אודיולאב 8000SE - נגד - פליניוס 8200 נגמר בנוקאאוט..

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

בהמשך לשירשור הזה - http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=27977

היום במשך כל היום האזנתי לפליניוס 8200 בהשוואה לאודיולאב 8000S ..שני המגברים נשמעו עם רמקולים DALI IKON6 .

אומנם קטגוריות מחיר שונות לגמרי והפליניוס הוא מגבר מהליגה של הגדולים. אכן ציפיתי שהפליניוס יישמע יותר טוב מהאודיולאב אבל לא ציפיתי לכזה נוקאאוט..

הפליניוס יותר מהאודיולאב בהכל אבל ממש בהכל..

יותר מפורט..
במה יותר רחבה ועמוקה
מיקום הנגנים כל כך מדוייק
הבס התעורר לחיים ואני מרגיש אותו גם בבטן
המוסיקה יותר מרגשת בפליניוס
המיד גם הגבוה וגם הנמוך בפליניוס פשוט מדהימים
בהירות היתר של הרמקולים נעלמה מבלי לאבד את הפירוט
הצליל כל כך יותר מלא ובשרני
הפליניוס גם יותר מכוער מהאודיולאב :lol: :lol:

מאחר ואצלי מדובר בשירשור המגבר גם לרסיבר קולנוע ביתי יש בעיני לפליניוס חיסרון ענק אחד - המתג מאפשר מעקף של חלק הפרה שבפליניוס ממוקם בגב המכשיר - לא ברור לי מה לעזזל הם חשבו..אם כבר יש את האופציה הזו הרי שמן הסתם גם אמורים להשתמש בה אז למה למקם את המתג בגב המכשיר???

אודה ואתוודה שהרמקולים התעוררו לחיים חדשים וטובים יותר ומורגש שיש בעל בית ששולט בהם ביד רמה במיוחד בתחום התחתון - בבס.

אני עדיין אחוז פליאה עד כמה המגבר הזה נשמע יותר טוב ובהרבה מהאודיולאב.

בזמנו כשבחנתי את האודיולאב בהשוואה למגברים אחרים ברמת המחיר שלו (או ברמתו בכלל) היו הבדלים בין המגברים השונים אבל לא כאלו גדולים.

דבר אחרון, הפליניוס הזה מערער את הדיעה הקדומה שלי בכל הנוגע ליחסי העלות בין רכיבי המערכת השונים במחירי חו"ל הפליניוס עולה פי שתיים מהרמקולים והשילוב בהחלט מאד מוצלח.

אפילו הבחור שהגיע אלי עם המגבר (אודופיל מושבע ומנוסה) הופתע לטובה מהצליל שבקע מהרמקולים.

שלמה

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

תתחדש ! (על החוויה לפחות)
אל תתייחס ברצינות לערך יחס עלות כזה או אחר של רכיבי המערכת, זה לא מדע מדוייק.
אני מקווה שהשוויתם בין שני המגברים בווליום דומה.
לפליניוס אכן רזרבות כוח גדולות בהרבה מהאודיולאב.
לגבי המתג מאחור (מעקף) - הוא לא מתייחס לכניסה ספציפית במגבר ?
ליאור

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

ליאור

לא מיתגתי ישירות בין מגבר למגבר. האודיולאב ברשותי כבר חודש ואני מכיר היטב כיצד הוא נשמע. ההבדלים היו בכל ווליום. הפירוט והבשרנות של הפליניוס נשמעו היטב גם בעוצמה נמוכה.

המתג בגב המכשיר מיועד לחיבור פרוססור חיצוני כך שניתן לשלב את הפליניוס במערכת קולנוע ביתי. יש שני חיבורים לעניין זה פרוססור אין ופרוססור אאוט. יש גם את המתג המכונה בייפאס שלמעשה עוקף את חלק הפרה שבמגבר.

שלמה

של

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #4 

תתחדש :wink:
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

לגבי ההבדל בין מגברים.

שליחה #5 

האודיולאב והפליניוס שונים מהותית בגוון הצליל שלהם זה מיזה. כל כך שונים, שכמעט אפשר להגיד שמי שאוהב אחד מהם, לא יאהב את השני.

אני לא אתייחס למי מהם יותר טוב, למה ובמה. אבל, נראה לי שאחרי ששמעת את הפליניוס, בגלל ההבדל הטונלי הגדול מאוד, ההבדל הגדול מאוד בפרזנטציה וכ"ו, החלטת שהוא טוב יותר, נקודה, ולא טרחת להקשיב יותר.
למרות שהכרת את המערכת הקודמת, ואתה מעדיף את הנוכחית, המידע שיש לך לא שלם, זה רושם ראשוני ולא מבוסס מספיק.
לדעתי אתה כן צריך להשוות את שני המגברים באופן מסודר זה לזה. השוואה כזאת תאפשר לך להכיר את היתרונות של הפליניוס, אבל אם יש לו גם חסרונות (יחסית לאודיולאב ובכלל) להכיר אותם.
מעבר להחלטה אם ןעם מה להשאר, זה יאפשר לך להכיר את המוצר איתו אתה שומע ולדעת מה לחפש במגברים בעתיד.
איל פור

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה #6 

מצטרף לדברי אייל. (Y)
מבלי להכיר את הפליניוס, רק אומר שלפעמים שומעים משהו מאוד שונה, חדש, לא מוכר ויקר יותר, ולכן מתייגים אותו אוטומאטית כטוב יותר, כאשר לאורך זמן לא בטוח בכלל שזה נכון. תתאזר בסבלנות, בדוק אותם ראש בראש כמו שצריך, ונסה עד מה שניתן לשכוח מפער המחירים. עניין זה לבדו גורם לשינוי בתפיסה של איך הרכיב נשמע.

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אייל

מאחר ואני מאזין לא מנוסה אשמח להסבר ממך במה שונים לדעתך הפליניוס מהאודיולאב - אני פשוט רוצה לדעת אם אכן גם אני שמתי לב להבדלים אלו.

מאחר ואין לי מרכזיית מיתוג בבית אני לא יכול להאזין לשני המגברים זה לצד זה אלא לכל היותר להסתמך על זיכרון שמיעתי - מפני שגם אם אחבר ואנתק בכל פעם את הרמקולים והנגן זו לא תהיה השוואה ישירה.

חוץ מזה, אני לא פוסל את עניין הפסיכואקוסטיקה ההיפך אני בעד, מה רע בתחושת העונג של רכישת או הבעלות על פריט יקר או "יוקרתי".. הרי זה חלק מהעניין בתחביב הזה.

עם יד הלב ובכנות מוחלטת, האם לא רבים כאן העדיפו פריטים יוקרתיים ויקרים בהרבה ולא בהכרח בגלל ה"רווח" הטונאלי שלהם.

רוי אני יודע את תשובתך, אבל עדיין אם תהיה כן עם עצמך אני בטוח שלמיצוב של מכשיר כזה או אחר היה חלק (אולי אצלך מזערי) בשיקול אם לקנות מכשיר זה.

אם אכן ארכוש את הפליניוס - סוף סוף אוכל לכתוב באודיו יוקרתי :lol: :wink: :wink:

שלמה

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #8 

א. עם היד על הלב : לא יותר מדיי.
יש כאלו למשל קוראים להם בעלים של ב.מ.ו 318 .
בעולם הסטריאו לדעתי לפחות , הרעיון הוא יחס עלות למחיר מול האוזן.
מה שנשמע לאוזן שלי הכי טוב והכי נעים ועולה הכי פחות הוא הכי מומלץ.
אם אתה מסתפק והאוזן שלך מסתפקת ולא שמה לב להבכל בין רמקול ADC של 1000 ש"ח לבין רמקול של דאלי גראנד קופה למשל , אז זכית.

אבל ללכת ולקנות כי בסופו של יום יהיה לי מוצר יוקרתי יותר השם של זה זה : נובוריש.

ב. המתנג נמצע מאחורה כדי שיהיה ניתוק אופטימלי בין החלקים.
הרעיון הוא שלא תהיה השפעה בינהם ויהיה ניתוק מלא. כנראה איך שנבנה הבורד בפנים וכל החיבורים , המקום האופטימלי לניתוק אנלוגי ולא דיגיטלי הוא מאחורה. זו אחת החוכמות במוצרי היי אנד , משתדלים לעשות כמה שפחות פגיעה בסאונד ,לפעמים על חשבון : נוחות , אסתטיקה , מחיר וכו..

לגבי השוואה בינהם? אני מנסה להזכר בפליניאוס ואודיולאב, את שניהם שמעתי אבל לפני שנים.
השאלה היחידה היא : הפליניוס נשמע באמת ככ יותר טוב שהוא שווה את תוספת המחיר?
אם כן אז תתחדש.

אגב בטווחים האלו יש עוד מגברים שלדעתי שווה לשמוע . אני אישית תמיד ממליץ על מה שיש לי בחדר שהוא ה ARCAM DIVA A85 שהיום הוא ה A90 .

כמו כן סדרת הFMJ של ARCAM .
EXPOSURE ששמעתי בזמנו.
CYRUS .
ואפילו מיוזיקל פידאלטי לדעתי אפשר למצוא מגברים שלהם במחיר נורמלי .

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

אורי

לא אמרתי שהמיצוב הוא השיקול המכריע אבל בהחלט יש לו חלק בשיקולי הרכישה של כוווולם. אצל חלקנו המישקל של המיצוב הוא מזערי (אבל קיים) ואצל חלק הוא השיקול המכריע.

את האקספושור שמעתי והעדפתי את האודיולאב.

אם ארכוש את הפליניוס אז מדובר ברכישה כיד שנייה - וההפרש במחיר בינו לבין האודיולאב לטעמי בהחלט שווה להפרש בסאונד.

אבל, ההפרש במחיר של מגבר פליניוס חדש לבין אודיולאב בהחלט לא שווה להפרש בסאונד ביניהם.

אודיולאב חדש במחירי חו"ל 1,000$ פליניוס חדש במחירי חו"ל 3,000$ . הפיניוס בהחלט נשמע לאוזניי הרבה יותר טוב מהאודיולאב אבל לא הייתי אומר שפי שלוש יותר טוב, לכן, לא שווה.

שלמה

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

KOOKE כתב: רוי אני יודע את תשובתך, אבל עדיין אם תהיה כן עם עצמך אני בטוח שלמיצוב של מכשיר כזה או אחר היה חלק (אולי אצלך מזערי) בשיקול אם לקנות מכשיר זה.
...
השפעת המיצוב אצלי של הרכיבים במערכת הלכה ופחתה עם הזמן, ההאזנה והתעסקות בנושא. במילים אחרות- עם צבירת ניסיון (גם אם יש לי עוד הרבה מה ללמוד כמובן). ברור שהיא עוד קיימת במידת מה.
פעם, כשההבנה אצלי בתחום היתה מעטה, היו שתי דרכים עיקריות בת'כלס לבחור רכיב למערכת- מותג והמלצות. עם הזמן למדתי לשים את עניין המיתוג בצד ככל שניתן (וברור שלא ניתן לשכוח מזה לחלוטין), והמלצות- לא לקבל כמובנות מאליהן. מאידך, אתה חייב לתת לדברים הללו משקל מסויים, כי זה לא תמיד מעשי לבדוק כל דבר כמו שצריך אצלך במערכת.
כעיקרון, בכל אופן, אני מתייחס לעניין המיתוג יותר כגורם מפריע לקבלת החלטה מאשר גורם שעוזר, ותמיד מנסה להיות כנה עם עצמי ולתהות האם אני מתלהב כתוצאה ממשהו ששמעתי (עיקר) או כי אני פשוט "רוצה כזה" משום שהוא יוקרתי/מגניב/בא לי להשוויץ בו (טפל).
ואם אני קונה דווקא מהסיבה השניה, אז לפחות תוך שאני כנה עם עצמי בנוגע למניע.

וחשוב לא פחות, ואני מדגיש: שמעת הבדל? לא בטוח שהוא לטובה! לעצם העובדה שאתה שומע משהו חדש לעומת המוכר וה"משעמם" יש אימפקט אדיר על התפיסה של האם הוא טוב יותר או לא.

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

לשלמה

שליחה #11 

לגבי שמיעת ההבדלים, את זה כמובן אתה צריך לעשוצ בעצמך. חיבור והחלפה של שני מכשירים זו השיטה הנכונה - אם יש לך חבר שיכול לעשות את זה בשבילך בזמן שאתה מקשיב, ועל ידי כך לחסוך לך את הסחת הדעת, זה אפילו עדיף.

לגבי משמעות ההבדלים בין המכשירים: מה שגרם לי לכתוב את ההודעה הקודמת שלי, זה שרשמת שברגע ששמעת את המגבר החדש אמרת לעצמך "זהוא זה, לא צריך יותר לשמוע את המגבר הישן". לדעתי אתה כן צריך, ולו רק לצורך הלמידה במה המגבר שלך חזק, מה התחומים החלשים שלו, במה הוא לא צריך שיפור ובמה כן.
איל פור

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אייל

לא רשמתי שברגע ששמעתי את הפליניוס ידעתי ...

אלא כתבתי את התרשמותי לאחר שהאזנתי במשך יום שלם (ועכשיו זה כבר יום וחצי ) לפליניוס.

ככל שאני מקשיב יותר לפליניוס אני מגלה עד כמה הוא עדיף באוזניי על האודיולאב.

מכל מקום אני בהחלט מקבל את הערתך שיש מקום לשמוע שוב את האודיולאב בטרם אגיע להחלטה.

שלמה

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

logankungfu כתב:
KOOKE כתב: וחשוב לא פחות, ואני מדגיש: שמעת הבדל? לא בטוח שהוא לטובה! לעצם העובדה שאתה שומע משהו חדש לעומת המוכר וה"משעמם" יש אימפקט אדיר על התפיסה של האם הוא טוב יותר או לא.
...
רוי

עם האמירה הזו איני מסכים. לפעמים כשאתה שומע משהו חדש אתה בהחלט יודע אם נשמע יותר טוב או פחות טוב מהישן ולא רק בגלל השוני.

כשבחנתי מספר מגברים בהשוואה לרסיבר הימאה שלי חלקם נשמעו לי פחות טוב.

שלמה
...

web
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 586
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #14 

לדעתי פרט לחיבור\ניתוק להשוואה בין רכיבים יש חשיבות אולי רבה יותר ל"האזנה ממושכת" של המרכיבים.
אני ממליץ לך לשמוע לפחות יומיים עם המגבר החדש ולאחר מכן לחזור לAUDIOLAB. אם אתה מתגעגע באמת לצליל הPLINIUS אז לך על זה.
בחיפוש שלי להגברה הבאתי הביתה מגבר טוב ויקר, שמעתי מאוד אהבתי אבל לאחר שהחזרתי אותו לא "התגעגעתי" אליו. היה יפה, נחשב, יקר אבל לא לקחתי אותו. וככה קרה לי עם כמה וכמה מגברים עד שמצאתי את מה שחיפשתי.
יש לך זמן, על תמהר, אף אחד לא לוחץ (רק אתה את עצמך)
לאחר הבדיקות, מה שנשמע יותר טוב ויותר זול, תיקח.

yairjazz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 429

בלי להעליב...

שליחה #15 

אבל אני לא בטוח שיש לך מספיק זמן האזנה ונסיון בשביל להחליט כל כך מהר ובאופן כה נחרץ וגורף שהפיליניוס טוב יותר באופן משמעותי מהאודיולאב. אני בהחלט חושב כמו אייל וכמו רוי שעצם העובדה ששמעת משהו חדש, שונה, יקר יותר ויוקרתי יותר - עשויה לגרום לך להרגיש שמצאת משהו טוב יותר בעוד שלמעשה מצאת משהו אחר ולא בהכרח טוב יותר.

אני גם מצטרף לדעתו של WEB - תן לעצמך כמה ימים להירגע מההתלהבות של "איזה מציאה מצאתי" ותאפשר לאוזן שלך להתרגל לצליל השונה והחדש. אל תשכח שגם האודיולאב ניצח אצלך באופן גורף, אבל בינתיים הוא אצלך כבר חודש והתרגלת... ואז תחזור לאודיולאב ותבדוק האם באמת האודיולאב פחות טוב לאוזניך מהפיליניוס.

יכול להיות שכן ויכול להיות שלא. אני באמת לא יודע. אבל מה שחשוב הוא שההחלטה שלך תהיה על בסיס מוסיקלי ולא על בסיס שיווקי / כלכלי / מיתוגי ושאר דברים שרק מפריעים.

כל העיסוק במיצוב ובמחיר של המוצר רק מפריע ומקלקל את היכולת להתרשם באמת מהצליל.

web
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 586
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #16 

דרך אגב אל תחשוב שכל דבר יקר יותר טוב יותר.
אני חשבתי שכמעט כל מגבר שאבדוק ינצח את הARCAM הENTRY LEVEL שלי והדבר לא היה כך.
לפעמים ההבדל היה כל כך קטן שהדפתי להישאר איתו.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #17 

תתחדש ותהנה !
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

מה תתחדש? הוא עוד לא קנה אם הבנתי אותו נכון.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #19 

לפי מה שהוא כתב, העיסקה סגורה... :wink:
Making Products, Mentor, Lecturer