קניתי פנסוניק cx700 ואני מאוכזב :(
אהלן, אז ככה, אני עם פלזמה של פנסוניק PV8 כבר שנים רבות, החלטנו להחליף מסך גם כדי להגדיל מעט (עברנו מ 42 ל 49) וגם כדי לקבל מסך מואר יותר.
המסך הדי מהולל הזה הורכב אתמול ומה אגיד לכם? לא רק שאני לא מרגיש שיפור, אני מקבל תמונה חשוכה ולא חיה בכלל..
(כשיש פריים עם גוונים בהירים זה בסדר, כשמוצג לבן הוא בוהק אפילו מדי, אבל בהצגת גוונים כהים המסך הופך חשוך בצורה דרמטית)
קראתי המון ביקורות בחו"ל על המסך אבל אתמול רק הבנתי שאותו דגם בחול מקבל פנל VA לעומת IPS בארץ, ושלסיומת בדגם המסך יש הבדל משמעותי ולא רק לדוגמא חוסר בכניסת SCART.
התמונה כל כך "לא חיה" שאני תוהה אם המסך תקול או שזה ככה באמת?
בקיצור מרגיש שעשיתי בחירה לא טובה למרות שחשבתי בטעות שמדובר במסך "מהולל" מסדרה יוקרתית ושגם עולה הרבה יותר מאחרים בסדר בגודל שלו..
רציתי לשתף אותכם קודם כל בתחושותי, והיום אפנה גם לחנות גם לשירות וגם ליבואן (יורוקום) ונראה איך מתקדם העניין אולי יהיו הפתעות טובות :\ אעדכן כמובן..
אגב, אם מישהו עם ציוד מדידה מקצועי ו או הבנה מקצועית באיזור ירושלים ומוכן לסייע לי אני אשמח מאד!
המסך הדי מהולל הזה הורכב אתמול ומה אגיד לכם? לא רק שאני לא מרגיש שיפור, אני מקבל תמונה חשוכה ולא חיה בכלל..
(כשיש פריים עם גוונים בהירים זה בסדר, כשמוצג לבן הוא בוהק אפילו מדי, אבל בהצגת גוונים כהים המסך הופך חשוך בצורה דרמטית)
קראתי המון ביקורות בחו"ל על המסך אבל אתמול רק הבנתי שאותו דגם בחול מקבל פנל VA לעומת IPS בארץ, ושלסיומת בדגם המסך יש הבדל משמעותי ולא רק לדוגמא חוסר בכניסת SCART.
התמונה כל כך "לא חיה" שאני תוהה אם המסך תקול או שזה ככה באמת?
בקיצור מרגיש שעשיתי בחירה לא טובה למרות שחשבתי בטעות שמדובר במסך "מהולל" מסדרה יוקרתית ושגם עולה הרבה יותר מאחרים בסדר בגודל שלו..
רציתי לשתף אותכם קודם כל בתחושותי, והיום אפנה גם לחנות גם לשירות וגם ליבואן (יורוקום) ונראה איך מתקדם העניין אולי יהיו הפתעות טובות :\ אעדכן כמובן..
אגב, אם מישהו עם ציוד מדידה מקצועי ו או הבנה מקצועית באיזור ירושלים ומוכן לסייע לי אני אשמח מאד!
נערך לאחרונה על ידי sagico ב 14/08/2017 10:41, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
זה אכן מסך יחסית "מאכזב".. עם פאנל IPS לא הייתי בונה על חוויה.
מצד שני, נראה מהריג'קטים שתיארת שאין להם כנראה קשר. IPS אולי גרוע בגוונים הכהים ובכלל בהצגת שחור וכו', אבל אין לו שום בעיה בדרך כלל להיות נאמן לצבעים נכונים ולתת תמונה נכונה (לא אשתמש במושג "חיה") בתחום היותר בהיר ו/או בחדר מואר. ייתכן שהגדרות שונות יתנו לך תוצאה שהרבה יותר תאהב.
אגב, מה האינטרס לרכוש דגם של לפני שנתיים? מחיר ממש ממש אטרקטיבי? אחרת אני לא רואה שום סיבה, שכן מראש הוא היה דגם לא ממש מוצלח.
מצד שני, נראה מהריג'קטים שתיארת שאין להם כנראה קשר. IPS אולי גרוע בגוונים הכהים ובכלל בהצגת שחור וכו', אבל אין לו שום בעיה בדרך כלל להיות נאמן לצבעים נכונים ולתת תמונה נכונה (לא אשתמש במושג "חיה") בתחום היותר בהיר ו/או בחדר מואר. ייתכן שהגדרות שונות יתנו לך תוצאה שהרבה יותר תאהב.
אגב, מה האינטרס לרכוש דגם של לפני שנתיים? מחיר ממש ממש אטרקטיבי? אחרת אני לא רואה שום סיבה, שכן מראש הוא היה דגם לא ממש מוצלח.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- Evil-u
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1376
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
·לא עקצתי, רק נזכרתי באימה...sn902 כתב:·......
למה אתה ״עוקץ״ אותו?
בסך הכל מנסים להסביר לו שכדאי להתייעץ ולהתעמק לפני שרוכשים מסך.
לקנות מסך בעל ״שם מהולל״ זה רחוק מאוד מלהספיק. עכשיו זה קצת מאוחר......
בכל אופן אני ממליץ לבדוק לגבי החלפה כי היתה פה סוג של "הטעייה", המסך פורסם כבעל VA והגיע IPS.
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4938
- נתן תודות: 524 פעמים
- קיבל תודות: 690 פעמים
... אין צורך בדרמהsn902 כתב:·......
למה אתה ״עוקץ״ אותו?
בסך הכל מנסים להסביר לו שכדאי להתייעץ ולהתעמק לפני שרוכשים מסך.
לקנות מסך בעל ״שם מהולל״ זה רחוק מאוד מלהספיק. עכשיו זה קצת מאוחר......
בנאדם שואל שאלה. אפשר לנסות לעזור או לא...
אני לא מבין מה מטרת התגובה לעיל.
·
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
@jacko-il
האינטרס היה לרכוש דווקא את הדגם הזה שעל פניו עשה רושם דווקא של מסך טוב, וכן במחיר מוזל מבהשקה שלו, בארץ המסכים מגיעים הרבה אחרי שאר העולם, אחריות של יורוקום (שמסתבר שכבר לא של יורוקום)
כאמור אם זה היה הדגם האירופאי אז מן הסתם הוא היה הרבה יותר איכותי
ניסיתי לכייל אותו בכל מיני הגדרות שונות ולא הצלחתי להגיע לאיזון סביר.
התהיה העיקרית כרגע זה האם "ככה המסך" או שיש איזו בעיה בתפקוד שלו, קשה לי לדעת אם זה סובייקטיבי או אובייקטיבי
אגב בהשוואה לסוני מדגמים בינוניים הוא נראה רע לעומתם וגם הם IPS
·
האינטרס היה לרכוש דווקא את הדגם הזה שעל פניו עשה רושם דווקא של מסך טוב, וכן במחיר מוזל מבהשקה שלו, בארץ המסכים מגיעים הרבה אחרי שאר העולם, אחריות של יורוקום (שמסתבר שכבר לא של יורוקום)
כאמור אם זה היה הדגם האירופאי אז מן הסתם הוא היה הרבה יותר איכותי
ניסיתי לכייל אותו בכל מיני הגדרות שונות ולא הצלחתי להגיע לאיזון סביר.
התהיה העיקרית כרגע זה האם "ככה המסך" או שיש איזו בעיה בתפקוד שלו, קשה לי לדעת אם זה סובייקטיבי או אובייקטיבי
אגב בהשוואה לסוני מדגמים בינוניים הוא נראה רע לעומתם וגם הם IPS
·
נערך לאחרונה על ידי sagico ב 14/08/2017 13:08, נערך פעם 1 בסך הכל.
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4938
- נתן תודות: 524 פעמים
- קיבל תודות: 690 פעמים
@sn902
·לא אותך acc800
את זה נשאיר למקצוענים ....
כל מה שאמרתי הוא שאין כל צורך "לזרות מלח על הפצעים" . בפעם האחרונה שבדקתי, זו לא היתה מטרת הפורום.
·לא אותך acc800
כל מה שאמרתי הוא שאין כל צורך "לזרות מלח על הפצעים" . בפעם האחרונה שבדקתי, זו לא היתה מטרת הפורום.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
הביקורת פה חיובית למדי באספקטים שציינת:
http://www.dtown.co.il/articles/3671.html
"ביחס לקטגוריית המחיר (מתחת למסכי העל) הפנסוניק הרשימה מאוד עם דיוק בהצגת הצבע, למעשה ה- CX700 התגלתה כאחת הטלוויזיות עם הצבעים הכי מדויקים וטבעיים בהן יצא לי לצפות לאחרונה.
השילוב של איכות הצבע ועיבוד הווידאו מביא לחוויית צפייה מאוד מהנה, עם טווח נרחב של סוגי תכנים - מה שלא מחייב דווקא 4K על מנת ליהנות. בתנאי תאורה רגילים, השחור נראה טוב מאוד – ביחד עם עוצמת הארה חזקה, אבל בתנאי חדר חשוך לגמרי, יש לדגמים היקרים יותר יתרון בסעיף זה"
http://www.dtown.co.il/articles/3671.html
"ביחס לקטגוריית המחיר (מתחת למסכי העל) הפנסוניק הרשימה מאוד עם דיוק בהצגת הצבע, למעשה ה- CX700 התגלתה כאחת הטלוויזיות עם הצבעים הכי מדויקים וטבעיים בהן יצא לי לצפות לאחרונה.
השילוב של איכות הצבע ועיבוד הווידאו מביא לחוויית צפייה מאוד מהנה, עם טווח נרחב של סוגי תכנים - מה שלא מחייב דווקא 4K על מנת ליהנות. בתנאי תאורה רגילים, השחור נראה טוב מאוד – ביחד עם עוצמת הארה חזקה, אבל בתנאי חדר חשוך לגמרי, יש לדגמים היקרים יותר יתרון בסעיף זה"
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
@sagico
·
תשמע, בדרך כלל ההשקה בארץ דווקא יחסית קרובה להשקה בעולם. פעם היינו ממתינים המון זמן, אבל היום זה כמה חודשים בודדים אחרי שאר האזורים העיקריים. אבל עזוב, זה באמת לא משנה למען האמת, סתם ניסיתי להבין מדוע דווקא אותו. בדרך כלל כשרוכשים דגם ישן ביחס להיצע הקיים יש לזה סיבה מאד ספציפית. כמו מישהו שממש רוצה תלת מימד במסך ומאחר וכבר אין בחדשים - קונה דגם של שנה קודמת או אחורה יותר. מוצדק או לא, זה כבר אינדבידואלי וסובייקטיבי לחלוטין.
בכל מקרה,
בהיבטים שתיארת, המסך הזה דווקא אמור כן להיות בסדר. הוא אמור להיות גרוע בדברים אחרים, לא בהיבט של צבע ותמונה טובה יחסית בחדר מואר ועם תכנים סטנדרטיים. (ראה גם תגובה מעליי של @Thehobit1 )
יכול להיות שיש בעיה נקודתית במסך שלך. אני סקפטי מאד אבל לא שולל כלום. זה אפשרי לבדוק רק בעיניים של מישהו מקצועי יותר או מול מסך רפרנס או מסך זהה אחר.
ובלי קשר, תקין או לא תקין, הייתי בודק אולי אפשרות להחליף אותו ל- DX700. אמור להיות טוב ממנו בהבדל ניכר לעין.
עריכה
ואגב, גם יכול להיות שמדובר "בבעיה הקלאסית" של מעבר אחרי עשר שנים עם פלזמה ל- LCD די בינוני. יכול להיות שאתה פשוט נובח על העצים הלא נכונים. לא כזה פשוט לעשות את המעבר הזה.
·
תשמע, בדרך כלל ההשקה בארץ דווקא יחסית קרובה להשקה בעולם. פעם היינו ממתינים המון זמן, אבל היום זה כמה חודשים בודדים אחרי שאר האזורים העיקריים. אבל עזוב, זה באמת לא משנה למען האמת, סתם ניסיתי להבין מדוע דווקא אותו. בדרך כלל כשרוכשים דגם ישן ביחס להיצע הקיים יש לזה סיבה מאד ספציפית. כמו מישהו שממש רוצה תלת מימד במסך ומאחר וכבר אין בחדשים - קונה דגם של שנה קודמת או אחורה יותר. מוצדק או לא, זה כבר אינדבידואלי וסובייקטיבי לחלוטין.
בכל מקרה,
בהיבטים שתיארת, המסך הזה דווקא אמור כן להיות בסדר. הוא אמור להיות גרוע בדברים אחרים, לא בהיבט של צבע ותמונה טובה יחסית בחדר מואר ועם תכנים סטנדרטיים. (ראה גם תגובה מעליי של @Thehobit1 )
יכול להיות שיש בעיה נקודתית במסך שלך. אני סקפטי מאד אבל לא שולל כלום. זה אפשרי לבדוק רק בעיניים של מישהו מקצועי יותר או מול מסך רפרנס או מסך זהה אחר.
ובלי קשר, תקין או לא תקין, הייתי בודק אולי אפשרות להחליף אותו ל- DX700. אמור להיות טוב ממנו בהבדל ניכר לעין.
עריכה
ואגב, גם יכול להיות שמדובר "בבעיה הקלאסית" של מעבר אחרי עשר שנים עם פלזמה ל- LCD די בינוני. יכול להיות שאתה פשוט נובח על העצים הלא נכונים. לא כזה פשוט לעשות את המעבר הזה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
·sagico כתב:@sn902
·
בבקשה תפסיק,
אני ביקשתי עזרה מקצועית, דעות ותגובות ענייניות מקצועיות
נראה שאתה מנסה להקניט ולהציק וזה לא נעים לי - ביקשתי ממך ואני מבקש שוב אנא ממך הפסק!...
מה אתה כזה רגיש?
בסך הכל אמרתי שאת העזרה המקצועית צריכים לבקש לפני הרכישה.
עכשיו זה כבר לא יעזור...
@jacko-il
·יוצא לי לצפות אצל קרובים במסך סוני LCD פשוט ולא מתיימר, ורואים מצויין, כך שזו פרספקטיבה שיש לי מול הפלזמה שלי.
DX700 אני חושב שקיים בארץ מ 58 אינץ
יכול להיות שאני צריך עין מקצועית נוספת באמת
גם אני כמוך סקפטי שזו בעיה במסך אך לא שולל את זה גם
·יוצא לי לצפות אצל קרובים במסך סוני LCD פשוט ולא מתיימר, ורואים מצויין, כך שזו פרספקטיבה שיש לי מול הפלזמה שלי.
DX700 אני חושב שקיים בארץ מ 58 אינץ
יכול להיות שאני צריך עין מקצועית נוספת באמת
גם אני כמוך סקפטי שזו בעיה במסך אך לא שולל את זה גם
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9464
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1147 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
ניסית לכייל?
אני גם עברתי (בעל כורחי) מפלזמה טובה ל LED פשוטה אבל עם כיול נכון אני הרבה יותר מרוצה מהתמונה.
אני גם עברתי (בעל כורחי) מפלזמה טובה ל LED פשוטה אבל עם כיול נכון אני הרבה יותר מרוצה מהתמונה.
אכן ניסיתי לכייל, יש במסך אופציות נרחבות ביותר לכיול שאולי יכולות לשפר מעבר לבהירות קונטרסט וכו' (שזו אולי נקודת חוזק של המסך, אבל צריך להיות מקצוען כדי להבין את כל הפרמטרים המתקדמים)
התמונה השתפרה מעט, עדיין הצבעים פחות טובים והפירוט בשחורים לא טוב.
אני תוהה האם סוני XD7005 תהיה אופציה טובה יותר?
התמונה השתפרה מעט, עדיין הצבעים פחות טובים והפירוט בשחורים לא טוב.
אני תוהה האם סוני XD7005 תהיה אופציה טובה יותר?