אפליקציית אייפאד. עברו מס' שנים, המכשירים עצמם עובדים היטב אך את מערכת השליטה יש להחליף מכל מיני סיבות שונות ומשונות (הרישיון לתוכנה של Crestron, הן שרת והן קצה, פג כנראה, ו/או הגרסאות החדשות של Crestron לא עובדות על האייפאד הספציפי שברשות הוריי; העיניות בלויות; ובכנות, הוריי מעולם לא אהבו את השליטה דרך Crestron).
הוטל עליי לחדש ולהחליף את אמצעי השליטה. הוריי רוצים משהו שיעבוד ומבלי להשקיע הרבה בחידוש ה- Crestron או בפתרון דומה אחר כמו Savant.
חשבתי על אחד משלטי ה- Harmony של לוג'יטק. אין צורך בשום דבר (אורות, מזגן וכיו"ב) מעבר לשליטה במכשירי האודיו-וידאו.האם הם יעשו את העבודה? העקרון שמאחוריהם נראה פשוט מכדי להיות אמיתי. אם הם כן יתאימו לעניין, אני שואל את עצמי מדוע בחרנו ב- Crestron מלכתחילה, הרי זו מערכת הרבה יותר יקרה וסבוכה...
תודה מראש!
לפני מספר שנים הוריי הקימו פינת טלוויזיה באמצעות שירותיה של חברה העוסקת בתחום. במקור ההזמנה כללה שליטה על המכשירים דרך מערכת Crestron, כאשר השליטה בפועל דרך אפליקציית אייפאד. עברו מס' שנים, המכשירים עצמם עובדים היטב אך את מערכת השליטה יש להחליף מכל מיני סיבות שונות ומשונות (הרישיון לתוכנה של Crestron, הן שרת והן קצה, פג כנראה, ו/או הגרסאות החדשות של Crestron לא עובדות על האייפאד הספציפי שברשות הוריי; העיניות בלויות; ובכנות, הוריי מעולם לא אהבו את השליטה דרך Crestron).
הוטל עליי לחדש ולהחליף את אמצעי השליטה. הוריי רוצים משהו שיעבוד ומבלי להשקיע הרבה בחידוש ה- Crestron או בפתרון דומה אחר כמו Savant.
חשבתי על אחד משלטי ה- Harmony של לוג'יטק. אין צורך בשום דבר (אורות, מזגן וכיו"ב) מעבר לשליטה במכשירי האודיו-וידאו.האם הם יעשו את העבודה? העקרון שמאחוריהם נראה פשוט מכדי להיות אמיתי. אם הם כן יתאימו לעניין, אני שואל את עצמי מדוע בחרנו ב- Crestron מלכתחילה, הרי זו מערכת הרבה יותר יקרה וסבוכה...
תודה מראש!
@proXimo
·
אני מנסה להבין למה אתה מתכוון בשליטה "חכמה".
אם מדובר על שליטה בלבד במכשירי המדיה סנטר (להדליק טלוויזיה ורסיבר ביחד, וכו') - אז הארמוני הוא המלך.
אפילו שלט פשוט כמו הארמוני 650 יעשה את העבודה - אבל אני ממליץ בחום על משהו מהסדרות החדשות מבוססות ה-HUB. חויית המשתמש פשוט טובה יותר כי לא צריך לכוון את השלט לכיוון הטיוי וכמות הפספוסים יורדת לכמעט אפס. בנוסף יש דואליות בין שליטה מהשלט לשליטה מהטלפון, ואם הם ממש רוצים, אז אפשר להאב כמו ELITE לחבר שני שלטים פיזיים (אחד ה-ELITE עם המסך ועוד אחד פשוט) ששולטים במקביל.
·
אני מנסה להבין למה אתה מתכוון בשליטה "חכמה".
אם מדובר על שליטה בלבד במכשירי המדיה סנטר (להדליק טלוויזיה ורסיבר ביחד, וכו') - אז הארמוני הוא המלך.
אפילו שלט פשוט כמו הארמוני 650 יעשה את העבודה - אבל אני ממליץ בחום על משהו מהסדרות החדשות מבוססות ה-HUB. חויית המשתמש פשוט טובה יותר כי לא צריך לכוון את השלט לכיוון הטיוי וכמות הפספוסים יורדת לכמעט אפס. בנוסף יש דואליות בין שליטה מהשלט לשליטה מהטלפון, ואם הם ממש רוצים, אז אפשר להאב כמו ELITE לחבר שני שלטים פיזיים (אחד ה-ELITE עם המסך ועוד אחד פשוט) ששולטים במקביל.
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
קרסטרון זו מערכת מעולה ואם ההורים שלך לא אהבו אותה זה 99% בגלל שמישהו לא עשה עבודה טובה בתכנות שלה בהתאם להעדפות והצרכים שלהם. כל הקטע של המערכת הוא שהדברים הסבוכים מסתתרים מאחורי גרפיקה פשוטה ושהלקוח בכלל לא מודע לכל מה שקורה מאחורה. אני ממליץ בחום להשאר עם המערכת, לעדכן אייפד או מה שצריך בשביל התכנה החדשה ולהביא מתכנת שיעשה עבודה טובה יותר מהקודם. אפשר לפנות לקרסטרון ישראל לטובת רשימת מתכנתים מורשים אם אתם לא רוצים להשאר עם החברה שתכנתה את המערכת במקור.
נערך לאחרונה על ידי RobotCop ב 22/08/2017 23:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
תודה על התגובות.
1. @slarti, כן, אני מתכוון לשליטה על מכשירי האודיו/וידאו בלבד (להדליק טלוויזיה, רסיבר וממיר יס, למשל), כדי לחסוך תפעול של כמה שלטים במקביל.
2. עדיין לא הצלחתי להבין מה נותנת לי מערכת יקרה כמו קרסטרון שפתרון זול יותר כמו ההארמוני לא.
3. למה משמש בדיוק ה- hub של לוג׳יטק הארמוני?
1. @slarti, כן, אני מתכוון לשליטה על מכשירי האודיו/וידאו בלבד (להדליק טלוויזיה, רסיבר וממיר יס, למשל), כדי לחסוך תפעול של כמה שלטים במקביל.
2. עדיין לא הצלחתי להבין מה נותנת לי מערכת יקרה כמו קרסטרון שפתרון זול יותר כמו ההארמוני לא.
3. למה משמש בדיוק ה- hub של לוג׳יטק הארמוני?
·proXimo כתב:תודה על התגובות.
3. למה משמש בדיוק ה- hub של לוג׳יטק הארמוני?...
לגבי קרסטון - אם אני מבין נכון - זה מערכת שליטה הרבה יותר גלובאלית. אם אתה רוצה לשלוט רק בטלוויזיה גם אני לא מצליח להבין את היתרון שלה על פני הארמוני האב.
לגבי ההאב - הרעיון של ההאב הוא שיש לך רכיב מרכזי (ההאב) שמבצע את השליטה ברכיבים. הוא רכיב שכולל גם IR BLASTER חזק, גם WIFI וגם BLUETOOTH ולכן הוא יכול גם לשלוט בהתקנים שמבוססים על בלוטות (למשל PLAYSTATION או טלוויזיות סמסונג SMART שהשלט בלוטות שלהן יותר מוצלח). בגלל שיש לו IR BLASTER חזק, כל האותות שהוא משדר משודרים בעוצמה גבוהה לכל הכיוונים ומוחזרים מהקירות ככה שהם מגיעים לאן שצריך גם אם אין קו ראיה ישיר (אם משום מה זה לא עובד יש לו גם עוד משדר שאפשר למקם במיקום נוסף). זה עובד מעולה.
ואז - אתה בעצם שולט בהאב המרכזי באחת מכמה דרכים. אפשר בטלפון/טבלט דרך ויפי, אפשר עם שלט פיזי של לוג'יטק, שעובד ב-RF מול ההאב, וכו'. היתרון העיקרי של זה זה שאתה לא צריך לכוון את השלט לטלוויזיה/סטראו וכו'. כי השלט עצמו לא משדר IR (ב-ELITE אפשר ש*גם* השלט ישדר אם רוצים אבל זה מיותר בעיני). בנוסף אתה יכול לעשות PAIRING של שני שלטים (נגיד ההורים שלי אוהבים שלכל אחד יש שלט ביד כי אבא שלי מוצא את התוכן ואמא שלי שולטת בווליום
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
מערכת שליטה של קרסטרון מסוגלת לשלוט בהרבה יותר ממערכות AV ומסוגלת לעשות את זה בכל מיני דרכים שמאפשרות תקשורת דו-כיוונית. מערכת כזו מיועדת לתת ממשק אחיד ונוח לשליטה במיזוג, תאורה, מערכות אודיו / וידאו, שרתי מוזיקה, צלונים / וילונות, מצלמות, אזעקה, חימום רצפה וכו'.proXimo כתב:עדיין לא הצלחתי להבין מה נותנת לי מערכת יקרה כמו קרסטרון שפתרון זול יותר כמו ההארמוני לא....
בגדול, למעט מקרים מיוחדים, זו מערכת גדולה מדי בשביל לראות טלוויזיה בסלון. אני משער שההורים שלך גרים בבית פרטי או דירה גדולה ועשו גם חשמל חכם, מיזוג מודרני, מערכת אבטחה וכו' שאמורות להתרכז פנימה אל תוך האייפד.
אז כמו שכבר אמרו פה, אם זה לטובת להדליק ממיר, להדליק טלוויזיה, להסתבך עם הרסיבר קצת ולראות משחק כדורגל כנראה שהרמוני יספיק. אם להורים שלך יש עוד מערכות נשלטות בבית המערכת של קרסטרון אמורה לתת בראש.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
Crestron בתור מערכת בקרה אוניברסלית ל-AV בלבד ובאזור בודד זה דיי overkill מלכתחילה.
עם זאת, זו מערכת יותר טובה ויותר אמינה מ-Harmony לדוגמא (בפוטנציאל, כן? בסופו של דבר כשיש לך ממיר של YES אז לא משנה אם זה Crestron או Harmony כי שניהם בסוף משדרים IR לממיר ופה זה נגמר. אין פה באמת אינטגרציה) ככה שבמצב הקיים הייתי בודק תחילה את העלות של רענון המערכת הקיימת.
וכן, הגיע הזמן שיעיפו את ה-iPad ברזולוציה הנמוכה שיש להם ויעברו לאייפד עם מסך רטינה - חווית השימוש מבחינה גרפית עדיפה משמעותית וטוב מאוד ש-Crestron סימו את התמיכה בגרסאות העדכניות שלהם באייפדים הישנים.
עם זאת, זו מערכת יותר טובה ויותר אמינה מ-Harmony לדוגמא (בפוטנציאל, כן? בסופו של דבר כשיש לך ממיר של YES אז לא משנה אם זה Crestron או Harmony כי שניהם בסוף משדרים IR לממיר ופה זה נגמר. אין פה באמת אינטגרציה) ככה שבמצב הקיים הייתי בודק תחילה את העלות של רענון המערכת הקיימת.
וכן, הגיע הזמן שיעיפו את ה-iPad ברזולוציה הנמוכה שיש להם ויעברו לאייפד עם מסך רטינה - חווית השימוש מבחינה גרפית עדיפה משמעותית וטוב מאוד ש-Crestron סימו את התמיכה בגרסאות העדכניות שלהם באייפדים הישנים.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
לאחר בירור קצר מסתבר שה- "מוח" של הקרסטרון הוא זה שהשבית את המערכת. כלומר, השמשה מחדש שלה תהיה יקרה ואני מניח שתעלה הרבה מעבר לרענון רישיון ו/או תכנות מחדש.
כאמור, מדובר בשליטה על מספר מצומצם של מכשירי אודיו וידאו בלבד, בחדר אחד בלבד. אז אין מניעה בבחירת הפתרון של לוג'יטק, אכן?
ואם כן, באיזה שלט בדיוק כדאי לבחור?
כאמור, מדובר בשליטה על מספר מצומצם של מכשירי אודיו וידאו בלבד, בחדר אחד בלבד. אז אין מניעה בבחירת הפתרון של לוג'יטק, אכן?
ואם כן, באיזה שלט בדיוק כדאי לבחור?
@proXimo
·
עניין של מחיר. ה-ELITE מעולה מאוד. מסך מגע, הרבה יכולות קסטום. אבל יקר.
אפשרות שניה היא רכישה של האב בלבד והוספה של שלט "פשוט" (ללא מסך).
לי יש בסלון את ה-ELITE ובחדר שינה את ה-HUB.
שניהם אחלה. תחליט בינך לבין עצמך על פונקציונאליות אל מול מחיר.
·
עניין של מחיר. ה-ELITE מעולה מאוד. מסך מגע, הרבה יכולות קסטום. אבל יקר.
אפשרות שניה היא רכישה של האב בלבד והוספה של שלט "פשוט" (ללא מסך).
לי יש בסלון את ה-ELITE ובחדר שינה את ה-HUB.
שניהם אחלה. תחליט בינך לבין עצמך על פונקציונאליות אל מול מחיר.