אודה להמלצה על מסך 65" לדירה חדשה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Kgen פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 104
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לחברי הפורום!

בימים אלו אני עובר לדירתי הראשונה, וחלק לא קטן מההתרגשות הוא מהשדרוג המתאפשר בגזרת הציוד.
קשה להישאר אדיש לשרשורים הנפתחים בפורום זה מידי יום על מסכי ה- OLED, אולם קניית דירה זה עסק לא זול ולכן בשלב הזה מסכים כאלה מחוץ להישג ידי. בכל זאת, אני אופטימי שניתן להשיג איכות גם בתקציב הזעום שלי (פרטים בהמשך).

קראתי המון שרשורים בפורום בתקופה האחרונה, ואני מודע לכך שיש הרבה שאלות דומות. אולם, תמיד נדמה שהדרישות או התקציב קצת שונות ולכן ההמלצות לא בהכרח מתאימות. המון תודה מראש מכל מי שרואה שואלות מסוג זה בפעם המיליון ועדיין מוצא בכוחו לעזור! (f)

פרטים לגבי הדרישות:
  • מרחק צפיה: כ- 4 מטר. הבנתי כבר שמרחק צפייה חסר משמעות ושצריך לכוון לגודל מסך המירבי שהתקציב מאפשר.
  • תאורה: המסך יוצב בסלון, לצד החלון והיציאה למפרסת. אולם, אין שום בעיה להחשיך את החלון (תריס/וילון) במהלך הצפייה לכן אין לי דרישה מיוחדת למהירות גבוה במיוחד להתמודדות עם אור יום מלא.
  • קעור/שטוח: בגדול אין לי העדפה מסוימת, לא צופה שימוש במסך בזוויות צפייה גבוהות. ככל הנראה המסך יהיה תלוי על הקיר.
  • גודל: התקציב מאפשר ככל הנראה להגיע ל 65" אך לא יותר מזה.
תוכן נצרך (לפי סדר חשיבות):
  • משחקים - 4K + HDR. השימוש במסך לצרכי משחקים, מכתיב קודם כל את הרזולוציה ואת התמיכה המלאה ב HDR (ובהתאם את הדרישה לבהירות להבנתי). חשוב בהקשר זה שגם מהירות התגובה תהיה מספיק גבוה למשחקים.
  • סרטים וסדרות - ב-1080p ו- 4K. כאן אין לי ציפיות מיוחדות, אני לא צופה בתקציב שלי למסך עם שחורים מדהימים או ללא זליגות אור...
  • תוכן ליניארי - ייתכן, אבל האיכות בעדיפות נמוכה לסעיפים הקודמים. ככל הנראה רק ערוצי הספורט. לגבי עידן+ יתרון אם יש תמיכה מובנית אבל ממש לא קריטי.
  • smart TV - הטלויזיה תחובר לסטרימר, ככל הנראה ל- nvidia shield, ולכן להבנתי האיכויות של ה-סמארט לא משחקות תפקיד ואני עדיש לזה.
בקשות נוספות:
  • אחריות - בהחלט הייתי מעדיף אחריות מלאה של 3 שנים אצל יבואן רשמי. קראתי בפורום סיפורי זוועה על היבואן של סמסונג, אולם אין לי תקציב שמאפשר לפסול מסכים של חברה זו.
  • מחיר - עד 10 אלף שקל. אני מחפש את הדגמים שנותנים יחס הכי טוב בין איכות למחיר במגבלת התקציב, כאשר ברור שכמה שפחות עדיף. כדי בכל זאת להיות גמיש, אציין שאם ישנו דגם מועדף משמעותית שעבורו צריך למתוח את התקציב בעוד אלף שקל, אני אשקול זאת ברצינות, אולם ההעדפה להישאר מתחת ל 10 אלף היא חד משמעית.
  • איפה לקנות - אשמח להמלצות לחנויות מקצועיות שבהן אפשר לקבל אחרי הקנייה שירות ברמה. אני קצת חושש מהגישה של "שגר ושכח" של רשתות הגדולות. אני גר במרכז.
לאור המעבר לטכנולוגיית -OLED אני לא מחפש מסך שישמש אותי ל 10 שנים. הייתי רוצה להסתפק היום במסך טוב, לתקופה של 5 שנים, בתקווה שעד אז אוכל לשדרג.

המון תודה לעוזרים!

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #2 

10K מגביל אותך למסך בייניים.
מסכים מובילים יעלו 15K וצפונה בגודל 65".

נסה לבדוק האם סוני X850 יכנס לתקציב.
http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x850e

Kgen פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אכן, מגבלות התקציב מוכרות וכואבות..

תודה על ההמלצה ל X850 - נראה לדעתי לא רע בכלל. אולם, בזאפ מצאתי רק חנות אחת שמוכרת את הדגם.

יש המלצות איפה ניתן לחפש עוד?

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4938
נתן תודות: 524 פעמים
קיבל תודות: 690 פעמים

שליחה #4 

@Kgen
·מניח שמה שראית היה מייבוא מקביל ---- שאינו דבר בעייתי בהכרח. יש פה בפורום הרבה מאד דיונים בנושא.... והרבה מאד חברים שרכשו ומרוצים.
מסכים עם טלHD --- התקציב הנתון מול הדרישות שלך ומרחק הצפייה קצת מאתגרים. אם נתון התקציב הוא קשיח ובלתי מתפשר אז יתכן וייבוא מקביל הוא האפשרות היחידה.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

Kgen פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

האמת אשמח לשמוע מה בעצם מאתגר את התקציב.
היה לי ברור שהתקציב נמוך יחסית לסטנדרתים של הפורום, אולם עד כה חשבתי שדרישותיי יחסית צנועות :o
לגבי הקשיחות שלו, אכן כפי שציינתי מוכן לשקול הרחבה קלה של עד 1000 ש"ח, אם כי נדמה לי שאתה מדבר על יותר מזה...

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

אתה צודק. המילה "מאתגר" אולי לא מתאימה. אנסה להסביר את כוונתי.
ציינת כמה דרישות בסיסיות: 65 אינץ' , HDR, 4K, שירות ואחריות "סבירים"...
עוד ציינת ש"אין לך צפיות מיוחדות" במובן זליגות אור וכד'.. פה אני לא מרגיש בנוח.... רוצה לומר שאם אני הייתי רוכש מסך ב 10K (סכום מכובד וגבוה לכל הדעות), לא הייתי רוצה תחושה של "רואים גרוע אבל ... לא נורא..."
מבחינת מסכי LED -->
SAMSUNG ו LG לא הציגו לי שום דבר שהלהיב אותי במיוחד . אמנם סמסונג היו עם יתרון על LG אבל דיווחים על חווית השירות הורידו אותם מהפרק.
ל SONY יש מסכי LED פנטסטיים (טובים יותר מ SAMSUNG ו LG לטעמי ) אבל מתומחרים ברמה לא הגיונית בארץ
HiSense די מככבים פה בפורום (לטוב ולרע) אבל למרות שבאמת ניסיתי, לא הצלחתי לאהוב את התמונה.

מסכי OLED -->
טוב , אני מניח שקראת מספיק על השחקן (הדי יחיד בארץ), על הדגמים השונים ועל רמות המחיר.

הייתי בדילמה דומה לפני מס' חודשים (עם תקציב גבוה ב 2K-3K משלך) ולבסוף התכנסתי אל האפשרויות הבאות:
  • מסך SONY מיבוא מקביל
  • מסך LG OLED מסדרה 6 (תוך ניצול הורדת המחיר היחסית)
קח בחשבון ש LG הוסיפו מסכים חדשים לליין אפ של 2017 כך ששווה להעיף מבט.
עוד אמליץ לך בכל זאת להתרשם מ HiSense שישאיר אותך עם עודף מכובד מ 10K וקנה לו מספר תומכים לא מבוטל -- זה שאני לא התחברתי לא אומר כלום מבחינתך כמובן....

Kgen פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אם הבנתי נכון, אז הבעיה במסכים בגדול של 65" היא שלמעשה אזור ה-10 אלף שקל הוא מאוד גבולי - רוב המסכים שהם טובים או טובים+ מתוחרים משמעותית מעל המחיר הזה.

זה מצער מאוד לשמוע, בכל זאת, לדעתי סכום מכובד מאוד למסך, אולם, אם בכל זאת מתרכזים במסכים שהם בתקציב - האם אין המלצות נוספות?
הייסנס נשמע לי כמו פתרון לא בהכרח מוצלח - אינטואיטיבית מרגיש לי נכון לרדת בגודל מסך ולקנות מסך איכותי יותר של חברה גדולה, אבל זה רק אני.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

@Kgen
·לדעתי רכישה של מסך 55 למרחק הצפייה שלך תהיה טעות . מציע שתגש לחנות מתמחה ותתחיל לצפות בכמה מסכים שנכנסים במסגרת התקציב.

Kgen פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

@sigamore
תודה על עזרתך!

אתה יכול להמליץ על חנויות מתחמחות באזור המרכז?

מההתכתבויות פה בפורום אני מכיר כבר את crossover בתל אביב.

אגב, הזכרת פה יבוא מקביל - איך עובד נושא ההאחריות במצב כזה? התיקון נעשה מעבדות של היבואן הספציפי?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”