תיקון פטיפון SONY PS-X45

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
benbit3 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ראשית יש לציין שאני חדש בתחום וזהו פטיפון כניסה בשבילי

קניתי אותו ב200 ש"ח אך הוא עבד פעם אחת ולאחר מכן הפסיק (יש לציין שמי שמכר לי בסדר גמור ומוכן להחזיר את הכסף)

פניתי למעבדה ושם נאמר לי שהתיקון יעלה 300-400 ש"ח שכן הוא בנוי בצורה מסובכת ושונה ממכשירים אחרים, ובנוסף הוא לא יוכל להבטיח שהוא ישאר תקין לאורך זמן

מה לדעתכם עדיף לתקן או כבר לקנות אחר? התקציב שלי במילא לא גבוה, במקסימום 500-600

ההתלבטות העיקרית היא שהטכנאי אמר שזה היה מוצר הדגל של סוני והוא נחשב טוב

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #2 

מה התקלה?...הוא לא מכין קפה לבד?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46454
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5088 פעמים

שליחה #3 

benbit3,
ברוך הבא לפורום. בשאיפה מישהו מבין עניין ידע לענות לך בקרוב.

RAMIRAMI68,
אתה יכול להיות קצת יותר ידידותי וענייני כלפי חברי קהילה חדשים.

lion77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 632
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #4 

@benbit3
· בתור התחלה קח אותו לעוד מעבדה וקבל עוד הצעת מחיר. אם אתה באזור המרכז יש בתל אביב רדיו כוכב בקינג ג'ורג' או אדר סוכנויות בחשמונאים.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #5 

קודם כל, הטכנאי קשקשן (לגמרי לא מפתיע) מאחר שזה לא היה "מוצר דגל". אבל פטיפון טוב הוא כן נחשב בזמנו.
אם תתאר / תסביר למה בדיוק הכוונה בזה שהוא לא פועל, אולי נוכל לעזור במשהו. הטכנאי לא אמר מה הבעיה ומה צריך לעשות לדעתו?
.Anything can be done, but it's only done if it's done

benbit3 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

@lion77
·
המעבדה המדוברת היא רדיו כוכב, אנסה בשניה

benbit3 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

@dragon
·

הבעיה היא כשאני לוחץ פליי המגש מתחיל להסתובב קצת ומפסיק, ממה שהבנתי מהטכנאי הפטיפון הזה בנוי בצורה שונה ומסובכת יותר מאחרים כך שכרגע לדעתו הבעיה במנוע או בג'וק כלשהו בלוח

אם אחליט לתקן הוא יצטרך לבדוק יותר לעומק ואז גם יוכל לדעת מה בדיוק הבעיה וכמה יעלה התיקון

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #8 

התלבטות -
מצד אחד, פטיפון ממש לא רע - בנוי טוב, עם מנוע טוב, צלחת כבדה יחסית, מהירות נשלטת גביש, וסט נתונים טכניים ממש טובים.
מצד שני, זרוע קצרה יחסית, לא ניתנת לכוונון מלא, וכנראה לא הכי טובה. גם לא ניתנת להחלפה.

התקלה שאתה מתאר יכולה להיות המון דברים, שחלקם פשוטים לתיקון, חלקם מסובכים, וחלקם פרקטית - לא אפשריים.
תוסיף על זה סיבוך של פטיפון אוטומטי לגמרי...

אישית, לא הייתי לוקח סיכון ומסתבך בתיקון שיכול להיות מורכב ויקר, עבור הפטיפון הספציפי הזה (f)

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #9 

אני בגדול מסכים עם ניב. התקלה יכולה לנבוע מהרבה גורמים אפשריים ויכולה להיות פשוטה או מסובכת לתיקון.
לא בטוח שהייתי מפקיד אותו לתיקון בעיקר משום שאני לא מכיר טכנאי מספיק מקצועי, אכפתניק וקפדן שגם מתמצא היטב במכשירים כאלה.
הצעת המחיר שניתנה לך לא גבוהה במיוחד, מה שגורם לי לחשוד שהטכנאי זיהה שמדובר בתקלה פשוטה לתיקון; מצד שני, זה שהוא לא מבטיח שיישאר תקין לאורך זמן נשמע בעייתי ומחשיד במובן אחר.

אגב, ניסית להפעיל אותו לא באמצעות לחצן play אלא ע"י הזזת הזרוע לכיוון התקליט? בפטיפונים אוטומטיים זה אמור גם להפעיל את המנוע. זו ירייה באפלה אבל כדאי לנסות.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”