שאלה על כבלים "היי אנד"

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Tux10 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 125
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

אני יותר ויותר רואה אנשים מוכרים כבלים של חברות גדולות למינהם שמתמחרות את הכבלים שלהם באלפי שקלים ולפעמים זורקות *** שיווקי לפה ולשם.

השאלה שלי - למה אנשים קונים את זה? אני מדבר על רוב הכבלים של ה"interconnect" ומינהם שיש פה ביד 2 - זה באמת שווה לבזבז 800 ש"ח על כבל אות פשוט?

abovebeyond
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 447
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

היי ,
אתמול הזמנתי qed xt40 עלה לי 120$ כולל משלוח.
עד היום השתמשתי בכבלים פשוטים. גם אותי עניין ואמרתי לעצמי אשקיע קצת בשביל לשמוע אם יש הבדל.

אם תרצה אעדכן כשיגיעו.

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181
שם מלא: Janti
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #3 

Tux10 כתב:באמת שווה לבזבז 800 ש"ח על כבל אות פשוט?
...
·800 ש"ח זה לא בשמיים וזה גם תלוי באורך הכבל אבל זה נשמע מוגזם בעליל כשמדובר באות דיגיטלי. שווה להוציא סכום סביר על כבילה ברמה מעל הכבילה הזולה שמוכרים בהום סנטר ואייס. כבילה של חברות כמו מונסטר, ואן דאם, ודומיהן שמפרסמות מפרט של תכולת הכבילה, הרכבה, הרכב המעטפת והפרמטרים החשמליים המדוייקים מבלי לשכתב את תורת האלקטרו-מגנטיות. לכבילה מהסוג הזה יש טרמינלים הולמים והיא בד"כ בנויה כהלכה. אם זה לא נשמע טוב - בחרת פרמטרים (קיבולת \ התנגדות \ השראה \ אורך) לא נכונים ולא מתאימים בין הרכיבים - נסה שוב מבלי להתפתות לבבל"ת השיווקי של יצרני הכבלים האיזוטרים.
Tux10 כתב:השאלה שלי - למה אנשים קונים את זה?
...
·
נסה להתעניין למה אנשים מוכרים את זה - ותהיה בדרך הנכונה לקבל תשובה לשאלה המקורית.

Tux10 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 125
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

Janti כתב:
...
...
·
נסה להתעניין למה אנשים מוכרים את זה - ותהיה בדרך הנכונה לקבל תשובה לשאלה המקורית.
...
·

לא הבנתי לאיזה נקודה רצית להגיע. שאלתי אם הכבלים האלו איכשהו שווים את הכסף.

למה אנשים מוכרים את זה - זה פחות אכפת לי. אנשים יכולים למכור לך כבל RCA פשוט ולשים עליו TECHFLEX וכמה HEATSHRINK ולהגיד לך שזה כבל היי אנד - אתה תקנה את זה כי הם מוכרים?

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181
שם מלא: Janti
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #5 

במחשבה שנייה, הנושא הזה כבר מוצה. בצע חיפוש נוסף באתר אם זה מעניין אותך.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #6 

במקום לזרוק כסף על קניה של כבל בסיסי או בינוני מינוס עדיף להשאיל כבלים מחנות מתמחה ולשמוע בעצמך את ההבדל לפני הקניה.
חנות פיוז בגבעתיים משאילה כבלים לניסיון בבית ויש לא מעט יבואנים קטנים מתמחים בתחום שמאפשרים התנסות בבית.
ארז

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #7 

Tux10 כתב:אני יותר ויותר רואה אנשים מוכרים כבלים של חברות גדולות למינהם שמתמחרות את הכבלים שלהם באלפי שקלים ולפעמים זורקות *** שיווקי לפה ולשם.

השאלה שלי - למה אנשים קונים את זה? אני מדבר על רוב הכבלים של ה"interconnect" ומינהם שיש פה ביד 2 - זה באמת שווה לבזבז 800 ש"ח על כבל אות פשוט?
...
·במערכת שעולה אלפיים שקל לא יהיה שינויי, במערכת שעולה 20000 צפונה יש שינויי משמעותי, האם זה שווה, תלוי את מי שאתה שואל. אני חושב שאם קונים כבל איכותי ולא גימיק שיווקי אז הרכישה בהחלט כדאית.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #8 

zeev78 כתב:
...
...
·במערכת שעולה אלפיים שקל לא יהיה שינויי, במערכת שעולה 20000 צפונה יש שינויי משמעותי, האם זה שווה, תלוי את מי שאתה שואל. אני חושב שאם קונים כבל איכותי ולא גימיק שיווקי אז הרכישה בהחלט כדאית.
...
·

אין שום שינוי, בשום מערכת ולא משנה מה ערכה.

יש שינוי בחשבון הבנק שלך ושל הסוחר, שלך יורד ושלו עולה. :lol: :lol: :lol:

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #9 

istarmini כתב:
...
...
·

...
(Y)

alchemy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 757
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 71 פעמים

שליחה #10 

במקום "להשקיע" בכבלים "איכותיים" שווה להשקיע בכבלים מתאימים למערכת שלך.
כל כבל נחושת באיכות סבירה ובעווי מתאים יעשה את העבודה.
למי שמקיע עשרות אלפי שקלים במערכת יש נתייה לקנות כבלים יקרים, למען השקט הנפשי ואסטטיקה,
אבל אין בסיס מדעי והנדסי לזה, סה"כ מדובר בתדרים של עד 20KHZ (או 40KHZ - לכל היותר), לא צריך שום דבר מיוחד בכבל עד לתדרים של- 100KHZ.

diskmen
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #11 

כבלים יקרים של חברות עם מוניטין נשמעים טוב יותר מכבלים זולים של חברות no name. זאת עובדה בשבילי כי בדקתי את זה אישית עם ציוד שונה שהיה לי.
האם השיפור הקטן שאפשר לקבל משדרוג הכבל שווה לך 800 שקל זאת כבר שאלה אחרת.
יש אנשים שרק הרמקולים שלהם עולים 120 אלף שקל. בשבילם 800 שקל זה ממש מעט ואם זה מוסיף להם עוד 2 אחוז באיכות סאונד הם עשו עסקה טובה מבחינתם.
בנוסף אנשים כאלה מנסים כמה וכמה כבלים עד שמחליטים לקנות כבל ב 800 שקל. זה הרבה פעמים פונקציה של התאמה למערכת.

alchemy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 757
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 71 פעמים

שליחה #12 

diskmen כתב:כבלים יקרים של חברות עם מוניטין נשמעים טוב יותר מכבלים זולים של חברות no name. זאת עובדה בשבילי כי בדקתי את זה אישית עם ציוד שונה שהיה לי.
האם השיפור הקטן שאפשר לקבל משדרוג הכבל שווה לך 800 שקל זאת כבר שאלה אחרת.
יש אנשים שרק הרמקולים שלהם עולים 120 אלף שקל. בשבילם 800 שקל זה ממש מעט ואם זה מוסיף להם עוד 2 אחוז באיכות סאונד הם עשו עסקה טובה מבחינתם.
בנוסף אנשים כאלה מנסים כמה וכמה כבלים עד שמחליטים לקנות כבל ב 800 שקל. זה הרבה פעמים פונקציה של התאמה למערכת.
...
אם "נשמע יותר טוב" לא ניתן להתווכח, זה משהו סובייקטיבי.
אם הייתי קונה רמקולים ב-120 אלף, סביר להניח שהייתי שם בכיף עוד אלף על הכבלים בשביל היופי והתחושה הטובה :)
אבל בתור מהנדס אני לא יכול להאמין לזה כי זה לא מדעי.

עשו על הנושא הזה אינסוף דיונים ואינסוף בדיקות,
לדעתי כבלים זה צריך להיות הדבר האחרון שמשקיעים בו במערכת, בטח כשכל מרכיבי המערכת ממוצעת באיזור 10,000 שקל, עדיף להשקיע רמקולים ורסיבר.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #13 

istarmini כתב:
...
...
·

...
כנראה שאתה הכי חכם והכי מבין בתחום ואם זה נכון אז אני שמח להיות (ולהנות) בקרב קבוצת הטיפשים עם מערכת סטריאו איכותית וכבלים לא זולים.

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 551
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #14 

מבחינת הסאונד, כלומר מבחינה הנדסית, אין שום הצדקה שכבל אינטרקונקט יעלה יותר מ-50-100 ש"ח למטר. שום כלום. אין לכך כל ראיות במבחני האזנה עיוורים, וכמובן שום בסיס פיסיקלי-חשמלי. מה כן יש? פסאודומדע מצד יצרנים, סיפורי מעשיות חסרי-בסיס (שתמיד באים במקום נתונים מגובים מדעית) ומקרים קלאסיים של הונאה עצמית (אנשים נופלים בפח במלכודות הפסיכולוגיות של הטיית אישור/הטיית הנסיין/השאה עצמית).

(G)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402
נתן תודות: 210 פעמים
קיבל תודות: 198 פעמים

שליחה #15 

אין שינוי, הדבר היחידי שצריך לשים לב זה העובי של הכבל ביחס למרחק.

הטכנאיקרמר
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 1283
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #16 

לי יש מגבר קווד 909 ורמקולים אל'טרוסטטים קווד 57 . על ליפני מס' חושים היו לי כבלים באורך 2 מטר . כאשר מטר עלה 2 ש"ח . קניתי כבל באיביי במחיר 230 ש"ח . שבישראל עולה אולי 800 ש"ח או יותר . קיבלתי שיפור בצליל . במיוחד בגסוהים . ובצליל הכללי
אים יש כבל פשוט . ומחליפים לכבל יוקרתי בסכום גג 300 ש"ח . באיבי יש הבדל. אבל ראיתי כבלים בסכומים של 6 אלף ש"ח . זה סתם זריקת כסף
רק הטכנאי קרמר

diskmen
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

החלפתי כבלים עבים של hama ב כבלים דקים qed profile 72 .
עלה לי יותר זול מה hama וקיבלתי סאונד משופר.
מי שאומר שאין הבדל בין כבלים כניראה החליף כבלים גרועים בכבלים גרועים או שהמערכת שלו פח.
תכף תגידו שאין גם הבדל בין מגברים וdac ים וגם שאין הבדל בין hi-res ל cd ו mp3.
תפסיקו כבר לבלבל גולשים בפורום..
יש הבדל בסאונד בין כבלים שונים והעובי של הכבל זה פרמטר שלא תמיד משקף את איכות הכבל. ברור שצריך לשמוע כל דבר שאתה קונה. אף אחד לא מבטיח שקבל יקר ישמע טוב יותר מכבל זול. מה שכן צריך לזכור שההבדלים בסאונד לא גדולים לכן כדאי להשקיע במגבר,רמקולים,DAC וספריית מוזיקה איכותית וכבל לקנות ב 100-300 שקל (במערכת סטראיו ממוצעת ).

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #18 

diskmen כתב:החלפתי כבלים עבים של hama ב כבלים דקים qed profile 72 .
עלה לי יותר זול מה hama וקיבלתי סאונד משופר.
מי שאומר שאין הבדל בין כבלים כניראה החליף כבלים גרועים בכבלים גרועים או שהמערכת שלו פח.
תכף תגידו שאין גם הבדל בין מגברים וdac ים וגם שאין הבדל בין hi-res ל cd ו mp3.
תפסיקו כבר לבלבל גולשים בפורום..
יש הבדל בסאונד בין כבלים שונים והעובי של הכבל זה פרמטר שלא תמיד משקף את איכות הכבל. ברור שצריך לשמוע כל דבר שאתה קונה. אף אחד לא מבטיח שקבל יקר ישמע טוב יותר מכבל זול. מה שכן צריך לזכור שההבדלים בסאונד לא גדולים לכן כדאי להשקיע במגבר,רמקולים,DAC וספריית מוזיקה איכותית וכבל לקנות ב 100-300 שקל (במערכת סטראיו ממוצעת ).
...
·לא מדברים פה על 100-300 שקל, אלה על פראירים שקונים כבלים באלפי שקלים כי חושבים שיקבלו שיפור. זאת פזיקה פשוטה, כבל שמתאים לרמקול ולמרחק, ועשוי מחורים בסיסיים, ישמע זהה לכבל של 1000$. כבר היו על זה אין ספור דיונים בכל הפורום שאני מכיר לא רק פה. והיו הרבה מבדקים ובדיקות מעבדה רציניות וגם היה את המקרה של אודיוקווסט עם התרמית כבלים שלה, מי שחושב שכבל באלפי שלקים משנה משהו, שיהנה אבל לכתוב שטויות כאלה על גבי דפי הפורום ועוד להאשים אנשים שהם מבלבלים אחרים, זאת כבר הגזמה.

diskmen
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

BUGY כתב:
...
...
·לא מדברים פה על 100-300 שקל, אלה על פראירים שקונים כבלים באלפי שקלים כי חושבים שיקבלו שיפור. זאת פזיקה פשוטה, כבל שמתאים לרמקול ולמרחק, ועשוי מחורים בסיסיים, ישמע זהה לכבל של 1000$. כבר היו על זה אין ספור דיונים בכל הפורום שאני מכיר לא רק פה. והיו הרבה מבדקים ובדיקות מעבדה רציניות וגם היה את המקרה של אודיוקווסט עם התרמית כבלים שלה, מי שחושב שכבל באלפי שלקים משנה משהו, שיהנה אבל לכתוב שטויות כאלה על גבי דפי הפורום ועוד להאשים אנשים שהם מבלבלים אחרים, זאת כבר הגזמה.
...
·מבלבל מי שכותב שאין הבדל בין כבלים ושעובי הכבל זה פרמטר חשוב!
תקרא שוב מה רשמתי.

diskmen
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

חלק מהאנשים בפורום זה לא מבינים על מה הם מדברם. מבלבלים גולשים אחרים. אין שום פיקוח על השטויות שאנשים רושמים פה.
טוענים שאין הבדל סאונד בין כבלים. שאין הבדל סאונד בין מגברים ומסתקלים על מפרטים של מגברים וטועני שוואטים זה וואטים ולא מבינים שמגבר שעולה 6000 שקל עם 60 וואט rms מניע רמקולים בצורה עדיפה בהרבה ממגבר ב1500שקל עם 85 וואט rms.
הרמה פה נמוכה.
לכבלים ברמה טובה יש אופי סאונד מסויים כמו גם למגברים שונים.
אין צורך לרשום תגובה. אני לא אקרא אותה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”