משהו יכול לעזור לי לפענח את זה?
-
Eavivi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 239
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
אני עדיין לא מבין את זה.
יש לי שם + ו -
אני צריך לחבר רק את פלוס לפלוס ברמקול ומשם לרסיבר ואותו דבר גם עם המינוס לא?
אז למה זה רושם לי שאת הפלוס אני צריך לחבר ל output stage ואת המינוס למגבר?
DSP AX2 רסיבר
יש לי ב 4 רמקולים את האפשרות ל BIWIRE
באיזה עובי של כבל רמקול ממולץ להשתמש?
הכי פשוט... לאן אני מחבר מה כדי לקבל את התוצאה כי טובה? (לרוב לק"ב לא למוסיקה)
והאם אני ארגיש הבדל בחיבור BI WIRE?
והאם האורך של הכבל שמחבר בין הרמקול לרסיבר משנה?
יש לי שם + ו -
אני צריך לחבר רק את פלוס לפלוס ברמקול ומשם לרסיבר ואותו דבר גם עם המינוס לא?
אז למה זה רושם לי שאת הפלוס אני צריך לחבר ל output stage ואת המינוס למגבר?
DSP AX2 רסיבר
יש לי ב 4 רמקולים את האפשרות ל BIWIRE
באיזה עובי של כבל רמקול ממולץ להשתמש?
הכי פשוט... לאן אני מחבר מה כדי לקבל את התוצאה כי טובה? (לרוב לק"ב לא למוסיקה)
והאם אני ארגיש הבדל בחיבור BI WIRE?
והאם האורך של הכבל שמחבר בין הרמקול לרסיבר משנה?
זה לא סימון ההדקים אלה סימון של יחידה: amplifier/output stage. פשוט הסימון נפרס לשתי שורות.Eavivi כתב: אני צריך לחבר רק את פלוס לפלוס ברמקול ומשם לרסיבר ואותו דבר גם עם המינוס לא?אז למה זה רושם לי שאת הפלוס אני צריך לחבר ל output stage ואת המינוס למגבר?...
אתה צריך לחבר בין ההדקים האדומים של הרמקול וגם בין השחורים כפי שמשורטט בתרשים (קרוב לוואדי שרמקולים מסופקים עם הגשרונים המתאימים). את אחד ההדקים האדומים של רמקול תחבר אל ההדק האדום של רסיבר, ואת השחור - לשחור. הכבל המומלץ - עם שטח החתך של 2.5 ממ"ר.
לגבי bi-wiring - לא תרגיש שום הבדל. אם כבר - תחבר ב- bi-amping mode (אם האופציה הזו קיימת ברסיבר שלך): יחידה אחת של הרמקול מתחברת ליציאה A של רסיבר, והיחידה השנייה - ל-B. כמובן שאתה צריך להגדיר את bi-amping mode ברסיבר ולא סתם לחבר את הרמקולים ל-A ו-B.
שים לב: ב-bi-amping mode הדקי הרמקול חייבים להיות לא מחוברים ביניהם - אחרת אתה עלול לגרום לנזק חמור לרסיבר!!!!!
-
Eavivi
-
- חבר פעיל מאוד

תודה על התגובה.
לגבי בכבל
משנה האורך שלו?או שכדאי לחתוך אותו כדי שיתאים ולא יהיו איזה 5 מטר ספייר?
ויש לי 2 כבלים של 1.3 (כתוב עליהם 16GA) אני יכול לעשות biwire והם התנהגו כמו כבל אחד של 2.6?
לגבי בכבל
משנה האורך שלו?או שכדאי לחתוך אותו כדי שיתאים ולא יהיו איזה 5 מטר ספייר?
ויש לי 2 כבלים של 1.3 (כתוב עליהם 16GA) אני יכול לעשות biwire והם התנהגו כמו כבל אחד של 2.6?
נערך לאחרונה על ידי Eavivi ב 31/03/2007 16:18, נערך פעם 1 בסך הכל.
כבלים תמיד צריכים להיות קצרים ככל האפשר – אבל שיקול פרקתי גם צריך לבוא ע"י ביטוי. נגיד שיום אחד תצטרך להזיז רמקול במרחק של מטר אחד (להדק חיבורים, למשל) – אורך הכבל צריך לאפשר לעשות זאת. לגבי bi-wiring כבר כתבתי לך – החיבור הזה לא ישפר לך כלום, רק יוסיף כבלים מיותרים. הרי מבחינת תורת החשמל לא משנה איפה תחבר בין הרמקולים הנמצאים בתיבת רמקול: ליד הרסיבר או ליד התיבה. כל הספקולציות בנושא הם לדעתי סתם קישקוש.
-
Eavivi
-
- חבר פעיל מאוד

יש לי עכשיו הרבה כבלים של 1.6 מ"מ
אתה אמרת וגם במדריך של הרמקולים רשום שמעבר ל5 מ' של כבל צריך להשתמש בכבל של 2.6 ממ
השאלה שלי זה אם אני מחבר 4 כבלים של 1.6 ממ ב biwire זה יהיה כמו לחבר 2 כבלים של נגיד 2.6-3ממ בsingle wire?
במקום לקנות עכשיו כבלים חדשים של 2.6...
הבנת?
אתה אמרת וגם במדריך של הרמקולים רשום שמעבר ל5 מ' של כבל צריך להשתמש בכבל של 2.6 ממ
השאלה שלי זה אם אני מחבר 4 כבלים של 1.6 ממ ב biwire זה יהיה כמו לחבר 2 כבלים של נגיד 2.6-3ממ בsingle wire?
במקום לקנות עכשיו כבלים חדשים של 2.6...
הבנת?
לגבי החברה - ממש לא חשוב, אבל הכבלים צריכים להיות באותה האיכות. אורך כן חייב להיות שווה (פחות או יותר, זה לא עניין של מילימטרים). לגבי עובי - תלוי בחלוקת החיבורים בתיבת הרמקולים. אם חיבור אחד הולך לטוויטר ואחר - לוופרים, העובי לא חייב להיות זהה (לפחות תיאורטית - לטוויטר אפשר לקבל קבל עם שטח החתך קטן יותר). אבל למה לך להסתבך? אמרת שיש לך חתיכות של אותו הכבל - אז אין שום בעיה.Eavivi כתב: דרך אגב
חשוב שאם אני עושה biwire שאורך 4 הכבלים יהיה זהה ומאותה חברה ואותו עובי נכון?(תכלס אותו כבל)...