היום במשך כל היום האזנתי לפליניוס 8200 בהשוואה לאודיולאב 8000S ..שני המגברים נשמעו עם רמקולים DALI IKON6 .
אומנם קטגוריות מחיר שונות לגמרי והפליניוס הוא מגבר מהליגה של הגדולים. אכן ציפיתי שהפליניוס יישמע יותר טוב מהאודיולאב אבל לא ציפיתי לכזה נוקאאוט..
הפליניוס יותר מהאודיולאב בהכל אבל ממש בהכל..
יותר מפורט..
במה יותר רחבה ועמוקה
מיקום הנגנים כל כך מדוייק
הבס התעורר לחיים ואני מרגיש אותו גם בבטן
המוסיקה יותר מרגשת בפליניוס
המיד גם הגבוה וגם הנמוך בפליניוס פשוט מדהימים
בהירות היתר של הרמקולים נעלמה מבלי לאבד את הפירוט
הצליל כל כך יותר מלא ובשרני
הפליניוס גם יותר מכוער מהאודיולאב
מאחר ואצלי מדובר בשירשור המגבר גם לרסיבר קולנוע ביתי יש בעיני לפליניוס חיסרון ענק אחד - המתג מאפשר מעקף של חלק הפרה שבפליניוס ממוקם בגב המכשיר - לא ברור לי מה לעזזל הם חשבו..אם כבר יש את האופציה הזו הרי שמן הסתם גם אמורים להשתמש בה אז למה למקם את המתג בגב המכשיר???
אודה ואתוודה שהרמקולים התעוררו לחיים חדשים וטובים יותר ומורגש שיש בעל בית ששולט בהם ביד רמה במיוחד בתחום התחתון - בבס.
אני עדיין אחוז פליאה עד כמה המגבר הזה נשמע יותר טוב ובהרבה מהאודיולאב.
בזמנו כשבחנתי את האודיולאב בהשוואה למגברים אחרים ברמת המחיר שלו (או ברמתו בכלל) היו הבדלים בין המגברים השונים אבל לא כאלו גדולים.
דבר אחרון, הפליניוס הזה מערער את הדיעה הקדומה שלי בכל הנוגע ליחסי העלות בין רכיבי המערכת השונים במחירי חו"ל הפליניוס עולה פי שתיים מהרמקולים והשילוב בהחלט מאד מוצלח.
אפילו הבחור שהגיע אלי עם המגבר (אודופיל מושבע ומנוסה) הופתע לטובה מהצליל שבקע מהרמקולים.
שלמה