שאלות מתחילים... פטיפון Sony 2250

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
talmarsh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 460
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

ערב טוב,
ללא כל שום ניסיון או ידע הוצאתי מהבוידעם את הפטיפון הישן של אבא, אחרי התעסקות ראשונית (בגדול הוא עובד), נותרתי עם כמה שאלות - קראתי גם את הדביק והמשכתי מעט משם, אשמח מאד אם מישהו יוכל לענות על חלק מהשאלות או להפנות למקורות/אנשי ידע :)

1. איזה דברים כדאי לעשות כ"תחזוקה כללית" כשמפעילים מכשירים עתיק שכזה?

2. רק לאחר הרבה התעסקות עם כיוונון הזרוע הצלחתי להגיע למצב שהיא "מתקדמת" ולא עושה "תקליט שבור" (סליחה על המינוח, שוב, מתחיל...). הנקודה שבה זה קרה זה כשהזרוע בגובה מקסימלי - כלומר כאשר הזרוע הייתה מקבילה יחסית לתקליט, לא הצלחתי לקבל סאונד לא שבור.
יש רעיונות בנושא?

3. בעיות יותר קטנות: הבוכנה של הליפט תקועה. רעיונות?
השטיחון המקורי התאבן. קונים משהו סטנדרטי או שאפשר לעבוד גם ככה?

4. אני רוצה לחבר אותו לרסיבר ללא פונו. האם הפתרון הנ"ל יעשה את העבודה? ברור לי שאפשר להתקדם עד אינסוף מהבחינה הזו, אבל אני רוצה משהו התחלתי שבעיקר יעבוד ואם אוהב את הסיפור - אז אשקיע.

... למטה תמונות!

תודה מראש! עשיתי מאמץ לגבי המונחים מקווה שיצא סביר ;)

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00 ... 1OLE&psc=1
זה כל מה שכתוב על הראש
 זה כל מה שכתוב על הראש

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #2 

הי,

נתחיל מהבסיס - פטיפון נהדר! ממש מהטובים שיש בכלל.
לפי מה שאתה מתאר, הזרוע לא מכוונת כלל, אני גם לא יודע כמה הראש שמותקן עליה מתאים לה (זה הראש שאבא שלך התקין עליה? אני אהיה מופתע...). איפה השילה המקורית? אין ברירה אלא לעבור על מאמר כיוון הזרועות, ולבצע בקפדנות - צעד אחר צעד. אם לא עוזר, בקש ממישהו שמבין לסייע, ולחפש חופשים וכאלו.

לגבי השטיח - מה זה "מאובן"? הוא שטוח ויציב? אם כן, אין ממש בעיה, אבל אתה תמיד יכול להחליף. אל תגרר לשטיחים "אודיופילים" או "משפרי צליל". משהו בסיסי וטוב, משעם או גומי, שכל תועלתו בכך שהוא מוצק ושטוח - יעשה את העבודה.

תמיד כדאי לקרא את המדריך למשתמש.

לגבי הליפטר, זה קצת כאב ראש - אני לא מכיר את זה הספציפי, אז קשה לי להנחות מרחוק - מתנצל. הוא נראה די סטנדרטי, אז אפשר לפרק אותו מבסיס הזרוע, לנקות אותו, לבדוק אם חסר בו סיליקון, ובמקרה הגרוע - להתקין אחר (מ- Ebay) במקומו (f)

קדם המגבר שהראיתה "יעשה את העבודה", אבל הוא באמת הבסיסי ביותר שיש, ותשמע את זה מאוד. הייתי מחפש משהו משומש ב- 500-700 ש"ח, רצוי עם אופציה ל- MC בעתיד. אני ממליץ בחום על Musical Fidelity, אבל יש עוד הרבה אחרים, טובים.

talmarsh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 460
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #3 

תודה רבה על ההתייחסות המפורטת!!

לפי מה שאתה מתאר, הזרוע לא מכוונת כלל, אני גם לא יודע כמה הראש שמותקן עליה מתאים לה
...
השילה המקורית כבר לא נמצאת לצערי וזו הוחלפה בקיימת בתור שדרוג (בזמנו..). לפי מה שאני רואה במדריכי כיוונון הזרועות מדובר על כיוונון פנימי של השילה, אבל בזו שלי אין כיוונון פנימי בכלל. אני רק יודע שהמחט שלו "שליפה".
ניסיתי הרבה מצבים, ועבדתי לפי החוברת של המכשיר (או מה שהבנתי ממנה לפחות) על-פי המלצתה הגעתי למצב שהזרוע מאזונת במקביל לתקליט - במצב זה ובכל מצב אחר מלבד "זווית מקסימלית" (גובה אנכי ומשקל הכי קרוב לציר) המחט לא עברה "קדימה" אלא נשארה סטטית ונשמע תקליט שבור (ניסיתי כמה תקליטים שונים).

לגבי השטיח - מה זה "מאובן"? הוא שטוח ויציב?
...
יציב וקיים. מאובן הכוונה שפעם היה גומי רך ועכשיו קשיח. יש לי גם שטיחון אנטיסטטי אני אנסה לשים מתחת לתקליט.

לגבי הליפטר, זה קצת כאב ראש
...
האמת שאפילו לא הצלחנו להוציא אותו מהזרוע, באמת נשמע כמו סיפור לתקן. בעצם גם פחות קריטי לא?

קדם המגבר שהראיתה "יעשה את העבודה"
...
מבין מה שאתה אומר. אני אקח את זה בחשבון - מה ה-turnover של דברים כאלה? (מבחינת מכירה מחדש) כיוון שאני לא יודע האם פטיפון זה גימיק או תחביב שארצה להשקיע בו...
הכוונה שהפטיפון שלי MM? למה אצטרך בעתיד MC?
האם בכלל שווה/אפשר לנסות לחבר את זה לרסיבר בלי preamp? (או שתהיה בעיה כי אין לו בו הארקה..)

האם יש פעולת תחזוקה שכדאי לבצע למכשיר עתיק שכזה?
לפי המשחק שה-RCA נתנו נראה לי שהשדרוג הראשוני יהיה להלחים חדשים...

שוב מליון תודה! באמת clueless בנושא.

טל

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #4 

שוב תשובות -

א) השילה אכן מאפשרת תזוזה של הראש בתוכה, ולכן גם כיוון מדוייק שלו. גם אם אין לך את השילה המקורית, קל וזול להשיג שילות גנריות שיתאימו. הראש שיש לך שם מיועד לDJ, נשמע בהתאם, ולא מאפשר שם כיוונון. הייתי משקיע בשילה וראש ראויים (f)

קח בחשבון שראש לא מכוןן פוגע מאוד בתקליטים (ל- DJ לא אכפת - ממילא הם הורסים תקליטים במהירות).

בלי קשר, נשמע מהתיאור שהזרוע גם לא מכוונת למשקל נכון, וכיוב.

ב) שיטחון אנטי סטטי יעזור, בעיקר בלהגן על התקליטים מהמשטח הקשה - כדאי.

ג) אין סיבה שהוא לא יצא - אמור להיות מאחד הצדדים בורג זעיר שמחזיק אותו במקום. בד"כ אפשר לתקן. דווקא מדובר בחלק חשוב, כי הוא דואג שלא "תפיל" את המחט על התקליטים ותהרוס אותם ואת המחט.

ד) MM או MC זו הטכנולוגיה של הראש (יש על זה מאמר) ולא של הפטיפון. כאמור, הפטיפון הזה באמת טוב, ויהיה ראוי לראש טוב בהתאם, שאולי יהיה MM ואולי MC, וגם לקדם שיפיק ממנו את המירב (אם לא המיטב).

בקיצור - נשמע שהפטיפון זקוק לסבב TLC על ידי טכנאי שיודע מה הוא עושה. ללא צל של ספק - הוא ראוי לכך (f)

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”