רסיבר 5.1 הבדלים בסאונד.עזרה של מקצוענים
-
claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4218
- נתן תודות: 1659 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
יש לי דנון 4000 שכרגע בתיקון ןלכן חיברתי רסיבר של פיונייר (דגם 515 )מלפני 14 שנים ללא HDMI שגם בזמנו עלה רבע מהדנון.
יש לי סט של 5.1 ואני ראה הופעות וסרטים ללא שימוש בסטראו כלל.
היתי בטוח שיהיו הבדלים קיצוניים בסאונד לטובת הדנון ובפועל ישבנו אני ואשתי (חולת מוזיקה עם אוזן רגישה מאוד לצלילים והפרדת סאונד) וזה לא קרה.
הפיונייר בהופעות רבות עלה על הדנון שנחשב לרסיבר שעולה עליו בכמה רמות ,הזמרים נשמעים טוב יותר בכל קובץ שהשמענו ,התופים נשמעים לפעמים עם יתרון לפיוניר ,וגם כלי נגינה נוספים נשמעים פשוט הרבה יותר אמיתיים מהדנון.
הדנון נותן במה משמעותית טובה יותר ולפעמים הפיוניר נשמע לי צווחני אבל הדנון עבר כיולים רבים במשך 3 שנים לאומת הפיוניר שעבר כיול של דקה ללא שלט (שלט דפוק).
השאלה שלי היא ממוקדת סאונד ולא פיצרים ,איך יתכן שרסיבר פשוט מאוד של פיוניר נשמע שווה בקולנוע ביתי יקר מאוד ואיכותי של דנון?
ניסיתי לשכנע את אשתי שהדנון טוב יותר אבל פשוט לא יכולתי
מה אני מפספס?לדנון יש כיול שנחשב מצויין ולמרות זאת מעסיק אותי שעות רבות במשך השנה והפיונייר עבר כיול של דקה שאחריו לא יכולתי אפילו לתקן את הסאב ועדיין...הפיוניר בהרבה קטעים היה נשמע פשוט ברמה מעל הדנון.
אם מחיר התיקון יהיה יקר אז אני ירכוש רסיבר חדש וכיוונתי לדנון 3300 במחיר של 3500 אבל האם יתכן שרסיבר של פיוניר 930 שעולה 1500 יעלה עליו בקולנוע ביתי 5.1?
יש לי סט של 5.1 ואני ראה הופעות וסרטים ללא שימוש בסטראו כלל.
היתי בטוח שיהיו הבדלים קיצוניים בסאונד לטובת הדנון ובפועל ישבנו אני ואשתי (חולת מוזיקה עם אוזן רגישה מאוד לצלילים והפרדת סאונד) וזה לא קרה.
הפיונייר בהופעות רבות עלה על הדנון שנחשב לרסיבר שעולה עליו בכמה רמות ,הזמרים נשמעים טוב יותר בכל קובץ שהשמענו ,התופים נשמעים לפעמים עם יתרון לפיוניר ,וגם כלי נגינה נוספים נשמעים פשוט הרבה יותר אמיתיים מהדנון.
הדנון נותן במה משמעותית טובה יותר ולפעמים הפיוניר נשמע לי צווחני אבל הדנון עבר כיולים רבים במשך 3 שנים לאומת הפיוניר שעבר כיול של דקה ללא שלט (שלט דפוק).
השאלה שלי היא ממוקדת סאונד ולא פיצרים ,איך יתכן שרסיבר פשוט מאוד של פיוניר נשמע שווה בקולנוע ביתי יקר מאוד ואיכותי של דנון?
ניסיתי לשכנע את אשתי שהדנון טוב יותר אבל פשוט לא יכולתי
מה אני מפספס?לדנון יש כיול שנחשב מצויין ולמרות זאת מעסיק אותי שעות רבות במשך השנה והפיונייר עבר כיול של דקה שאחריו לא יכולתי אפילו לתקן את הסאב ועדיין...הפיוניר בהרבה קטעים היה נשמע פשוט ברמה מעל הדנון.
אם מחיר התיקון יהיה יקר אז אני ירכוש רסיבר חדש וכיוונתי לדנון 3300 במחיר של 3500 אבל האם יתכן שרסיבר של פיוניר 930 שעולה 1500 יעלה עליו בקולנוע ביתי 5.1?
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4940
- נתן תודות: 526 פעמים
- קיבל תודות: 691 פעמים
אני מאמין שיש פה (גם) אפקט פסיכולוגי.
החזרתי לפני כמה שבועות רסיבר תקול לאמזון וחיברתי איזה רסיבר ישן עד שיגיע החדש. במקרה שלי הגילוי מחדש לא היה דרמטי כמו שאתה מתאר אבל אני חייב להודות שלפתע שמעתי דברים שלא שמתי לב אליהם קודם.
השבוע הגיע סוף סוף הרסיבר החדש (אחרי חודש עיכוב באדיבות מ. התקשורת) והיה מעניין לשמוע אותם זה לצד זה. השוואה זו החזירה אותי למציאות... כמובן ש רסיבר החדש והמתקדם יותר נשמע טוב יותר בכל מובן.
אגב ... הרסיבר התקול היה Denon x2300 , הרסיבר החדש Denon x3300 והרסיבר הישן Onkyo TX-NR509
אם לבסוף תתקן את ה 4000 יהיה מעניין לשמוע שוב את חוות דעתך זה לצד זה.
וכמובן ... בלי שום משוא פנים --- Pioneer מכשירים יוצאים מן הכלל !
החזרתי לפני כמה שבועות רסיבר תקול לאמזון וחיברתי איזה רסיבר ישן עד שיגיע החדש. במקרה שלי הגילוי מחדש לא היה דרמטי כמו שאתה מתאר אבל אני חייב להודות שלפתע שמעתי דברים שלא שמתי לב אליהם קודם.
השבוע הגיע סוף סוף הרסיבר החדש (אחרי חודש עיכוב באדיבות מ. התקשורת) והיה מעניין לשמוע אותם זה לצד זה. השוואה זו החזירה אותי למציאות... כמובן ש רסיבר החדש והמתקדם יותר נשמע טוב יותר בכל מובן.
אגב ... הרסיבר התקול היה Denon x2300 , הרסיבר החדש Denon x3300 והרסיבר הישן Onkyo TX-NR509
אם לבסוף תתקן את ה 4000 יהיה מעניין לשמוע שוב את חוות דעתך זה לצד זה.
וכמובן ... בלי שום משוא פנים --- Pioneer מכשירים יוצאים מן הכלל !
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
-
claudia5
-
- חבר מביא חבר

לדנון יש תקלה שהוא נכבה ונכנס להגנה.רסיבר שנקנה בהרבה מאוד כסף בארץ ואחרי 3 שנים ...לך תחפש את החברים שלך כמו שאומרים
שמעתי שעה קבצים שאני תמיד שומע וההבדלים היו ענקיים.חשוב להגיד שאני ואשתי הרגשנו את אותם הבדלים
עדיין אני קצת יותר אוהב את הדנון אבל אישתי בענק על הפיוניר.
איך יתכן שיש כל כך הרבה הבדלים אבל המגברים ברמות שונות מאוד ,הסידרה 5 של פיונייר בקושי מגבילה לדנון 520 .
הדנון 4000 רסיבר שנחשב לטוב מאוד גם ביחס למגברים ברמתו.
שמעתי שעה קבצים שאני תמיד שומע וההבדלים היו ענקיים.חשוב להגיד שאני ואשתי הרגשנו את אותם הבדלים
עדיין אני קצת יותר אוהב את הדנון אבל אישתי בענק על הפיוניר.
איך יתכן שיש כל כך הרבה הבדלים אבל המגברים ברמות שונות מאוד ,הסידרה 5 של פיונייר בקושי מגבילה לדנון 520 .
הדנון 4000 רסיבר שנחשב לטוב מאוד גם ביחס למגברים ברמתו.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6306
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 933 פעמים
claudia5עופרפולק כתב:מה נראה לך שהדנון עילוי גם אני חשבתי ככה כול הזמן על ימהה עד שעברתי לסוני ששם אותם בכיס הקטן...
אני מצטט את עופר, בשביל להמחיש מסר שמועבר פה בכל דיון "מה עדיף לרכוש".
יש שוני בהגברות, ברכיבים, בערכים, במצבי המוזיקה השונים, בכיול ועוד, ובגלל זה המלצה להגברה חדשה תמיד תהיה בעירבון מוגבל.
לא שהדנון לא טוב, אלא פשוט גילית (ככל הנראה) מגבר שנשמע טוב יותר עם הרמקולים שלך.
אדם לעולם לא יוכל לדעת בדיוק מה הוא קונה מראש, עד שלא חיבר את מה שביקש בביתו ובדק לפני כן, מה שהופך לבלתי אפשרי.
הסוני של עופר הוא דוגמה טובה, כי הוא פשוט עשה שינוי בכיוון שאליו הלך העדר, וגילה שיש רסיבר שנשמע לטעמו חלומי.
-
claudia5
-
- חבר מביא חבר

אם כך יתכן מצב שרסיבר כמו דנון בסיסי 520 ישמע טוב יותר בקולנוע ביתי 5.1 מימאה 3060 לדוגמא?
·gal-cohen כתב:claudia5......
אני מצטט את עופר, בשביל להמחיש מסר שמועבר פה בכל דיון "מה עדיף לרכוש".
יש שוני בהגברות, ברכיבים, בערכים, במצבי המוזיקה השונים, בכיול ועוד, ובגלל זה המלצה להגברה חדשה תמיד תהיה בעירבון מוגבל.
לא שהדנון לא טוב, אלא פשוט גילית (ככל הנראה) מגבר שנשמע טוב יותר עם הרמקולים שלך.
אדם לעולם לא יוכל לדעת בדיוק מה הוא קונה מראש, עד שלא חיבר את מה שביקש בביתו ובדק לפני כן, מה שהופך לבלתי אפשרי.
הסוני של עופר הוא דוגמה טובה, כי הוא פשוט עשה שינוי בכיוון שאליו הלך העדר, וגילה שיש רסיבר שנשמע לטעמו חלומי....
תעשה השוואה בין שני המכשירים ראש ראש אחרי שתקבל חזרה את הדנון מהתיקון.
זיכרון שמיעתי עלול להטעות.
ארז
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6306
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 933 פעמים
התכוונת לפותח הדיון?ארז_וחני כתב:·......
תעשה השוואה בין שני המכשירים ראש ראש אחרי שתקבל חזרה את הדנון מהתיקון.
זיכרון שמיעתי עלול להטעות.
ארז...
כי אני לא מבין את הקשר בין מה שרשמתי לבין זה.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5183
- נתן תודות: 1068 פעמים
- קיבל תודות: 704 פעמים
@gal-cohen
·לדעתי ארז_וחני התכוון לחזק את דבריך, ולתת המלצה גורפת
לפותח השירשור בדיוק מה שהמלצת רק במילים אחרות ועם דגש על ShotOut
וזה גם מה שאני מציע, כאשר יחזור הרסיבר, פשוט להשוות אחד אחרי
השני ולבדוק מה נשמע הכי טוב הכי נכון, כמובן כל בדיקה בין רסיבר לרסיבר תצריך כיול לפני הבדיקה ולשמוע את אותם קטעים...
בהצלחה
·לדעתי ארז_וחני התכוון לחזק את דבריך, ולתת המלצה גורפת
לפותח השירשור בדיוק מה שהמלצת רק במילים אחרות ועם דגש על ShotOut
וזה גם מה שאני מציע, כאשר יחזור הרסיבר, פשוט להשוות אחד אחרי
השני ולבדוק מה נשמע הכי טוב הכי נכון, כמובן כל בדיקה בין רסיבר לרסיבר תצריך כיול לפני הבדיקה ולשמוע את אותם קטעים...
בהצלחה
-
claudia5
-
- חבר מביא חבר

אין לי ממש צורך לעשות השוואה בין הרסיברים...אני ואשתי מפעילים את הרסיברים בלי סוף ובדקנו קבצים שאנחנו תמיד שומעים.
הרגשנו את אותם הבדלים בדיוק ,אשתי אהבה יותר את הפיוניר אני קצת יותר את הדנון אבל הפיוניר בקטעים מסויימים עלה על הדנון בענק וזה מוזר
הרגשנו את אותם הבדלים בדיוק ,אשתי אהבה יותר את הפיוניר אני קצת יותר את הדנון אבל הפיוניר בקטעים מסויימים עלה על הדנון בענק וזה מוזר
-
claudia5
-
- חבר מביא חבר

אחד בחדר אחד בסלון.לא במקביל.
יש מגבר סטראו למוסיקה בבית בנוסף
יש מגבר סטראו למוסיקה בבית בנוסף
-
claudia5
-
- חבר מביא חבר

מוזר ,במעבדה אומרים שאין תקלה...
- sigamore
- חבר מביא חבר

·עופר,עופרפולק כתב:מה נראה לך שהדנון עילוי גם אני חשבתי ככה כול הזמן על ימהה עד שעברתי לסוני ששם אותם בכיס הקטן...
עניין אותי באיזה דגם מדובר. אני שומע יותר יותר איזכורים על ״חזרה״ ל SONY (בעיקר מקולגות לעבודה בחו״ל).
- sigamore
- חבר מביא חבר

·אולי הוא ״נעלב״ כשהבין שאשתך מעדיפה את הפיונירclaudia5 כתב:מוזר ,במעבדה אומרים שאין תקלה......
אבל ברצינות .. באמת קטע מוזר .. גם אצלך הוא חזר לעבוד לאיזה תקופה קצרה לפני ששלחת אותו לתיקון , לא ?
-
claudia5
-
- חבר מביא חבר

בדקו עכשיו את הרסיבר יומיים נוספים ונאמר לי שאין תקלה.
שהוא היה אצלי פירקתי אותו והרכבתי אחרי שעה והתקלה חזרה.
עוד כמה ימים הוא יחזור אליי מהמעבדה ונבדוק
שהוא היה אצלי פירקתי אותו והרכבתי אחרי שעה והתקלה חזרה.
עוד כמה ימים הוא יחזור אליי מהמעבדה ונבדוק
-
claudia5
-
- חבר מביא חבר

הפיוניר ממשיך לעבוד.
בסוף אני ימכור את הדנון...
בסוף אני ימכור את הדנון...