שלום מעניין אותי איך התשתית שלי מבחינת נתונים לגבי עוצמות ויש תעניין עם השגיאות
https://ibb.co/bQ0HMa
ההוטבוקס מוגדר כמודם והוא יומיים וחצי פעיל יש יחסית כמו גדול של שגיאות זה נחשב תקין? ואיך העוצמות יש משהו לשפר?
הנתונים על גבי התשתית הוט תקינים?
·כן אבל אני בטוח שיש גבול מסויים של שגיאות שזה נחשב עוד תקין אצלי זה נחשב ממש קריטי? ואגב אם בא אליי טכנאי פשוט להיכנס לממשק הניהול ולהראות לו תשגיאות והוא יידע מה לעשות? או שהוא יכול להגיד שהמספר נחשב בסדר ולא כזה גבוהה...sys_admin כתב:השגיאות האלה שמצטברות זה דבר שמצביעה על תשתית לא תקינה. לשפר את המצב יכולים טכנאים של הוט, על ידי מציאת הבעיה בתשתית ותיקונה....
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4311
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 905 פעמים
הגבול המסוים הזה, הוא מספר אפס, כל מספר שמעליו, מצביעה על הבעיה. לתקן DVB-C שמשתמש באפנון QAM שבשימוש ל DOCSIS בהוט קיימים מספר מנגנוני תיקון שגיאות מובנים, ואם כל המנגנונים האלה ביחד לא מצליחים להתגבר על הבעיות שבתשתית, סימן שהמצב כבר בכי רע.
בקשר לטכנאי, לרוב הטכנאי לא יודע מה לעשות וגם אין לא כלי בדיקה מינימליים לעשות משהוא, גם אם הוא היה יודע מה לעשות. בגלל זה, או שהטכנאי קובע שהוא לא רואה שום בעיה, כי הוא באמת לא רואה, בגלל שאין לו שום אפשרות לראות משהוא, או שהוא מתחיל להחליף על עיוור חלקים שקל ופשוט להחליף. למשל, אם יש בעיה של כבל לא תקין או לא מתאים, הטכנאי לא יחליף את הכבל, כי זה מצריך מאמץ, וגם הוא לא יכול לדעת שהכבל לא תקין, הטכנאי יתקין מגבר, יפרק מגבר, יתקין מנחת, יפרק מנחת ואחרי זה יגיד, שאין לו עוד מה לעשות ומדובר על בעיה אזורית. ואם לקוח ישאל, מה זה אומר מבחינתו "בעיה אזורית", הטכנאי יספר לו, שהלקוח צריך להמתין עד שיסדרו את הבעיה ברמה של הרשת הוט הכללית.
בקשר לטכנאי, לרוב הטכנאי לא יודע מה לעשות וגם אין לא כלי בדיקה מינימליים לעשות משהוא, גם אם הוא היה יודע מה לעשות. בגלל זה, או שהטכנאי קובע שהוא לא רואה שום בעיה, כי הוא באמת לא רואה, בגלל שאין לו שום אפשרות לראות משהוא, או שהוא מתחיל להחליף על עיוור חלקים שקל ופשוט להחליף. למשל, אם יש בעיה של כבל לא תקין או לא מתאים, הטכנאי לא יחליף את הכבל, כי זה מצריך מאמץ, וגם הוא לא יכול לדעת שהכבל לא תקין, הטכנאי יתקין מגבר, יפרק מגבר, יתקין מנחת, יפרק מנחת ואחרי זה יגיד, שאין לו עוד מה לעשות ומדובר על בעיה אזורית. ואם לקוח ישאל, מה זה אומר מבחינתו "בעיה אזורית", הטכנאי יספר לו, שהלקוח צריך להמתין עד שיסדרו את הבעיה ברמה של הרשת הוט הכללית.