אם אתם חובבי אודיו ובדיוק קניתם אוזניות יקרות לדרכים ואתם מחפשים שידוך של נגן אודיו אודיופילי לדרכים במחיר לא גבוה כל כך, ה- ONKYO DP-S1 מהווה פתרון נהדר בשבילכם שמשלב טכנולוגיה עדכנית של סטרימינג, אודיו באיכות גבוה ומבנה עמיד וסולידי.
בכתבות הקודמות שלי לגבי נגנים אודיופילים ציינתי קצת לגבי ההבדלים, אבל אני אנסה לגעת בהבדל על קצה המזלג.
היום בטלפונים סלולארים יושבים המון רכיבים על המעבד הסטנדטי שאנחנו מכירים, הוא מבצע גם עיבוד נתונים לטלפון, גם עיבוד לסאונד ככרטיס קול (DAC), ועוד פעולות שונות ונרחבות. בנוסף לזה יש מעגל הגגברה שהוא לרוב פשוט ביותר ובקיצור דוחסים המון יחד ובסוף זה פוגם באייכות האודיו. מה גם שכאשר דוחסים הרבה רכיבים אלקטרונים יחד יש פעמים רעשים ולכלוכים בסאונד המשפיעים על אייכותו.
אני אוהב לתאר מקרים שכאלו במקרה של מצלמה שבו רובנו מבינים. מה ההבדל בין המצלמה בטלפון לבין מצלמת רפלקס DSLR (כזו עם עדשות מתחלפות וכו'). על פניו שתיהן מצלמות והכל יפה ולמה לך להסחב עם מצלמת DSLR גדולה ומגושמת ועוד להוסיף לכך עדשות טלה בומבסטיות. מאותה סיבה שלשמו קיים הנגן הנייד- הוא מבצע את המטרה שלו בצורה יותר טובה ממכשירי קומבו שמבצעים כמה דברים יחד. עצם זה שהוא מוצר יעודי, מנגנוני העיבודי והתוצר הסופי טוב יותר ללא ספק. במקרה של הנגן זה עובד ככה שיש לך צ'יפ לכל דבר שמבצע את הפעולה שלשמה נועד- זיכרון מחזיק בנפח השירים, DAC מבצע פענוח מדיגיטל לאנלוג (וקיימים שתיים שכאלו, אחד בעבור כל ערוץ) ולבסוף מגבר אוזניות שלא קיים לך בטלפון הנייד ומאפשר לך להניע אוזניות שכנראה הטלפון הנייד לא מאפשר.
לשורה התחתונה- האם ההבדל שמיע? כן.
נחזור למקרה המצלמה- האם ניתן לראות הבדל בין מצלמת מובייל לבין מצלמת DSLR הכי פשוטה שיש? כן. אני מאמין שכל אדם פשוט יבחין בהבדל ללא בעיה. אומנם הפערים קטנים עם העליה באיכות הצילום במובייל, אבל עדיין מוצר יעודי יתן תוצר יותר טוב לעומת מוצר כלאיים.
באשר למחיר? זכותך להזמין מהיכן שאתה רוצה. אף אחד לא מכריח אותך לרכוש מספק זה או אחר, מטרת הצגת המחיר בשקלים היא להראות כי ניתן להשיג את המוצר בארץ והיכן. אני מאמין כי רוב גולשי האתר מספיק פקחים לבצע השוואת מחירים לפני הקניה ולהחליט מהיכן להזמין.
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל! תודה! **
אני רואה את המכשיר כווקמן (של פעם) עם מחיר פרימיום.
מין מכשיר נישה כזה ולראיה אני רואה שהרבה מוכרים נמצאים ביפן, שם בדרך כלל נולדים ומתים (די מהר) מכשירים כאלה...