בעיה בצלחת ממונעת - לא מגיע מספיק זרם למנוע

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
storm פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

מותקנת לי צלחת ממונעת על הגג בניין מגורים, אורך הכבל לצלחת הממונעת הוא כ 50 מטר (קומה 5 מתוך 9 ועליית גג + 20 מטר על הגג)
הצלחת הממונעת פעם עובדת ופעם לא. אני מצליח להוזיז אותה לכיוון WEST - לכיוון 30W אבל אני לא מצליח להחזיר אותה.
ישבתי יחד עם המתקין, חיברנו גם בגג וגם בדירה במקום הממיר, חיברנו את המודד והצלחנו להוזיז את הצלחת וכשחיברנו את הממיר, שוב הצלחת לא זזה.
ניסיתי עם 3 ממירים, Solo 4K' DOU2 & Zgemm.
כולם עם OpenPLI.
חקרתי קצת בפורומים שונים בחול ומסתבר שיש תופעה כזו.
למישהו יש רעיונות? יש ניסיון עם צלחות ממונעות?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4311
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #2 

יש הרבה רעיונות והרבה ניסיון עם צלחות ממונעות, כי מדובר על מוצר טריוויאלי לגמרי שנפוץ בכל מקום בעולם כבר כשלושה עשורים.
לפי מה החלטתה שלא מגיע מספיק זרם למנוע ? מדדת עם מכשיר מתאים את ההפרשי זרמים ביציאה מהפוזישיונר ובכניסה למנוע ? ההפרשים הם בגבולות התקן, או מחוץ לגבולות ? הפוזישיונר מספק בכלל מספיק הספק לסוג של המנוע הקיים ? הפוזישיונר תקין ? הכבל כלל מתאים להתקנה בין פוזישיונר למנוע ? כי כבר ראיתי במשך שנים שהמתקינים שעובדים במגזר הביתי ( חפרים ) לא מבינים כלל איזה כבל נדרש להתקין ופורסים כבל עם גידים דקים, כמו של אינטרקום, ולא בכבל המתאים שמשמש גם לחיבור חשמל תלת פזי ( חמישה גידים ) , כמו שנדרש לפוזישינר. כמובן שחמישים מטר של כבל מתאים זה לא מרחק כלל שיכול לגרום לבעיות, אם השתמשו בכבל מתאים ותקין. הדבר זהה גם לכבל RF . אם משתמשים בכבל RG11 , שמתאים לתדרים של לוויינים אין שום בעיה, אבל, אם משתמשים בכבל RG6 , וגם כזה שמתאים רק לתדרים של כבלים וגם לא בעל 4 שכבות של סיכוך, אחרי זה שומעים על סיפורים של כבל ארוך מידי.
ויכול להיות כלל שהבעיה כלל לא בכבל, אלה בפוזישונר או במנוע. האם המערכת נבדקה עם כבל קצר, שהפוזישיונר מותקן צמוד למנוע לצורך בדיקה ?
יכול להיות שהבעיה כלל מכנית. למשל, שלא קיים גב פולרי אמתי לאנטנה, אלה שאיזה מסגר ריתך כמה עיגולים לכמה פלחים ומכר את זה בתור גב פולרי וכתוצאה מכך, בזוויות מסוימות המומנט של ה"מערכת" הזו גדול מדי למנוע והוא לא יכול לפתוח את הבוכנה בצורה תקינה.
בקיצור יש אלף ושניים אפשרויות של בעיות שיכולות להיגרם בהתקנה לא תקינה או על ידי רכיבים לא תקינים או במקרים שהמתקין לא משתמש בכלי ובמכשירי בדיקה נדרשים.

נ. ב.
כמובן שהממירים כאן לא קשורים כלל. וגם בשלב ראשון, גם את המקלטים אתה יכול להוציא מהמשוואה, כי הם נותנים לפוזישיונר רק את המס' מיקום ששמור בזיכרון של פוזישיונר ללוויין מסוים. ואת זה ניתן לבצע לצורך הבדיקה, ללא המקלט כלל, אלה דרך השלט של הפוזישיונר או עדיף אפילו דרך המכשיר בדיקה שמשמש לצורך ההתקנות.
נערך לאחרונה על ידי sys_admin ב 21/08/2017 16:38, נערך 2 פעמים בסך הכל.

storm פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

לגבי כבלים - לפי מה שאני קורא בפורומים בחול, מה שמותקן אצלי הוא כנראה RG 59 או RG 60 ואני צריך להחליף את הכבל ל RG11.
לגבי פוזישחנר - מה הכוונה? יש לי כבל מהממיר לדייסק, משם למנוע ול LNB

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

storm כתב:לגבי כבלים - לפי מה שאני קורא בפורומים בחול, מה שמותקן אצלי הוא כנראה RG 59 או RG 60 ואני צריך להחליף את הכבל ל RG11.
לגבי פוזישחנר - מה הכוונה? יש לי כבל מהממיר לדייסק, משם למנוע ול LNB
...
·

קצת סדר בבלגן ובסלט של מושגים. LNB זה הממיר. זה ראשי תיבות של Low-noise block downconverter . החלק בשם והמילה שמייצגת את הממיר, היא: downconverter ( ממיר, זה CONVERTER ).
נמשיך לכבל. כבל RG59 משמש רג למגשרים קצרים וגמישים של עד מטר בודד. כבל RG 60 , לא מתאים כלל לשימוש במערכת של קליטה מלוויין. אתה באמת צריך כבל מסוג RG11 , אם מדובר על כבל באורך של יותר מ 20 מטר. וכזה שמתאים לתדרים שבשימוש של מערכת קליטה מלוויין, בדיוק כמו שכבר הסברתי לך מקודם. זה בהקשר של כבל RF . בקשר לכבל של מנוע, גם כבר הסברתי מקודם לסוג של הכבל ולסיבה לזה.
בקשר לפוזישינר, זה מכשיר שנותן פיקוד ומתח למנוע ושבו נשמרות ההגדרות של המיקומים של הלוויינים שמכוונים במערכת שלך. צירפתי לך גם קישור לדוגמה של פוזישינר ביתי פשוט:
http://www.titaniumsatellite.com/asc1

תמונות לדוגמה של פוזישינר:

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

עכשיו חשבתי עוד על משהוא אחר לגמרי. יכול להיות ניחוש פרוע, שמה שיש לך זו קומבינה עקומה במיוחד, שרק חפרים בודדים שלא היה להם מה להפסיד העזו להתקין אותה.
מדובר על זה, שאין לך כלל מנוע בוכנה לצלחת, לא גב פולרי, לא פוזישינר אמתי, לא כבל מתח נפרד מהפוזישינר שמותקן בבית למנוע של הצלחת, אלה שמה שיש זה צלחת שהייתה מיועדת להתקנה קבוע שהתקינו אותה על מוט נטוי שמסובב אותה והוא מקבל מתח רק מכבל RF שמוזן מהמקלט.
אם זה המצב, אז מומלץ בחום לשנות את המצב לכזה, שתהייה לצלחת גב פולרי אמתי, מנוע אמתי של צלחת וגם פוזישיונר של ממש, אחרת מדובר במתכון לצרות.
מצרף גם צילום של קומבינה עקומה טיפוסית, שחייבים להתרחק ממנה כמו מאש:

storm פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אני אעלה צילום מחר בבוקר

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

בינתיים אני אצרף לך צילום של איך הייתה נראית פעם קומבינה עקומה עם צלחת שניסו לחבר אותה עליה. מדובר בצילום מהגב של הצלחת, כך שאפשר יהיה לראות את הקומבינה העקומה.

storm פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

שיניתי לקבל שיורד לממיר אחר בבית והכל עובד מצויין.

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #9 

שמע, כל הכבוד על הידע והעזרה.
אבל התמונות של הפוזישינר ששמת נראה לי רק ירחיקו אנשים שמתעניינים בתחום.
זה נראה יותר ציוד מוקשח למקצוענים או ליאכטות מאשר למשתמש הרגיל.
ה-V-BOX II מתאים יותר למשתמש הממוצע 50€~
[img2=400x298]http://sadoun.com/Sat/Products/Moteck/V-Box-24.jpg[/img2]

[img2=200x200]http://www.pulsat.com/product_images/l/ ... 7_zoom.jpg[/img2]

storm פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

שאלת תם....
אני כרגע לא משתמש בפוזישינר, אני שולט בצלחת ישירות מהממיר (אחד מתוך שלושה).
כשאני רוצה לראות בממירים האחרים, אני מעביר בממיר הראשון (ששולט על המנוע) ורואה בכל הממירים.
להבנה, רוב הצפיה היא בצלחת הקבוע והממונעת בעיקר לספורט וקצת מוזיקה ומדע.
למה אני צריך פוזישינר? רק כאשר אני מחובר עם מספר ממירים?
אני עם VU SOLO 4K

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

@minime
·
כמה נקודות. אחת, היא ש Moteck V-Box II Positioner , זה מוצר שכבר די מזמן נמצע בשלב של end of life וזה מעבר לתופעות שהיו איתו שהוא עוד היה בשירות, שביגללן הייצור של המוצר הופסק. וזו הסיבה שהוא לא זמין למכירה בכל החברות הגדולות, כמו האתר שממנו התמונה שצירפת:
http://www.sadoun.com/Sat/Products/Mote ... ontrol.htm
או באתר מפורסם זה:
https://www.satshop.tv/Moteck-V-Box-II-Positioner_1
אלה רק אצל כאלה שמוכרים מוצרים מ deadstock .

הנקודה השנייה, שהפוזישינר הביתי פשוט וזול ( פחות מ 180$ ) שצירפתי לפני זה לא יכול להתאים ליאכטות או למיקצוענים מכמה סיבות והן שלמשל מערכת קליטה מלוויין ביאכטות כוללות פוזישיונר שמפעיל מנועים שמייצבים את האנטנה בשלושה צירים ( בגלל התנועה של הכלי שייט ) וגם אלה לא מנועי בוכנה, אלה שזה מנועים מהירים של מערכת עקיבה. גם לאנטנות קליטה מקצועיות של תחנות קרקע הפוזישיונר הזה לא יכול להתאים, בגלל ששם לא משתמשים כלל ב polar mount , אלה ב שני מנועים נפרדים, להגבעה ולצידוד, כך שהבקר שם חייב לפקד ולתזמן שני מנועים. כמובן, גם שפוזישיונרים במערכות של יאכטות ושל אנטנות מקצועיות לא עולות 200$ , אלה כפי 100 מזה.
נערך לאחרונה על ידי sys_admin ב 26/08/2017 10:33, נערך פעם 1 בסך הכל.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

@storm
·
במערכות קליטה ביתיות מלוויין שקיימת בהן אנטנה ממונעת חייבות פוזישיונר בכל מקרה. אופצייה אחת היא מערכת רגילה עם polar mount ואופצייה שנייה, זה קומבינה עקומה, כמו שהסברתי עליה לפני זה וצירפתי כבר צילומים שלה. מה קיים אצלך, זה רק אתה יכול לדעת.
מצרף גם תמונה של polar mount של אנטנה ביתית עם מנוע מחובר לדוגמה ושל מיקום של רכיבים השונים במערכת ביתית, עם הרכיבים שהיו נפוצים בסוף שנות התשעים, תחילת שנת אלפיים:

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”