בימים אלו אני עובר לדירתי הראשונה, וחלק לא קטן מההתרגשות הוא מהשדרוג המתאפשר בגזרת הציוד.
קשה להישאר אדיש לשרשורים הנפתחים בפורום זה מידי יום על מסכי ה- OLED, אולם קניית דירה זה עסק לא זול ולכן בשלב הזה מסכים כאלה מחוץ להישג ידי. בכל זאת, אני אופטימי שניתן להשיג איכות גם בתקציב הזעום שלי (פרטים בהמשך).
קראתי המון שרשורים בפורום בתקופה האחרונה, ואני מודע לכך שיש הרבה שאלות דומות. אולם, תמיד נדמה שהדרישות או התקציב קצת שונות ולכן ההמלצות לא בהכרח מתאימות. המון תודה מראש מכל מי שרואה שואלות מסוג זה בפעם המיליון ועדיין מוצא בכוחו לעזור!
פרטים לגבי הדרישות:
- מרחק צפיה: כ- 4 מטר. הבנתי כבר שמרחק צפייה חסר משמעות ושצריך לכוון לגודל מסך המירבי שהתקציב מאפשר.
- תאורה: המסך יוצב בסלון, לצד החלון והיציאה למפרסת. אולם, אין שום בעיה להחשיך את החלון (תריס/וילון) במהלך הצפייה לכן אין לי דרישה מיוחדת למהירות גבוה במיוחד להתמודדות עם אור יום מלא.
- קעור/שטוח: בגדול אין לי העדפה מסוימת, לא צופה שימוש במסך בזוויות צפייה גבוהות. ככל הנראה המסך יהיה תלוי על הקיר.
- גודל: התקציב מאפשר ככל הנראה להגיע ל 65" אך לא יותר מזה.
- משחקים - 4K + HDR. השימוש במסך לצרכי משחקים, מכתיב קודם כל את הרזולוציה ואת התמיכה המלאה ב HDR (ובהתאם את הדרישה לבהירות להבנתי). חשוב בהקשר זה שגם מהירות התגובה תהיה מספיק גבוה למשחקים.
- סרטים וסדרות - ב-1080p ו- 4K. כאן אין לי ציפיות מיוחדות, אני לא צופה בתקציב שלי למסך עם שחורים מדהימים או ללא זליגות אור...
- תוכן ליניארי - ייתכן, אבל האיכות בעדיפות נמוכה לסעיפים הקודמים. ככל הנראה רק ערוצי הספורט. לגבי עידן+ יתרון אם יש תמיכה מובנית אבל ממש לא קריטי.
- smart TV - הטלויזיה תחובר לסטרימר, ככל הנראה ל- nvidia shield, ולכן להבנתי האיכויות של ה-סמארט לא משחקות תפקיד ואני עדיש לזה.
- אחריות - בהחלט הייתי מעדיף אחריות מלאה של 3 שנים אצל יבואן רשמי. קראתי בפורום סיפורי זוועה על היבואן של סמסונג, אולם אין לי תקציב שמאפשר לפסול מסכים של חברה זו.
- מחיר - עד 10 אלף שקל. אני מחפש את הדגמים שנותנים יחס הכי טוב בין איכות למחיר במגבלת התקציב, כאשר ברור שכמה שפחות עדיף. כדי בכל זאת להיות גמיש, אציין שאם ישנו דגם מועדף משמעותית שעבורו צריך למתוח את התקציב בעוד אלף שקל, אני אשקול זאת ברצינות, אולם ההעדפה להישאר מתחת ל 10 אלף היא חד משמעית.
- איפה לקנות - אשמח להמלצות לחנויות מקצועיות שבהן אפשר לקבל אחרי הקנייה שירות ברמה. אני קצת חושש מהגישה של "שגר ושכח" של רשתות הגדולות. אני גר במרכז.
המון תודה לעוזרים!