אני גר בבית שבו מרתף. לא אני תכננתי אותו, כך שאני עובד עם מה שיש.
מצ"ב שרטוט של המרתף. החלק המיועד הוא בגודל 6.58*5.8 כשבחלק האחורי יש צורך לסגור פתח (כולל דלת) של 3.15 המוביל לחלל אחר במרתף. במרתף קיים חלון גדול (חצר אנגלית) ללא תריסים.
כיום יש לי רמקולים ישנים של קנטון שלא היו בשימוש 5 שנים.
קדמיים רצפתיים LE 107, אחוריים LE 103, סנטר LE 105 וסאב As 25.
אני לא בטוח שהם יתאימו לחלל ובכלל, 5 שנים ללא שימוש בטח לא היטיבו איתם.
המטרה היא צפיה בתכנים עד 4K ולכן זקוק גם לציוד בהתאם.
מתלבט לגבי 6.1 או 7.1 או אפילו 7.2 (אולי להתחיל עם 6.1).
בנוסף, האם כדאי לקחת יועץ בנפרד וקבלן ביצוע?
קיימות חברות היודעות לתת פתרון כולל?
בזמנו הייתי בקשר עם שמעון מור יוסף מ-AV1. עשה רושם של בנאדם רציני, אבל עובד מטעמו העריך נושא הבידוד בכ-30,000 ש"ח ואני אפילו לא מזכיר את שאר הרכיבים.
מנסה להעריך תקציב ראוי מבלי לאבד את הראש.
בדיקות ראשונית לקראת קולנוע ביתי במרתף
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
תראה יש לך חלל פגז.
טיפול אקוסטי על יד פאנלים של חברת אורלקס להערכתי (שבנויה על הצעות שקיבלתי מהם) מדובר על כ 20000 ש"ח.
ממליץ לך בחום להתקין 7.2.4. ולא 7.1 ה 4 הם עבור אטמוס
שאלה ראשונה שאתה צריך לענות עליה לעצמך ולנו היא כמה אתה מוכן להשקיע, על כל הסיפור הזה?
אלקטרוניקה (רסיבר / סטרימר/ מקרן)?
מסך?
הרמקולים שלך, במידה והם תקינים, יתאימו לחלל . את הסאב , הייתי משדרג בהמשך , במידת הצורך.
הכנות דרושות:
-על הקיר הקידמי למטה נקודות חשמל + נקודת רשת
-על הקיר הקידמי, משני הצדדים בגובה הפאנל ,נקודות רמקולים
-על התקרה כ 4.5 מטר מהקיר הקידמי נקודת חשמל למקרן וצינור להשחלת כבל HDMI ,שמגיע עד למיקום הרסיבר
-כ 4.5 מטר מהקיר הקידמי נקודת רמקול על כל אחד מהקירות הצדדים, בגובה של כחצי מטר מעל הראש ,במצב ישיבה.
-הכנה ללפחות 2 סאבים מה שאומר חשמל וצינור השחלה לכבל RCA מהנקודה ועד הרסיבר. מומלץ להכין אחת בקיר האחורי ו / או אחת בכל אחת מהקירות הצדדים (קשה לדעת איפה כי זה ענין של ניסוי )
-על התקרה 4 נקודות רמקול לפי הקישור המצורף
https://www.dolby.com/us/en/guide/dolby ... -guide.pdf
-בקיר האחורי 2 נקודות רמקול בגובה של הנקודות על הקירות בצדדים ובמרחק של כ 2.5 מטר בניהם
-במידה ואתה מתכנן כורסאות קולנוע חשמליות אז תוסיף נקודת חשמל על הריצפה ,בקו מיקום הכורסאות (לפי המידות כ 4.5 מטר מהקיר הקידמי במרכז)
-מסך מומלץ בפורמט 1:2.35 ולא 16X9 בגודל של כ 140 אינץ לפחות.
זה בגדול. מכאן אתה יכול לעלות או לרדת ,בהתאם לגודל השגעון והתקציב
בהצלחה
טיפול אקוסטי על יד פאנלים של חברת אורלקס להערכתי (שבנויה על הצעות שקיבלתי מהם) מדובר על כ 20000 ש"ח.
ממליץ לך בחום להתקין 7.2.4. ולא 7.1 ה 4 הם עבור אטמוס
שאלה ראשונה שאתה צריך לענות עליה לעצמך ולנו היא כמה אתה מוכן להשקיע, על כל הסיפור הזה?
אלקטרוניקה (רסיבר / סטרימר/ מקרן)?
מסך?
הרמקולים שלך, במידה והם תקינים, יתאימו לחלל . את הסאב , הייתי משדרג בהמשך , במידת הצורך.
הכנות דרושות:
-על הקיר הקידמי למטה נקודות חשמל + נקודת רשת
-על הקיר הקידמי, משני הצדדים בגובה הפאנל ,נקודות רמקולים
-על התקרה כ 4.5 מטר מהקיר הקידמי נקודת חשמל למקרן וצינור להשחלת כבל HDMI ,שמגיע עד למיקום הרסיבר
-כ 4.5 מטר מהקיר הקידמי נקודת רמקול על כל אחד מהקירות הצדדים, בגובה של כחצי מטר מעל הראש ,במצב ישיבה.
-הכנה ללפחות 2 סאבים מה שאומר חשמל וצינור השחלה לכבל RCA מהנקודה ועד הרסיבר. מומלץ להכין אחת בקיר האחורי ו / או אחת בכל אחת מהקירות הצדדים (קשה לדעת איפה כי זה ענין של ניסוי )
-על התקרה 4 נקודות רמקול לפי הקישור המצורף
https://www.dolby.com/us/en/guide/dolby ... -guide.pdf
-בקיר האחורי 2 נקודות רמקול בגובה של הנקודות על הקירות בצדדים ובמרחק של כ 2.5 מטר בניהם
-במידה ואתה מתכנן כורסאות קולנוע חשמליות אז תוסיף נקודת חשמל על הריצפה ,בקו מיקום הכורסאות (לפי המידות כ 4.5 מטר מהקיר הקידמי במרכז)
-מסך מומלץ בפורמט 1:2.35 ולא 16X9 בגודל של כ 140 אינץ לפחות.
זה בגדול. מכאן אתה יכול לעלות או לרדת ,בהתאם לגודל השגעון והתקציב
בהצלחה
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 13/08/2017 7:17, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
רק ל"הבהיר" - אפשר להסתדר גם עם מערכת ב-4000 ש"ח כן,
הכל שאלה של מה רוצים, כמה למה ואיך. כמובן - הכל מתחיל במה שיואב שאל - מה התקציב.
כמו כולם פה - אפשר להתחיל עם משהו 1, ולשדרג עם הזמן.
החכמה היא לבנות תשתית (בכל הרמות), כך ששדרוג יכלול רק הוספת רכיבים, ולא החלפת רכיבים.
הכל שאלה של מה רוצים, כמה למה ואיך. כמובן - הכל מתחיל במה שיואב שאל - מה התקציב.
כמו כולם פה - אפשר להתחיל עם משהו 1, ולשדרג עם הזמן.
החכמה היא לבנות תשתית (בכל הרמות), כך ששדרוג יכלול רק הוספת רכיבים, ולא החלפת רכיבים.
התקציב שאני מתכנן לכל הפרוייקט הוא 30,000-40,000 ש"ח. תקציב ריאלי?
הבנתי מאחד החברים, שכתב לי בהודעה פרטית, שאפשר "להסתפק" בפתרון של בניה יעודית בגבס או פאנלים של אורלקס (לפי ההצעה של יואב).
אז התקציב של 20,000 לאקוסטיקה עם הכנות לתשתית יספיק? זה צריך להיות סה"כ התקציב "שיוצא מהכיס" לסעיף זה (כולל חומרים ועבודה).
אני צריך לקחת בחשבון גם את נושא הסגירה של החלק האחורי בגב של מקום הישיבה (כולל דלת) והחלון.
כיום אני צופה בעיקר בקודי ו-YES ואני בהחלט רוצה לשפר את חוויית הצפיה.
שמעתי על ATMOS. אשמח לכוון ליישור קו ככל האפשר, מבחינת הטכנולוגיה, אבל אני תוהה אם ההשקעה בסעיף הזה לא תחרוג מהתקציב. מה יכולה להיות העלות של רסיבר ורמקולים שיתמכו ב-ATMOS? אולי, אם לא תהיה ברירה, אתחיל עם פחות רמקולים ואוסיף עם הזמן. אם כן, עם מה כדאי להתחיל?
חשוב לי שיהיה ליווי מקצועי לכל הפרוייקט, אבל, מצד שני, להשאר עם כסף גם לרכיבים עצמם.
לגבי הספות, כרגע אסתפק בכורסאות העור הותיקות שלי. לא מאמין שאגיע לרמה של כורסאות קולנוע חשמליות. לפחות לא בשנים הקרובות.
הבנתי מאחד החברים, שכתב לי בהודעה פרטית, שאפשר "להסתפק" בפתרון של בניה יעודית בגבס או פאנלים של אורלקס (לפי ההצעה של יואב).
אז התקציב של 20,000 לאקוסטיקה עם הכנות לתשתית יספיק? זה צריך להיות סה"כ התקציב "שיוצא מהכיס" לסעיף זה (כולל חומרים ועבודה).
אני צריך לקחת בחשבון גם את נושא הסגירה של החלק האחורי בגב של מקום הישיבה (כולל דלת) והחלון.
כיום אני צופה בעיקר בקודי ו-YES ואני בהחלט רוצה לשפר את חוויית הצפיה.
שמעתי על ATMOS. אשמח לכוון ליישור קו ככל האפשר, מבחינת הטכנולוגיה, אבל אני תוהה אם ההשקעה בסעיף הזה לא תחרוג מהתקציב. מה יכולה להיות העלות של רסיבר ורמקולים שיתמכו ב-ATMOS? אולי, אם לא תהיה ברירה, אתחיל עם פחות רמקולים ואוסיף עם הזמן. אם כן, עם מה כדאי להתחיל?
חשוב לי שיהיה ליווי מקצועי לכל הפרוייקט, אבל, מצד שני, להשאר עם כסף גם לרכיבים עצמם.
לגבי הספות, כרגע אסתפק בכורסאות העור הותיקות שלי. לא מאמין שאגיע לרמה של כורסאות קולנוע חשמליות. לפחות לא בשנים הקרובות.