Unlimited בבתים ישנים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
yogiman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 164
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

השבוע, באחד מהבקרים כשיצאתי בבוקר לעבודה, נתקלתי בצמד מתקינים של Unlimited ברחוב מתחת לבית שלי. מסתבר שהחלו לחבר לקוחות באזור שלי! ולכן באופן טבעי שאלתי אותם מתי הם יכולים לבוא ולהתקין גם אצלי. אז אחד המתקינים הסתכל על הבניין שבו אני גר, התמקד בנקודת החיבור של רשת החשמל עם הבניין והודיע לי שהבניין שלי בכלל לא מחובר ולכן אי אפשר לחבר אותי.

הבניין שאני גר בו ישן מאוד, נבנה בתקופת מלחמת העצמאות. כמו בניינים רבים אחרים מאותה תקופה הוא מחובר לחשמל לא בחיבור תת-קרקעי, כמקובל כיום, אלא באמצעות כבל שיוצא מעמוד החשמל הקרוב ונמתח עד נקודה מסויימת בקיר החיצוני של הבניין ומשם פנימה. אני לא בטוח, אבל יש לי תחושה חזקה שיש קשר בין שני הדברים, כלומר שחיבור החשמל המיושן או מרתיע את Unlimited או משבש להם טכנולוגית את האפשרות לחבר את הבניין שלי ובניינים ישנים כמוהו.

אני אפילו חושש שמשמעות הדבר היא שכנראה לעולם לא אוכל להתחבר לרשת שלהם, לפחות לא כל עוד אני גר פה.

מישהו יודע מה המצב איתם? האם זה באמת כך?
:?

OmriS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 543
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #2 

קודם כל, איפה אתה גר?

דבר שני, אני יכול להגיד אולי רק ממה שאני רואה פה ליד הבית (מרכז ת"א) כל הבניינים ישנים ומחוברים לחשמל בכבלים שעוברים בגובה מהעמוד לכל בניין. אנלימיטד פורסים פה כבר כמה חודשים (וטפו טפו אמורים לבוא להתקין אצלי בשבוע הבא). הפריסה נעשית על עמודי החשמל והכבלים שלהם עוברים בגובה של קווי החשמל. אז לא נראה לי שיש בעיה מיוחדת עם החיבור שלך. אולי הטכנאי הסתכל וראה שפשוט עוד לא פרסו לעמוד חשמל שמחבר את הבניין שלך, אבל אם ראית אותם ליד הבית שלך אז סיכוי טוב שזה יקרה בקרוב (במונחים שלהם).

yogiman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 164
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #3 

OmriS כתב:קודם כל, איפה אתה גר?

דבר שני, אני יכול להגיד אולי רק ממה שאני רואה פה ליד הבית (מרכז ת"א) כל הבניינים ישנים ומחוברים לחשמל בכבלים שעוברים בגובה מהעמוד לכל בניין. אנלימיטד פורסים פה כבר כמה חודשים (וטפו טפו אמורים לבוא להתקין אצלי בשבוע הבא). הפריסה נעשית על עמודי החשמל והכבלים שלהם עוברים בגובה של קווי החשמל. אז לא נראה לי שיש בעיה מיוחדת עם החיבור שלך. אולי הטכנאי הסתכל וראה שפשוט עוד לא פרסו לעמוד חשמל שמחבר את הבניין שלך, אבל אם ראית אותם ליד הבית שלך אז סיכוי טוב שזה יקרה בקרוב (במונחים שלהם).
...

אני גר גרמת גן

אם באמת אין בעיה איך זה יכול להיות שאת הבניין לידי חיברו ואת שלי לא? ואם את הבניין שלי עוד לא חיברו בזמן שהתשתית פה קיימת (והיא קיימת פה באיזור כבר מזמן) ובניינים אחרים כבר חיברו אז האם יש אפשרות פשוט להתקשר אליהם ולבקש חיבור?

כשאני חושב על זה, אז זה די הגיוני. לרוב האנשים אין רבע מושג על Unlimited והם כמעט ולא מפרסמים את עצמם, אם חיברו לך את הבניין ואתה לא אחד שמבין בטכנולוגיה ותקשורת, רוב הסיכויים שלא תדע מזה בכלל. אז אולי ככה הסתומים האלה עובדים? יכול להיות שאתה צריך לבוא ולבקש מהם לחבר לך את הבניין (ועל הדרך אתה גם עושה טובה לשכנים שלך ומאפשר גם להם נגישות לרשת).

OmriS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 543
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #4 

קודם כל לא יזיק להתקשר לשירות לקוחות שלהם ולשאול.
אני אגב כשראיתי אותם פורסים ברחוב שלי אמרתי לטכנאי שאני רוצה להתחבר, דיברנו קצת, ובסוף הוא נתן לי טלפון אישי של איזשזהו בחור מטעם אנלימטד שעוסק בתיאום מול חברת חשמל וכד' שבסוף דאג באופן אישי להתקנה של הארון תקשורת בבניין שלי.
יש כל מיני טכנאים שעברו ברחוב בתקופה שהם פרסו, קודם היו רכבים עם מנופים כאלה שבפועל פרסו את הכבלים על העמודים, אח"כ היו כאלה שבאו להתקין מעין קופסאות שחורות בצורת גליל על העמודים והתעסקו עם הסיב עצמם ואחריהם הגיעו גם צוותים של אנלימטד שהתקינו את הארונות תקשורת בבניינים. אודה שנדנדתי קצת לכל אחד מהם בתקווה להאיץ את החיבור בבניין שלי. בסוף (אם הכל ילך טוב) זה השתלם.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #5 

למה אתה לא מתקשר מברר?
ישלחו לך טופס אישור ועד הבית לחיבור ואחר כך תמתין לחיבור הבניין על ידי העובדים.
אחרי שהבניין יחובר תשתית וציוד להתחברות, תוכל להתחבר.
זה שפורסים כבילה עד לעמודים או עד לבניין , זה עוד לא חיבור של בניין אלא רק פריסת תשתית

densulim
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

בניין שלי ישן וחיברו אותו ואני כבר נהנה חודשיים מאינטרנט!

ufo77
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 401
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שליחה #7 

@densulim
·איפה אתה גר?
אני ברעננה ומחובר כבר שנתיים כמעט. ומרוצה מעל הגג...חבל שאחרים אין להם. והכל בגלל מדיניות מושחתת של משרד התקשורת ובראשו המנכ"ל חבר של ביבי ומקורבו. והשני שאול אילוביץ והשלישית מנכ"לית בזק סטלה הנדלר. וחבר מרעהם...

densulim
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

@ufo77
·אני מרמת גן
ואתה צודק מה שרשמתה כי למממשלה לא אכפת לה

rbh3
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 561
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #9 

אני גר בבאר שבע בבניין של למעלה מ80 שנה ומחובר כמו גדול!

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”