התייעצות לגבי מיקום ה-VERA בבית

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #1 

לקראת ה"פיילוט" לבית חכם שאני עושה (כמה מודולים, לא כל הבית עדיין), אני מנסה להבין איפה הכי נכון למקם את ה-VERA.
צירפתי פה תוכנית של הבית כולל מיקומים אפשריים. קצת הסברים:
  • כחול - מודולים שאני מתכונן להתקין (פיבארו דימר, פיאברו ריליי, פיבארו תריס, קובינו מתג יבש, ו-ZXT, בהתאמה לראשי תיבות).
  • האיקס האדום זה המיקום של חיישן המזגן (הוא לא חכם אבל הוא מכתיב במידה מסוימת את המיקום של ה-ZXT).
  • הקירות הבורדו הם קירות של חדר המדרגות - הם עשויים מלבני סיליקט, ולא מבלוקים, ולכן הם מקשים מאוד על השידור, מה שהופך את הנושא לבעייתי.

בגדול התוכנית של הפיילוט כוללת בעיקר "החכמה" של חדר השינה, אבל גם של דברים ספציפיים בסלון/מטבח, ולכן זה מייצר את אתגר המיקום של ה-VERA.

קצת הסברים על האופציות שכרגע שמתי:
1. אופציה 1 היא האופציה המועדפת עלי באופן ניכר. במיקום הזה נמצאת עמדת המולטימדיה שלי - יש שם מקום לכל האלקטרוניקה (גם הפיליפס HUE BRIDGE יושב שם למשל, וגם שולט בלי בעיה באורות בחדר השינה, אבל זה ZIGBEE....), ויש לי אפשרות לחבר שם את ה-VERA גם ב-LAN.

2. אופציה 2 היא אופציה כנראה אפשרית אבל מורכבת הנדסית. במקום של אופציה 2 קיים ארון תקשורת (שגם מחזיק את ה-ACCESS POINT WIFI שלי) אבל אין בו מקום לעוד התקנים כמו ה-VERA. ייתכן ואני יכול לחתוך חלק מגב הארון ולהכנס לתוך קיר הגבס בשביל להרחיב את זה - אבל זה רחוק מאידאלי (אם כי זה המיקום הכי מרכזי בבית).

3. אופציה 3 היא מיקום קרוב אבל במיקום הזה אין LAN, מה שידרוש ממני לחבר את ה-VERA ב-WIFI בלבד.

לאור חלק מהשרשורים שראיתי פה על בעיות טווח - הייתי שמח לשמוע מבעלי הניסיון כאן אם יש לכם דעות על המיקום שלה לכאן או לכאן.

להלן קישור לתמונה:

[img2=1500x1200]https://photos.smugmug.com/Public-Album ... kF9-X3.png[/img2]

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1137
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #2 

לגבי ארון התקשורת והעמקתו (אופציה 2), במקום להעמיק אותו לתוך הקיר, אפשר ״להעמיק״ אותו החוצה:

מורידים את דלת (הפלסטיק, בדר״כ) של הארון ותולים ״ארונית״ מעץ ללא גב.

הארונית מעט בולטת מהקיר, אבל מאוד קל לעשות זאת.

אנסה לצרף תמונה איך זה נראה אצלי.
אצלי הארון ממוקם מאחורי הדלת, אז מדובר ב״שטח מת״ ממילא, וזה קיבל בקלות את ״אישור ההנהלה״. :lol:
נסו למצוא תשובות לשאלות הקשורות לZ-Wave בשרשור הדביק שבראש הפורום
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

נראה מעולה!
אבל לא יעבור אצלי - לא את אישור "ההנהלה" ואפילו לא את האישור שלי - זה במסדרון שצמוד לכניסה. זה אפילו ככה מכוער, אז עוד להוציא את זה החוצה? אין מצב... אבל - כאמור - כשעשינו את השיפוץ - בשביל שיהיה מקום לארון חשמל (ולארונות תקשורת) הקיר הזה נבנה עם תוספת גבס קטנה. אני יכול כנראה לפרק את כל מה שמורכב עכשיו בארון - ולנסר בזהירות את הגב של הארון - ובעיקר את הצד שלו - ככה שאוכל להרוויח מקום לצדדים.

אני לא *מת* על הרעיון הזה... גם ככה מאוד צפוף שם במילא (יש שם כבר היום SWITCH 8 פורטים, ועוד את ה-WIFI AP שלי ומלא כבלים), אבל אם לא תהיה ברירה אעשה אותו.

יחד עם זה - אני ממש מעדיף למקם את הוורה בארון מולטימדיה בסלון יחד עם כל יתר ה"ג'אנק" שלי - זה מקום יותר נח לי, יותר נח אם אני צריך ללכת ולאפס כפתורים, לשנות חיבורים, וכו'.

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1206
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 150 פעמים

שליחה #4 

@slarti
על פי פריסת המודולים בבית, נראה כי בכל מקום שתבחר למקם את הבקר לא תיתקל בבעיה.
כל מודול שמוחבר מתח קבוע, משמש כריפטר ויעזור בהעברת הפקודות למודולים שאינם בטווח השידור של הבקר.
במידה ואתה בוחר באופציה 1 ומתחיל עם מודולים בחדר השינה בלבד, ממליץ כי תעשה ניסיון צימוד של אחד מהמודלים בחדר השינה כדי לבדוק אם באמת אבני הסיליקט מפריעות בקליטה.

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #5 

@slarti
·
לא קשור, אבל תקעו לך מעלית בתוך החדר שינה ?!?!?!?!

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

mayeast כתב:@slarti
·
לא קשור, אבל תקעו לך מעלית בתוך החדר שינה ?!?!?!?!
...
·
זה בניין ישן (מאוד, משנת 1930) שעשו לו סוג של תמ"א והוסיפו לו קומות ושיפוץ. אבל - אני חייב להגיד - שעשו בידוד אקוסטי למעלית ולא שומעים כלום. דווקא את חדר המדרגות (שלא בודדו ככ טוב) אני שומע - ומהמעלית - כלום. כשקניתי את הדירה זה מאוד הדאיג אותי - אבל עשיתי ניסויים וראיתי שבאמת לא שומעים כלום... מבחינתי יש לי פשוט פינה בחדר שינה :) - ואגב - הקיר יצוק בטון חזק - מחזיק יופי את המתלה של הטלוויזיה :)))))

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #7 

@slarti
·
zwave עובד בתדר נמוך כך שאין בעיה לעבור דרך קירות סיליקת כל עוד אין רשת ברזל בפנים (ולמיטיב ידיעתי אין), zigbee עובד בתדר גבוה בהרבה ואם הוא עובד אז לא נראה לי שתהיה לך בעיה עם ה zwave.
נראה לי שארון התקשורת הוא המקום המועדף ולא בגלל שידור ה RF אלא בגלל הקירבה לראוטר והריכוז של כל השליטה במקום אחד.
תשקיע קצת ותחפור פנימה אם יתאפשר לך.

מציע לך להכין צינור עבור חישמול מנעול דלת (זה קרוב) ראה שירשור.
https://www.hometheater.co.il/vt272993.html

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

Grappa כתב:@slarti
·
zwave עובד בתדר נמוך כך שאין בעיה לעבור דרך קירות סיליקת כל עוד אין רשת ברזל בפנים (ולמיטיב ידיעתי אין), zigbee עובד בתדר גבוה בהרבה ואם הוא עובד אז לא נראה לי שתהיה לך בעיה עם ה zwave.
נראה לי שארון התקשורת הוא המקום המועדף ולא בגלל שידור ה RF אלא בגלל הקירבה לראוטר והריכוז של כל השליטה במקום אחד.
תשקיע קצת ותחפור פנימה אם יתאפשר לך.

מציע לך להכין צינור עבור חישמול מנעול דלת (זה קרוב) ראה שירשור.
https://www.hometheater.co.il/vt272993.html
...
אם ככה אז אשאיר במקום 1. דווקא מיקום 1 יותר נח לי.... הראוטר, אגב, לא נמצא בארון התקשורת - רק הסוויצ' המרכזי של הבית וה-AP. הראוטר בכלל נמצא במקום אחר (בחדר עבודה) מחובר לסוויצ' המרכזי דרך כבל CAT7 בקיר. מיקום 1 מחובר גם הוא ב-CAT7 לסוויצ' המרכזי. ובשונה מהמיקום של הסוויצ' המרכזי - זה מקום נח שיש לי בו מקום, איוורור, וכו'. אם אתה חושב ש-ZWAVE אמור לעבור לפחות טוב כמו ZIGBEE אז מצבי טוב.

לגבי הצינור חישמול - השיפצור הזה לא יעבור אצלנו בבית (מבחינת מראה). אני יכול לנסות משהו קצת יותר חבוי - שיוצא ישירות מהמשקוף לדלת - אבל אני עוד לא שם בכל מקרה... .בכלל - עוד לא הבנתי איזה מנעול אני רוצה.... תיכף אפתח על זה פוסט נפרד.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”