צירפתי פה תוכנית של הבית כולל מיקומים אפשריים. קצת הסברים:
- כחול - מודולים שאני מתכונן להתקין (פיבארו דימר, פיאברו ריליי, פיבארו תריס, קובינו מתג יבש, ו-ZXT, בהתאמה לראשי תיבות).
- האיקס האדום זה המיקום של חיישן המזגן (הוא לא חכם אבל הוא מכתיב במידה מסוימת את המיקום של ה-ZXT).
- הקירות הבורדו הם קירות של חדר המדרגות - הם עשויים מלבני סיליקט, ולא מבלוקים, ולכן הם מקשים מאוד על השידור, מה שהופך את הנושא לבעייתי.
בגדול התוכנית של הפיילוט כוללת בעיקר "החכמה" של חדר השינה, אבל גם של דברים ספציפיים בסלון/מטבח, ולכן זה מייצר את אתגר המיקום של ה-VERA.
קצת הסברים על האופציות שכרגע שמתי:
1. אופציה 1 היא האופציה המועדפת עלי באופן ניכר. במיקום הזה נמצאת עמדת המולטימדיה שלי - יש שם מקום לכל האלקטרוניקה (גם הפיליפס HUE BRIDGE יושב שם למשל, וגם שולט בלי בעיה באורות בחדר השינה, אבל זה ZIGBEE....), ויש לי אפשרות לחבר שם את ה-VERA גם ב-LAN.
2. אופציה 2 היא אופציה כנראה אפשרית אבל מורכבת הנדסית. במקום של אופציה 2 קיים ארון תקשורת (שגם מחזיק את ה-ACCESS POINT WIFI שלי) אבל אין בו מקום לעוד התקנים כמו ה-VERA. ייתכן ואני יכול לחתוך חלק מגב הארון ולהכנס לתוך קיר הגבס בשביל להרחיב את זה - אבל זה רחוק מאידאלי (אם כי זה המיקום הכי מרכזי בבית).
3. אופציה 3 היא מיקום קרוב אבל במיקום הזה אין LAN, מה שידרוש ממני לחבר את ה-VERA ב-WIFI בלבד.
לאור חלק מהשרשורים שראיתי פה על בעיות טווח - הייתי שמח לשמוע מבעלי הניסיון כאן אם יש לכם דעות על המיקום שלה לכאן או לכאן.
להלן קישור לתמונה:
[img2=1500x1200]https://photos.smugmug.com/Public-Album ... kF9-X3.png[/img2]