עזרה\הכוונה בנוגע לגודל מסך קרנה
-
falup
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
רכשתי מקרן HD142X שעושה את דרכו אלי,
בינתיים אני רוצה לתכנן גודל מסך אולטימטיבי שאוכל להכיל בסלון שלי
צירפתי קובץ עם המידות פחות או יותר של הסלון.
-קיר ההקרנה ע"פ דעתי צריך להיות בקיר העליון בתמונה.
-מבחינת גובה אני מוגבל ל2 מטר.
-מבחינת מרחק אין לי בעיה שהמקרן יגלוש למטבח במידה וזה יגרום לשיפור התוצאות בצורה משמעותיות.
מה הוא הaspect ratio שכדאי ללכת לפיו?
*על פי חיפושים בפורומים הבנתי שכדאי ללכת על בניית מסך.
מה גודל המסך שכדאי לבחור לסלון שלי והאם יש עוד דברים שאני צריך לקחת בחשבון?
תודה
בינתיים אני רוצה לתכנן גודל מסך אולטימטיבי שאוכל להכיל בסלון שלי
צירפתי קובץ עם המידות פחות או יותר של הסלון.
-קיר ההקרנה ע"פ דעתי צריך להיות בקיר העליון בתמונה.
-מבחינת גובה אני מוגבל ל2 מטר.
-מבחינת מרחק אין לי בעיה שהמקרן יגלוש למטבח במידה וזה יגרום לשיפור התוצאות בצורה משמעותיות.
מה הוא הaspect ratio שכדאי ללכת לפיו?
*על פי חיפושים בפורומים הבנתי שכדאי ללכת על בניית מסך.
מה גודל המסך שכדאי לבחור לסלון שלי והאם יש עוד דברים שאני צריך לקחת בחשבון?
תודה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- Enc0der
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 567
לא הבנתי למה אתה רוצה להקרין על הקיר הצדדי במקום על הקיר שכבר עכשיו יש בו את הטלוויזיה. אם הטלוויזיה והמקרן יהיו על קירות נפרדים אז מה תעשה עם הסאונד? או שמבחינתך הטלוויזיה עובדת על הרמקול הפנימי שלה והסאונד מיועד למקרן בלבד?
את הבחירה בפורמט (16:9 או 1:2.35 שהרבה פחות שכיח והרבה יותר קשה להשיג ללא הזמנה מיוחדת) אתה צריך לעשות בלי קשר לסוגיית הגודל, ועל סמך הטעם האישי שלך בלבד - האם רוב התוכן שאתה הולך לראות הוא סרטים קולנועיים במסך רחב (מאוד), או סרטים/סדרות/משחקים וכו' במסך רחב "רגיל" 16:9 ?
אם גם וגם (סביר להניח), מה חשוב לך יותר? אם תקח מסך 16:9 אתה תקבל את התמונה הגדולה יותר בסדרות וכו', ובסרטים תהיה לך תמונה קטנה יותר. אם הפוך, אז הפוך.
נקודות נוספות שכדאי לקחת בחשבון:
1. בהינתן רוחב מסך קבוע (נניח שרוחב המסך הוא זה שמגביל אותך), אז בהגדרה אם תלך על 16:9 תוכל לקבל תמונה ממוצעת גדולה יותר (כי 16:9 ינצל את כל הרוחב וגם את כל הגובה), לעומת אם תבחר 2.35 ואז המקסימום שתקבל ינצל את כל הרוחב אבל לא את כל הגובה (וב-16:9 המצב יהיה אפילו גרוע יותר - אותו גובה לא מנוצל + רוחב חלקי).
2. שני פסים שחורים אופקיים כשהתמונה באמצע (מה שיהיה לך אם תיקח מסך 16:9, בזמן שתראה תכנים 2.35) הם הרבה יותר מציקים ומפריעים לצפיה מאשר שני פסים שחורים אנכיים (שיהיו לך אם תיקח מסך 2.35, בזמן שתראה תכנים 16:9). יחד עם זאת, אם אתה מתכנן להשתמש ב-HTPC (למשל קודי) עבור המקרן, אתה תוכל להעביר את התמונה בתכני 2.35 לחלק התחתון של המסך, וכך למעשה להיות רק עם פס שחור (כפול) אחד, בחלק העליון. זה מה שאני עושה למשל. בצורה כזאת הוא הרבה פחות מפריע + זאת האופציה הפשוטה ביותר לביצוע מיסוך ידני נוסף (מאפשר פשוט להשתמש בוילון נגלל שחור שיותקן בצמוד למסך).
את הבחירה בפורמט (16:9 או 1:2.35 שהרבה פחות שכיח והרבה יותר קשה להשיג ללא הזמנה מיוחדת) אתה צריך לעשות בלי קשר לסוגיית הגודל, ועל סמך הטעם האישי שלך בלבד - האם רוב התוכן שאתה הולך לראות הוא סרטים קולנועיים במסך רחב (מאוד), או סרטים/סדרות/משחקים וכו' במסך רחב "רגיל" 16:9 ?
אם גם וגם (סביר להניח), מה חשוב לך יותר? אם תקח מסך 16:9 אתה תקבל את התמונה הגדולה יותר בסדרות וכו', ובסרטים תהיה לך תמונה קטנה יותר. אם הפוך, אז הפוך.
נקודות נוספות שכדאי לקחת בחשבון:
1. בהינתן רוחב מסך קבוע (נניח שרוחב המסך הוא זה שמגביל אותך), אז בהגדרה אם תלך על 16:9 תוכל לקבל תמונה ממוצעת גדולה יותר (כי 16:9 ינצל את כל הרוחב וגם את כל הגובה), לעומת אם תבחר 2.35 ואז המקסימום שתקבל ינצל את כל הרוחב אבל לא את כל הגובה (וב-16:9 המצב יהיה אפילו גרוע יותר - אותו גובה לא מנוצל + רוחב חלקי).
2. שני פסים שחורים אופקיים כשהתמונה באמצע (מה שיהיה לך אם תיקח מסך 16:9, בזמן שתראה תכנים 2.35) הם הרבה יותר מציקים ומפריעים לצפיה מאשר שני פסים שחורים אנכיים (שיהיו לך אם תיקח מסך 2.35, בזמן שתראה תכנים 16:9). יחד עם זאת, אם אתה מתכנן להשתמש ב-HTPC (למשל קודי) עבור המקרן, אתה תוכל להעביר את התמונה בתכני 2.35 לחלק התחתון של המסך, וכך למעשה להיות רק עם פס שחור (כפול) אחד, בחלק העליון. זה מה שאני עושה למשל. בצורה כזאת הוא הרבה פחות מפריע + זאת האופציה הפשוטה ביותר לביצוע מיסוך ידני נוסף (מאפשר פשוט להשתמש בוילון נגלל שחור שיותקן בצמוד למסך).
-
falup
-
- חבר שרק התחיל

@Enc0der
·
תודה רבה על התשובה המפורטת והעניינית,
אני מדבר על הקיר העליון, אפשר להתעלם לגמרי מאיך שהסלון נראה בתמונה ולקחת בחשבון רק את הגדלים.
רוב התכנים שלי זה מקודי שרץ על אנדרואיד ונטפליקס דרך הפלייסטיישן.
אני חשבתי ללכת על 16:9 עד שהתחלתי לנבור בפורומים לגבי הנושא.
על כמה אינץ אתה חושב שכדאי ללכת? והאם ללכת על מסך בבנייה אישית או נגלל פשוט? (מטעמי תקציב אני לא הולך להוציא יותר כסף על המסך מאשר המקרן)
·
תודה רבה על התשובה המפורטת והעניינית,
אני מדבר על הקיר העליון, אפשר להתעלם לגמרי מאיך שהסלון נראה בתמונה ולקחת בחשבון רק את הגדלים.
רוב התכנים שלי זה מקודי שרץ על אנדרואיד ונטפליקס דרך הפלייסטיישן.
אני חשבתי ללכת על 16:9 עד שהתחלתי לנבור בפורומים לגבי הנושא.
על כמה אינץ אתה חושב שכדאי ללכת? והאם ללכת על מסך בבנייה אישית או נגלל פשוט? (מטעמי תקציב אני לא הולך להוציא יותר כסף על המסך מאשר המקרן)
- Enc0der
-
- חבר פעיל במיוחד

אם אין לך כוונה להוציא אלפים רבים של שקלים על המסך, ויש לך אפשרות למסך קבוע, אז הוא האופציה העדיפה.
אני לא אינדיקציה לגודל כי בסיצואציה דומה (רוחב קיר של כ-5 מטר, כמו אצלך) אני הלכתי על מסך 165" (רוחב 366 על גובה 206) ואני מרוצה עד הגג, אבל פה בפורומים סביר להניח שכל גודל שתחשוב עליו מעל 135" יעשו לך פרצופים.
מה מרחק הישיבה המיועד בפועל?
אני לא אינדיקציה לגודל כי בסיצואציה דומה (רוחב קיר של כ-5 מטר, כמו אצלך) אני הלכתי על מסך 165" (רוחב 366 על גובה 206) ואני מרוצה עד הגג, אבל פה בפורומים סביר להניח שכל גודל שתחשוב עליו מעל 135" יעשו לך פרצופים.
מה מרחק הישיבה המיועד בפועל?
-
falup
-
- חבר שרק התחיל

מה הסיבה לעיקום הפרצוף?
אם הבנתי נכון את הנתונים באתר הזה אז עם screen gain הכי נמוך האיזור הטוב הוא עדיין מעל 115" עם gain של 1 מדובר על לפחות 135"
http://www.projectorcentral.com/Optoma- ... or-pro.htm
לגבי מרחק ישיבה אני צריך לבדוק מה ההגבלות , מה כלל האצבע לגבי מרחק ישיבה מהמסך?
אם הבנתי נכון את הנתונים באתר הזה אז עם screen gain הכי נמוך האיזור הטוב הוא עדיין מעל 115" עם gain של 1 מדובר על לפחות 135"
http://www.projectorcentral.com/Optoma- ... or-pro.htm
לגבי מרחק ישיבה אני צריך לבדוק מה ההגבלות , מה כלל האצבע לגבי מרחק ישיבה מהמסך?
- Enc0der
-
- חבר פעיל במיוחד

הם טוענים שזה גדול מדי למרחק הישיבה (כ-5 מטר) ו/או למקרן שלי שלא עולה 50 אלף שקל כמו שהם אוהבים.
לגבי כללי אצבע, הכלל שלי הוא מרחק ישיבה של פי-2 מגובה המסך. יש כללי אצבע נוקשים יותר.ההצעה הכי טובה שאני יכול להציע לך זה לקבל את המקרן ופשוט להקרין תמונה על הקיר לפני שאתה מתקין אותו או קובע דברים לגבי המסך, לשבת במקום המיועד ולשנות את גודל התמונה עד שתמצא את הנקודה המועדפת עליך.
לגבי כללי אצבע, הכלל שלי הוא מרחק ישיבה של פי-2 מגובה המסך. יש כללי אצבע נוקשים יותר.ההצעה הכי טובה שאני יכול להציע לך זה לקבל את המקרן ופשוט להקרין תמונה על הקיר לפני שאתה מתקין אותו או קובע דברים לגבי המסך, לשבת במקום המיועד ולשנות את גודל התמונה עד שתמצא את הנקודה המועדפת עליך.
- shigidar
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 434
אחד הדברים שאנשים לא לוקחים בחשבון זה הזום. עדיף לתכנן את מרחק המקרן מהמסך/ רוחב המסך לפי מצב שבו המקרן במצב טבעי ללא זום בכלל. לגבי גודל המסך לא טוב שהמסך יירד נמוך מדי כי שם לא רואים בנוחות את התמונה. ברוחב מסך 3.05 תקבל גובה 1.70 בערך שזה כולל מסגרת המסך ימלא לך את ה2 מטר הפנויים. לך על מסך מסגרת התקנה קבועה, זה השילוב הטוב ביותר של איכות/מחיר.
אל תשכח שבמקרה כזה והתקנה של מקרן על התקרה יהיו לך כ 30 ס"מ offset מהתקרה.
אל תשכח שבמקרה כזה והתקנה של מקרן על התקרה יהיו לך כ 30 ס"מ offset מהתקרה.
- Enc0der
-
- חבר פעיל במיוחד

·shigidar כתב:אחד הדברים שאנשים לא לוקחים בחשבון זה הזום. עדיף לתכנן את מרחק המקרן מהמסך/ רוחב המסך לפי מצב שבו המקרן במצב טבעי ללא זום בכלל....
זה לא בהכרח עדיף, יש פה טריידאוף.
מקרן רחוק ללא זום = לכאורה התמונה החדה ביותר
מקרן קרוב עם זום מקסימלי = עוצמת התאורה הגדולה ביותר
חצי חצי = חצי חצי....
האם יש לזה באמת משמעות בעולם האמיתי? אני יכול להעיד רק על עצמי, ניסיתי גם ככה וגם ככה ו-וואלה לא שמתי לב להבדל כלשהו, לא בחדות ולא בעוצמת התאורה......
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
@shigidar
@Enc0der
האמת שבדיוק פתחתי על זה שרשור נפרד לפני כמה ימים בשם - האם במיקום מקרן יש נקודת אופטימום.
אתם בטוחים שלכל אחד מהפרמטרים שציינתם יש השפעה?
לגבי זום - זה זום אופטי ע"י עדשות שהאור עובר דרכן בכל מקרה. ככה שגם "ללא זום" זו עדין אותה אופטיקה - אשמח לשמוע הסבר מנומק מדוע "ללא זום" טוב יותר.
לגבי מרחק - ממה שאני יודע אור לא נחלש כפונקציה של מרחק אלא כפונקציה של פיזור. לכן אם ממרחקים שונים תפתח אותה תמונה - אז אין באמת הבדל בבהירות. גם כאן אשמח לשמוע הסבר מעט יותר מדעי מדוע קרוב יותר באמת טוב יותר.
תודה וסליחה שאני נדחף - אלה נקודות חשובות.
@Enc0der
האמת שבדיוק פתחתי על זה שרשור נפרד לפני כמה ימים בשם - האם במיקום מקרן יש נקודת אופטימום.
אתם בטוחים שלכל אחד מהפרמטרים שציינתם יש השפעה?
לגבי זום - זה זום אופטי ע"י עדשות שהאור עובר דרכן בכל מקרה. ככה שגם "ללא זום" זו עדין אותה אופטיקה - אשמח לשמוע הסבר מנומק מדוע "ללא זום" טוב יותר.
לגבי מרחק - ממה שאני יודע אור לא נחלש כפונקציה של מרחק אלא כפונקציה של פיזור. לכן אם ממרחקים שונים תפתח אותה תמונה - אז אין באמת הבדל בבהירות. גם כאן אשמח לשמוע הסבר מעט יותר מדעי מדוע קרוב יותר באמת טוב יותר.
תודה וסליחה שאני נדחף - אלה נקודות חשובות.
- Enc0der
-
- חבר פעיל במיוחד

ניסית בגוגל? יש על זה לא מעט חומר.
בכל אופן כמו שאמרתי, בפועל אני לא הצלחתי לזהות בעיניים הבדלים באף אחד מהנושאים. אתה יכול לנסות בעצמך ולראות אם אתה מזהה..
בכל אופן כמו שאמרתי, בפועל אני לא הצלחתי לזהות בעיניים הבדלים באף אחד מהנושאים. אתה יכול לנסות בעצמך ולראות אם אתה מזהה..