אני קורא כאן על כל המתוסכלים מהסוויטשים והדימרים, והאמת כמשתמש חדש בוורה, אני מתפלא שמוצר כ"כ בסיסי לבית חכם, יכול לעשות כאלה צרות..
בפועל אני מעוניין להדליק אור מיידית לאחר שחיישן התנועה זיהה תנועה בקרבתו.
חשובים לי תגובה מהירה - הדלקה מהירה של האור
יציבות של ההתקן שממתג את האור
עדכון של ההדלקה בוורה בזמן אמת
על מה ללכת? Philio ? למרות שלא תומך ב- zwave plus המהיר? Aeotec ? למרות שאין לו סקירות? Fibaro ? ולתקן את ההדלקה השניה ידנית? אוקינו ? ולחיות עם עידכון של הוורה לאחר 10 דקות?
נערך לאחרונה על ידי lasik ב 21/08/2017 17:22, נערך פעם 1 בסך הכל.
@lasik
·
מנסיוני עם כמה מוצרים מיצרנים שונים הפיברו הוכיח את עצמו כמתאים ביותר במודולים הבאים:
דימר
ממסר כפול או בודד מדגם הישן
תריס.
השתמשתי בממסר כפול של Qubino ומעבר לעובדה שאפשר לחבר לו חישן טמפרטורה והוא מדווח על הספק הוא היה די מוגבל ביכולות הלוגיות שלו, באופציות ללחיצה כפולה ומשלולשת ובהתנהלות מול הוורה (די מעצבן) .
הדימר של Qubino לא רע ומבוסס MOSFET אבל שוב מוגבל ביכולות הלוגיות ובאופיות ללחיצה כפולה ומשולשת. בנוסף יש לו שריקה בתדר גבוה מאד (אני שומע את זה).
בעקבות זה שנחשפתי למגבלות של Qubino חקרתי קצת באתרים של החברות האחרות הבנתי שמודולים מיצרנים אחרים גם מוגבלים באופציות החכמות שלהם.
@Grappa
·
תודה על תשובתך!
האמת שאני לא סגור על ההבדל בין סוויטצ' ודימר...
הבנתי כי דימר יכול לתפקד גם כסוויטצ' (מצב on-off), ומכאן שאולי רכישת סווטצ' יעודי מיותרת?
בהסתמך על נסיונך, אם אני מזמין פיברו דימר על מנת שיתפקד כסווטצ' שמדליק אור לאחר טריגר של גלאי נפח, כלומר להזמין את הדגם החדש עם הצורך לתקן ידנית?
לא מובן לי קצת על איזה תיקון אתה מדבר...
בדימר יש שליטה על קו אחד ומופיע מתג אחד ב וורה.
בסוויץ הכפול יש את הבעיה של הופעת 3 מתגים ואם רוצים אפשר להעלים מתג אחד
@Grappa
·
תודה!
רשמתי להזמין.
בסימן המבצע הגורף למחר של ווסטרנט, האם קיימים מודולים נוספים יציבים, אמינים ומוצלחים שעובדים עם וורה פלוס בגרסה UI7?
לדוגמא:
רכשתי מאמזון לפני שנתיים 2 גלאי עשן של פיברו ואחד מהם הגיע תקול (דיווח על עשן כשלא היה) החזרתי אותם ורכשתי NEST. יקר מאד אבל מוצר מעולה ואמין עם ממשק לוורה שעומד בתקן אמריקאי מחמיר כולל גילוי CO ובדיקה חודשית אוטומטית של תקינות עם דיווח למיל.
על בטיחות לא מתפשרים!
אין לי גלאי הצפה
אני משתמש בפלא מזג אויר World Weather שמשתמש בתחנות מזג אויר מקומיות ופלאג Virtual Rain Sensor לתנאים בהשקייה.
מודול ממסר של פיברו שנאי 24VAC וברז חשמלי 24VAC של ברמד להשקיה.
אין לי צופרים.
גלאי דלתות וחלונות פיברו קטנים ומותקנים בצורה מוסתרת במסגרת החלון (יש פוסט על זה) עובדים מעולה ובדגמים החדשים אפשר להוסיף רכיב המודד טמפרטורה.
גלאי תמועה פיברו עובד טוב, אחד מהם התקלקקל לאחר שנה, vesternet שלחו חדש בלי שאלות ובלי לשלוח להם את התקול.
@MorHimi
·
היחוד של מודול פיברו ישן הוא בזה שכניסת המתח למפסקים הפנימיים בו (ממסרים) היא נפרדת ולא קשורה למתח המוזן למודול, זאת אומרת שאפשר למתג איתו מעגלים שלא קשורים למתח ההזנה ובמתחים שונים או בפאזה אחרת.
שיטת החיבור שמאפשרת שליטה על 2 ברזים שונים בנפרד:
למודול מחובר מתח הזנה פאזה - L ואפס - N.
לשנאי 24VAC (מתח חילופין) מוזן גם מתח בכניסה במקביל למודול (פאזה ואפס).
יציאה 24VAC 1 של השנאי מחוברת לכניסת המיתוג של המודול IN.
אם הבנתי נכון, את אותה פונקציונליות ניתן להשיג גם עם המודול של קובינו עם מגע יבש, רק שלהבדיל מהפיבארו אני אזדקק לשני מודולים על מנת לשלוט בנפרד על שני ברזים?
לגבי יציאה 1 ויציאה 2 של השנאי, אם נקביל למתח רגיל, אז יציאה 1 היא הפאזה שאותה אתה ממתג ויציאה 2 היא האפס שמחובר קבוע לברזים?
היום יש לי ברזים ומחשב שפועלים על 24VAC, אני מעוניין להוציא את המחשב לגמלאות ולשלוט בעצמי.
@MorHimi
·
אכן ניתן לעשות זאת עם מודול של קומבינו, אני החלטתי לא לרכוש מהם יותר ראה מה שכתבתי למעלה.
אכן היציאות של השנאי מקבילות לפאזה ואפס רק שזה לא יהיה מדויק להשתמש בביטוי הזה.
בלינק שצירפתי יש ברז של 24vac יש מצב שגם מה שמותקן אצלך כזה תבדוק אם לא תחליף.
אין צורך במחשב יותר מתחברים ישירות לברזים החשמליים.
את כל הלוגיקה בונים בבקר
@Grappa
.
הי,
אני מחדש את השירשור על מנת להתעדכן האם יש חדש בנוגע לסוויטש של פיברו?
האם ה- FIBEFGS-223 כבר מומלץ לרכישה, או שעדיין כדאי ללכת על הדגם הישן יותר FIBEFGS-222 ?
lasik כתב:@Grappa
.
הי,
אני מחדש את השירשור על מנת להתעדכן האם יש חדש בנוגע לסוויטש של פיברו?
האם ה- FIBEFGS-223 כבר מומלץ לרכישה, או שעדיין כדאי ללכת על הדגם הישן יותר FIBEFGS-222 ?
...
·
בעדכון הלפני אחרון כמדומני של וורה, הם הכניסו את ה 223 לרשימת המודולים הנתמכים.
בכל מקרה, עשיתי את התיקון שמופיע בפורומים של וורה, וזה עובד מצויין.