ביקורת על מסך QLED הדגל של סמסונג Q9F בגודל 65".
שרשור תגובות: טלויזיית QLED ספינת הדגל של סמסונג Q9F
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
-
oferlaor
- מנהל

·לא ממש הבנתי. צילמתי גם וגם. אם אתה מתכוון לוידאו, צילמתי בזוית שתכיל את כל המסך וגם אותי (צילום פרונטלי לא נראה טוב)JoeJoe כתב:תודה על הביקורת
צריך לצלם טלוויזיה כזאת מלפנים ולא מהצד, זה ידוע שהסוויט ספוט הוא מלפנים אז חבל
בכל אופן לא נראה שיש הצדקה לפי שתיים וחצי מהמחיר של הדגמים הגבוהים של שנה שעברה....
-
oferlaor
- מנהל

לסמסונג הייתה הזדמנות לספק OLED עם יתרון על LG ו SONY אם היו מוסיפים לו תלת ממד אקטיבי... יש מלא שהיו רצים לקנות... זה רק מחזק את החשד שלי שיש קונספירציה. משהו מלמעלה כנראה אסר על כל היצרנים לכלול תלת ממד... מעניין אם לכל הפחות הטלויזיה תומכת באות מבוא 120Hz? זה גם חשוב לגיימרים, וגם מאפשר בעתיד להוסיף תלת ממד אקטיבי עי מכשיר חיצוני שגם ישדר למשקפיים. תאורטית לייצר מכשיר כזה זה פשוט וזול..
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20185
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
-
oferlaor
- מנהל

·מה האינטרס של תעשיה שלמה לא ליישם פיצ׳ר שהקהל רוצה? הפיתרון פשוט יותר, אין לקהל עניין בתלת מימד.CUTNPASTE כתב:לסמסונג הייתה הזדמנות לספק OLED עם יתרון על LG ו SONY אם היו מוסיפים לו תלת ממד אקטיבי... יש מלא שהיו רצים לקנות... זה רק מחזק את החשד שלי שיש קונספירציה. משהו מלמעלה כנראה אסר על כל היצרנים לכלול תלת ממד... מעניין אם לכל הפחות הטלויזיה תומכת באות מבוא 120Hz? זה גם חשוב לגיימרים, וגם מאפשר בעתיד להוסיף תלת ממד אקטיבי עי מכשיר חיצוני שגם ישדר למשקפיים. תאורטית לייצר מכשיר כזה זה פשוט וזול.....
·oferlaor כתב:
·מה האינטרס של תעשיה שלמה לא ליישם פיצ׳ר שהקהל רוצה? הפיתרון פשוט יותר, אין לקהל עניין בתלת מימד..........
ההשערה ההגיונית שלי היא שזה כנראה פגע במכירות כרטיסים לסרטים בקולנוע. עכשיו לאנשים יהיה תירוץ ללכל לאולמות IMAX כאשר אין להם את האפשרות בבית. הרי לא מדובר בטכנולוגיה 3D שבאה על חשבון ה 2D. זה בסה"כ פיצ'ר נוסף שגם לא מייקר או מסבך את המוצר ובטח שלא בא על חשבון משהו אחר. כמה כבר עולה משדר BT ועוד כמה שורות קוד לקושחה? זה הרי בדיוק אותו המסך. היכולת החומרתית קיימת בכל מקרה (כל מסך עם החלקת תמונה, תומך בקצב רענון של 120 הרץ לפחות). מה הבעיה לכלול תלת ממד בדגם אחד של החברה? מי שזה לא מעניין אותו, לא הולך להחרים את המוצר בגלל שיש בו אופציה כזאת. בסקרים שעשו ב AVS ל 3D היום יש רוב של 65%. לא הגיוני לחלוטין שכל חברות האלקטרוניקה הפסיקו את התמיכה, זה נוגד את ההגיון הבריא של יצירת תחרות. מספיק שיש מליון איש שרוצים תלת ממד, זה כבר רווח עצום לחברה שתציע דגם בלעדי שכולל... משהו מריח לא טוב בכל זה. מקווה שאיזו חברה סינית תציע פתרונות מחוץ לטלויזיה. תיאורטית זה אפשרי להוסיף תלת ממד אקטיבי לקונסוליה, סטרימר ואפילו לרסיבר קולנוע ביתי. אם המסך מסוגל להציג 60 הרץ, אז כל סטרימר עם BT יוכל לנגן תלת ממד ובו זמנית לסנכרן 30 פריימים לכל עין באופן ישיר למשקפיים אקטיביות...
אגב יש מוצר כזה שיצא ב 2014:
-
oferlaor
- מנהל

@CUTNPASTE
·זה לא שרשור קונספירטיבי. אם יש לך עניין להמשיך דיון כזה, אפצל אותו לשרשור משלו
·זה לא שרשור קונספירטיבי. אם יש לך עניין להמשיך דיון כזה, אפצל אותו לשרשור משלו
- MrHicUp
- חבר ותיק

- תגובות: 1571
- נתן תודות: 112 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
התכוונת, לאור המהירות הגבוהה והולכת של האינטרנט במדינת גוש דן......oferlaor כתב:השידורים של VOD של יס דווקא היו טובים יותר - אם כי לא באופן דרמטי. משחקי הכס נראים טוב, אבל האמת שהציפיה שלי גבוהה יותר לסדרה הכי נצפת בקטלוג של החברה... הגיע הזמן אולי לשפר את האיכות לאור המהירות הגבוהה והולכת של האינטרנט בישראל והכניסה הרחבה של מסכים גדולים ו-4K....
·
תודה, סקירה מושקעת ואינפורמטיבית.
המיצוב של OLED היום הוא משונה, מוצר שאמור ביום מן הימים להיות קצה עליון של מינסטרים, מתומחר עדיין במחיר של סופר פרמיום, בהפרש משמעותית גבוה יוצר מהתועלת השולית שהוא מציע.
היתרונות והטכנולוגיה מוחשיים, שאלת השאלות הינה, מתי ובכמה הוא יתומחר, כדי להשיג נתח שוק קריטי.
המיצוב של OLED היום הוא משונה, מוצר שאמור ביום מן הימים להיות קצה עליון של מינסטרים, מתומחר עדיין במחיר של סופר פרמיום, בהפרש משמעותית גבוה יוצר מהתועלת השולית שהוא מציע.
היתרונות והטכנולוגיה מוחשיים, שאלת השאלות הינה, מתי ובכמה הוא יתומחר, כדי להשיג נתח שוק קריטי.
כיף לקרוא סקירה כזו מקיפה. ה-SMART נראה טוב יותר משנה לשנה.
לדעתי המסך לא נבחן לגבול יכולותיו. היה מעניין לקרוא על ביצועיו ממקורות כמו בלוריי UHD, פלייסטיישן 4 פרו וערוצי UHD בחיבור הלווין (כמובן שאני לא מצפה מעופר להחליף את הציוד בביתו). בקרוב יהיה את ערוץ הליגה הספרדית ביס, אפשר יהיה להשתמש בו בבדיקות.
לדעתי המסך לא נבחן לגבול יכולותיו. היה מעניין לקרוא על ביצועיו ממקורות כמו בלוריי UHD, פלייסטיישן 4 פרו וערוצי UHD בחיבור הלווין (כמובן שאני לא מצפה מעופר להחליף את הציוד בביתו). בקרוב יהיה את ערוץ הליגה הספרדית ביס, אפשר יהיה להשתמש בו בבדיקות.
-
oferlaor
- מנהל

נבדקו לא מעט תכנים ב uhd וזה מצויין בביקורת. יש לי בבית לא מעט מקורות 4k כולל סטרימרים, יס אולטרה, פרטנרTV, כרוםקאסט אולטרה, נגן בלוריי uhd ו-dune solo 4K. לא ציינתי את כל הבדיקות שערכתי כמובן (גם ככה הביקורת ארוכה ומפורטת).
לי אין ציפיות ממסך. אני רק מדווח ממצאים. למסך יש כמה תכונות best of breed אבל אין מסך מושלם.
לי אין ציפיות ממסך. אני רק מדווח ממצאים. למסך יש כמה תכונות best of breed אבל אין מסך מושלם.
אני חושב שגם CUTNPASTE וגם oferlaor צודקים.
אני חושב ש CUTNPASTE צודק בנושא התלת מימד. לראיה, המסך הנ"ל מכיל הרבה פיצ'רים שרוב המשתמשים לא צריכים.
אני חושב שגם oferlaor צודק בכך שהשרשור הוא לא שרשור קונספירציה.
נראה לי שהשאלה הבאה כן מתאימה לשרשור זה:
לטובת תלת מימד "בהרכבה אישית", האם המסך יכול לקבל קצב תמונה של 120 הרץ? שאלתי שאלה זהה במבחן הקודם שעופר ערך על מסך ה OLED החדש של LG ואף אחד מחברי הפורום לא ידע לתת תשובה.
אני חושב ש CUTNPASTE צודק בנושא התלת מימד. לראיה, המסך הנ"ל מכיל הרבה פיצ'רים שרוב המשתמשים לא צריכים.
אני חושב שגם oferlaor צודק בכך שהשרשור הוא לא שרשור קונספירציה.
נראה לי שהשאלה הבאה כן מתאימה לשרשור זה:
לטובת תלת מימד "בהרכבה אישית", האם המסך יכול לקבל קצב תמונה של 120 הרץ? שאלתי שאלה זהה במבחן הקודם שעופר ערך על מסך ה OLED החדש של LG ואף אחד מחברי הפורום לא ידע לתת תשובה.
מוטי
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20185
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@motico
לפי RTINGS, אף מסך של סמסונג לא יודע לקבל אות 120HZ.
לפי RTINGS, אף מסך של סמסונג לא יודע לקבל אות 120HZ.
-
oferlaor
- מנהל

·במאמר יש תמונה יעודית שמדגישה את הנושא. זה פחות מורגש עם תוכן אמיתי - אבל אנחנו כאן בשביל בדיקות פורמליות.Evil-u כתב:תודה על הביקורת עופר.
לצערי גם בתמונות אפשר לראות אחידות לא טובה של הפאנל....
לגבי נושא התלת, אני צריך לחשוב מה הדרך היעילה ביותר לטפל בנושא הזה (מאמר או שרשור). בינתיים אני אפתח שרשור בנושא.