התחדשתי במסך 4K עם HDR - מה הן אפשרויות התוכן?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
juves פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,

לאור במבצע בטרגט השתדרגתי אתמול ב VIZIO M55-E0 :)

עכשיו אני שואל את עצמי מה בעצם האפשרויות שיש לי בשביל לצפות בתוכן האיכותי ביותר שהמסך תומך...

אז נטפליקס שנתמך במסך. מה עוד ?

שאלת המשך, יש לי רסיבר Marantz SR5009 ומחיפושים שעשיתי הבנתי שהוא לא יכול לתמוך בHDR ואפילו לא ב4K בגלל HDCP2.2. מזה אומר בתכלס ? שכל מקור של תוכן שהוא לא המסך עצמו לא יכול להיות מחובר לרסיבר בשביל לקבל את ה4K HDR ? האם אפשר לקנפג את הרסיבר לbypass בהקשר של הוידאו ?

תודה לעוזרים :)

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4937
נתן תודות: 523 פעמים
קיבל תודות: 690 פעמים

שליחה #2 

@juves
·תתחדש (Y)
אל תצפה למבול של תוכן (עדיין). Netflix זו התחלה מצויינת עם סדרות 4K ו HDR שנראות נפלא. AMAZON VIDEO שאני מניח שגם כן בא מובנה במסך, גם הוא מחזיק תכנים ב HDR (פחות זמינים בארץ אבל אתה יכול להתחבר דרך VPN אם זה עקרוני).
לעניין הרסיבר --- אני יותא מנקודת הנחה שתחבר למסך כבל אופטי. תכנים מ Netflix ו Amazon ישודרו ב 4K ו HDR ישירות על גבי המסך ויושמעו דרך הרסיבר (בהנחה ש DD עקרוני לך).
תכנים אחרים (בלוריי, הורדות וכד') תצטרך לחבר את הנגן ישירות למסך ושוב את הסאונד לנתב דרך האופטי.
עוד אופצייה היא ניגון של תוכן כזה דרך התקן USB בחיבור ישיר למסך.
לבסוף -- במידה ויש למסך תמיכת DLNA, אז תוכל בעיקרון לנגן תכנים של 4K וכד' ישירות מהרשת הבייתית, NAS וכד'.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20184
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

@juves

כפי שכבר נאמר, המקורות הם בעיקר נטפליקס, נכון לעכשיו.
אפליקציית אמזון הזמינה בגרסת הקושחה הנוכחית עדיין לא נותנת HDR, אבל זה יגיע באחד העדכונים הקרובים. (עניין של certification של המסכים/הקושחה ע"י אמזון).
אלה שני המקורות העיקריים.
YouTube HDR לא נתמך בכרומקאסט המובנה, כי המסך לא תומך בפורמט VP9 Profile2. ועבור ניגון שלו דרוש נגן חיצוני, כמו הכרומקאסט אולטרה.
מעבר לזה יש כבר סרטים וסדרות ב-HDR במקורות פחות רשמיים. מאד ממליץ על Planet Earth II, זאת פשוט אחת הדוגמאות הטובות ביותר ל-HDR.
המסך מגיע עם תמיכה בניגון מ-USB, אבל אין לו נגן DLNA מובנה, לפחות כרגע. מצד שני יש לך כרומקאסט מובנה, אז אתה צריך רק טלפון חכם ומשהו כמו localcast בשביל לשדר אל המסך מה שבא לך מהשרת.

בנוגע לסאונד, בעיקרון עדיף חיבור דרך ARC, כי אז תוכל לקבל גם ATMOS מנטפליקס\אמזון דרך DD+, רוב הרסיברים לא תומכים בזה בחיבור אופטי.
מצד שני במצב כזה לא תוכל לקבל HDR מאף מקור שתחבר דרך הרסיבר. סביר להניח שהרסיבר יוכל להעביר 4K עד 30FPS ללא בעיה כל עוד לא מדובר על מקור מוגן כמו דיסק או נגן חיצוני לנטפליקס\אמזון, אבל לא תקבל HDR.
כמובן שהפתרון הפשוט הוא וויתור על ARC וחיבור עם כבל אופטי. ARC בפני עצמו יכול להיות בעייתי ובהרבה מקרים לא עובד כל כך חלק.

juves פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

TheCoolest כתב:
בנוגע לסאונד, בעיקרון עדיף חיבור דרך ARC, כי אז תוכל לקבל גם ATMOS מנטפליקס\אמזון דרך DD+, רוב הרסיברים לא תומכים בזה בחיבור אופטי.
מצד שני במצב כזה לא תוכל לקבל HDR מאף מקור שתחבר דרך הרסיבר. סביר להניח שהרסיבר יוכל להעביר 4K עד 30FPS ללא בעיה כל עוד לא מדובר על מקור מוגן כמו דיסק או נגן חיצוני לנטפליקס\אמזון, אבל לא תקבל HDR.
כמובן שהפתרון הפשוט הוא וויתור על ARC וחיבור עם כבל אופטי. ARC בפני עצמו יכול להיות בעייתי ובהרבה מקרים לא עובד כל כך חלק.
...
תודה על התגובות,

בהינתן שיש לי רק זוג רמקולים קדמיים שמחוברים לרסיבר -- האם יש משמעות לATMOS / DD+ ? ז"א האם במקרה זה יש ל ARC יתרונות מעל החיבור האופטי ?

לא הבנתי למה שימוש בARC גורר שאי אפשר לקבל HDR מאף מקור שמחובר לרסיבר ? זה לא המצב בכל מקרה ?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #5 

אם אין לך מערכת סראונד, אין לזה משמעות.

הרסיבר לא מסוגל להעביר אות HDR, פשוטו כמשמעו. אתה חייבר רסיבר שתומך ב-HDMI 2.0A כדי שתוכל לעשות passthrough לאות HDR. וגם אז, לא כל הרסיברים תומכים בהעברה של Dolby Vision, למרות שזה פתיר ע"י עדכון קושחה.

haj9
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 547
נתן תודות: 139 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #6 

היי , אומנם לא כל כך קשור לשירשור אבל , מה השנאי שצריך לקנות למסך הזה כדי להמיר את המתח שיתאים לישראל ?(גם אני קניתי מסך זה ... :D) ומה עם מתאמי שקע (ארה״ב - ישראל)?
תודה לכל העוזרים

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #7 

haj9
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 547
נתן תודות: 139 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #8 

...
תודה

juves פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

@haj9
יאאלה תתחדש ! רק שיגיע בשלום :)

@TheCoolest
אחלה אז HDR לא אבל לפי הספקס הרסיבר כן תומך ב 4K Ultra HD 60 Hz Pass-through; 4:4:4 Pure Colo. עכשיו לפי מה שהבנתי בטלויזיה יש רק פורט 1 של 2.0a ועוד כמה של 1.4. האם פורט של 1.4 תומך במה שהרסיבר יכול לתת ?
אני שואל כי אם נגיד יש לי מקור HDR אז יהיה לי קונפליקט על הפורט של ה2.0a ?

תודה רבה על התשובות !!

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #10 

מעניין. הרסיבר כן מסוגל להעביר 4K@60HZ ברוחב פס מלא, אבל כפי שאמרתי, לא יוכל להעביר HDR.
אישית הצלחתי לקבל 4K@60HZ גם מפורט HDMI 4 על ה-M60-D1 (דגם של 2016, אבל הכניסות בעלות אותו מפרט טכני). זה לא יתאים כל כך לחיבור PC כי לא תוכל לקבל RGB או CHROMA 4:4:4 ב-4K@60HZ בכניסות האחרות. אבל לווידאו זה צריך להיות בסדר גמור.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”